Sezon hazırlığını iyi yaparsanız gerçekten sakatlık sayısında azalma oluyor. Patch'le yeni bir kariyer açtım, Bursaspor'u aldım. Malum Ağustos başında Avrupa Ligi ön eleme maçı var. O maça kadar 2 gün arayla 6 hazırlık maçı koydum. Genel antrenman fitness - very high. 10 Temmuz'dan 1 Ağustos'a kadar tek sakat verdim, Sestak.
Hiç büyük takımlara karşı maç yapıp hazırlanayım demeyin, seçin rakip olarak amatör takımları, yağdırın gollleri hem maç kondisyonları tavan yapsın hem moraller![]()
Aga bu topların direkten dönme olayı bende mi var bi tek... Her maç 5-6 top direkten dönüyo bu ne saçmalıktır ya.
Sakatlık problemini ilk sezon başında ben de yaşamıştım, ama temoyu yüksek unutmuşum düşürdükten sonra düzeldi. Ondan sonraki sakatlıklar normal şekilde oluyor, arada 6-7 hafta sakatlıklar oluyor ama gayet normal. Ama bazı oyuncular maç sırasında 5. dakikada bile sakatlanabiliyor, bu durum çok abartı oluyor. Özellikle Emre ve GG çok sakatlanıyor. Sakatlıkları yeşil olsa da uzun süreli sakatlanmasınlar diye mecbur çıkartıyorum. Sanki her maç 2 oyuncu değiştirme hakkım varmış gibi.
Topu süren oyuncunun kendi takım arkadaşı ile her zaman çarpışması.
Duran topların alayı tehlike yaratıyo.. ve dikkat ederseniz ya gl oluyo yada gol olup iptal ediliyo daha dışarı çıktığını görmedim.. 30-35 metreden kaleye giden her frikik direğe yada ağlara gidiyo.. kanatlardan açılan ortalar üst direğe.. defans oyuncuları rakip oyuncu kim olursa olsun geçmesine izin veriyo kalecileri saymıyorum bile her topu içeri alıyolar.. ben bu kadar saçma bi oyun görmedim daha önce.. şimdi oyunu kaldırıp cm03-04 kuruyorum.
Maçı 90 dakika izliyorsun yani. "Duran topların hepsi tehlike yaratıyor" lafını anca maç boyunca bütün duran topları görebilen biri söyleyebilir.
Geniş özet veya önemli anları izliyorsan elbette 40 metreden bir serbest vuruş olsa bile kaleyi tutar bir şekilde. Çünkü zaten sana tehlikeli olanları gösterir oyun.
Sakatlık konusunda şunu önerebilirim. Teknik heyetin önerdiği bireysel antrenman programını oyuncularınıza yüklemeyin derim.
Bu önerileri görmezden gelirdim hep. Uygulayayım dedim, oyuncular maçtan ziyade antrenmanda sakatlanır oldular.
Ben genel antrenman programını kendim yapıyorum ama bireysel antrenman sisteminde genellikle antrenörlerin tavsiyelerine uyuyorum. Şu ana kadar antrenmanda sakatlık yaşamadım. Peki bu bireysel antrenmanlar maçlardaki sakatlığa sebep olabilir mi?
Hatta birçomk oyuncum antrenman programından mutsuz olsa bile fazla değişiklik yapmıyorum. Antrenman sayısı çok diyorlar, sadece önemli bir futbolcuysa hafifletiyorum.
Hay ben şom ağzıma! Şu mesajı yazdığımdan beri bütün futbolcularım antremanda sakatlanmaya başladı. Hem de öyle böyle değil kolları bacakları kırılıyor ve aylarca yoklar. Takımda oynatacak oyuncu kalmadı kanatları forvet oynatıyorum. Maçtakiler de eklenince can sıkmaya başladı.
Last edited by himone : 16.Mart.2013 at 23:01
Daha şimdi şöyle iki tane sakatlıkla karşılaştım 1 gün arayla.
Ve antrenörlerimin önerdiği şeyler yüzünden sakatlandılar diye düşünüyorum. Pek emin değilim çünkü antrenörlerin ne önerdiğine bakmadan bireysel program önerilerini kabul ediyorum.
oyunda dengesiz problemler var herkesin problemi aynı değil herkesin derdi farklı . mesela benim sakatlanma sorunum maçlarda, antrenmanda sakatlanmıyorlar, penaltı sorunu da ben penaltı kazanmıyorum bizim savunma oyuncusu çok penaltı yaptırıyor.
Takımınızın gücüne ve oyun mantalitisine bağlı bu daha çok. Topa sahip olan hücum futbolu oynatıyorsanız ve takımınız da bunu becerebiliyorsa rakip ceza sahanıza zaten fazla giremeyecektir aksine duran toplarla ve oyun içinde siz girip penaltılar kaznaacaksanız. Ben baskılı oynadığım için duran toplar ve oyun içinde çok penaltı kaznaıyorum. Hatta süper kupa finalinde Gökhan Gönülün attığı uzun taçla penaltı kazandım. Saçma sapan bir penaltıydı ama bu basklılı oynamanın bir sonucu. Zayıf bir takım yönetsem ya da savunma ağırlıklı bir taktikle oynasam bu kez saçma sapan penaltıları benim oyuncularım yapacak.
Hemen yanıt bulmak için yazıyorum bütün maçlar aynı gün bunu nasıl düzeltiyorduk?
bendede var o.. gecen 1 macta abartisiz söylüyorum top 10 kere direkten döndü mac berabere bitti..
1 maçta 6 sakat. Var mı arttıran ?
taktikle alakaliymis ya mactaki sakatlanmalartakimin temposunu düsürecekmissin
(ironi mode: off)
Bu versiyonda en çok dikkatimi çeken şey,uzun süreli sakatlanan futbolcuların önceki versiyonlara göre özelliklerinin daha az düşmesi oldu,hatta sadece fiziksel özellikleri düşüyor.Bu çok sevindirici,ayağı kırılan bir futbolcu çöp oluyordu önceden.
Bu akşam oyunu açmaya çalışınca 13.3.2 versiyonuna güncellendi. Bir tek bende güncelleme oldu heralde forumda falan hiç bahsedilmemiş, konu da açılmamış![]()
Gelecek zamanlar maç motoru için ayrı bir pencere düşünürler mi acaba? Maça girdiğimiz anda yeni bir pencere açılsa ve iki pencere ile birlikte daha ayrıntılı bir şekilde oynasak oyunu..
FM Gazetesi
Arkadaşlar size bir sorun olacak takım savunmasıyla ilgili.. Şimdi 4-2-3-1 taktiğiyle oynuyorum ilerde amr amc ve aml olarak orta saha kullanıyorum.. Top rakibe geçince orda oynayan oyuncular rakip sahada kalıp savunmaya yardımcı olmuyor.. Onlarında takım savunmasına yardımcı olması için ne yapmam gerekiyor
benim oyundaki favori taktiklerimden biridir fakat deplasmanda bu taktikle oynamak büyük kumar bence. iç saha maçlarında sık sık bu taktiği kullanırım ve istediğim sonuçları alıyorum. deplasmanda oynadığımda ise rakip benimle denk güçte veya benden iyiyse kötü sonuçlar doğurabiliyor.
koray abi 13ten sonra böyle devam edildi. onun haricinde oyunda bende carlos fierro hala çılgın atıyo (yamalara rağmen tek forvet) ve 4 2 3 1 oynuyorum taktiklerle ilgili ne yaptınız beyler anlatırsanız bilinçlenelim hepimiz
Maç motoru çok iyi olmuş. Son halini çok beğendim ben.