Tebrikler Fenerbahçe o kadar sakat oyuncuya rağmen rahat rahat galibiyetler alıyoruz.Sinan Erdemde bu iş biter gerçek 5 i 1 yerde görülmüş olur.
Gerçi ne 5 i 10-15 oldu sanırım![]()
Tebrikler Fenerbahçe o kadar sakat oyuncuya rağmen rahat rahat galibiyetler alıyoruz.Sinan Erdemde bu iş biter gerçek 5 i 1 yerde görülmüş olur.
Gerçi ne 5 i 10-15 oldu sanırım![]()
Bu arada, dün eli sakatlanıp, maçın 2. devresi hiç süre almayan Marko Tomas'ın elinde kırık olduğunu yazmıştım. Bugün Ömer Koçsan abimiz bilgilendirdi; korkulduğu gibi kırık yokmuş. Sanırım oynayacak.
Neven Spahija uzun süredir sakat olan Tarence Kinsey'in final serisinin 5. maçında sahada olacağını açıkladı.
Ah Rancik ah
Fenerbahce'nin oyuncu rotasyonunda bu adamlar aranmiyor, Engin Sarunas'tan veya Ukic'ten sure alacak bir isim degil. Can dedigin de insallah Can Maxim degildir. Diger isimler Galatasaray'a gelse direkt oynayacak adamlar ama dedigim gibi Fenerbahce'nin oyuncu kadrosu bu adamlari aratmiyor. Bizom boyle bir luksumuz yok maalesef. Ama Rancik de olsa ben cok birseyin degisecegine inanmiyorum.
İnş yarın sürpriz olmayacak ve Dallas'tan sonra Bir kez de Fener ile sevinecez
Bizim aslanlarımızın canı sağolsun. Fenerbahçe'nin kadrosu daha güçlü, apaçık.
Seneye inşallah.
çok sakat var. bizden çok sakat var. çok sakat var bizden.
Vidmar, Mirsad, Engin, Ömer, Kinsey.
5 oyuncusu sakat olan bir takım şampiyon oluyor, ligdeki başka herhangi bir takım yaşasın bunu küme düşer.
Tanımayan birine söyleseniz şaka yapıyorsunuz sanır.
Ligin tartışmasız en iyi takımı Fenerbahçe, gerçek bir Euroleague takımı artık.
Fenerbahçe'nin gücü ve başarısıdır, kimse başka bahane aramasın. Başka bir olasılık yoktu, sezona başlarken Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan etmişti zaten. Sezonu mükemmel bitiriyorlar, sakatlıklar olmasa EL Final Four görmemek imkansızdı.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
nedense serinin 4-2 biteceğini düşünuyorum
4-2 olmaz. Bugün bir iş kazasına uğrarsak, o hayal kırıklığı ile olmadık şeyler olur. Seri 7. maça kalır.
Geçen Cumartesi Galatasaray'a yenilip bugün yenmekle; şimdi olduğu gibi geçen Cumartesi onları yenip bugün yenilmek arasında hiçbir fark yok. Dolayısıyla bugün kaybetmek herşeye sıfırdan başlamak anlamına gelir ve seri mantık hesaplarını aşıp 7. maça kadar uzar. Çok sakat olur. Bizdeki bu "şampiyon olduk" rahatlığı dilerim oyunculara da bulaşmaz. Hiç tahmin etmiyorum ama taraftardaki rahatlık takıma bulaşırsa yandık.
Bir korktuğum durum da... Trübün grupları bu maça ilgi gösteriyormuş. Şimdi bizim trübün grupları ne zaman salon sporlarına ilgi gösterse korkarım. Ya futbol takımı kötüye giderse gelirler; "artık çubuklunun hakkını verenlerden yanayız" edebiyatı... Sanki çubuklunun hakkını futbol takımı iyiyken vermiyorlarmış gibi... Ya da bütün sezon yatıp, kazanılacak bir şampiyonluk, kaldırılacak bir kupa öncesi kelle göstermeye ve show yapmaya gelirler. Salonların yüreği olan insanlar onların kuru gürültüleri arasında kaynar gider. Bir de maç içinde işler kötü giderse homurdanıp takımı olumsuz etkilerler. Çünkü beyefendiler kazanılacak bir zaferi sahiplenmek için oradalardır; bütün bir sezon yalnız bıraktıkları takımın şampiyonluğunda pay sahibi görünmek için...
Diyeceğim: Ey Fenerbahçe taraftar grupları! Bugün kazanılacak zafer için değil, bir kere de takıma zafer kazandırmak için oraya gelin! Hep bu takım sizi coşturdu, bugünde siz bu takımı coşturun. Çünkü onlar sonuna kadar desteği fazlasıyla hakediyor.
Erkek ve Kadın Voleybol; Kadın Basketbol ve Futbol derken... Sıra bizim kafadarlar çetesi için koleksiyonun en değerli parçasına, Erkek Basketboluna geldi. Haydi hayırlısı... Allah mahcup etmesin. Maç içinde belli bölümlerde işler kötü giderse (ihtimal vermiyorum ama) olur da krize girersek, salondan uğultular, homurtular çıkmasın. Bu oyuncular ne yapmaları gerektiğini hepimizden iyi biliyor. Onlara HEP DESTEK, TAM DESTEK!
Maç önü yazdıklarım:
Seri başlamadan önce çok rahat bir şampiyonluk bekliyordum. Halen de rahat olabilir. Ama bunun maç öncesi bu kadar dile getirilmesi açıkçası beni ürkütmüştü. Korktuğum başıma geldi. Olmasın dediğim oldu.
