Basın tribününe sokmadığımız, üstlerine yabancı madde yağdırarak staddan kaçırttığımız adamlar bizim lehimize bilerek ve isteyerek haber yapacak öyle mi? 3 Temmuzdan beri takım ve başkanımız hakkında atıp tutan basın lehimize haber yapacak
Buna kimi inandırırsınız bilmiyorum. Hiç futbol takip etmeyen biri inanır belki.
Tamam beyler tartışmayın adam alt tarafı herkesin bilidği bi şeyi belirtmiş![]()
Bizim basın gaza getirmek için böyle birşey yapıyor.Hemen herkes gaza geliyor bakın en büyük biziz diye yapmayın arkadaşlar kimse kimseden büyük değil![]()
Şimdi yalan olduğu ortaya çıktı.Ama doğru olduğunu düşünelim ve cana böyle birşey söylemiş olsun.Bunu söyledi diye Fenerbahçe daha büyük bir takım mı oldu? Yada diyelim ki sene sonu Dia Fenerbahçe'de ayrıldı ve giderken dedi ki 'Fenerbahçedeyken Gs'nin daha büyük takım olduğunu hissediyordum'.Ne oldu şimdi Dia böyle deyince? Biz büyük takım mı olduk Fener'den?.Geçiniz abi.
Volkan nasıl "Muslera benden daha iyi." diyince biz mutlu oluyorsak, bu haberden de Fenerbahçelilerin mutlu olmaya, gurur duymaya hakkı var. Ama haber yalan olduğu için artık mesele kalmadı.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ya her neyse o bir örnektiRakip takımın kendi takımımızı övmesi her zaman mutlu eder.
Bu arada kıstas tabiki o olacakNeye göre kıyaslama yapmasını bekliyordun
Attığı gol oranına bakarsan Muslera yine önde
![]()
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Nedir peki ? Kaleci transfer edeceğin zaman ilk olarak yediği gol sayısına bakarsın. Tamam defansın etkisi çok büyüktür ama kaleci denince akla o gelmez mi ? Neye göre kıyas yapabilirsin ?
yediği gol sayısı önemlidir elbette ama önünde oynadığı adamlar çok daha önemlidir.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Yahu tamam o defansla alakalı birşey. Kaleciden bahsediyoruz. Dediğine göre hiç bir kaleciyi kıyaslayamayız o zaman. Hepsinde defansın etkisi var sonuçtaBuraya birşey yazıcam ama gereksiz yere Volkan-Muslera tartışması başlamasın diye siliyorum
![]()
Fb Cas davasini geri mi cekmis ?
yok daha neler![]()
Hayır, resmi bir açıklama yok, geri çekmesi yönünde baskı var, Aziz Yıldırım'ın kesinlikle çekilmeyecek açıklaması var ama kararı alacak olan da yönetim kurulu. Ömer Temelli, geri çekme durumu yok dedi, zaten öyle bir durum olduğunda resmi siteden bu duyurulur, öğreniriz.
"YÜCE ATATÜRK"
Geçen yaz bi blog için yazı hazırlamıştım. Avrupa'da katsayı sıralamasında bize yakın olan ülkelerdeki kalecilerin maç başına gol yeme oranları diye. Volkan ilk 20 veya 25 içerisindeydi. Bulabilirsem dosyalarım arasında eklerim.
Cihan yediği gole göre kaleci transferi yapılmıyor, en azından istatistikler yapılmadığını işaret ediyor
Cech Chelsea'ye transfer olmadan önce 33 maçta 32 gol yedi.
Muslera 36 maçta 38 gol yedi geçen sezon ve bu sezon ki performansı ortada.
De Gea geçen sezon Atletico'da 48 maçta 62 gol yedi ve şuan ligde en az gol yiyen kaleci. 2 maçta toplam 9 gol yemesine rağmen. Dünyanın en pahalı bonservise sahip 3. kalecisi.
