Sayfa 10 / 11 İlkİlk ... 891011 SonSon
271 ile 300 arası toplam 338 sonuç

Konu: [TSL]Beşiktaş Araştırması 2007

Hybrid View

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Toraman'ın dirtiness değeri için biraz daha detaylı düşünebilirsin.
    Bunu çok inanarak söylüyorum benim çok saçma huyumdur maçta bazen sadece bir oyuncuya odaklanıyorum hakikaten oyuncuları o zaman daha iyi analiz edebiliyorsun Toraman hep vuruyor, çekiyor, bir şeyler söylüyor aslında çok agresif biri Lugano'dan iyi olmasın Toraman da aşağı kalmaz

Eski tas eski hamam . Burak hem yetenek olarak hemde karakter olarak yeterince iyi değil bence, fazla abartmamanızı öneririm.

Quote Originally Posted by FenerbahCHE View Post
    Eski tas eski hamam . Burak hem yetenek olarak hemde karakter olarak yeterince iyi değil bence, fazla abartmamanızı öneririm.
    bence yetenek ve potansiyel olarak hafife alınmaması gerekn bi oyuncu...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Burak Yılmaz'ın sorunu kararlar, determination falan ile alakalı değil, proffessionalism, consistency, injury proneness ile alakalı bence. Şu andaki Burak üstünde futbolculuk açısından değil de mental açıdan çalışılması gerek.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Burak yıLmaz ın performansıda gözLe görüLür derecede bir düşüş var bence sadece mentaL oLarak değiL özeLLik oLarakta düşürüLmeLi.Gerçi 2007 de iyi oLması gerekirken o kadar iyi değiLdi ama 2008 de sanırım iyi başLayıp daha sonra ki yamaLar iLe düşürüLecek özeLLikLeri.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Burak yıLmaz ın performansıda gözLe görüLür derecede bir düşüş var bence sadece mentaL oLarak değiL özeLLik oLarakta düşürüLmeLi.Gerçi 2007 de iyi oLması gerekirken o kadar iyi değiLdi ama 2008 de sanırım iyi başLayıp daha sonra ki yamaLar iLe düşürüLecek özeLLikLeri.
    Evet onun dusurulmeli Serdar" in artirilmali boylece ypaay zeka Serdari tercih etmeli. Serdar dedigim Ozkan.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Toraman'ın Dirtiness'i en fazla 12 olabilir.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ibrahim üzülmez orta kesme 20 üzerinden 1
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Quote Originally Posted by extensor View Post
    ibrahim üzülmez orta kesme 20 üzerinden 1
    Şaka yapmaya çalıştın galibaSon zamanlard Halil' yaptığı orta ve Zürich maçında Delgadoya yaptığı ortayı örnek verebilirim.Eskisi kadar kötü orta açmıyor.Beşiktaş maçlarını izlemeni öneririm

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Abartma Sinan,

İbo Milli Maçta'da Halil'in vole ile attığı golün asistini yapmıştı orta ile.

2-3 sene öncesi için İbo'nun Orta Yapması' bence de 20 üzerinden 1 idi.

Ancak 1-2 senedir çok daha iyi öncelere göre.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yav ben bütün maçları izlerim bu arada ibrahime kendini dünyanın en iyi sol beki sanma özelliği verilebilirmi ne zaman görsem ben orta kessem real madrid te oynarım diyor ha bu orta işi içinde halile yaptığı ortayı krala kesme amacındaydı neyse o işin abartısı ama 7-8 i geçerse çok ayıp olur
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

7-8 az olur bence en mantıklısı 13-14 olmasıdır

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by gorkemyilmazkarasu View Post
    7-8 az olur bence en mantıklısı 13-14 olmasıdır
    14 mü ? Görkem ne yaptın Türkiye'deki en iyi orta açan oyuncular zaten 16 bence en uygunu 9...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

