ca sında bir artışa gitmeyi düşünüyor musunuz ? bana kalırsa 130 ca şuan ki Stoch için çok az.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ya bu nasıl bi anlayıştır. Gerçekte ki gibi olsun demek suç mu ? Nasıl bi cevaptır bu. Siz eğer bu görevdeyseniz bu işi siz yapmak zorundasınız. Az öncede söyledim normal oyunda Aykut Kocamanın oynattığı Stoch yılda 5 golü bile geçemiyor. Düzeltmeniz gereken bunlar. Siz kendinize göre ayarlayın demek değil !
Bunu söylemek bana düşmüyor ama değişiklikler yapıldıPerpetua biz öngördüğümüz değişikleri yaptık derken bir takım değişikliklerin olduğunu da söylüyor. CA'da da değişiklik oldu.
Oyunun cikmasina yakin zamanda bir test yapmistim. Ilk sezonu 20 defa oynatmis ve oyuncularin ne yaptigini, lig tablosunun neye benzedigini kontrol etmistim. Buradaki gozlemlerim Stoch'un bazen kotu sezon gecirebildigi ama zaman zaman da 13-14 gol, bir o kadar da asist yapabildigiydi. Bu da gayet gercekci bir durum bence. Bazen isler iyi gider oyuncunun morali ust seviyededir iyi performans gosterir. Bazen isler iyi gitmez, oyuncunun morali dusuktur iyi performans gosteremez. Siz eger her oyunda Stoch 15 gol atsin istiyorsaniz, bunun gercekciligini sorgularim ben. Alex icin bunu istemek mantikli ama Stoch icin degil. Son 1 aydir biraz kipirdandi Stoch. Bunu da unutmamak gerekli bence.
Gercekteki gibi olmasi konusuna gelince. Sizin gerceginiz nedir bilmiyorum. Bu bolumun amaci da sizin gerceklerinizin ne oldugunu ogrenmek. Simdiye kadar da CA yukselmesini istemek ve uzun sutlar disinda dise dokunur fazla yorum alamadim. Sordum ama alamadim.
Yukselmesi gerekenin neden uzun sutlar olmadigi konusunda yorumlarim yukarida zaten.
Genel olarak zihinsel ozellikler yukselsin yazildi, ben de hangi zihinsel ozelliklerin yukselmesinin sizce dogru olacagini sordum. Burada bir beyin firtinasi yapiliyorsa, oyuncu hakkinda ozelliklerini sorgulamamiza yardimci olacak gorus okumayi ben tercih ediyorum. Bu istegimde de hakli oldugumu dusunuyorum.
Burada bizim yazdiklarimizi sizin dusuncelerinizi dikkate almamak oldugunu sanmayin. Stoch hakkinda bazi degisiklikler dusunmesek zaten neden yazalim. Amac burada yazilanlari okuyup fikir almak. Cogunluk yanlis yonde dusunuyorsa, yazarak bu dusunceyi farkli yone cevirmeye calismak. Ornegin uzun sutlar konusunda esasinda degerlendirilmesi gerekenin finishing oldugunu yazmak gibi.
Sizden fikir istiyoruz, siz yukselsin diyorsunuz. Ne yukselsin?
Aldigimiz cevap gercekteki gibi oyunda gol atsin.
Eh belki de bu sorunun cevabi yukarida yazdigim gibi Stoch'un bazi ozellikleri yukselirken baska oyuncularin dusmesi. Belki de sadece eklenecek bir PPM. Belki bazi ozelliklerin yukselmesi, bazilarinin dusmesi...
Sizin icin tek bir cevap var belki ama bizim icin tek bir cevap yok. Futbol'da tek bir cevap yok. Degisken sayisi, eldeki denklem sayisindan cok daha fazla. Bir cok cevap arasinda en mantiklisini bulmaya calisiyoruz.
Bu konuda siz yardimci olursaniz daha da iyi bir sonuc ortaya cikabiliyor. Yardimci olmazsaniz biz de kendi gordugumuze gore yorumluyoruz. Zaten burada olmanizin nedeni arastirmaya yardimci olmak degilse, burada olmaniza da gerek yok.
Bu nedenle sitemkar yazilar yazmak size ve tabii yazdiklariniza sadece ve sadece antipati olusturur.
Once kafanizdan bizim Fenerbahce aleyhinde hareket ettigimiz dusuncesini cikartin, diger takimlarin basliklarinda bir cok benzer istegin de nasil geri cevirildigini gorun, fikir farkliliklarinin dogal oldugunu kabul edin, ondan sonra da guzel guzel konusalim.
Yazdiklarimin cogu genele. Lutfen ustune alma.
stoch'un ca felan artacak demi?
ve bazi ozellikleri de kesinlikle artmali
Bence mental özelliklerinin artırılması uzun şutundan daha önemli gerçeği yansıtması açısından. Ben bunu daha önceki yazdıklarımdada söyledim. Ayrıca ısrarla cevap alamadığım PA ve CA değişikliği sorumu da gene es geçmişsin. Antipati yaratmak , tartışma çıkarmak yada ortamı germek değil amacım bunu başından beri söylemeye çalışıyorum .. İnsanlara tatmin olacağı cevaplar vermek yerine (bu benim yada bi başkasının istediği olsun tarzında değil) siz kendinize göre ayarlayın stochu editörden derseniz bu benim antipati kazanmamı değil sizin kazanmanızı sağlar.