Harte City'ye geçmeden 39 maçta 47 gol yedi. O da bu sene ligde en az gol yiyen 2.kaleci.
Casillas daha bu sezon 45 maçta 42 gol yedi
Neuer geçen sezon 52 maçt 59 gol yedi ve oda dünyanın en pahalı bonservise sahip 2.kalecisi.
Cenk Beşiktaş'a gelmeden önce 18 maçta 23 gol yedi ve hala yemeye devam ediyor
Rüştü Barca'ya gitmeden önce 28 maçta 37 gol yedi![]()
eto'o bitmiş.
Basket maçını tınlayan yok sanırım.İlk çeyrek 39-38 GS üstünlüğüyle kapandı.Güzel oynuyoruz bu oyunumuzu sürdürürsek kazanırız bence.
Alex röportaj vermiş Brezilya'nın ünlü dergisi Placar'a
Placar Soru: Fenerbahçe siyasi bir krizle yüzleşiyor, başkanı hapiste ve birçok oyuncuyu gemiyi terketti. Sen neden gitmedin ?
Alex cevap: Suçlama doğrudan kendisine yönelik, benimle bir ilgisi yok. Kulüp bize karşı dürüst oldu. Ekonomik sorunlar yaşanacağını söyledi
Alex cevap: Sadece Emenike medyada ismi çok speküle edildiği için kendini rahatsız hissetti ve gitmek istedi. Şimdi Rusya'da oynuyor
Placar soru: Bu siyasi karmaşa takımın performansını ne oranda etkiledi ?
Alex cevap: Teknik direktörümüz epey sarsıldı. O ve yöneticiler takımın sahadaki başarılarından çok bu olaylarla ilgilenmek zorunda kaldılar
Alex cevap: Başkan kulüpte herşeyin merkezinde olan bir insan, tutuklandığı zaman bir boşluk oldu ama artık daha iyiye gidiyoruz
Alex: Bir gazeteci benim iki maçta yasadışı olaylara karıştığımı yazdı. Rüşvet teklif etmişim.
Alex: Yöneticiler ve hoca arasında konuşmalar ve kaydı varmış. Alex maç hakkında ne düşünüyor diye sormuş,o da kazanacağız dediğimi söylemiş
Alex: Çılgına döndüm. Mantıklı olmak lazım. 6 senedir burdayım ve kazandığım her kuruşu hakettim ve herşeyimi Fenerbahçe'ye verdim
Alex: Savcılık beni bu yüzden çağırarak bana şüphelilerin listesini göstererek sorular sordu, ilgimin olmadığını söyledim. Utanç vericiydi
Alex: Ne yazdığını bilmeyen bir gazeteci yüzünden ismim böyle bir olayla anılmamalıydı. Sonra kendisi benden özür diledi.
Placar: Türklerin delicesine futbola tutkun oldukları söyleniyor ?
Alex: Gelin damat, kostümleri ve ellerinde çiçeklerle maça geliyorlar. Vakit ve sonu. ne olursa olsun havaalanına binlerce taraftar geliyor.
Alex: Pazartesi akşam 9'da, 50.000 kadın maça geldi. Çılgınlık bu
Placar: Seni burada daha uzun süre kalmaya cesaretlendiren bu mu ?
Alex: Sahada oynayanlar için taraftarın bu tutkusu çok önemli. 9 yıl Brezilya'da oynadım, 7 yıldır da burada oynuyorum
Alex: 35.000 kişi maça geldiği halde stadın boş kaldığından bahsediliyor. Palmeiras ve Cruzeiro'da oynarken 30.000 kapalı gişe demekti.
Placar: Coritiba, Palmeiras ve Fenerbahçe'nin idolüsün. Bu denli hayranlık uyandırmak için ne yaptın ?
Alex: Özel bir şey yapmadım. Zaten kendimi Coritiba'nın idolü olarak görmüyorum. Kulüp beş parasızdı, hiçbir şeyi yoktu.
