Ne transfer be görende Messi falan geldi sanacak
Konuyu görüntüleyen kişi sayısı 26![]()
Ne transfer be görende Messi falan geldi sanacak
Konuyu görüntüleyen kişi sayısı 26![]()
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Şuanda vikipedinde Izet için yazılmış vikipedi bilgileri şunlar;
İsviçre ve Bosna-Hersek pasaportu olan İzet Hajrovic, verdiği bir röportajda Bijelo Poljeli olduklarını belirterek; "İkinci Dünya Savaşı sırasında, ailem Makedonya'nın Prilep köyünden kaçarak Türkiye'ye sığındı. Babam Saffet ve annem Zilka, 80'li yıllara kadar Türkiye'de yaşadı. 80'lerde Saraybosna'ya ve daha sonra 1987'de İsviçre'ye geçti" açıklamasını yaptı.
Devre arasında yerli oyuncu transferi için oyuncu arayan Galatasaray, kökleri Türkiye'ye dayanan Hajrovic'i transfer etme kararı aldı. Türk statüsünde oynama şansı bulunan Boşnak oyuncu, “Menajerlerim birkaç kulübün bana ilgisi olduğunu söyledi. Aralarında G.Saray da varmış. Dünyanın en iyi kulüplerinden birisi. G.Saray'da oynamak benim için harika olur” açıklamlarında bulundu. Bu açıklamaların ardından Galatasaray başkanı Ünal Aysal ise "Önceliğimiz yurt dışındaki yerli oyuncular. Ancak benim gönlümden geçen ve Mancini'nin de onayladığı isim Grasshoppers'ın sağ kanat oyuncusu Izet Hajrovic. Henüz KAP'a bildirecek seviyeye gelmedik. O seviyede bir temasımız yok. Ama birkaç güne kadar resmi görüşmeler yapar ve bu oyuncuyu KAP'a bildirecek duruma geliriz." açıklamalardında bulunmuştur.
Gerçek olmayan bilgiler girilmiş olabilir fakat belli bir süre sonra düzeltiliyor diye biliyorum, burada da resmi olan tüm bilgiler verilmiş KAP'a bildirim dışında.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Birde Şu Açıdan Bakmak Gerek Şimdi 2. tur listesi verilirken 3 oyuncu çıkartıp 3 tane bu sezon avrupa kupalarında oynamamış oyuncu alabilirsin avrupa liginden de bir oyuncu alma hakkın var yani toplamda istersek 4 tane oyuncu alabiliriz. bence hayrovic ve telles bu listeye adını yazdıracak ancak son adamın ben ufuk ceylan olacağına bahse girerim. çıkacaklar da tahminimce yekta engin ve eray olur listeden işin iyi tarafıda şu Türk Statüsü Eğer Olursa (Daha Kesin Değil) Gerçekten Hayırlı Bir İş Olur...
İyi makara dönmüş...
Şaka bir yana umarım, verilen değerleri gereğinden fazlasıyla takıma yansıtır.
Sabahtan beri diyorum bu William Rookwood ne ara Fenerli oldu diye meğer World Hollow'muş![]()
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Kılıfa falan da gerek yok. Kökende bir şeyler varsa ayarlarlar.
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5901.pdf
Mevzuat değişti mi bilmiyorum ama madde 7'ye dikkat.
MADDE 7 – ( 1 ) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.
( 2 ) Türk vatandaşı ana ve yabancı babadan evlilik birliği dışında doğan çocuk Türk vatandaşıdır.
( 3 ) Türk vatandaşı baba ve yabancı anadan evlilik birliği dışında doğan çocuk ise soy bağı kurulmasını sağlayan usul ve esasların yerine getirilmesi halinde Türk vatandaşlığını kazanır.
Adamın kökenini bilmiyorum ama dedikleri gibi dedesi Türk vatandaşı ise madde gereği dedesinin çocukları da Türk vatandaşı kapsamında oluyor(bknz. madde 7). Yani bu adamın ebeveynlerinden biri(dedesinin çocuğu; anne veya babası kimse artık) de Türk vatandaşı oluyor. Yine bu adamın ebeveynlerinden biri Türk vatandaşı olduğundan kendi de Türk vatandaşı oluyor. Adam şu ana kadar başvurup da bu vatandaşlığını almamış olabilir ama hakkı olmadığı anlamına gelmez.
