Almışlarsa Hajrovic de alır zaten. Aksini iddia etmedim. En başından beri ebeveynleri diyorum. Amcası almışsa o da alır, bizim yönetim bir şekilde halleder mantığının doğru olmadığını söylüyorum sadece. Ebeveynlerinin vatandaşlığı yoksa mümkün değil. Hiç Türk vatandaşlığı aldıkları söylenmediği bir ortamda biz nasıl o senelerde ebeveynlerinin vatandaşlık alıp almadığı konusunda %100 emin olamıyorsak, transfer ediliyor diye kesin vatandaşlık alacak diyenlerin emin olmasını da anlayamıyorum. Yönetim istediği kadar emin olsun. Hatta biz illegal millegal bir şekilde hallederiz mantığı var ki ona hiç girmiyorum. Bir hukuk devleti burası. Bu zamana kadar sadece amcasının vatandaşlığı olduğu söyleniyor, ki tüm yorumlarım ona göre.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Yalnız burada anne ve babanın Türkiye doğumlu olduğunu söylemek gerekir.Malum o yıllarda burya göç edenin anne ve babasının ebeveynleri olduğu açık.
@ABOOO
Bende öyle düşünüyorum ancak sen hep muhalifsin abi arkadaş bir var sayım yaptı,fikir beyan etti hemen nasıl bu kadar kesinsin dedin bende sana neden bu kadar çok karşıt görüşlü olduğunu sordum.Benim için asıl konu haklı haksız konusu değil.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Amcanın ebeveyn olduğunu kim söyledi ? Nasıl amcası alabiliyorsa babası alabilir diyorsun. Benim kardeşim bu vatandaşlığı alabiliyorsa bende bu hakka sahibim demek. Bende bu hakka sahipsem bu vatandaşlığı alabilirim o zaman. Ben aldıktan sonra çocuğumda alır. Bu kadar basit.
Şimdi amcası almışsa çocukta alır diye söylenen var mı bilmiyorum ama biraz mantıksal açıdan baktığımızda, eğer amca almışsa babada her halükarda alabilir. Zaten bu şekilde olacak gibi, Galatasaray babayı da vatandaş yapacak, baba aldıktan sonra çocuğun alması an olacak. Yani bu şekilde hiç kimse hukuku çiğnememiş sayılıyor.
Last edited by lexoqe : 05.Ocak.2014 at 06:11
yonetimin bildigi vardir ki herkes oyle diyor oyuncu turk statusunde oynucakmis ki o yuzden transfer oldu diyorlar bakip gorelim ilerliyen gunlerde ne olucak , bu arada bu adam bildigin frikikci yahu iyice ortam kiziscak kim kullancaksa artik![]()
neyse sag çaprazlardan izzet vurur aslanim benim.
![]()
[QUOTE]Hajrovic Galatasaray'a hayırlı olsun. İsviçre ligini yakından takip ederim ve bu çocuk 2 yıldır çok formda. Mohamed Salah ile birlikte en beğendiğim oyuncudur kendisi. Yetenekleri de hayran bırakacak cinsten. Sol ayağını raket gibi kullanır, güzel orta keser, duran toplarda adrese teslim pas atar, uzaktan şutları baya etkilidir ama kimse bu çocuktan olağanüstü bir performans beklemesin. Ters kanatta oynayan oyuncuların genelde içeri katetmeleri önemlidir ama İzet genellikle bu işte başarısız, süratli bir oyuncu da değil. Örnek verecek olursam bir Shaqiri değil yani. Ben biraz Elvir Baliç'in Bursaspor'daki zamanlarına benzetirim. Ben TD olsam 10 numara pozisyonunda oynatırım ki çok daha iyi oynar.
