20 ocakta mahkemenin başlayacağı duyuruldu.O zamana kadar bu iki adamın ailesinin canını koruyabilirlerse bazı kelleler gidecek.
Bununla birlikte bugün Inter'in ikinci başkanı Carlo Buare'nin sahibi olduğu La Gazzetta dello Sport'un aciz bir şekilde gündemi değiştirme çırpınışı Moratti'nin gerçekten zora düştüğünü gösteriyor.
Dün gazete şu iddiayı ortaya attı.Calciopoli davasında 5 yıl futboldan men edilen eski Juventus genel menajeri Moggi hala futbolun içinde.Bunu şimdiki menajer Alessio Secco'nun Moggi ile hala arkadaş olduklarını söylemesine bağladı.
Ekim 2006 ve Mart 2007 tarihleri arasında Moggi'nin yaptığı konuşmaların ele geçirildiği söylendi.Yasa dışı casusluktan adamları tutuklanan Telecom Italia'nın hala yasa dışı casusluğa devam ettiğini öğrenmiş olduk.
Böylece kamuoyunun gözü tekrar başka bir yöne çekildi.
Bayram değil seyran değil Berlusconi neden böyle konuştu?
Gerçekten çok akıllı adam.Juventus'u sevdiğinden böyle konuşmuyor tabi.Serie A'nın yayıncı kuruluşunu elinde bulunduran Berlusconi Juventus'un küme düşürülmesine hiç sıcak bakmamıştı çünkü bu olay onu büyük bir maddi zarara sürükledi.
Şimdi bunları söylemesinin nedeni ise Juventus'tan alınıp Inter'e verilen şampiyonluğu Inter'den alıp üstüne konmak.Bunun içinde Moratti'nin kellesinin gitmesi gerekiyor.
En önemlisi Calciopoli davasının Sivil Mahkemelerde yeniden görülmesi bekleniyor çünkü kamuoyu artık yalanları yutmuyor.Zaten Avrupa Ticari mahkemesinde taraftarların açtığı dava,2006 yazında İtalya'da görülen davanın usülsüz olduğuna karar verise İtalya'da büyük bir deprem yaşanacak.Adalet kavramı tam anlamıyla tartışılacak.


