-
Sezon başındaki en büyük yaptığımız hata transfer komitesine iş bilmeyen,beceriksiz kişilerin getirilmesiydi.
Yaptığımız en iyi iş ise Tello'yu satın almaktı.Tabii ondan önce Ertuğrul Sağlam transferinide unutmamak lazım.Cisse transferide olumluydu.Diğer transferlerden tam istediğimiz verimi alamadık.Zaten çoğu şu an gönderilecekler listesinde.
İlk yarıda en iyi oyuncularımız olarak Delgado-Tello-Bobo-Serdar Özkan-Cisse'yi sıralayabilirim kendimce.
Defansta çok sıkıntı çektik.Orta saha eh idare etsede defansımızdan gerekli desteği alamayınca ilk yarıda muhteşem bir futbol seyredemedik.Bence Sevilla'dan Navarro transferini bitirebilseydik harikulada bir transfer olacaktı.Belkide biz şu an daha iyi bir durumda olacaktık.
Sezon başında her şey güzel gidiyordu.Taa ki hakem hatalarından canımız yanana kadar.Hakemlerin aleyhimize verdikleri kararlar canımız o kadar acıttıki yıllardır özlenen başarının bu sene yine olmayacağının verdiği sıkıntı ile birlikte etrafımıza saldırdık.Çok kötü günlerdi açıkcası.
Tabii bu arada grupta 2 tane tecrübesizliğimizden kaynaklanan mağlubiyet aldık.Sonraki Liverpool maçı ise bizi tekrar umutlandırdı.Nitekim şansımızı son maça kadar taşıdık.Bu arada Anfield Road'ta 8-0 lık bir sonuç vardıki bütün Beşiktaş'lıları kahretti.Tabii diğer arkadaşlarımızıda bir o kadar keyiflendirdi.Artık ellerinde en az 7-8 sene daha kullanabilecekleri bi koz geçmişti.Bu mağlubiyetle bence Türk milleti bir kez daha birlik beraberlik sınavından çaktı.Tabii bu benim çevrem ile ilgili gözlemim.Yanlış düşünüyorda olabilirdim.Neyse final maçındada galibiyeti hak edecek bir oyun ortaya koyamayınca gruplardan elendik.Ben en azından UEFA'ya gitmeyi hak ettiğimizi düşünüyorum.
Lig'de 2 derbidede kaybettik.Galatasaray karşısında silik bir oyun ortaya koyduk.Ben o maçı dönüm maçı olarak düşünüyorum.Çünkü o maçta silik oyun daha önceki silik oyunlarla birlikte bardağı taşıran son damla oldu ve takım artık hücuma yönelik oynamaya başladı.Bir sonraki Porto maçında gol pozisyonlarınada girdik ama şansızlık+tecrübesizliğimizden dolayı o maçı kaybettik.Fenerbahçe maçında ise Ertuğrul hocanın Fenerbahçe'yi iyi analiz etmesi sonucu iyi bir oyun sergiledik.Maçı koparacak pozisyonları bulduk ama olmadı.Yine kaybeden taraf bizdik.Ama son dakikada bir mucize golü ile yenilmeme rekorumuzu devam ettirecekken bu seferde hakeme takıldık.Yine olaylar falanlar filanlar.Tabii bunların hiç biri işe yaramadı.
O anki sinirle Paf takım ile sahaya çıkma kararı alındı.Derken vazgeçildi.Falandı filandı.Yine milletin ağzına sakız olmuştuk.Bir kişide çıkıp demediki "Beşiktaş gibi bir takımın paf takım ile sahaya çıkması yakışık almaz.Daha şampiyonluktan kopmamış.Beşiktaş'sız ligin tadımı olur.Doğru karar verdiler." Milletin amacı nerede birisinin bir hatasını yakaladımı ona veriğ veriştirmek.Biz yinede sabrettik.İçimize attık.Ve sonrasında Sivas yenilgisi geldi.Allah'a şükür belimiz doğrulttuk ve şu an ligi liderin sadece 3 puan gerisinde bitirdik.Beşiktaş'ın şansı bitti diyenlere nispet yaparcasına..
Bence bu kadroyla bu bir başarıdır.Zaten şu anki durumumuzla şampiyonluğun en zayıf adayı yine biz oluruz.Takımda 2 tane adam gibi takviye yapılırsa ve Fikstür avantajımızıda göz önünde bulundurursak şansımız hayli fazla olur.
Bir tecrübeli stoper,yanındakine nasıl oynacağını öğretecek,topu oyuna iyi sokacak.(Zago,Popescu,Song..) Tabii biliyorum böyle bir isimi bulmak şu an için çok zor.
Birde yırtıcı bir forvet,ileride arkadaşlarının pozisyon açacak,topu tutacak..(Hakan Şükür,Carew) Biliyorum bu da şu an için zor bir istek.
Ama böyle isimler alınmayacaksa yine sokağa para saçmayalım.Mevcut kadro ile devam edilsin daha iyi.
Son değinmek istediğim nokta ise hocamız Ertuğrul Sağlam.Luce'den sonra bu hoca işi resmen çocuk oyuncağına çevirildi.Bir çok isim gitti geldi..Kaybeden hep Beşiktaş oldu.Artık Ertuğrul hoca ile bu istikrar sorununu aşacağız inşallah.Artık sorunların hoca değiştirmekle çözülmediğini öğrendiğimizi umut ediyorum.He Ertuğrul hocanın hataları çok olabilir ama zamanla bu hatalarını aşıp Beşiktaş'ımızı layık olduğu yere getireceğinden eminim.Sezon başında kendisi ile anlaştığımızda aklımdan geçenler şunlardı;"Ne olursa olsun Ertuğrul hoca ile sonuna kadar" Bence o avrupadan bir teklif gelene kadar takımın başında kalmalı.O bizim Ferguson'umuz olmalı.Bakınız Fenerbahçe'ye.Zico'ya sabrettiler şimdide meyvesini yiyorlar..
Last edited by GeNç KaRTaL : 25.Aralık.2007 at 23:34
Mesaj Yetkileri