Marcelus Kemp Kartal oldu / ntvspor
http://www.ntvspor.net/haber/basketb...mp-kartal-oldu
Taylor Rochestie İle Yollar Ayrıldı
Sezon başından beri beklenileni veremeyen ve Jerry Johnson 'un gelmesiyle süre almakta zorlanan ABD'li oyun kurucu Taylor Rochestie ile Galatasaray Cafe Crown yolları ayırdı.
Taylor Rochestie bu sezon Galatasaray Cafe Crown'da 7.9 sayı ve 3.4 asist ortalamasıyla oynadı.
NBATrKy
bugün 20 yaşında ama adamım diye geçinenlere on basacak biri ile tanıştım. Hayatı ciddiye alıp salıncak gibi de sallıyor saygı duydum.
Aliağa Petkim'in NBA kariyerli oyun kurucu Damon Jones ile prensip anlaşmasına vardığı bildirildi.
Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Aliağa Petkim'in NBA kariyerli oyun kurucu Damon Jones ile prensip anlaşmasına vardığı bildirildi.
Aliağa Petkim Genel Menajeri Birtan Saka, prensipte anlaştıkları NBA kariyerli oyun kurucu Damon Jones'un Türkiye'ye geldiğini, Jones'un yapılacak sağlık kontrollerinin ardından sözleşme imzalayacağını söyledi.36 yaşındaki Damon Jones, 11 sene mücadele ettiği NBA'de 657 maçta 6,6 sayı, 1,6 ribaund ve 2,7 asist ortalamalarıyla mücadele etti.Jones en son Porto Riko Ligi'nde Piratas de Quebradillas takımında forma giydi.
Bir zamanlar kendisini dünyanın en iyi üçlükçüsü ilan etmişti.![]()
FB'de Mbenga İddiası !
Mirsad Türkcan’ın sakatlığıyla özellikle Avrupa Ligi’nde pota altı rotasyonunda zor durumda kalan Fenerbahçe Ülker’de dün gündem transferdi. Hatta kulislerde NBA takımlarından New Orleans Hornets’in Belçika pasaportlu Zaire orjinli pivotu Mbenga’nın adı geçiyordu. Ancak mali konularda yaşanan sıkıntı nedeniyleyönetimin yeni bir transfere sıcak bakmaması transfer planlarının da gündemden kalkmasına neden oldu. Fenerbahçe çareyi sezon başında alıp, Tofaş’a kiraladığı Rashit Mahalbasic’i geri çağırmakta buldu. 2.07′lik oyuncu Avrupa Ligi maçlarında forma giyebilecek. Öte yandan Mirsad’ın yokluğunda Fenerbahçe’nin lig maçlarında Emir Preldzic’ten bu bölgede faydalanacağı da belirtildi.
basketdergisi
Aliağa’da Damon Jones gönderildi
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 540x345 and weights 148KB.
Beşiktaş Cola Turka ile karşılaşacak Aliağa Petkim’in başantrenörü Burak Bıyıktay, yeni takımıyla ligdeki ilk maçında eski takımına karşı görev yapacak. Aliağa Petkim’de Halil Üner ile yolların ayrılmasının ardından ligdeki Fenerbahçe Ülker maçı öncesinde göreve getirilen Burak Bıyıktay, ilk olarak Spor Toto Türkiye Kupası’nda Medical Park Trabzonspor maçında takımının başında görev yaptı.
Aliağa Petkim’in son transferi Damon Jones’un yarınki maçta forma giymeyeceği, Jones’un yerine başka bir oyuncu arayışlarının devam ettiği öğrenildi. Ligde ilk maçında eski takımı Beşiktaş Cola Turka karşı mücadele edecek Burak Bıyıktay, Beşiktaş Cola Turka ile zor bir karşılaşma oynayacaklarını, özellikle guard mevkisinde sıkıntı yaşadıklarını belirterek, ”Getirdiğimiz oyuncunun fizik olarak hazır olamadığını gördük. Beşktaş Cola Turka’nın kalitesi belli. Yine de kazanmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.
basketdergisi
Aliağa, Mike James'le Anlaştı
Uzun bir süredir oyun kurucu pozisyonu için arayışta bulunan Aliağa Petkim'de coach Burak Bıyıktay, Mike James’den yana kullandı. NBA'de 9 farklı takımda forma giyen ABD'li oyuncu, 35 yaşında ve 1.88 metre boyunda. En son Çin'in Zheijang Cyclones takımında 8 maçta, 38.8 dakika ortalama oynama süresine 27.9 sayı, 4.8 ribaund ve 3.8 asist ortalamalarını yakaladı. 22 Şubat Salı günü İzmir'e gelecek olan deneyimli oyuncu, NBA dışında Avustralya ve Fransa Liglerinde takımlarda forma giymişti.
