-
Ocak’ta gidiyor
F.Bahçeli Aurelio’nun menajeri Bayram Tutumlu‘dan şok iddia
Tutumlu, Aziz Yıldırım’a “Valencia, Deportivo ve R.Santander ona talip. Sözleşme gereği, 7 milyon dolar getiren alır” dedi. Başkan ise Aurelio’yu ’Sakın oyuna gelme’ diye uyardı.
F.BAHÇE’nin beyni Marco Aurelio’nun ocak ayında İspanya’ya uçacağı iddia edildi. Brezilyalı oyuncunun menajeri Bayram Tutumlu önceki gece Star’da yayınlanan Futbolig programında Marco için, “Devre arası gitmek istiyor. Görüşmelerimiz bitmek üzere” açıklamasını yaptı. Tutumlu bu transferle ilgili şu çarpıcı konuşmayı yaptı: “Aurelio’nun mukavelesi mayıs ayında bitiyor. Ama kimsenin bilmediği bir detay var. Eğer Marco bugün kulübüne 7 milyon dolar getirirse Avrupa’da istediği takıma gider. Şu an İspanya’da 3 takımla görüşüyoruz. Bunlar Valencia, Racing Santander ve Deportivo. Özellikle Valencia’nın hocası Koemann, Marco’yu çok istiyor. Bu transfer her an olabilir.”
‘KONUYU AÇTIM’
MARCO’nun 30 yaşında bir futbolcu olduğu için bu teklifleri değerlendirmek istediğini belirten Tutumlu, “Bu teklifleri, yaptığım görüşmede başkan Aziz Yıldırım’a anlattım. Biraz kızdı. Oysa ben, o başkanlığı bıraktığında Marco’ya imza attırdım. Adnan Polat çok istiyordu üstelik. Şimdi aynı vefayı göremiyoruz” ifadelerini kullandı.
Tutumlu Futbolig programında Aurelio’nun alternatifinin de hazır olduğunu açıkladı.
‘HAİNLİK EDİYORSUN’
Tecrübeli menajer, “Valencia yönetimi takımı değiştiriyor. Albelda, Angulo, Canizares ve Zigiç’i satmayı düşünüyorlar. Albelda, İspanya milli takımının da ön liberosu. 30 yaşında. Marco’nun yerine F.Bahçe isterse onu getirebilirim. Ki Sevilla maçında F.Bahçe’nin Marco gibi bir oyuncuya çok ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. Bu gelişmelere karşın 1 ay önce bu transferi duyuran VATAN, Tutumlu-Yıldırım arasındaki 3 dakikalık görüşmenin detaylarına da ulaştı. Görüşmede, Aziz Yıldırım, Bayram Tutumlu’ya ” Sen ne yapmaya çalışıyorsun. Hainlik mi ediyorsun? Sen niye o maddeyi söylüyorsun. Bizim içimizdeki sırları niye başkalarına anlatıyorsun. Artık seninle de görüşmüyorum “ diye kızdığı öğrenildi.
‘VEDERSON DA VAR!’
BU arada görüşmede Bayram Tutumlu’nun ’Vederson’u da istiyorlar’ demesi üzerine iplerin iyice koptuğu kaydedildi.
Geçen hafta yapılan görüşmenin ortaya çıkması ve Tutumlu’nun Star’daki açıklamalarından sonra dün F.Bahçe, sitesinde açıklama yapıp, ”Aurelio’nun sözleşmesi sürüyor. Basınımızı menajerlerin yaydığı dedikodulara inanarak yalan transfer haberleri yapmamaya davet ediyoruz “ ifadelerini kullandı.
AÇIKLAMAYA TEPKİ
Bu bültene de Bayram Tutumlu şu tepkiyi gösterdi: ”Ortamı germesinler. Siteden açıklama yapıp herkesi yanıltmasınlar. Yoksa biz de ortamı gereriz. Şimdi F.Bahçe’ye Valencia’nın teklif getirmesine gerek yok. 7 milyon dolar yatırılır, Aurelio Valencialı olur.
MARCO GÖRÜŞTÜ
Ortamın gerilmesinden sonra dün Aziz Yıldırım, bizzat Aurelio ile görüştü. Marco’yu yanına çağıran Yıldırım’ın, başarılı oyuncuya ’Sen büyük fedakarlıklar yaptın, hakkını alacaksın. Ama bu oyunlara kesinlikle gelme “ diye uyarıda bulunduğu öğrenildi. Marco bilindiği gibi 2001 yılında Trabzon’a 218 bin dolara gelmişti.
Gitmesi hiç zarar vermez (ERMAN TOROĞLU)
Eğer Aurelio F.Bahçe’den ayrılırsa bence hiçbir şey olmaz. Brezilyalı elbette çok faydalı bir oyuncu. Top çalmada, savunmada hünerli bir oyuncu. Son dönemlerde iyi de oynuyor. Yük taşıyor. Ama Aurelio’nun hücum yönü zayıf. Ayrıca yeri doldurulmayacak bir oyuncu değil. Bu tipte Avrupa’da çok oyuncu var. Şampiyonlar Ligi’nde üst turlara çıkmak isteyen, ligde şampiyonluğu hedefleyen F.Bahçe’nin artık hücum gücünü artıracak oyuncuya ihtiyacı var. Eğer F.Bahçe büyük düşünüyorsa ve iyi de para veriyorlarsa Aurelio’yu hemen göndersin. Daha iyisi mutlaka bulunur. Ayrıca hiçbir futbolcu yeri doldurulmayacak kadar iyi değildir.
Ayrılırsa F.Bahçe için ‘büyük kayıp’ (RIDVAN DİLMEN)
AURELIO’nun ayrılması F.Bahçe için büyük kayıp olur. Bir kere Aurelio, yüksek performasından önce, çok karakterli bir oyuncu. Yıllardır formasını giydiği F.Bahçe ile bütünleşmiş durumda. Ben onun kolay kolay gideceğini zannetmiyorum. Tabii ki F.Bahçe büyük bir kulüp. Elbette giderse kısa zamanda yerini doldurur, oynadığı yer eksik kalmaz. Ama gelen onun kadar verimli olur mu, o kadar çabuk uyum sağlar mı, orası meçhul. Ama her şey bir tarafa benim tanıdığım Aziz Yıldırım, Aurelio’yu kolay kolay bırakmaz. Eğer gitme durumu varsa, Aziz Yıldırım onun takımdan ayrılmaması için gereken herşeyi yapacaktır.
VATAN
Mesaj Yetkileri