boyle birsey var dogrumu yalanmi bilmiyorum sunderland brumayi kiralamak icin 550 bin euro vermis bonservis parasida 17m euroymus yonetim reddetmis
![]()
Benim duyduğum kadarıyla 550 bin Euro peşin 17 M Euro da satın alma opsiyonuyla yarım sezonluğuna Sunderland'e kiralayacakmışız teklifi kabul etmişiz ancak Bruma Tokat maçında sezonu kapatınca transfer yatmış.
Hiç de 7 milyon euro değil. Zamanında şuraya ayrıntılı bir şekilde yazmıştım.
http://gonulluelestirmen.com/galatas...an-zarar-eder/
Sentugo.
İyi güzel yazmışsın ama hiç sordun mu kendine, Galatasaray bu oyuncuyu kâr yapmak için mi aldı yoksa başarı elde etmek için mi ? Bu adam hiç oynamayacak mı? Sadece geliştirip satacak mıyız? Biz hep küçük kulüp mü olacağız? Çıtayı ne zaman yükselteceğiz?
Sen sadece tek kalemden olaya bakmışsın. Oysa kulüp çıtayı yükseltmeye çalışıyor. Bruma belkide bizde kalacak hep ve belkide Bruma gibi 2 oyuncumuz daha olacak.
Transferlerde zarar da edilir kâr da. Bazen parasal zarar edersin başarı yakalarsın. Bize düşen bu oyuncuyu iyi geliştirip oynatmak.
Matematikle aranız pek iyi değil sanırım.
Şu anda satılmış olsaydı sadece 10 milyon bonservis ödenmiş olurdu, kaldığı süre boyunca bonusları aktif hale getirecek başarılara henüz ulaşmamış oluyor çünkü. İmza ücretini da sayalım 1 milyon, yarım sezonluk maaşı da 500.000. Toplam ederi 11,5 milyon oluyor. Bonservisinden yapılan kar 7 milyon olacaktı. 7 milyonun %25'i 1,75 milyon eder. 11,5 ile 1,75'i toplarsak 13,25 eder. Yani yarım sezonluk Bruma macerasının bize faturası 13,25 milyona mal olacaktı. 17 milyondan bu miktarı düştüğümüzde ulaştığımız 3,75 milyon da kar oluyor.
Yani yarım sezonda 1 gol ve 6 asist katkıda bulunup aynı zamanda 3,75 milyon da para getirecekti eğer satılsaydı.
Siz Galatasaray taraftarları ne kadar ilginçsiniz. Biriniz diyor ki satılmayacak, performansıyla takıma katkıda bulunacak, bir diğeriniz satılsaydı kar ederdik. Asıl siz benim yazımı okumamışsınız. Bana göre 3,75 milyon kar etmek için 10 milyon ve üstü yatırım yapmak risklidir, garantisi yoktur. Tek dediğim bu, yoksa zaten yazıda da belirttiğim gibi GS'nin kasasına + olarak kalacak paralar var. Yazının başlığının alt metnini - kardan zarar eder - olarak yorumlamanız gerekiyordu.
Sadece 17'ye satıldığında 7 milyon değil 3,75 milyon kar edileceğini bilmenizi istedim
şunu yazarken...
Sentugo.
Bruma yatırım olarak mı alındı, yoksa uzun vadede takıma katkı versin diye düşünülerek alındı bilmiyorum. Bildiğim iki şey var, birincisi bu scouting başarısı değil, 10 milyon + geleceğe yönelik farklı maddeler koyarak yatırım yapılmaz. Ben bu adamı 30'a satarım kesin diye ancak FM'de transfer yapılır, gerçek hayatta çok fazla etken var. Potansiyeli olduğu doğrudur, öte yandan geliştirmesi gereken çok hayati özellikleri olduğu gerçeğini de gözardı edemeyiz. İkinci olarak da sakatlık sonrası dönüşü herşeyi etkiler, kar ederek veya zarar etmeyerek satabilmek için önce saha içinde iyi performans almamız lazım. Bu sakatlık ile gelecek sezonun ilk yarısı da Bruma adına çöp oldu bence, yani iki sene falan beklememiz gerekecek akıbetini görebilmek için.
