Sayfa 10 / 14 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 403 sonuç

Konu: FM 2012 Taktik ve Antreman hakkında soru-cevap odası

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

dediklerinin hepsini yapsan bile hücum alanında topla ya da çapraz koşuları yaptırman için roam from position ve move into channesl demen lazım
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Evet doğru, zaten ben sadece oyun hakkında bilgi verdim.Ayrıca bana kalırsa oynanan futbol Barça'nın oynadığından daha zevkli.Bir iki araştırmada yaptım Mönchengladbach 4-4-2 oynuyormuş.
    İleride Marco Reus gibi kaliteli bir golcüleri var.Bunları FM'ye aktarırsak bence çok güzel bir taktik ortaya çıkabilir.

hocam oyuncu taktik verince takım taktiğiyle ters olunca oyuncu nasıl oynar? yani oyuncu short oynuyor takım direk pass denilmiş..ne olur sonunda?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

oyuncuya verdiğin özel ayar etkili olur.

Gaziantepspor ile kariyer açmayı düşünüyorum. Daha öncede hep hazır taktiklerle oynardım bu sefer yeni bir başlanıgıç yapmayı düşünüyorum kendi adıma.
    Taktik yapımında bana püf noktaları söyleye bilirmisiniz. Çok uzun rehber yerine daha net ve önemli kısımlar sadece. Şimdiden teşekkürler.

Ayrıca shouts diye olan bölüm hakkındada kısa bir bilgi.

6. Default

Quote Originally Posted by reisbulut View Post
    Gaziantepspor ile kariyer açmayı düşünüyorum. Daha öncede hep hazır taktiklerle oynardım bu sefer yeni bir başlanıgıç yapmayı düşünüyorum kendi adıma.
    Taktik yapımında bana püf noktaları söyleye bilirmisiniz. Çok uzun rehber yerine daha net ve önemli kısımlar sadece. Şimdiden teşekkürler.

Genel Analizi Müdürüm Yapar Ben Shouts'a Değineyim, Burdaki Komutumuz Maç Ekranına Girmeden Kenar Talimatlarının İstikrarlı Olarak Ayarlanmasıdır. Maç Esnasında ise Maçın Gidişatına Göre Bunu Değiştirebilirsin.

ya da;

Her Maça Grerken Kenar Talimatlarını Her Seferinde Ayarlamaktan Bıkıyorsanız, Birden Fazla Kenar Talimatları Ayarlayıp Kaydedin Sonra Maça Girdiğinde Tek Tek Uğraşmaktansa Kaydettiğin Ayarı Hemen Seçip Maça Başlayabilirsin. Birazda Zamandan Tasarruf Sağlar

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    Genel Analizi Müdürüm Yapar Ben Shouts'a Değineyim, Burdaki Komutumuz Maç Ekranına Girmeden Kenar Talimatlarının İstikrarlı Olarak Ayarlanmasıdır. Maç Esnasında ise Maçın Gidişatına Göre Bunu Değiştirebilirsin.

ya da;

Her Maça Grerken Kenar Talimatlarını Her Seferinde Ayarlamaktan Bıkıyorsanız, Birden Fazla Kenar Talimatları Ayarlayıp Kaydedin Sonra Maça Girdiğinde Tek Tek Uğraşmaktansa Kaydettiğin Ayarı Hemen Seçip Maça Başlayabilirsin. Birazda Zamandan Tasarruf Sağlar
    Teşekkür ederim bilgilerin için. ayrıca Müdürün genel analizini bekliyorum.

Hocam taktiğin defansif kısmını hazırlarken neye dikkat etmeliyiz ofansta sorun yokta defans hep sıkıntı oluyor.İki stoperimin arasından adam kaçmamasını filan nasıl ayarlayabiliriz?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by reisbulut View Post

bu işin püf noktası bile sayfalar sürebilir.yani işin aslı en önemli şey belki de oyunu uzun yıllardr oynamanın verdiği tecrübe.her yıl FM'de taktik yapımında yenilikler oluyor. Ama bunu fark edebilmek için maçları izlerken iyi analiz etmek gerekiyor.mesela en basitinden geçen seride "roam from position" ve "wide play" ayarları taktiğe bu kadar çok etki etmiyordu.fakat bu sezon sadece bu iki ayarı yanlış yaptıysanız bile taktik işlemiyor bazen