NBA'e draft edilmeden 2001-2010 yılları arasında 9 takımda forma giyen James sırasıyla şu takımlarda görev yaptı:
Miami Heat (2001–2003), Boston Celtics (2003–2004), Detroit Pistons (2004), Milwaukee Bucks (2004–2005), Houston Rockets (2005, 2007–2008), Toronto Raptors (2005–2006), Minnesota Timberwolves (2006–2007), New Orleans Hornets (2007–2008), Washington Wizards (2008-2010). James toplam 528 NBA maçında 25.2 dakika ortalama süreye şu istatistikleri sığdırdı: 10.5 sayı, 2.3 ribaund, 3.6 asist, 0.8 top çalma, 0.1 blok.
Kaynak: turkbasket.com
Emir Preldziç'le üç yıl sözleşme yenilemişiz. Haydi, gözümüz aydın. Çocuğa en kötü günlerinde sabrettik, bir yıldız gibi oynamaya başladı, üstelik Türk vatandaşlığını kazandı. Hayırlı olsun.
Efes'de Beklenen Operasyon
Euroleague’de Siena yenilgisi sonrası Avrupa'ya veda eden Efes Pilsen'de beklenen radikal kararlar alındı. Şubat ayında Beko Basketbol Ligi (1-1), Spor Toto Türkiye Kupası (0-1) ve THY Euroleague (0-3)'de oynadığı toplam 6 maçta sadece 1 galibiyet elde eden Efes'de beklentileri karşılayamayan Andrew Wisniewski ile yollar ayrıldı. Flip Murray'in transferi sonrası ligde kendine yer bulamayacak olan deneyimli oyun kurucunun sözleşmesi fesh edildi. Wisniewski, 15 BEKO Basketbol Ligi maçında 17.4 dakika ortalama oynama süresine 4.0 sayı, 2.3 ribaund, 2.3 asist, 0.8 top çalma, 0.9 top kaybı istatistiklerini sığdırdı. 30 yaşındaki Wisniewski Euroleague'de ise şu ortalamalarını yakaladı: (15 maç, 21.3 dakika, 4.5 sayı, 1.2 ribaund, 1.9 asist, 0.5 top çalma, 0.9 top kaybı)
Bu arada sezon başında ağır bir sakatlık geçiren ve sahalara 5 ay sonra dönen Miroslav Raduljica'nın da Wisniewski gibi Türkiye'de oynayamaması nedeniyle Almanya'nın köklü takımlarından ALBA Berlin'e sezon sonuna kadar kiralandığı öğrenildi. 2.13 metre boyundaki Sırp oyuncunun Efes ile 2014-15 sezonunun sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.
turkbasket
Zeljko Zagorac, Aliağa Petkim'de
Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Aliağa Petkim, Çek Cumhuriyeti ekiplerinden BK Prostejov'da forma giyen Sloven oyuncu Zeljko Zagorac'ı transfer etti.
Çek ekibi BK Prostejov'da FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası'nda 6 maçta 6 sayı ve 2,7 ribaund ortalamalarıyla mücadele eden 30 yaşındaki Zagorac, 2006 Dünya Kupası'nda Slovenya Milli Takımı'nın formasını giymişti.
Lisans işlemleri devam eden Zagorac'ın, evraklarının yetişmesi durumunda, pazar günü oynanacak Erdemir maçında takımdaki yerini alabileceği öğrenildi.
Juan Dixon Banvit'te
Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit, Amerikalı oyuncusu Antonio Graves’in sakatlanarak sezonu kapatmasının ardından başladığı kısa oyuncu arayışlarına Juan Dixon’la anlaşarak son verdi.
