-
28.Aralık.2006, 01:33
Moratti: "Neden bir İtalyan transfer edelim ki?"
İnter başkanı Massimo Moratti, Ocak ayında bir iki transfer yapacaklarını ancak alacakları futbolcuların İtalyan olmayacağını açıkladı.
Kadrosunda çok az yerli futbolcu bulundurduğu için sürekli eleştirilen İnter'de yalnızca 3 yerli futbolcu, Marco Materazzi, Francesco Toldo ve Paolo Orlandoni var. 
Birçok sakatı bulunan ve son olarak Pazar günkü Milan derbisinde Walter Samuel’i de kaybeden İnter'in takımı takviye etmek zorunda olduğunu kabul eden başkan Moratti, “Ocak’ta para harcamayı düşünmüyordum ancak Samuel de sakatlanınca işler değişti. Akıllı bir transfer politikası uygulayacağız. Hem ekonomik hem de teknik anlamda transferin bize uyması gerekiyor. İtalyan bir futbolcu alacağımızı sanmıyorum, ayrıca yabancı bir oyuncu almamak için de geçerli bir neden göremiyorum,” dedi. 
Luis Figo, Patrick Vieira, Dejan Stankovic ve Olivier Dacourt’un sakatlığında İnter’in öncelikle bir orta saha oyuncusu alması bekleniyor.
Bu mevkii için Sevilla’lı Enzo Maresca’nın adı geçse de Moratti bu haberleri yalanlayarak, "Maresca’nın yeteneklerini göz ardı etmiyorum ancak ilgilendiğimiz oyunculardan biri değil. Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilecek bir oyuncu alacağız," dedi.
Mesaj Yetkileri