-
26.Aralık.2006, 03:17
Trabzon'da öncelik Brezilyalılar'da
Transfer sezonunu en hareketli geçiren takımlar arasında yer alan Trabzonspor'da Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu takımı güçlendirmek adına gerekli takviyelerin yapılacağını söyledi. Bu arada Alex ve Fernandao'yu başka kulüplere kaptırmak istemeyen yönetim iki futbolcuyu Dubai Cup başlamadan önce Türkiye'ye getirmeyi planlıyor.
BATUROĞLU: "GEREKENİ YAPACAĞIZ"
Trabzonspor Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu, transfer çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Bir çok isim üzerinde görüşmelerimiz sürüyor. Şu ana kadar yüzde yüz anlaşma sağladığımız her hangi bir futbolcu yok. Ama bu transferleri lig başlayana kadar sonlandıracağız. Lige eksiksiz girmeyi düşünüyoruz. Elimizde bol alternatifli bir liste var. Teknik Dİrektörümüz Ersun Yanal, transfer sezonu öncesi gerçekten çok detaylı bir çalışma yapmış. Bir isim olmasa hemen diğer bir isim üzerine yoğunlaşabiliyoruz. Maddi açıdan da transfer yapmamızı engelleyecek her hangi bir sorunumuz yok. Sürekli maddi konuların gündeme gelmesinden de rahatsızlık duyuyoruz. Transferde gereken yapılacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.
DUBAİ CUP ÖNCESİ HAREKAT
Trabzonspor transferde büyük ölçüde anlaşma sağladığı Brezilya'nın İnternacional takımında forma giyen 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Alex Raphael Mescinhi ve 29 yaşındaki forvet oyuncusu Fernadao'yu 5 Ocak'da Dubai'de İnternacinal ile Stuttgart arasında oynanacak olan Dubai Cup maçından önce Trabzon'a getirmeyi planlıyor. İki futbolcunun da burada oynamaları durumunda fiyatlarında artış olacağını düşünen yönetim, prensipte anlaşma sağladığı futbocuların transferini resmiyete dökmek isityor. İki futbolcu için 6 milyon dolara İnternacional ile el sıkışan yönetim, sıcak para arayışında. Bu arada Brezilyalı futbolculardan Alex Mescinhi'nin kendi alacağı fiyat konusunda büyük oranda ikna edildiği, Fernandao'da ise maddi açıdan sıkıntı yaşandığı belirtildi. Yönetim her ihtimali düşünerek, iki futbolcunun transferinin de gerçekleşmeme ihtimali karşısında İsveçli golcü Rada Prica ve Gineli sol açık Fode Mansere ile temaslarını da sürdürüyor.
ERSUN YANAL RAPORU SUNDU
Bu arada Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, İstanbul'da bir araya geldiği Başkan Nuri Albayrak'a dün akşam takımdan gönderilecek futbolcuların isimlerini verdi. Bu isimler arasında Tomas Jun, Fredrik Risp ve Jefferson'un liste başı olduğu öğrenilirken, Ömer Rıza, Celaleddin ve Ufuk'un da gönderilecekler arasında yer aldığı belirtildi. Yönetimin, yarın bu futbolculardan kendilerine kulüp bulmalarını isteyebileceği ve gelen teklifleri değerlendirmeye alacağı bildirildi. Öte yandan Teknik Direktör Ersun Yanal'ın Başkan Nuri Albayrak ile yaptığı görüşmeden oldukça mutlu ayrıldığı ve gerekli transferlerin yapılacağı sözünü aldığı iddia edildi. Yanal'ın Albayrak ile yaptığı görüşmede, yapılacak transferlerle kulübün ekonomik düzenini bozmamak için kadroda bulunan ve yüksek ücret almasına karşın, verim alınamayan futbolcuların da teklif gelmesi durumunda gönderilmesine izin verdiği belirtildi.
KALECİ YERLİ OLACAK
Trabzonspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal'ın Brezilyalı kaleci Jefferson için, "Gitmek istiyor. Bana oynayacak ve geleceği düşünecek futbolcu lazım" şeklinde açıklama yapmasının ardından kaleci transferi için arayışlar hız kazandı. Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Başer, kaleci transferi için önceliklerinin yerliden yana olduğunu belirterek, "Bu konuda hocamızın vereceği kararı bekliyoruz. Şu anda araştırmalarımız sürüyor. Takıma kaliteli bir kaleci kazandıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. Bu arada Trabzonspor, Vestel Manisaspor'un genç kalecisi Ufuk Ceylan ve Karşıyakaspor'un file bekçisi Onur Recep Kıvrak'ı transfer listesine aldı.
UMUT BULUT İDDİALI GELİYOR
Sezonun ilk yarısında kendinden beklenen performansı sergileyemeyen Umut Bulut, ikinci yarıda daha iyi olacağını söyledi. Bulut, ilk yarıdaki performansının çok da kötü olmadığını belirterek, "Zaman zaman önemli şansızlıklar yaşadım ancak ikinci yarı bunların üstesinden geleceğim. Oynadığım her maçta gol atmak için çok çalışıyorum ve tüm gücümle mücadele ediyorum. Trabzonspor'un şu anda ligde bulunuduğu konumu hak etmediğininin farkındayız. Şimdi bu kötü durumu düzeltmek için elimizde iyi bir fırsat var. Lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirerek ikinci yarıya çok daha güçlü girmek istiyoruz. Bende kendi hatalarımı düzeltip, gol fırsatlarını daha iyi değerlendireceğim" diye konuştu.
HASAN'A TEKLİF BOLLUĞU
Uzun zamandır Trabzonspor kadrosunda yer almasına karşın, yedek kulübesine mahkum olan futbolcular arasında bulunan tecrübeli futbolcu Hasan Üçüncü'ye Süper Lig'den bir çok takımdan teklif geldiği öğrenildi. Başta Çaykur Rizespor olmak üzere, Kayserispor, Konyaspor, Vestel Manisaspor ve Kasımpaşaspor kulüplerinin Hasan'ı transfer etmek için girişimlerde bulunduğu ancak Teknik Direktör Ersun Yanal'ın bu futbolcu hakkındaki kesin kararını vermediği için tranfserin gerçekleşmediği öğrenildi.
26.12.2007
Kaynak : DHA
Mesaj Yetkileri