1978 doğumlu tecrübeli oyuncu NCAA Şampiyonluğu yaşadığı Maryland College’den mezun olduktan sonra NBA’de sırasıyla Washington Wizards, Portland Trail Blazers, Toronto Raptors ve Detroit Pistons takımlarında forma giydi. Juan Dixon, NBA kariyeri boyunca toplam 436 maçta 8.4 sayı,1.9 ribaund ve 1.8 asist ortalamalarını tutturdu.
2009-2010 sezonunda Yunanistan’ın Aris takımıyla anlaşan Dixon, İspanya’da Unicaja Malaga takımıyla sürdürdüğü Avrupa kariyerine bundan sonra Beko Basketbol Ligi'nde Banvit forması altında devam edecek.
Banvit Genel Menajeri Turgay Çataloluk, Acıbadem Bursa Hastanesi’nde sağlık kontrolleri tamamlandıktan sonra sezon sonuna kadar resmi sözleşmeye imza atan sporcunun transferi ile ilgili olarak; “Antonio Graves’in sakatlığından ötürü bir süredir 2 numara pozisyonu için oyuncu araştırmamızı sürdürüyorduk. Sezonun bu bölümünde takım kimyamızı bozmadan bize katkı sağlayabilecek kalitede oyuncu bulmak gerçekten zor. Ama Juan Dixon, kariyeri itibariyle bu katkıyı alabileceğimizi düşündüğümüz, Avrupa tecrübesi de olan bir oyuncu. Kısa sürede adapte olup normal sezon ve Play-Off maçlarında takımımıza ciddi yardımı olacağını düşünüyorum“ şeklinde konuştu.
Oyak'a ABD'li Takviye
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 540x345 and weights 39KB.
Beko Basketbol Ligi’nin son sırasındaki Oyak Renault, ligde kalmak adına bir hamle daha yapıp kadrosunu Ramel Allen ile kuvvetlendirdi.
5 numara pozisyonunda oynayan ABD’li oyuncu, 2.10 boyunda ve 32 yaşında. Meksika’da eski Telekom’lu Gregory Grays ile birlikte Pioneros takımında forma giyen Allen, takımını finale taşıdı ve Meksika’nın en iyi pivotu seçildi. Daha önce İspanya ikinci liginde Lliria’da 19 maçta 12.9 sayı ortalamasıyla oynayan Allen, Fribourg’la da Eurocup heyecanı yaşamıştı. Allen, Meksika’da sezonu 13.6 sayı 11 ribaunt 1.3 blok 1.2 asist ortalamasıyla tamamladı.
Oyuncunun menajeri Mustafa Bozkurt, Allen’ın bugün New York’tan hareket edeceğini belirtti.
basketdergisi
Ömer Onan 2 Yıl Daha Fenerbahçe Ülker’de
Fenerbahçe Ülker tecrübeli oyuncusu Ömer Onan ile nikah tazeledi. Tecrübeli oyuncunun sezon sonunda bitecek olan sözleşmesi iki yıl daha uzatıldı. Ömer Onan bu sezon Beko Basketbol Ligi’nde 14.9 sayı, 1.3 ribaund ve 1.2 asist ortalamalarıyla oynuyor.
KARİYERİ:
Efes Pilsen SK (1995-04)
Fenerbahçe SK (2004-05)
Ülkerspor (2005-06)
Fenerbahçe Ülker (2006-…)
Basketdergisi
Ömer candır. Allah bu kulüpten Ömer'leri eksik etmesin. Bize her branşta Ömer ruhunda ve kalitesinde sporcular nasip etsin.
Aleksander Rasic L.Rytas'ta !
Medical Park Trabzonspor’un sezon başında renklerine bağladığı Sırp oyun kurucusu Aleksander Rasic, Lietuvos Rytas’a transfer oldu.
Beobasket menajerlik firmasının doğruladığı ve Rasic’in de Sırp basınına transferin bittiğini açıklamasıyla birlikte Rytas, El Amin’in yerini doldurmuş oldu.
Dün yapılan görüşmelerin sonuçlanmasıyla beraber Litvanya’nın yolunu tutan Rasic, Sırp basınına yaptığı açıklamada, “1.5 yıllık anlaşmaya imza attım. Sözleşme şartlarından memnunum ve Avrupa’da önemli bir yerde bulunan bir kulüpte forma giyeceğim için mutluyum. Basketbolun birinci spor olduğu Litvanya’da oynamak her oyuncu için ekstra bir motivasyondur” dedi.
basketdergisi
Rytas için iyi transfer, TS için önemli bir kayıp...
