Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Macaristan'ın Honved takımıyla 6 Ağustos Perşembe günü yapacağı rövanş maçının hazırlıklarını sürdürdü.
Samandıra'daki Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde, teknik direktör Christoph Daum yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, kondisyon çalışmasının ardından hücum ve savunma organizasyonları çalışırlarken, son bölümde ise çift kale maç yaptılar.
Sakatlıkları nedeniyle idmana katılmayan Roberto Carlos, Emre, Mehmet Topuz, Gökhan Gönül, Kazım ve Semih'in tesislerde çalıştıkları, Onur'un ise genç milli takım kadrosunda bulunduğu bildirildi.
-EDU SAHADA-
Fenerbahçe'de, sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı olan Edu, bugünkü antrenmanda sahaya çıktı. Sarı-lacivertli futbolcunun çalışmalarını bir süredir salonda yaptığı belirtilirken, bugün ise kondisyoner Dolu Arslan ile birlikte takımdan ayrı olarak koşu ve yürüyüş gerçekleştirdi. Edu, takımının çalışmasını saha kenarından bir süre izleyen Roberto Carlos ile de sohbet etti.
-VEDERSON'A KUTLAMA-
Fenerbahçeli futbolcular, Beşiktaş'ı 2-0 yendikleri TFF Süper Kupa'da maçın oyuncusu olarak Vederson'u seçtiler. Çalışma öncesi saha kenarında yanyana durarak Vederson'u önce alkışlayan takım arkadaşları, daha sonra omuzlarına alarak bir süre taşıdılar.
Diğer yandan, daha önce Fenerbahçe'de görev yapan kaleci antrenörü Murat Öztürk ile yardımcı antrenör İrfan Saraloğlu, bugün yeniden göreve başladılar. Her iki antrenöre futbolcular çalışma öncesi alkışlarla ''Hoşgeldiniz'' dediler. Fenerbahçe, yarın öğle saatlerinde Honved maçı için Macaristan'a gidecek.
Sporx
5 Ağustos 2009 tarihli Vatan Gazetesi'nde "Topuz Fener'i karıştırdı" başlığıyla yer alan haber gerçek dışıdır.
Üst adalesindeki çekme nedeniyle Beşiktaş ile oynanan Süper Kupa maçı kadrosunda yer almayan Mehmet Topuz ile Fenerbahçe teknik heyeti arasında herhangi bir sorun söz konusu değildir.
Bireysel oyuncu antrenörümüz Dolu Arslan yönetiminde çalışmalarını sürdüren Mehmet Topuz, sakatlığı devam ettiği için Honved maçı kadrosuna da alınmamıştır.
Futbolcumuzun, Denizlispor maçına yetiştirilmesine çalışılmaktadır.
Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla,
Fenerbahçe Spor Kulübü
Okçu yine kadroda
İspanya Milli Takımı teknik direktörü Vicente Del Bosque takımın 12 Ağustos'ta Skopje'de Makedonya ile yapacağı hazırlık maçı için aday kadroyu belirledi.
21 kişilik kadro içinde Fenerbahçe'de forma giyen İspanyol golcü Daniel Güiza yine kendine şans buldu. Kadro şu şekilde;
Kaleciler: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Diego Lopez (Villarreal).
Savunma oyuncuları: Raul Albiol (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Valencia), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Nacho Monreal (Osasuna).
Orta saha: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Villarreal), Cesc Fabregas (Arsenal), Xavi (Barcelona), David Silva (Valencia), Juan Mata (Valencia), Albert Riera (Liverpool).
Forvetler: David Villa (Valencia), Daniel Guiza (Fenerbahçe), Fernando Torres (Liverpool).
Sporx
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bu hafta ile Rizespor'la hazırlık maçımız var, güzel bir fırsat yedek oyuncular için iyi bir şans.
Bende onu soracaktım, sanırım Rize'nin yeni stadının açılış maçı olacak, milli takıma gitmeyen oyuncular için, son durumlarını görmek açısından iyi olacak.
"YÜCE ATATÜRK"
Cumartesi günü Rizeden yeni geldim stadın dışı sadece sıvalanmış şekildeydi içini bilmiyorum ama maç yapılcak gibi değildi eski stadda yapabilirler açılışı.
Bende geçtim oralardan da, o halini gördüm, sonra reklamın da sonuna yetişince tvde ne olduğunu anlamadım, bir ara gündemdeydi stad açılışı için Fenerbahçeyle maç yapılacağı. Net bilgisi olan yazar herhalde.