Alex: Altyapıdan gelen oyuncular olarak takımı tekrar 1. lige taşıdık. Şimdi kulüp iyi durumda.
Alex: Palmeiras çok güçlü bir takımdı ama en çok da ben eleştiriliyordum. Libertadores'te çok iyi oynuyordum ama her maç değiştirildim
Alex: Scolari her maçta beni oyundan aldı. İdol Alex gitmemden sonra olan bir durum. Palmeiras bana ayrıldıktan sonra daha çok değer verdi
Placar: Gremio ile ismin anılıyor. Ne ölçüde görüşmeler oldu ?
Alex: Hiçbir görüşme olmadı. Luxemburgo orada olduğu için bu dedikodular çıkıyor. Çok iyi bir arkadaşlığımız var.
Alex: Luxemburgo bu yüzden gittiği her takımda oyuncularına benim karakterimi referans veriyor ama Gremio ile hiç görüşmedim.
Placar: Türkiye'deki yıllarında Brezilya'dan bir kulüple ciddi görüşmen oldu mu ?
Alex: 3 sene önce Palmeiras'ın başında Ramalho varken ciddi görüştük. 3 gün için buraya geldi, çok konuştuk ama FB'de kalmayı tercih ettim.
Placar: Palmeiras'ın şu an içinde bulunduğu güç durum için ne diyorsun ? Cruzeiro'da sen gittiğinden beri 10 yıldır önemli kupa kazanamadı
Alex: Sanırım bu benim hatam) Ramires'in satılması Libertadores için dönüm noktasıydı. Takımdaki farkı görünce inanamadım.
Alex: Cruzeiro iyi organize olmuş bir kulüptür. Taraftarlar biraz daha sabretmeli. Palmeiras ise hep kaotikti.
Alex: Palmeiras'ta belli ki değişen yok. Pekçok oyuncu arkadaşım orada çalışmanın çok zor olduğunu ve geri dönmek istemediğini söylüyor
Placar: Hangi Dünya Kupası için kendini daha hazır hissediyordun. 2002 mi 2006 mı ?
Alex: Hepsi, 2010 dahil. 2002'de tüm eleme ve hazırlık maçlarında oynamıştım. Dünya Kupası'na çok yakındım ama olmadı.
Alex: 2006'da da çok formdaydım ama Türkiye'de oynuyordum. Brezilya'da olsaydım daha fazla şansım olurdu.
Alex: 2010'da Dunga buraya geldikten sonra pes etmiştim, çünkü Beşiktaş'ta oynayan Bobo'yu çağırdı İrlanda maçı için beni değil.
Placar: Brezilya'nın senin jenerasyonunda çok iyi oyunculara sahip olması şansını azaltmış olabilir mi ?
Alex: Doğrusu en büyük engeldi. Rivaldo, Ronaldinho, Djalminha, Juninho Pernambucano, Juninho Paulista gibi oyuncularla yarışıyordum
Alex: Ganso var şimdi sadece, fantastik bir oyuncu ve korunuyor;çünkü biricik. Bizden hep şikayet edilirdi çok sayıda iyi oyuncu olduğu için
Placar: 2014 Brezilya'sı için gözlerin hangi oyuncuların üzerinde olacak ?
Alex: Neymar ve Ganso ama Sao Paulo'da oynayan Lucas'ı da çok beğeniyorum. Olimpiyatlar'da kazanacağı tecrübe Dünya Kupası için çok mühim.
Alex: İspanya işi en kolay takım. Barcelona'nın yarısına sahipler. Barcelona ise İspanya'dan iyi tek takım çünkü Messi ve Alves'e sahipler
Placar: Yabancı bir ülkede oynamak seni geliştirdi mi yoksa önünü mü kapadı ?
