Sayfa 1021 / 1204 İlkİlk ... 21521921971101110191020102110221023103110711121 ... SonSon
30,601 ile 30,630 arası toplam 36115 sonuç

Konu: Galatasaray Transfer Haberleri | Ryan Donk

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Hayır efendim. O kuralları uygulamamız için AB üyesi olmamıza gerek yok. Yaptığımız anlaşmalar yeterli. AB'nin hukuki kurallarına tabi olmak için ona üye olmak lazım değil üyelik sürecimizin bu kadar uzamasının sebeplerinden biri de bu hukuki, toplumsal ve siyasal olarak yerine getirmemiz gereken bazı yükümlülükler var.

Bundan önce 3 kere AB(veya ondan önceki oluşum olan AET) ile mütekabiliyet konusunda karşılıklı taahhüt vermişiz.

ANKARA ANTLAŞMASI (1963)
    9.Made: Akit Taraflar, Anlaşma'nın uygulanma alanında, 8. maddenin uygulanması ile ilgili olarak ortaya konabilecek özel hükümler saklı kalmak üzere, uyrukluk dolayısıyla uygulanan her türlü ayrımın, Topluluğu kuran Anlaşmanın 7. maddesinde anılan ilke uyarınca yasak olduğunu kabul ederler.

EK PROTOKOL (1972)
    58.Madde: Türkiye tarafından, Topluluğa uygulanan rejim, üye devletleri ile bunların uyrukları veya ortaklıkları arasında hiçbir farklı işleme meydan veremez. Topluluk tarafından, Türkiye'ye uygulanan rejim, Türk uyrukluları veya Türk ortaklıkları arasında hiçbir farklı işleme meydan veremez.

ORTAKLIK KONSEYİ KARARI (1980)
    10.Madde: Topluluk üyesi devletler, işgücü piyasalarına dahil bulunan Türk işçilerine, çalışma koşulları bakımından, Topluluk işçilerine göre farklılık içermeyen bir rejim uygularlar.

Okuyup da anlamadıysanız özetleyeyim. AB üyesi devletlerin işçileriyle Türk işçileri arasında ırka etnik yapıya dayanan hiçbir ayrımın yapılamayacağını, bunun protokoller tarafından yasaklandığını söylüyor. AB'ye girmek için balık gibi çırpınırken daha futbolda bile protokollere aykırı hareket ettiğimizi biliyor muydunuz @ABOOO?

Bu kurallara apaçık ve tarafsız gözle baktığımız zaman -kabul ediyorum sizin için zor bir şey tarafsızlık- Avrupa ile yaptığımız bütün ekonomik protokollerde, karşılıklı eşitlik ilkesini taahhüt ettiğimizi görüyorsunuz.

Üstüne üstlük konuya tam hakim olmadığınızı görüyorum. Zira Galatasaray'ın başvuracağı kurum AİHM değil Avrupa Adalet Divanı'dır.

Şimdi soruyorum:
    1)Eğer karşılıklı eşitlik 3 kez taahhüt edildiyse, bu yabancı sınırlaması AB vatandaşlarını nasıl kapsar? Bu futbolcuların serbest dolaşımını engellemez mi?
    2)Türkiye AB üyesi olmadan Nihat Kahveci AB vatandaşı statüsü kazandıysa gördüğünüz gibi AB'ye tabi olmak için AB'nin üyesi olmaya gerek yok. Onlar Nihat'ı yerli statüsünde oynatarak yükümlülüğünü yerine getirdi şimdi anlaşmalar uyarınca sıra bizde değil mi?

Yani Galatasaray hakkında yazdığınız olumsuz taraflı yorumlar herkesin canını sıkıyor burada. Size kalsa Galatasaray'ın yaptığı her şey yanlış her şey kötü. Daha "Selçuk İnan Galatasaray'a gelmez." deyişiniz bile gözümün önünde. Lütfen bu konuda kendinize çeki düzen verin artık.

Burdaki tüm Galatasaraylı arkadaşların sesi olmuştur umarım bu mesaj, saygılar.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Aynı şey değil. AB ülkesinde çalışmak başka, AB ülkesi olmayan bir yerde çalışmak başka.

Bizim kuralımızı biz belirleriz. AB üyesi değiliz.

AET üyesi olduğumuz için AB hakları geçerli olsa vize zorunlu olmazdı. Nihat, AET üyesi ülke vatandaşı olduğu için AB çalışma haklarından AB içinde farklı davranamazsın diyor.

AB koşulları sadece AB içinde geçerlidir. Sizin söylediğiniz ile hiç alakası yok.