Quote Originally Posted by Dennis Bergkamp View Post
    Hocam taktiğin defansif kısmını hazırlarken neye dikkat etmeliyiz ofansta sorun yokta defans hep sıkıntı oluyor.İki stoperimin arasından adam kaçmamasını filan nasıl ayarlayabiliriz?
    Savunmada oyuncu kalitesinin yanısıra adam/alan markaj şeklini ve sıkı marke edip etmeyeceğini iyi ayarlamak lazım. Mentality yarının altında kaldıgı sürece çok sorun teşkil etmiyor savunmacılarda.Araya top yememek için Stoperlerden ziyade orta alan oyuncularınızın rakibin ara paslarını atan oyuncuları engellemeleri önemli. Sizin çok hızlı savunmacılarınız bile olsa illaki ara pasta rakip forvetlerin kaleye yüzü dönük,sizin stoperlerin ise sırtı dönük olacagı için karşılamakta zorlanırlar.Ama ayar olarak diyorsan dar alan,geride savunma ile çok ara pası yemezsin fakat bu kez de dış şutlar ve kenar atakları sıkıntı yaratır

10. Default

Sizce Taktige Göremi Oyuncu - Oyuncuya Göre Taktik mi ?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

ilk 2-3 sene paran yoksa oyuncuya göre taktik,ama sonra kendi taktiğine göre oyuncu

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Savunmada oyuncu kalitesinin yanısıra adam/alan markaj şeklini ve sıkı marke edip etmeyeceğini iyi ayarlamak lazım. Mentality yarının altında kaldıgı sürece çok sorun teşkil etmiyor savunmacılarda.Araya top yememek için Stoperlerden ziyade orta alan oyuncularınızın rakibin ara paslarını atan oyuncuları engellemeleri önemli. Sizin çok hızlı savunmacılarınız bile olsa illaki ara pasta rakip forvetlerin kaleye yüzü dönük,sizin stoperlerin ise sırtı dönük olacagı için karşılamakta zorlanırlar.Ama ayar olarak diyorsan dar alan,geride savunma ile çok ara pası yemezsin fakat bu kez de dış şutlar ve kenar atakları sıkıntı yaratır

Tam olarak sorduğum şey ilk cümlenizdeki şey hocam yani adam/alan markajı ve sıkı markaj yapıp yapmayacağını neye göre hangi özelliklere göre vereceğim.Mesela ne zaman sıkı markaj versem defans oyuncum bir adamın peşine takılıp orta sahaya kadar gidiyor ve yeri boş kalıyor vermesem ceza sahamın civarına kadar rahat gelebiliyorlar.Bu ayarlarda nelere dikkat etmeliyim?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

marking özelliği yüksek olan oyunculara sıkı adam markajı verebilirsin. 2 dc ve 1 dmc sıkı adam markajı yaparlarsa zaten rakibin hücumda 3 oyuncusunu tutmuş olacaksın. arkadan gelen ya da kenardan içeri kaçanları da kademeye girecek olan beklerin önler.

Teşekkürler hocam inşallah defans olayını çözeceğim çünkü sinirimi çok bozmaya başlamıştı artık bu olay

Hocam merhabalar.4 senelik fm oynayıcısıyım oyuna ilk başladığım yıllarda oyunu çok bilmediğimden taktik ayarlar ince ayarlarını yapmadan öyle ya da böyle oynar başarı kazanırdım.Ama son zamanlar da daha ziyade küçük takımlarla oynamaya sardım.Diziliş olarak
    4-3-3 kanatsız oynuyordum.Oldukça Başarılıda oldum açıkçası.Ama artık kanatlı bir sisteme geçmek istediğimden 4-2-2-2 ya da 4-2-4 diye tabir edilen taktikle kendime bir taktik hazırlamak istedim.Öncelikle büyük takımlarla denedim taktiği.Ama bir türlü istediğim verimi alamadım.Taktikten beklentim tam olarak şu şekilde:İnglizler gibi hızlı top oynamak istiyorum.Topu ayağımda tutmak gibi bir çabam yok.Çok fazla ezilmemek şartıyla tabi Yani 4-5 pasla rakip sahaya gidip olabildiğince çabuk sonuca giden bir takım yaratmak amacım.Son 1 aydır bununla uğraştım.Başardım da sayılır ama bir türlü kontra toplara engel olamıyorum.Küçük takımlara karşı çok rahat oynuyor takım 3 pasta gol atıyorum.Ama büyük maçlarda eğer rakip hızlı ve isabetli paslarla çıkıyorsa kontradan bitiriyorlar işimi.Zaten istediğim şey olan kontra yakalanmadan hızlı hücumlarla sonuca gitmek oyununu bir türlü tam olarak oturtamadım.Acaba nasıl bir yol izlemeliyim.
    Biraz uzun oldu ama derdimi anlattım sanırım.Şimdiden teşekkürler Hocam...