Transfer sezonu açılmadı henüz. Sözleşmeyi imzalattıktan sonra TFF'ye onaylatıp harç bedelini ödemek için bekletebilirsin. Bunun için acele etmeye gerek yok. KAP'a görüşmeyi bildirmek hemen imzalayacağın anlamına da gelmiyor. Zaten Dany Karabük'e gidiyor. Keza şu anda yabancı statüsünde değil mi zaten? Bugün yapmış olsan yabancı oyuncu olarak transfer edeceksin. Yerliden çok oyuncunun potansiyeli nedeni ile alındığı açık.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
bilmedigimden soruyorum , fenerbahce ulkerde oynuyan emir predzic nasil turk statusunde annesi babasi turkmu bu arkadasin ?
İstediğimiz kadar yabancı alabileceğimizi unutuyorsunuz. Kural yabancı alamazsınız değil kayıt ettiremezsiniz yönünde. Yani şu anda 5 tane yabancı oyuncunun bonservisini de alsak kimse bir şey diyemez. TFF'den lisans çıkaramayacağımız için sadece antrenmana çıkabilirler.
Screw you guys, I'm goin' home
Emir, Türk Milli Takımı'nda oynayınca devşirme statüsüne girdi. Emir Boşnak'tı ve Slovenya Milli Takımı'nda bir daha oynamak istemiyordu. Kariyeri tehlikedeydi. Bogdan Tanjevic Milli Takım'a çağırmak isteyince Slovenya Basketbol Federasyonu'na tazminat ödenerek Milli Takım'a çağrıldı. Futbolda bu kural teknik olarak geçerli değil. Zaten Türk Milli Takımı'na çağrılıyorsa hiç bir oyuncuya karşı değilim. Yeter ki Türkiye kazansın. Basketbolda kurallar biraz farklı. Takımların tek devşirme hakkı var. 18 yaşından itibaren vatandaşlık alırsan devşirme oluyorsun.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Elbette hemen imzalayacağımız anlamına gelmiyor, ama şu aşamada bir teminat alınmadan böyle bir transfere girişilmeyeceği aşikar değil mi? Dany gidiyor diyorsunuz, henüz garantisi var mı?
Ben de sizin aksinize potansiyelle beraber vatandaşlık konusunda teminat geldiği için girişimlere başlandığı kanaatindeyim, ki birçok duyum da bu yöndeydi. Teminat gelmeden girişimler başlamayacaktı birçok kaynağa göre, ve teminatın geldiği kanaatindeyim ben. Elbette haklılık veya haksızlığımızı zaman gösterecek.
Amcası'nın Türk vatandaşlığı almasından dolayı babası nasıl vatandaşlık alıyor onu da açıklayabilir misiniz? Amca, ebeveyn kavramının içinde değil zaten.
Annesi ve ya babasının kökeninin Türk vatandaşı olduğu ve/veya zamanında Türk vatandaşlığı aldığı ama kaybettiği için tekrar başvurması iddiası yolunda ilerler Galatasaray. Amcası ile bir alakası olacağını sanmıyorum.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Gelirlerse Telles ve Hajrovic,hali hazırda yeni aldığımız Bruma.4-5 ay içinde 91-92-94 doğumlu 3 oyuncu.Zihniyet sanırım değişmeye başladı.
Bir taraftar olarak genç oyunculara yönelmemiz beni heyecanlandırıyor.Umarım sadece transfer edildikleriyle kalmazlar ve oynatılıp potansiyellerine ulaşırlar.
AB kuralı ile ilgili olarak bana mahkemeden olumlu bir sonuç gelicekmiş gibi geliyor.Arda İspanya'da AB oyuncu statüsünde oynuyorsa Türkiye'de de emsal olabilir.Bizim yöneticiler zaten bunun üzerinden gidiyor konuya.Açıklamalar bu yöndeydi.
Bizim yöneticiler seneye AB kuralını geliceğini eminler gibi ve yabancı transfer etmekten çekinmiyorlar.Benim olaya bakışım bu yönde.
Burası Türkiye burda herkes futbol siyaset kanun konusur ama cogundan anladıgı yoktur.Profesyonel bir klup taraftarıyız hanginiz avukat bu kadar emin savunuyorsunuz alamayacagına vatandaslık? Hayır gercekten biraz saygı gösterilmesi lazım.Alamazsa da alırsada klubumuze hayırlı olsun diliyorum.Nedense burda muhalif olan fenerli arkadaslar istanbul hukuk mezunu gibi her kanuni hareketi ezbere biliyorlar.Ben bu forumu yıllardır çoğunuzun sayesinde takip ediyorum ama bazı arkadaşlar var ki yıllardır Galatasaray muhalifliği yapıyorlar söz meclisten dısarı isteyen istediğini söyler ama saygı çerçevesinde.İyi geceler