AET, artık AB'nin bir alt kuruluşudur. AB haklarını, aynı koşulları tamamen sağlamaz.

Ecevit zamanında sonunu getirmedi. Eğer imzalasa idi AET fesholup AB kurulduğunda kurucu üye olacaktık.

Kavgaya çevirmek için çaba sağlamanız işe yaramaz. Biz burada bu üslup ile konuşmuyoruz. Kavga etmek istiyorsanız ben olmayacağım. Hiç kimsenin sesi olmadınız. Aksine hitap şekliniz ile huzursuzluk yarattınız. İnsanların görüş belirtmesi onların yasal hakkıdır, özgürlüktür. Kimsenin haklarına ve kendisine zarar vermiyorum. Görüşümü kurallara uygun üslup ile belirtiyorum. Karşılıklı saygı göstermek gerekir. Hiç bir kavga sorun çözmez.
    Last edited by Cengo : 21.Haziran.2013 at 11:23
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Yamulmuyorsam Türkiye 2007 yılında 2013 yılına kadar AB'nin tüm hukuku kurallarını kabul edeceğinin sözünü vermişti.

Vize konusundada 2009 yılında bir değişiklik yapıldı ve artık çok kolay vize alınıyor AB ülkelerine( İngiltere hariç). Serbest dolaşım hakkı tam üye olunca verilecek. Yani bu AB tarafından bize verilecek bu konunun AB oyuncuları konusuyla alakası yok. AB vatandaşı yabancı sayılmaması bizim hukuk konusunda sözümüzü verdiğimiz bir şey iken Serbest dolaşım hakkı bizim sözümüzü tutmamızın bir sonucu olarak verilecektir. @ Abooo

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Aynı şey değil. AB ülkesinde çalışmak başka, AB ülkesi olmayan bir yerde çalışmak başka.

Bizim kuralımızı biz belirleriz. AB üyesi değiliz.

AET üyesi olduğumuz için AB hakları geçerli olsa vize zorunlu olmazdı. Nihat, AET üyesi ülke vatandaşı olduğu için AB çalışma haklarından AB içinde farklı davranamazsın diyor.

AB koşulları sadece AB içinde geçerlidir. Sizin söylediğiniz ile hiç alakası yok.

AET, artık AB'nin bir alt kuruluşudur. AB haklarını, aynı koşulları tamamen sağlamaz.

Ecevit zamanında sonunu getirmedi. Eğer imzalasa idi AET fesholup AB kurulduğunda kurucu üye olacaktık.

Kavgaya çevirmek için çaba sağlamanız işe yaramaz. Biz burada bu üslup ile konuşmuyoruz. Kavga etmek istiyorsanız ben olmayacağım. Hiç kimsenin sesi olmadınız. Aksine hitap şekliniz ile huzursuzluk yarattınız. İnsanların görüş belirtmesi onların yasal hakkıdır, özgürlüktür. Kimsenin haklarına ve kendisine zarar vermiyorum. Görüşümü kurallara uygun üslup ile belirtiyorum. Karşılıklı saygı göstermek gerekir. Hiç bir kavga sorun çözmez.
    Asıl bu üslubunuzla insanları geriyorsunuz, sizi ve yazdıklarınızı onaylayan bir tane Galatasaraylı görmedim ben, insan biraz gönül almasını bilir, biraz karşısındakini anlamasını bilir hurraa ben bir üslup tutturayım oradan ne varsa söyleyeyim pek iyi bir şey değil.

Ama anlamak istemediğiniz şu, Avrupa'nın kurallarına tabi olmak için AB üyesi olmamız gerekmiyor. 3 tane anlaşma var ve bunlarda apaçık belirtilen eşitlik ilkesi var. Bunu sizden çok daha yetkin hukukçular incelemiş ve mahkemeye götürmeyi uygun bulmuşsa, bence iki kere düşünmenizde fayda var.

Tekrarlamak istiyorum @mpaker66'nın da değindiği gibi hukuki konularda verdiğimiz taahhütler var ve bunlara uymak zorundayız.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Doğru. Süreç işliyor. Gerçi hiç de umutlu değilim. Yalnız AB içinde geçerli olacak koşulları bugün sunmak zorunluluğumuz bulunmuyor. Hukuk sistemi futbolun dışında ve zorunlu. Kanun gerekli olduğu için süre verilmesi gerekli. Bugün istersek uygulayabiliriz ama bahsettiğim bu bir zorunluluk değil.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