13-14 olursa futbol izlemeyi bırakırım yapanında aklından şüphe ederim
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Bence 11 olmalı İbrahimi ortası.Bu arada Tello'nun frkikleri kaç olcak?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ya yapmayın işte şu taraftarlığı arkadaşlar bendee galatasaraylıyım ama servetin çevikliği 1 olsun ayhanın ilk teması 5 olsun diyorum ibrahim üzülmez kendi ağazıyla söylüyor ben orta kesemiyorum diye ligin en kötü orta açan kanat oyuncularından yapmayın allah aşkına bilmiyorsanızda ahkam kesmeyin önce bir dikkatlice izleyin sizde bana katılacaksınız
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Sinan senin su abartma huyuna hastayim vallahi. Servet" in cevikligi nasil 1 olur, Ayhanın da first touch ı 5 olması ımkansız. Servet' in cevikligi bence 9 olur. Hızlanması ıse bıraz daha fazla uzun sahada Youlayıyakaladıgını bılırım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İbrahim Üzülmez'in crossing değeri için 6-7 uygun olacaktır, bundan daha fazla olmayacaktır. Tello'nun frikik değeri için ise biz yamayı çıkartana kadar olağanüstü frikik golleri atmaz ise 14-15 idealdir diye düşünüyorum.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Koray Beşiktaş araştırmacısı olduğun için sana bir kaç şey sormak isterim.

1) I. Toraman' ın heading ve jumping özellkleri biraz fazla değil mi?
    2) Serdar özkanın passing, dribling, crossing, technique, agility, acc ve pace gibi özelliklerini kaç yapmayı düşünüyorsun

Teşekkürler

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Koray Beşiktaş araştırmacısı olduğun için sana bir kaç şey sormak isterim.

1) I. Toraman' ın heading ve jumping özellkleri biraz fazla değil mi?
    2) Serdar özkanın passing, dribling, crossing, technique, agility, acc ve pace gibi özelliklerini kaç yapmayı düşünüyorsun

Teşekkürler

İbrahim Toraman'ın şuan ki değerlerini tam olarak hatırlamıyorum ama bana sorarsan heading 16 jumping 15 idealdir.

Serdar Özkan için düşüncelerim;

passing: 10
    dribbling: 14
    crossing: 10
    teknik: 13
    agility: 16
    acc: 16
    pace:14

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    İbrahim Toraman'ın şuan ki değerlerini tam olarak hatırlamıyorum ama bana sorarsan heading 16 jumping 15 idealdir.
    Bence bu değerler 1-2 parça kırmılmalı diye düşünüyorum. İbrahim Toraman' ın acc agilitiy ve pace' i 14 değerinde. Kafa ve zıplaması 16 ve 15 bence yüksek diye düşünüyorum. Nobre' nin de jumpingi 17 ve heading'i 16' ydı geçen datada. Bence bu özellikler de kısılmalı diye düşünüyorum. Hele Toraman' ın kafa toplarında bu kadar etkili olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Diğer arkadaşlarımız da fikir belirtilirse tartışmaya derinlik katarız. Teşekkürler.

Mesela Rio Ferdinandla bazı özelliklerini karşılaştırdım. Tackling olarak Rio 16, İbo 15, Marking 17, 15 , Güç 13, 14 , Balance 14, 15. İbo' nun önemli özelliklerde Rio' dan aşağı kalır yanı yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bence bu değerler 1-2 parça kırmılmalı diye düşünüyorum. İbrahim Toraman' ın acc agilitiy ve pace' i 14 değerinde. Kafa ve zıplaması 16 ve 15 bence yüksek diye düşünüyorum. Nobre' nin de jumpingi 17 ve heading'i 16' ydı geçen datada. Bence bu özellikler de kısılmalı diye düşünüyorum. Hele Toraman' ın kafa toplarında bu kadar etkili olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Diğer arkadaşlarımız da fikir belirtilirse tartışmaya derinlik katarız. Teşekkürler.

Mesela Rio Ferdinandla bazı özelliklerini karşılaştırdım. Tackling olarak Rio 16, İbo 15, Marking 17, 15 , Güç 13, 14 , Balance 14, 15. İbo' nun önemli özelliklerde Rio' dan aşağı kalır yanı yok.
    Toraman'ın bence en iyi yaptığı şey tackling ve anticipation. 16 ve 15 gayet iyi değerler ki adam milli takımın da vazgeçilmezi, Beşiktaş'ın yıldızı konumunda. Heading için de son haftalarda attığı kritik kafa gollerine bakın derim. Doğru yerde doğru zamanda bulunabiliyor ve doğru kafa vuruşunu yapabiliyor.