Maça dönecek olursak... 48 saniye kala mola alıyoruz. 24 saniyeyi eritmek adına anlamsız anlamsız yan paslar yapıyoruz ve süre biterken Ukiç cehennemin dibinden bir üçlük gönderiyor. Böyle bir SKANDAL olabilir mi? Sadece 1 sayı öndesin, süreyi eritme hakkın yok. 2 sayı, 3 sayı önde olsan anlarım. N'olur? Hemen ve mutlaka penetre üzerinden hücum ederim, zaten yarı sahadan başlamışım hücuma. Asla 24 saniyenin dolmasını beklemem ve oyuncularıma "14 saniyede hücumu bitirin, rakip sayı bulsa bile 10 saniyelik zaman kalsın" derim. Spahjia'nın 24 saniyeyi boş boş eritme tercihi SKANDALDIR, SKANDALDIR, SKANDALDIR!
Mağlubiyetin baş sorumluları;
1)Üç periyot uyuyan taraftar...
2)Spahjia...
Spahjia'nın kabahatleri:
a) 48 saniye kala mola dönüşü yukarıda anlattığım tercih...
b)Üçüncü periyot dakikalarca rakibin alan müdafaasını çözememiş olması...
c)Sean May'ı trübüne gönderip, zaten Kaya'nın sıfır olduğu, Oğuz'un istikrarsız olduğu bir seride uzun rotasyonunu üçe indirip, rakibe karşı üstün olduğumuz bölgeden geri adım atmak... Bu sebeple dört kısayla oynamak zorunda kaldık, ribaunt üstünlüğünü kendi elimizle rakibe verdik.
Son maç Tomas'ı dışarıda tutup, Kinsey ve May'i kadroya alırsa rotasyon daha doğru olur, opsiyon sayısı artar. Sakatlıktan çıktı diye Kinsey'i az oynattı, tomas ve Ömer sakatlıktan dolayı kötü oynadılar. 2 numrada problem oldu.
Spahjia'ya ilk defa hayret ettim, bir set çizdirmedi. Gereksiz acele şut kullanırken son periyotta takım mola alıp farklı bir set denemedi. Tempoyu gereksiz arttırıp GS'ı da dahil etti, run&gun oynamanın kime ne faydası var? Kaya'yı son periyot kenarda unutmasını da pek kabul edemiyorum.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Şampiyonluk maçına çıkıyoruz. Sinan Erdem'in ulaşımı İpekçi'den çok daha kolay. Maçın başlamasına 25 dakika var. Salonun yarısı halen boş. Her zaman olduğu gibi hava atışı yapılırken teşrif edecekler. Vallahi ayıp.
F.Bahçe Ülker'de sakatlığı bulunan Marko Tomas, elindeki sargıyla ısınıyor şu anda. Bugün forma giyebilecek.
F.Bahçe Ülker'de uzun zamandır sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Tarence Kinsey, bugün 12 kişilik kadroda yer alıyor. Sean May tribünde.
G.Saray Cafe Crown'da sakatlıkları bulunan Shumpert, Haluk Yıldırım ve Luksa Andric kadroda yer alıyor.
Hastalığı sebebiyle bugün öğle saatlerine kadar yüksek ateşli şekilde hastanede bulunan Ömer Onan, parkede ısınıyor şu sıralarda.
Tutku Açık: Avantaj F.Bahçe Ülker'de, bunu biliyoruz. Servis kırmaya çalışacağız bugün.
Tutku Açık: Bugün kazanıp seriyi Abdi İpekçi'ye taşımaya çalışacağız. Kendi disiplinli ve savunma odaklı oyunumuzu oynamamız lazım.
Tutku Açık: Bugün kazanıp, evimizde taraftarımızla seriyi eşitledikten sonra buraya gerçek final için gelmek istiyoruz.
Damir Mrsic: Ömer Onan'dan ne kadar faydalanabileceğimizi bilemiyoruz, boğaz enfeksiyonu geçirdi ve serum yiyor 4. maçın bitiminden bu yana.
Damir Mrsic: Bu nedenle yabancı tercihimizi Kinsey'den yana kullanmak durumunda kaldık.
Salsabasket
Last edited by vego : 14.Haziran.2011 at 20:50
Kinsey'den verim alınırsa sanırım Marko süre almaz.
İlk beşler: Ukic - Kinsey - Ömer Onan - Lavrinovic - Oğuz Savaş vs Jerry - Evren Büker - Shipp - Shumpert - Kuqo
Takım şampiyonluk maçına çıkmış. Şu trübünlerin haline bak. Normal bir lig maçı gibi. Utanıyorum.
FB yönetim kurulu ve Aykut Kocaman maçtaymış.
Zaten salon maçlarında Fener taraftarı hiç iyi değil.
Salonda en iyi taraftar bize ait. Takımda biraz tecrübeli olsa bu kupayı alabilirdik.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Sinan Erdem çok kötü bir salon zaten tribün açısından,gelen taraftar profili de böyle olunca taraftar ruhsuz oluyor.
Ama...
Her maç Caferağa'yı dolduran,sarı melekleri hiç bir maç yalnız bırakmayan taraftarı bunun içine katarsak kulaktan dolma saçma bir genelleme olur.
Hatta kıyaslama da Galatasaray sadece erkek baskette "bu sene" bizden iyi diyebiliriz.
Yahu ilgisi yok. Başarıya açlıkla ilgili bir durum. izle bizim 100. yıl maçlarımızı. İpekçi'yi. Kimse yerine oturamıyordu. Galatasaray futbol takımı Uefa şampiyonu olduktan sonraki sezon çoğu maç Sami Yen'i dolduramadı. Şu dönemde Galatasaray taraftarı salon sporlarında gerçekten başarıya aç... Bizde ise normalin ötesinde bir doymuşluk.
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
24-21 Başabaş gidiyor yine. Bakalım yine 3. çeyrekte kopacak mı bizim takım![]()