İmzaladığımız antlaşmalardaki hükümlere uymak ya da uymamak tüm mesele.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Haluk Ulusoy’un başkanlık yaptığı 2003-04 dönemde Beşiktaş Giunti için, Levent Bıçakçı’nın başkanlığında (2004-05) ise F.Bahçe Anelka için AB statüsünde oynama talebinde bulunmuştu. Her iki başvuru da hem yönetim kurulları tarafından geri çevrilmiş hem de kulüplerin Tahkim Kurulu’nda başvuruları da reddedilmişti.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Doğru. Süreç işliyor. Gerçi hiç de umutlu değilim. Yalnız AB içinde geçerli olacak koşulları bugün sunmak zorunluluğumuz bulunmuyor. Hukuk sistemi futbolun dışında ve zorunlu. Kanun gerekli olduğu için süre verilmesi gerekli. Bugün istersek uygulayabiliriz ama bahsettiğim bu bir zorunluluk değil.
    Hukuk sistemi futbolun dışında değil. Yani yabancı oyunculara yani AB oyuncularına çalışma izni veriliyorsa bu hukuk işidir. Ama sen tff özerk bir kuruluş dersen: tff özerk (merkezî idareden bağımsız) bir kurum olması ve kuruluş kanunu gereğince tüm kulüp ve futbolcular üzerinde tasarrufta bulunma yetkisine sahip olması, onun aynı zamanda kamu kuruluşu statüsüne de sahip olduğunu gösterir. bu nedenle kendisi de, 1/80 sayılı kararda öngörülen ayrımcılık yasağının doğrudan muhatabı olmak zorundadır.
    1/80 sayılı kuralda diyorki kısacası eğer ki sen çalışma izni veriyosan o adama hiç bi kısıtmalama uygulayamazsın.

Şuan da @abooo bu konuya karşı çıkmak sırf muhalet olma için muhalefet olmaktır.

Bence tartışılması gereken neden klüpler bu kadar süredir bunu düşünmediği, yani GS şuan bu konu işine geldiği için yapıyor. Diğer zamanlar bu yasadan haberi mi yoktu?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

“Yabancı sınırı için geri adım atmanızı beklemiyoruz, AB pasaportu taşıyan oyunculara serbestlik istiyoruz. Eğer izin vermezseniz, AİHM’e gideceğiz”

Ünal Aysal akıllı adam,öyle AB pasaportu taşıyan oyunculara serbestlik tanınmasa bile,belli bir ayar çekmek zorunda kalabilir TFF.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Quote Originally Posted by Önder HOCA View Post
    Haluk Ulusoy’un başkanlık yaptığı 2003-04 dönemde Beşiktaş Giunti için, Levent Bıçakçı’nın başkanlığında (2004-05) ise F.Bahçe Anelka için AB statüsünde oynama talebinde bulunmuştu. Her iki başvuru da hem yönetim kurulları tarafından geri çevrilmiş hem de kulüplerin Tahkim Kurulu’nda başvuruları da reddedilmişti.
    TFF'ye başvuru yapmak anlamsız, zaten burda suçu işleyen TFF

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Valla Yıldırım bey resmen kendi bindiği dalı kesti bu kararla. Aynı Başbakanın durumuna düştü. Ben ne dersem o olur kıvamında bir karar verdi. Fenerbahçe hariç bütün süper lig kulüplerinin desteklediği eski sistem kalsın kararına karşı çıkıp apar topar kararı onaylatırsan böyle ortada kalırsın. Ayrıca 4 yabancı tribünde nedir yahu nasıl bir mantık bu.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    Hukuk sistemi futbolun dışında değil. Yani yabancı oyunculara yani AB oyuncularına çalışma izni veriliyorsa bu hukuk işidir. Ama sen tff özerk bir kuruluş dersen: tff özerk (merkezî idareden bağımsız) bir kurum olması ve kuruluş kanunu gereğince tüm kulüp ve futbolcular üzerinde tasarrufta bulunma yetkisine sahip olması, onun aynı zamanda kamu kuruluşu statüsüne de sahip olduğunu gösterir. bu nedenle kendisi de, 1/80 sayılı kararda öngörülen ayrımcılık yasağının doğrudan muhatabı olmak zorundadır.
    1/80 sayılı kuralda diyorki kısacası eğer ki sen çalışma izni veriyosan o adama hiç bi kısıtmalama uygulayamazsın.

Şuan da @abooo bu konuya karşı çıkmak sırf muhalet olma için muhalefet olmaktır.

Bence tartışılması gereken neden klüpler bu kadar süredir bunu düşünmediği, yani GS şuan bu konu işine geldiği için yapıyor. Diğer zamanlar bu yasadan haberi mi yoktu?