Türk pasaportu olayına gelirsek İzet istediği zaman TC vatandaşı olabiliyor tıpki Baliç, Boliç örneklerindeki gibi. İsminden de anlaşılacağı gibi(İzet) kendisi Müslüman Bosnalı(Boşnak) ve bu tarz oyuncular Türk vatandaşlığına geçebiliyor. Bildiğim kadarıyla Bosna-Hersek ile birlikte Bulgaristan ve Yunanistan'daki Türk asıllılar, Sırbistan'ın Sancak bölgesi, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova'lı Müslüman futbolcular da TC vatandaşı olabiliyor. Sebebi de Balkanlardaki Müslümanların Osmanlı yani Türk torunu sayılması. Bu kural rahmetli Turgut Özal zamanında yürürlülüğe girmişti. Kısacası İzet Hajrovic TC vatandaşlığına geçerken herhangi bir sorun yaşamıyacak.[/QUOTE]
Last edited by byariff : 05.Ocak.2014 at 04:53
Biz Ronaldinho'yu bu kadar tartışmadık arkadaş! Ne muhabbetler dönmüş böyle burada ya!![]()
Amca baba yarısıdır lafı havada kalmasın, bir işe yarasın.
@footballer33
Ronaldinho'nun tartışılacak bir yanı mı var?
Bizim yönetime bir şekilde hallederler diyorum bizim yönetim halleder demedim.Ayrıca artık burası bir hukuk devleti değil.Başından beri bahsettiğin kanunlar,hukuk kuralları artık bunlara inanmıyorum ben.Üstünde durduğun adalet bile artık sadece bir kadın ismi uyumaya devam o yüzden.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Galatasaray Sportif AŞ, profesyonel futbolcu Izet Hajrovic'in transferi için futbolcunun kendisi ve kulübü Grasshopper Club Zurich ile resmi görüşmelere başlandığını duyurdu. KAP'a gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.
Profesyonel futbolcu Izet Hajrovic ve kulübü Neue Grasshopper Fussball AG (Grasshopper Club Zurich) ile oyuncunun transferi için resmi görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyu gelişmelerden haberdar edilecektir.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Dostum, T.C vatandaşlığı alması için kurallar çiğnenmeyecek. Eğer tespitler doğruysa (en azından amcası olabilmişse) çok basit ve hızlı bir şekilde vatandaşlığı hukuk çerçevesinde alacaktır.
Hukuk konusunda dediklerine %200 katılıyorum. En azından Bu tespitler doğru değilse kılıfına uydurulur.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
izzet yahu ismi turk iste bu![]()
Dediğin şey doğru, amcası Türkiye'de ikamet etmesi sonucu almış diye okumuştum ben vatandaşlığı. Veya bu tarz bir şeydi.
Fakat olayın şu boyutu var Hajrovic'in söylediğine göre ailesi 30-40 sene Türkiye'de yaşamış. Ailesinin bu durumda Türkiye vatandaşlığı alması ve dolayısıyla İzet'in de alması zor değil. Gerçi mevzuata baktım da ailesinin de alması için yeterli bir şart göremedim şimdi hepsini tek tek yazamıyorum ama üstünkörü baktım bilmiyorum bir çözümü olursa ve İzet TC vatandaşı yapılırsa, bu tip tartışmaları önlemek adına uygulanan mevzuat hükümleri ve belgeler ortaya konacaktır sanıyorum.
Yakışmış mı ?Bu da önden profil;
![]()
Beyler Dzeko' nun da Türkiye' de akrabaları varmış. Drogba gidince bi Dzeko iyi gider aslında![]()
Football is simple,but Football Manager is not
Yaklaşık 20 saattir çok suskunuzBir Dany bildirimi gelsin Karabük'e gitti diye.Ardınada Telles ile görüşmelere başlandığı açıklansın
![]()
Telles sali gunu istanbula geliyor..
izzet hakkinda bir yazi daha
http://www.rerererarara.net/sozluk.php?id=1379799
1 yıl oldu gelecekHeyecanı gitti iyice sizin kulübün yöneticileri Fanatik'ten Fotomaç'tan beter oldu
![]()
Giray kadro dışı bırakılmış.Gerçi Trabzon bize artık günahını bile vermez ancak bir denemek lazım.
Giray'ın menajeri aracılığıyla Galatasaray'da oynamak istediğini belirttiğini 2 hafta önce bir yerden okuyup, burada yazmıştım. Bence düşük maliyete güzel bir yedek transferi olabilir. Serdar Aziz'den iyidir.