Araştırma sorumluları farklı düşündükleri konularda neden farklı düşündüklerini özellikle açıklamalı bir şekilde belirtiyorlar çoğu zaman. Stoch'un son dönemde bir çıkış içinde olduğu doğru. Sizlerle beraber bizler de gözlemliyoruz. Bu sezonla ilgili gerekli değişiklikleri FB araştırmacısı arkadaşımız en iyi şekilde yansıtmaya çalıştı. Hatırladığım kadarıyla bazı özellikleri ve CA'sı da değişti.
Burada X oyuncunun CA'si yukseldi veya Y oyuncunun su ozelligi dustu seklinde yorum goremezsiniz benden. Bu bilgileri veritabani SI tarafindan dagitildiginda ogrenirsiniz.
Arada sirada "bence X ozelligi dusuk" veya "bence Y ozelliginden daha cok Z ozelligi ile one cikiyor bu oyuncu" seklinde yorumlar yaparim ve bu da yapilan degisiklikler konusunda biraz fikir verir. Ama veritabani SI tarafindan dagitilana kadar somut bir cevap vermem dogru degil.
En basidinden veritabani yollandiktan sonra SI'da veritabani ile ilgilenenler yaptiklari testlere dayanarak bazi degisiklikler yapmak zorunda kalirsa veya oyunun hesap mekanizmasinda degisiklik yaparlar ve oyun otomatik olarak bazi oyuncularin ozelliklerini dusurur veya yukseltirse yalanci durumuna dusmus olurum. Sonucta veritabaninin ve oyunun sahibi biz degiliz. Kontrolumuzun disinda olabilecek seyleri de gozardi etmemek lazim.
Bu nedenle veritabani cikana kadar ne yapmayi dusundugumuz konusunda satir aralarindan anlam cikartmakla yetinmeniz gerekli.
Direkt söylemenizle dolaylı söylemenizin bu bağlamda bir farkı yok o zaman bence. O zaman biri satır aralarından dediklerinizi çıkarır, "perpetua şu şu özelliklerin yükseleceğini söyledi." der. Tabii ki burası prensip eleştirme yeri değil de sizin yaptığınız gösterip de elletmeyen kızların yaptığına benziyor sanki (asıl ironi burada).
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Fark var cunku burada yazarken her degisiklik hakkinda bilgi verdigimizi varsaymissin. Beklentiler ile bizim dusundugumuz arasinda cok buyuk fark varsa yazmaya calisiyorum ki insanlar kafalarinda bazi seyleri kurup, bunlarin yapilmadigini gorunce hayal kirikligi yasamasin.
Tabii bunun gibi onemsiz bir seyi diger herkesten once ogrenmeden de herkes hayatina devam edebilir saniyorum.
Last edited by perpetua : 07.Şubat.2012 at 21:05
Geçen seneki stoch ile bu seneki stoch arasında baya bir fark var. mental olarak decisions ve team work artmalı çünkü nerede ne zaman duracağını ve ne zaman vuracağını belirleyen özellik decisions'dur. o yüzden 9'dan 10 yaptım. long shots 14-15 idealdir 14'te olabilir 15 yaptım deniyorum şimdilik. bunun dışında prefered moves'de güçlü şutlar çekeri verdim. Fenerbahçe kariyerimde çok etkili şutlar çıkarıyor
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Ekipteki arkadaslarin soyledikleri onlari baglar. Benim soylediklerim de beni.
Bosta olan bir takimi arastirmak icin ozveri gostermeyi isteyen (18 yas ve ustundeki) herkes ekibin bir parcasi olabiliyor ve bir sonraki yama icin oyuncularin nasil degerlendirildigini herkesten daha onceden gorebiliyor. Eger birisi degisiklikleri onceden ogrenmek icin cok onemliyse, bunun bir karsiligi olmali. O kisi karsiliginda da arastirmaya katki yapabilir.
Ustelik ozellikle Super Lig maclarinin hepsinin televizyondan yayinlandigi, Bank Asya'nin maclarinin da onemli bir bolumunun sifresiz kanaldan yayinlandigi bir donemdeyiz. Yani maclari takip etmek, 2-3 yil oncesiyle karsilastirdigimizda, cok daha kolay.
Yani kisacasi aglayana mama yok, calisana mama var.
Uzun şutlar tereddütsüz 17'ye çıkarılmalı.
bence pas özelliği aynı kalabilir ama orta açma ve kornerlerin artması gerekiyor.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
13 az kaçar.En basit örneği Caner'e verdiği ara pas muazzamdı.Ama 16 yıda şimdilik haketmiyor diye düşünüyorum.Aynı kalabilir veya 15 e çekilebilir.
Stoch böyle goller atmıyor demiyoruz ki, değişiklik yapılmasa da böyle goller atıyor zaten, diğer arkadaşları bilemem ama benim söylediğim, gol oranının sağlanması. Bu tarzda attığı gollerinin sayısının artması değil, oranının artması.
Bu nasıl sağlanır o konuda pek bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum, sadece beklentilerimi söylüyorum.
"YÜCE ATATÜRK"