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

savunma 4 lüsü ve orta alandaki 2 oyuncunun mentality ayarları düşük kalsın, forvet koşularını en aza indir,özellikle savunma 4'lüsüne topla koşu verme. bu şekilde bir dene bakalım. Bir de geri dörtlü hızlı olmalı dediğin taktikte

Peki hocam geri 4 lü ve orta alan da ki 2 oyuncumu mentality olarak geri çekersem bu sefer ileri hatla aralarında çok büyük kopukluk olmaz mı.AmR%AmL oynayan oyuncular çok ilerde kalıyorlar çünkü yani bu durum da bu sefer de wing bek leri iyi olan bir takım koridor etmesin kanatlarımı ?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

savunma dörtlüsünü 6-7 mentality, ortadakilere 10 falan, kanatlara ve forvetlere 16-17 iyidir.

Son olarak hocam 2 forvete tam olarak hangi roller uygun olur.Çünkü ben hep savunma arkasına koşular yparlarsa daha iyi olur diyodum ve ona göre poacher falan oynatıyordum.Ama sen koşuları en aza indir dediğin için öyle denicem.Birine Target diğerine advantage support versem nasıl olur?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

forvetin koşularını demedim savunma 4lüsü ve orta ikiliyi dedim. ben modern taktik kullanmıyorum ama deeplyin-advanced ikilisi iyi işliyor.

forvetin koşularını demedim savunma 4lüsü ve orta ikiliyi dedim. ben modern taktik kullanmıyorum ama deeplyin-advanced ikilisi iyi işliyor.

savunma 4 lüsü ve orta alandaki 2 oyuncunun mentality ayarları düşük kalsın, forvet koşularını en aza indir,özellikle savunma 4'lüsüne topla koşu verme. bu şekilde bir dene bakalım. Bir de geri dörtlü hızlı olmalı dediğin taktikte

E burda öyle yazmıyor mu

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Bir de forvetlere roam from position verme,kanat adamlarına da move into channels ver. bu şekilde 4 oyuncu ile rakibi baya zorlarsın

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by 0xjasaitis View Post

E burda öyle yazmıyor mu
    forvet koşularından kastım eski serilerde "forward runs" yazan şey, yani şu anki "run from deep" ayarı

Tam olarak anladım hocam.Bu sefer olacak sanırım taktik istediğim gibi.Çok teşekkürler

Hocam sen püf noktaları bile söylesem uzun olur deyince bende daha önce burdan almış olduğum FOOTBALL MANAGER TAKTİKSEL KOMUTLAR REHBERİ ni inceledim. Daha çok oyuncu ve takım komutları nasıl olmalı onlar hakkında not aldım.

Sizden isteğim oyuncularıma Kaleciden- Forvete kadar görev ve roller verirken hangi kıısmlara dikkat edeyim. Aslında aşağı yukarı ilk 11 de oynatacağım oyuncuları ve diziliş biçimimi oluşturdum. O rol ve görevleri verirken oyuncunun o mevki için gerekli özeliklerini mi dikkate almalıyom. Bunun hakında rehberiniz felan varsa inceleyebilirim verirseniz. Şimdiden teşekkürler.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

imzamdaki rehberde mevcut istediğin şeyler

imzamdaki rehberde mevcut istediğin şeyler
    Tamam sağol.

hocam kant oyuncularına move into channel yap , forvetlerede roam from positin yapma demişsiniz bunu brz açarmısınız.genelde siz forvetlere move into channel kanatlarada cut inside dersiniz?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Forvetin eğer topsuz alanda iyiyse ve boş koşularla rakip stoperleri sağa sola çekiyorsa roam from position işe yarar tabikide. kanatların move into channels ve roam from position ayarı sayesinde savunma arkasına ceza alanına koşularını izlersin. cut inside dersen topla içe kat ederler ama pek savunma arkasına koşu yapmazlar. 2 forvet oynuyorsan cut inside işe yarayabilir çünkü stoperler forvetlerle boguştukları için önde boş alan yakalayabilir kanatlar. ama tek forvet oynuyorsan ve rakibin bir de dmc'si varsa kenarların cus inside ayarı işe yaramayabilir.

peki hocam oyunda genlde short narrow oynuyınca başarı yaklıyorrum ama ben direk wide oynamak istiyorum fakat liverpoola olmuyo. wilian aldım onu kanatta oynatmak istiyorum move into cahannelmı yapmam lazım.?

Sayfa 10 / 14 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon

Mesaj Yetkileri