"YÜCE ATATÜRK"
Ozer takimla calismalara baslamis![]()
Profesyonel Futbol Takımımız Çaykur Rizespor'un stat açılışında özel bir maç yapmak için Rize'ye gitti.
Özel bir uçakla Trabzon'a giden kafilemiz buradan da bir otobüsle 45 dakikalık yolculuk sonrasında Rize'ye vardı. Çaykur Rizespor Mehmet Cengiz Tesisleri'ne yerleşen kafilemizi Çaykur Rizespor Başkanı Halim Mete, yöneticiler Metin Kalkavan, Şükrü Cevahir, Bekir Mete, Ulvi Süvarioğlu ve AKP Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı karşıladı. Milli takımda bulunan oyuncularımız dışında tüm futbolcularımız Çaykur Rizespor ile yapılacak özel maç için Rize'ye götürüldü. Kafilede Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimiz de yer aldı.
Oyuncularımızdan Alex, Roberto Carlos, Semih ve Emre Çaykur Rizespor Mehmet Cengiz Tesisleri'nin idman sahasında saat 15.50'de özel bir çalışma gerçekleştirecek.
Takımımız ise maç için saat 18.00'de stada hareket edecek.
![]()
Rize'm inşallah kazanır ya moral bulur ama kazanabilecegini pek düşünmüyorum.
Profesyonel Futbol Takımımızın Çaykur Rizespor ile stat açılışı için yapacağı özel maçta sahaya çıkacak ilk 11'imiz şöyle:
Mert Günok, Bilica, Bekir, Vederson, Baroni, Selçuk, Deniz, Uğur, Ali Bilgin, Deivid, Mehmet Topuz.
Fenerbahce.org
Fenerbahçe Cumhuriyeti
rize attı 6 fenerli arasından 1 rizeli attı golü
Bari şu maçta Abdulkadir oynasa.
bu maçta bile ne Onur ne AbdülKadir ne de Furkan var.yazık..
daum gençleri hiç bir zaman sevmemişti demekki önceki geldiğiyle aynı durumda hala
Topuz ilk golünü attı..
topuz baya iyi gol attı haa![]()
Mehmet Topuz macin yildiziydi muhtesem oynadi gercekten golu de superdi.Artik ilk 11`de gormek istiyoruz Mehmet`i.
Çaykur Rizespor stat açılışı için Fenerbahçe'ye teklif getiriyor ve güzel bir açılış olmasını istiyor. Siz ise; Onur, Furkan diyorsunuz. En azından rakibe saygı adına tamamen as oyuncular olmasa da herkes tarafından bilinen oyuncular oynatıldı. Sıradan bir hazırlık karşılaşması olsaydı Onur'un, Furkan'ın oynatılması konusuna katılırdım fakat bu maç o tip bir maç değildi.
Mehmet Topuz'un sahaya kaptan çıkması da QTM'nin günlerdir sürdürdüğü saçma sapan kampanyalara cevap olmuştur.
Rizespor'a yeni stadı hayırlı, uğurlu olsun.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=58wzdfq_bHg[/YOUTUBE]
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Özerin sakatlığını atlatmasına çok sevindimBu maçtada sonradan girdi oyuna. Kazım'ın yerine o oynasa çok daha iyi olur.
bence özer de mehmet topuzda çok rahat kazımı keser nedense kazımı bir türlü sevemedim oynadığı oyunla bir türlü bekleneni veremedi
Mehmet Topuz ne oynadı yahu, müthişti! Kaptanlık da yakışmış, büyük moral olmuştur ona, takımın sahadaki lideriydi, kaptandı, golünü de attı. Her aldığı topu bir maestro gibi götürdü ileriye, bir lider gibi, mutlaka ilk 11 oynaması gerektiğini bu maçta gösterdi.
Özer'in de forma giymiş olması güzel, ben iyileşmemiştir diyordum ama iyileşmiş. Piyer Arzuman genelde ne derse onun söyleminin 1 ay sonrasında iyileşiyordu oyuncu, şimdi Özer için ligin 3. haftasına yetişir denilince açıkçası 7-8. hafta diye düşünmüştüm ama demek ki yeni sağlık ekibi gayet iyiymiş.
Dikkatimi çeken bir olay var, Özer ön liberoda görev aldı karşılaşmada. Umarım böyle devam etmez.