Alex: 27 yaşında buraya geldim ve çok yardımı oldu. Brezilya'da sadece top oynuyorsun. Yurtdışında topluma karışıyorsun, dil öğreniyorsun
Alex: Türkiye'de ilk yılımda çok eleştirildim gerçi çünkü futbolcu olarak Türkiye'nin tam zıttıydım.
Alex: Teknik kadro da yavaş olduğumu ve katkımın düşük kaldığını söylediler.
Alex: Türk futbolu mücadele, sertlik ve istek üzerine. Top için zor koşullar.
Placar: Türk futbolu Brezilya'da yayımlanmıyor, sence Türkiye'de Brezilya milli takım formasını hakeden oyuncu var mı ? Varsa kimler ?
Alex: Felipe Melo var sadece, çok iyi oynuyor ve milli takım tecrübesi de var ama Mano burayı izliyor mu bilmiyorum.
Placar: Kariyerinde 400 gol sınırına yaklaştın ?
Alex: Çok fazla gol, şaşırtıcıUmuyorum ki kariyerimde 1000 maç oynayıp 420 golü geçeceğim.
Alex: Hatırlıyorum da ilk golümü ilk maçımdan 3 ay sonra atmıştım. 200 gol hedefi koyduğumda babam bile benimle kafa bulmuştu.
Alex: 200'ü atarsam 2 misli sayacağını söylemişti. ( Alex'in şu an 896 maçta 363 golü var kendi sitesindeki istatistiklere göre )
Placar: Futbol oynamaya ne kadar devam edeceksin, Brezilya'ya tekrar dönecek misin, planın ne ?
Alex: Planım plansız olmak2013 Mayıs sonuna dek Fenerbahçe'deyim. Kontratım o zaman bitiyor ve sonrasını inanın bilmiyorum.
Alex: 36 yaşında olacağım, fazla zamanım da kalmayacak. O zaman kariyerimi bitirmek işin düşünebilirim.
Placar: Hangi takımda kariyerini sonlandıracaksın ?
Alex: İzin verin şimdilik bu bir sır olarak kalsın.
Alex özel biri, Futbolu bizde veya başka bir takımda bırakır buna saygı duymalıyız ancak bıraktıktan sonra bu kulübe bir şekilde mutlaka kazandırmalıyız.
...
Takım'da efsane olmak sadece oyunla olmuyor kişilik de lazım.Bu da Alex'te fazlasıyla var.Şu anda bütün rakip takımların taraftarlarıda ona saygı duyuyor.Sevmeyen olduğunu bile düşünmüyorum.Ve bu yaptıkları bana göre onun yeteneğinde biri için az bile.Biraz şansı olsaydı önüne gelen forvetler daha yetenekli olsaydı daha fazlasını bile yapabilirdi.
Alex için üzüldüğüm tek konu milli takımdır.En azından Ricardinho'nun dahi gittiği sene takımda olmalıydı ama işte brezilya içi kontenjanı diye bir şey var onlarda.Ricardinho'yu tercih ettiler.
Ben hoca olsam 2010'da dahi çağırırdım çünkü ciddi anlamda sadece Ganso vardı ve Alex inanılmaz formdaydı.Direk oynamak zorunda değil ama Alex yarım saatte de herşeyi değiştirebilecek bir isim,heleki önünde brezilya hücumcuları olduğunda.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Alex Brezilya ile çok maça çıktı arkadaşlar. 2 Copa America kazandı. Kaptanlık yapıyordu ve 10 numaranın sahibiydi.
Ama 2002 - 2006 yoktu. O kadroda en azından olamazdı benceBrezilya'dan bahsediyoruz. Şuanki İspanya, Brezilya'nın Brezilya olduğu dönem kadar bile değil.
49 maçta 12 gol 11 asist yapmış. Şimdi baktım emin olmak için.
1999 - 2005 yılları arasında.
corotiba,palmerias,cruzeiro takımlarından karma oyuncularla fenerbahçe takımı maç yapsın alexin veda maçı on numara olur![]()