Rio Ferdinand'ın bence en önemli özelliği positioning ve jumping.

Nobre'nin jumping'inden kırptım biraz zaten.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Koray bu arada Delgado'nun consistency'yi 14 olarak birakmisiz. Ona bir el atmak gerekebilir.
    Katılıyorum Ömer Abi, 14 çok yüksek bir değer. 10 maçın 7'sinde gerçek performansını gösteriyor demek ki bu da gördüğümüz kadarıyla doğru bir tespit değil. Belki tam tersi yapılabilir consistency olarak 6 verilebilir ve 10 maçın 3'ünde gerçek performansını yansıtıyor konumuna getirilebilir. Bu sene bildiğin gibi Beşiktaş'a el atamadım oysa sıkı bir çalışmam vardı ve köklü değişiklikler yapmayı düşünüyordum. Örneğin Delgado'ya 140'a yakın bir CA verip de consistency'sini düşürmektense CA'sını düşürecektim. Çünkü biz bu adamı şişirdik, bu adam Lincoln kapasitesinde olup da bunu her maç sahaya yansıtmayan bir futbolcu değil ki; Delgado bu kadar işte! Her maç sahadaki Delgado aslında consistency'si pek de düşük olmayan vasat bir oyuncu. Evet bazı özellikleri yüksek ve bu özellikleri topu onun ayağına yakıştırıyor fakat sadece bu kadar, büyük topçu olmak için gerekli mental ve fiziksel özelliklere sahip değil. Belki de bizler Delgado'yu böyle görmek istediğimiz için şişirdik ve sonra da kabul edemedik, bu adam iyi futbolcu bari consistency'sini düşürelim dedik. Delgado'yu çok sevmeme rağmen artık onun bu kadar yüksek CA'ya sahip olmaması gerektiğini düşünüyorum, alacağı CA'ya göre de uygun bir consistency değeri ayarlarız zaten.

Aslında aynı düşüncedeyiz, hatırlarsan ben bu konu hakkında başlık bile açmıştım, Türkiye araştırmamız ne derece gerçekçi diye. Orada da aynı böyle senin gibi örnekler vererek hatta ben de İbrahim Toraman örneğini vermiştim fakat ben Rio Ferdinand değil de R.Carvalho ile kıyaslamıştım, işte orada senin gibi bizim oyunculara değerleri olduğundan daha fazla verdiğimizi söylemiştim. Yani bizim ligimiz bir Premier Lig değil fakat her oyuncumuz oyuna iyi birer atlet gibi yansıtılmış. Senin Nobre ve İbrahim Toraman hakkında düşündüğün değerlere de hiç düşünmeden katılabilirim fakat bu tamamen Türkiye Ligi standartlarıyla alakalı. Yani Oturup bir karar alınacak ve Lig genelinde 1-2 puan kırılmalar uygulanacak ise tamam ama onun dışında herkes aynı devam edecekken ben çıkıp Beşiktaşlı oyuncuların puanlarını kısmam. Niye? Çünkü şunu biliyorum ki Nobre bu ligin havadan en etkili santraforu. Bu etkisini heading 16 jumping 17 ile belirtmektense heading 15 jumping 15 ile belirtmek benim de işime gelir fakat bu sefer de çıkıp başka bir adam vasat bir adam Nobre'den daha yüksek heading-jumping değerleri alacaksa işte o zaman olmaz.

Toraman konusu da aynı mesele aslında, ben Toraman çok kez özellikle izledim, bazı ikilemde olduğum özelliklerini çözebilmek için. Toraman'ın jumping olarak boyu çok uzun olmamasına rağmen iyi zıplama yeteneği ile kötü olmadığını düşünüyorum. Heading olarak da başarılı olduğunu çıkıp kornerlerde attığı isabetli kafa golleriyle görebiliyoruz. Ama neticede onun değerlerinde de kısıtlamaya gidebilirim yalnız dediğim gibi herkes bunu yaparsa yaparım, tek başıma yapmam.