Siz nasıl arzu ediyorsanız öyle olur umarım. Daha fazla konuyu uzatmayacağım.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Siz nasıl arzu ediyorsanız öyle olur umarım. Daha fazla konuyu uzatmayacağım.
    Umarım....

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Zamanında ispanya futbol federasyonu 'da nihat'ın itirazını kabul etmiyor çünkü bu futbol dışı bir olay ülkeler arasında yapılan antlaşmalarla alakalı ondan Avrupa Adalet Divan'na başvuruyorlar onay çıkınca da ispanya federasyonu uluslararası bir antlaşmaya uymamazlık yapmıyor ve bu hak elde ediliyor

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ben bir sonuç alınacağını sanmıyorum. Bu karar geçen seni alınmıştı Ünal Aysal geç kaldı bence geçen seneden bu yıl için başvuru yapsaydı belki bir şeyler elde edebilirdik ama artık çok zor.

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Spor yorumcusu hukukçu değil, ne gibi bir karar çıkacağını nasıl öğrenebiliyor?

Kuralı olduğu gibi söyledim. Türkiye AB üyesi değil, statüsünü değiştirmek zorunda değil. AİHM hukuka bakarak reddecektir davayı. İnsan hakları ihlali gibi bir durum yok ortada.
    Hocam Sirius Black isimli arkadaşımız size yeterli ve gerekli cevabı vermiştir.

İyi forumlar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Başkan transfer konusunda önemli açıklamalar yapıyor.Canlı geçiyorum

"Carlinhos ve Melo ile anlaşmaya yakınız.Farfan ilede bir mesafe kat edildi."

"Riera'nın takımda kalacağına inanıyorum."

"Amrabat'ın Galatasaray'da iyi işler yapıcağına inanıyorum.

"Burak için gelen teklif yok."

"Umut Bulut'u camiaya kazandırmak istiyoruz.Sorunumuz yok."

"Gökhan İnler için o bölgeye bir kaç tane iyi yabancı var.Ancak yabancı sınırına takılıyor.Fatih Terim bizzat Gökhan İnler ile ilgileniyor"

"Kerim Frei ile ilgileniyoruz."

"Quaresma ile ilgilenmiyoruz."

"Sneijder'in ayrılıcağına ihtimal vermiyorum."

"Cenk Tosun ile ilgilenmiyoruz."

"Ortam yaratılırsa Arda Turan'ı transfer etmek isteriz."
    Last edited by C h A o S : 21.Haziran.2013 at 15:26 Reason: Amrabat yanlış oldu:

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Riera kalıcı gözüküyor.
    Elmander kendine alıcı bulabilir.
    Umut Bulut'u kazandırmaya çalışıyoruz
    İnler ve Frei ile ilgileniyoruz.
    Q7 gündemde yok.
    Arda'yı her zaman almak isteriz.
    Cenk'in adını görmemiş.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

şansal net soruyor.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Net soruyor Nani'yi sormadı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    şansal net soruyor.
    Başkanda sağ olsun net cevap veriyor

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Net soruyor Nani'yi sormadı
    Nani ile ilgili zaten Aysal'ın önceden transfer etmiyeceğiz demişti diye hatırlıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

aynen adam kıvırmadan tak tak cevaplıyor
    Nuri'yi cevaplamadı tek.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by C h A o S View Post
    Nani ile ilgili zaten Aysal'ın önceden transfer etmiyeceğiz demişti diye hatırlıyorum.
    O açıklama yalan hocam,yok öyle bir açıklaması,en azından ben görmedim,görüntülü olarak.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    O açıklama yalan hocam,yok öyle bir açıklaması,en azından ben görmedim,görüntülü olarak.
    9 Haziran'daki haber.Tam olarak listemizde değil demiyorda genel olarak olumsuz konuşmuş.
    "Nani önceliklerim arasında değil."

Görüntülü.
    http://www.sporxtv.com/futbol/superl...iSXTVQ46516SXQ

Ünal Aysal Farfan'la ilgilendiğimizi söylemis

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Eee Riera kalıyorsa,Farfan,Melo,Carlinhos geliyorsa acaba Demirören ile 8+3 falan diye mi anlaştılar ne yapacaz bu kadar yabancıyı

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

belli ki demirören'le anlaşılmış.

Bence ya AB vatandasları yabancı sayılmayacak ya da orta yol bulunacak 6+4+2 olabilir

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

6+2+2 devam eder bence.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Dün Demirören ile yaptığı görüşme için uzlaşma izlenimi aldım dedi.
    Bencede TFF geri adım atıcak.Çok büyük baskı altındalar çünkü.

Mesaj Yetkileri