Rasic İkna Ediliyor
Medical Park Trabzonspor’dan ayrılıp Lietuvos Rytas’a transferi gündemde olan Aleksander Rasic, Olin Edirne maçında sahada olacak.
Takımdaki ekonomik krizin çözülmesi ve oyuncuların alacaklarının büyük ölçüde ödenmesinin ardından Bordo – Mavili yönetim, Rasic’le görüşüp oyuncuyu ikna etmeye çalışıyor.
Takımla idmana çıkan ve Olin Edirne maçında sahada olacağı belirtilen Sırp guardın, takımda kalması için Medical Park Trabzonspor Başkanı Saner Ayar ile birlikte Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta ve Genel Direktör Doğan Hakyemez çalışmaları başlattı.
Basketdergisi
Rasic ile yollar ayrıldı
4 Nisan 2011 17:58 | NTV Spor ve Ajanslar
Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Medical Park Trabzonspor'da, Aleksandar Rasic'in takımdan ayrıldığı bildirildi.
![]()
Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Medical Park Trabzonspor ile Aleksandar Rasic'in yolları ayrıldı.
Kulüp genel direktörü Doğan Hakyemez, yaptığı açıklamada, bordo-mavili kulüpteki ekonomik sorunların çözüldüğünü ama bu sorunlar esnasında sözleşmesindeki bir maddeyi kullanan Rasic'in takımdan ayrıldığını söyledi.
Olin Edirne maçında Trabzonspor formasıyla son maçına çıkan Rasic'in önemli bir oyuncu olduğunu ifade eden Hakyemez, kalan haftalarda Rasic'ten doğan boşluğu, çözülen sorunlarının getirdiği moral ile kapatacaklarını kaydetti.
Fenerbahçe'den Ersan İlyasova BOMBASI
Fenerbahçe Ülker gelecek sezon Avrupa’da kupa alabilmek için dev bir transferin peşinde. Bu isim NBA'de bizden biri...
09:22 | 20 Nisan 2011
![]()
Futbol değil, ‘spor kulübü’ diyerek faaliyet gösterdiği tüm branşlarda başarı çıtasını Avrupa şampiyonluğu olarak belirleyen ve bu doğrultuda kadrolarını da yıldızlarla donatan F.Bahçe, bu sezon şanssız sakatlıkların etkisiyle müthiş bir form yakaladığı Eurolig’de final-four’un kıyısından dönmüştü.. Barcelona, Olympiakos galibiyetleri yetmemişti Kanarya’ya.
BU doğrultuda şimdiden gelecek sezonun çalışmalarına start veren yönetim, yapımı büyük ölçüde biten Ülker Arena’ya da dev bir yıldız getirip Eurolig şampiyonluğu hedefi için de yolu yarılamanın peşinde.. Transferi planlanan isim ise ülkemizi NBA’de başarıyla temsil eden milli basketbolcumuz Ersan İlyasova...
Milwaukee Bucks forması giyen Ersan’ın kulübüyle sözleşmesi 2011-12 sezonu sonunda bitecek.. Gelecek yıl Bucks’tan 2 milyon 541 bin dolar alacak ama vergiler düşüldüğünde cebine girecek para yaklaşık 1.5 milyon dolar..
3.5 MİLYON EURO GEREK Avrupa’nın önde gelen oyuncularından örnek verecek olursak Dimitris Diamantidis Panathinaikos’tan 3.5 milyon Euro alıyor.. Barcelona ise Juan Carlos Navarro’ya 4 milyon Euro ödüyor.. Yani sarı-lacivertlilerin de Ersan’ı Türkiye’ye getirebilmesi için bu rakamlara yakın bir bedel ödemesi gerek. Ancak önlerindeki engel Ersan’ın kontratı.. Kanarya’nın bu transferi gerçekleştirebilmesi için NBA’de lokavt olması gerek.. Peki bu mümkün mü? Evet mümkün..
NBA’de toplu iş sözleşmesi 30 Haziran’da bitecek. Şu aşamada takım sahiplerinin istediği yeni iş sözleşmesi ile Oyuncular Birliği’nin beklentileri arasında uçurum var ve gelecek sezon lokavt bekleniyor.. Bu olursa oyuncular boş dönemi diğer kıtalarda basketbol oynayıp geçirecek ve F.Bahçe için transferin önündeki engel kalkacak..
http://spor.milliyet.com.tr/fenerbah...83/default.htm
Bugün bu haber hemen her yerde vardı. Yeni salona yıldız alınacak, ama Ersan ismi ciddi ciddi dillenir oldu.
