Hayır efendim. O kuralları uygulamamız için AB üyesi olmamıza gerek yok. Yaptığımız anlaşmalar yeterli. AB'nin hukuki kurallarına tabi olmak için ona üye olmak lazım değil üyelik sürecimizin bu kadar uzamasının sebeplerinden biri de bu hukuki, toplumsal ve siyasal olarak yerine getirmemiz gereken bazı yükümlülükler var.
Bundan önce 3 kere AB(veya ondan önceki oluşum olan AET) ile mütekabiliyet konusunda karşılıklı taahhüt vermişiz.
ANKARA ANTLAŞMASI (1963)
9.Made: Akit Taraflar, Anlaşma'nın uygulanma alanında, 8. maddenin uygulanması ile ilgili olarak ortaya konabilecek özel hükümler saklı kalmak üzere, uyrukluk dolayısıyla uygulanan her türlü ayrımın, Topluluğu kuran Anlaşmanın 7. maddesinde anılan ilke uyarınca yasak olduğunu kabul ederler.
EK PROTOKOL (1972)
58.Madde: Türkiye tarafından, Topluluğa uygulanan rejim, üye devletleri ile bunların uyrukları veya ortaklıkları arasında hiçbir farklı işleme meydan veremez. Topluluk tarafından, Türkiye'ye uygulanan rejim, Türk uyrukluları veya Türk ortaklıkları arasında hiçbir farklı işleme meydan veremez.
ORTAKLIK KONSEYİ KARARI (1980)
10.Madde: Topluluk üyesi devletler, işgücü piyasalarına dahil bulunan Türk işçilerine, çalışma koşulları bakımından, Topluluk işçilerine göre farklılık içermeyen bir rejim uygularlar.
Okuyup da anlamadıysanız özetleyeyim. AB üyesi devletlerin işçileriyle Türk işçileri arasında ırka etnik yapıya dayanan hiçbir ayrımın yapılamayacağını, bunun protokoller tarafından yasaklandığını söylüyor. AB'ye girmek için balık gibi çırpınırken daha futbolda bile protokollere aykırı hareket ettiğimizi biliyor muydunuz @ABOOO?
Bu kurallara apaçık ve tarafsız gözle baktığımız zaman -kabul ediyorum sizin için zor bir şey tarafsızlık- Avrupa ile yaptığımız bütün ekonomik protokollerde, karşılıklı eşitlik ilkesini taahhüt ettiğimizi görüyorsunuz.
Üstüne üstlük konuya tam hakim olmadığınızı görüyorum. Zira Galatasaray'ın başvuracağı kurum AİHM değil Avrupa Adalet Divanı'dır.
Şimdi soruyorum:
1)Eğer karşılıklı eşitlik 3 kez taahhüt edildiyse, bu yabancı sınırlaması AB vatandaşlarını nasıl kapsar? Bu futbolcuların serbest dolaşımını engellemez mi?
2)Türkiye AB üyesi olmadan Nihat Kahveci AB vatandaşı statüsü kazandıysa gördüğünüz gibi AB'ye tabi olmak için AB'nin üyesi olmaya gerek yok. Onlar Nihat'ı yerli statüsünde oynatarak yükümlülüğünü yerine getirdi şimdi anlaşmalar uyarınca sıra bizde değil mi?
Yani Galatasaray hakkında yazdığınız olumsuz taraflı yorumlar herkesin canını sıkıyor burada. Size kalsa Galatasaray'ın yaptığı her şey yanlış her şey kötü. Daha "Selçuk İnan Galatasaray'a gelmez." deyişiniz bile gözümün önünde. Lütfen bu konuda kendinize çeki düzen verin artık.
Burdaki tüm Galatasaraylı arkadaşların sesi olmuştur umarım bu mesaj, saygılar.![]()