Nesil
    2003

Katılıyorum Ömer Abi, 14 çok yüksek bir değer. 10 maçın 7'sinde gerçek performansını gösteriyor demek ki bu da gördüğümüz kadarıyla doğru bir tespit değil.
    Koray bu konuda bir duzeltme yapayim. 25 macin 14'unde gercek performansini gosteriyor olmali idi. Hic bir oyuncu maclarin %100'unde tam performans gosteremez sekilde ayarlanmis durumda FM.

Yine de 14 verildigi zaman %56 gibi bir oran sozkonusu ki bu bile yuksek olabilir.

Delgado'nun cok iyi ozellikleri var. Sadece dripling, teknik, pas atma, sut vs. gibi ozelliklerine baksak bile CA'sinin yuksek olmasi gerektigi ortaya cikiyor. Mesela bir Hasan Sas konusunda da bunu cok dusundum ben. CA'sini dusurmeye her elim gittiginde (ki bu sene artik kesin dustu 140'a - daha once 135 yaptigimda Turker 145'e geri almisti) aklima zaman zaman takimi nasil surukleyebildigi geliyordu. Delgado'da zaman zaman boyle surukleyebilen bir oyuncu bence. Ayrica yanilmiyorsam Isvicre'den geldiginden beri CA'sini ellemedik. PA ise -9'dan 160'a cevirdik.

Bu consistency ile beraber, eger bir oyuncu iyi gununde degilse, mac icinde CA'si ortalama 10 puan asagiya iniyor ve bu 10 puan dusus sadece teknik ve zihinsel ozellikleri etkiliyor.

Yani diyelim ki bir oyuncunun consistency 10. Yani maclarin %40'inda gercek CA'sinda oynayabiliyor.

Bir sezonda 30 mac oynarsa, bunlardan (30x0,4) 12 tanesinde CA olmasi gerektigi gibi (yani Delgado icin 140), digerlerinde ortalama 130 oluyor. Yani: [(12x140)+(18x130)]/30 = 134 Delgado'nun disariya gosterebildigi CA oluyor. Her ne kadar oyunda CA'si 140 gorunse de.

Ama neticede onun değerlerinde de kısıtlamaya gidebilirim yalnız dediğim gibi herkes bunu yaparsa yaparım, tek başıma yapmam.
    Bu konuda cok dogru dusunuyorsun bence. Fiziksel ozellikler konusunda bazi sorunlar vardi ancak bunlar icin bir miktar duzeltilme oldu FM 2008'de. Henuz tam kivaminda da degil gerci.

Esasinda onumuzu gorebilsek, cok daha akillica bir sistem oturtarak daha sistematik bir karsilastirma ile oyuncu ozelliklerinin dengelerini ayarlayabilmemiz mumkun.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

son olarak toram**n savunmada .ok savruk oynayan b'r 's'm kademeye g'rmek rakibin koşu yollarını bozmak ve bire bir markaj yapmak için pek uğraşmıyor bu savrukluğu hangi değerlerr eşliğindeoyuna yansıtabiliriz
    ibrahimin üzülmezinorta yapması 6-7 olur demişsin alnından öpüyorum seni
    bide tello için henüz 14-15 firikik birz normalden fazla 12-13 daha uygun
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

lafa karışmak gibi olmasın ama 8-9 iyidir bence üzülmez için... nacizane görüşüm...
    puerta kalbimizde...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

pace daha düşük, crossing daha yüksek olmalı.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Evet crossing biraz daha fazla olabilir.

Ben bir şey soracaktım.Hakan Arıkan'ı oyuna nasıl yansıtacaksınız.Bu sezon formayı kaptı bildiğiniz gibi.
    So what?
    Saike

Nesil
    2003

Koray bu arada Delgado'nun consistency'yi 14 olarak birakmisiz. Ona bir el atmak gerekebilir.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ben onu o şekilde bıraktım çünkü Delgado'nun tam kapasite gözükmesi için bence maçta gol veya asist yapması gerekmiyor. Bence bu biraz da teknik direktörün taktikleriyle alakalı. Bence 14 iyi bir değer.

Sayfa 10 / 11 İlkİlk ... 891011 SonSon

Mesaj Yetkileri