Şimdi diyorlar ki; lokavt olursa yıldız alalım filan... Ben lokavtla gelecek oyuncu istemem çünkü kiracı gibi duracak, gözü kulağı taaa Amerikalarda olacak. Onların yerine şu anda Euroleague yıldızı olanları uzun vadeli kadroya katmak lazım. Nasılsa lokavt ebediyen sürmez ve diğerleri çok kalmadan kapağı Amerika'ya atar. Bu süreçte kendini bencte bulacak şimdinin Euroleague yıldızlarına el atmak en mantıklısı. Ne demiş atalarımız? Taşıma suyla değirmen dönmez.
Ersan'a gelince... Elbette isterim ama artık kesin dönüş kararıyla gelsin. Aklının bir köşesi NBA'de kaldığı müddetçe tat vermez.
Gelecek oyuncu pazarlıklı gelmesin. Lokavt, şu, bu... Geldiği zaman gözü kapıda olmamalı... Ya ona göre alınsın, yahut Euroleague'in büyük yıldızlarına rotayı çevirelim ve uzun vadeli kapalım.
Abi bi yerde duymuştum ben Aziz Yıldırım demiş galiba önümüzdeki sezon NBA yıldızı gelecek diye. Aslı astarı var mı bu işin bi bilgin varmı yani .
Görüşlerimi yukarı yazdım Faruk. NBA'de önümüzdeki sezon oyuncular büyük ihtimal greve gidecek, kulüpler lokavtla karşılık verecek ve anlaşma olmazsa lig oynanmayacak. 98'de de olmuş, 2 ay sürmüş, 99 başında lig yeniden başlamıştı. Bu durumda boş boşbeklemek yerine birçok yıldız Avrupaya gelmeyi düşünüyor. İşte bende böylelerini istemiyorum. Gelen gün sayarak gelmesin, gözü yolda olmasın. Faydalı olmaz.
Okudum yazını abi.Umarım bize fayda sağlayacak isimlerle anlaşalım. Yıldızda gözümüz yok en basitinden E.Basden gibi adam olsun ama fayda sağlasın yani (:
Ersan için Türkiye daha çok erken.Bana göre yalan haber.Nba'yi bırakıp Türkiye'ye gelirse kariyerini direk olumsuz etkiler.Bildiğim kadarıylada Nba'de de fena oynamıyor.
Zaten lokavt olmazsa hayal. Ama bugün Kaan Kural dahil çok kişi konuyla ilgili yorumda bulunmuş.
Mirsad'ın sakatlığı bence takım için bir dönüm noktasıydı, o sakatlık olmasaydı her şey çok farklı olabilirdi bizim için, Final four u da görürdük diye düşünüyorum.
Maçın tamamını izleme fırsatı bulamadım ama anladığım kadarıyla çekişmeli bir maç olmuş, galip gelmemiz sevindirici.
Bojan Bogdanovic, Fenerbahçe Ülker'le sözleşme imzalayabilir.. Ersan haberinin yanında buda es geçilmesin.
Bogdanovic'le ilgili geniş bilgi; http://www.draftexpress.com/profile/...gdanovic-1104/
Beşiktaş Cola Turka Taraftarı Nedim Yücel'i İstiyor
Beko Basketbol Ligi’nde kalmayı başaran Mersin BŞB.’nin başarılı oyuncusu Nedim Yücel, transferin gözdesi…
Normal sezonun ribaunt kralı olan Nedim, sezonu 13.7 sayı ve 11.3 ribaunt ortalamasıyla tamamlarken Beşiktaşlı taraftarlar sosyal paylaşım sitesinden yaptıkları hamleyle başarılı oyuncuyu takımlarında görmek istediler. Özellikle Twitter üzerinden Nedim’e ulaşan Siyah – Beyazlı taraftarlar dileklerine, “O formayı 15 yıl büyük bir gururla taşıdım ve her zaman taşırım” şeklinde yanıt verdi.
Basketdergisi
Bende isterim Adaşımın bize gelmesini![]()