Umarım sahalara iyi bir şekilde döner, takıma katkı sağlar. 2. bir Amrabat'ı kaldırmaz çünkü bu bünye, en azından verim aldık diye avuturuz kendimizi.
Transfer stratejisi olarak genç isimlere yönelmek doğru, yaşlı bir kadromuz var çünkü. Ama maliyet açısından riskli gidiyoruz bence, bu doğrultuda merakla bekliyorum Telles'in şartlarının nasıl olacağını.
Ben satılacak demedim, satılmasını istiyorum da demedim. Hatta mantıklı bir yatırım yaptık da demedim. Sadece bahsedilen miktara satılsaydı kar edeceğimizi belirttim.
Yazınızın da tamamını okudum, kesinlikle zarar edileceğinden bahsetmişsiniz yazınızda, sonra altlarda kar ihtimalini hesaplamışsınız. Büyük yatırımdan büyük kar elde edilmesi gerektiğini söylemişsiniz. %50 karı da beğenmemişsiniz. %150 kardan bahsetmişsiniz, ki 40 milyona satsak bile ancak %100 kara ulaşıyoruz, Türkiye şartlarında mümkün olmayan bir miktar bu takdir edersiniz ki. Demek ki oyuncudan alınacak verim dışında 5-10 milyonluk bir karı yönetim yeterli görüyor. Bence de yeterli, büyük ücretlerden yüzde üzerinden kar hesabı yapmak bence de mantıklı değil.
Böyle genç ve potansiyelli bir oyuncuyu daha ucuza Türkiye'ye bırakmazlardı, istediği kadar kulübüyle kavgalı olsun. Sporting elini öpene bu miktarlara bırakacaktı. Hızlı davrandık, transfer bize kısmet oldu. Şanssızlık oldu, saçma bir pozisyonda tecrübesizliğinden kaynaklanan bir hareketle ciddi bir sakatlık geçirdi. Sakatlık geçmişi olmayan bir oyuncunun böyle bir sakatlık yaşayacağını önceden tahmin edemezdik. Ancak döndükten sonra iyi çalışıp oyununu geliştirirse hem başarılarda pay sahibi olur, hem de giderken kulübe belli miktarda kar getirir.
Yazdıklarımdan önce 17 milyona satsak zarar edeceğimizi, yazdıklarımdan sonra karımızın az olacağını söylemenizi ise okuyanların yorumuna bırakıyorum.
O halde sırasıyla mesajları okuyalım değil mi ?
Redrum'um mesajında sonra benim mesajım şu; "Hiç de 7 milyon euro değil. "
Daha sonra ayrıntılı incelenen bir yazı linkini gönderiyorum.
lexoqe satılmayacağından, performansından yararlanacağından bahsediyor.
Ben de "Yahu ben 17 milyona satarsa maddi açıdan zarar edeceğini söylüyorum." diyerek, yazının okunduğunu ve beklendiği kadar kar yapılamayacağının farkına varılmış olduğunu anlıyorum.
IcedEarth gelip benim söylediğimi destekleyecek şekilde 7 milyon değil 3,75 kar olacağını söylüyor. Ancak bunu söylerken atıflarda bulunuyor.
Onunla aynı noktada olduğumuzu anlatmak için yazının ne amaçla yazıldığını, "yoksa zaten yazıda da belirttiğim gibi GS'nin kasasına + olarak kalacak paralar var. Yazının başlığının alt metnini - kardan zarar eder - olarak yorumlamanız gerekiyordu." şeklinde özetleyerek aynı pencereden baktığımızı aktarmaya çalışırken, yukarıdaki cevabı alıp, sanki fikirlerim değişmiş gibi yansıtmak sanırım aşağıdaki görselin anlatmak istediğine çok benziyor.
Konu lütfen devam etsin. Saçma sapan yanlış anlaşılmalardan ötürü güzelim transfer gündemine balta saplamayalım.
Sentugo.
umutun eski hocasi sait kara firtinalar umut hakkinda aciklama yapmis
http://www.sporx.com/futbol/superlig...SXHBQ364597SXQ
Profesyonel futbolcu Alex Nicolao Telles ve kulübü Gremio Foot-ball Porto Alegrense ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncunun eski kulübüne 6.150.000 EUR tutarında bonservis ücreti ödenecektir. Oyuncunun kendisiyle ise 4.5 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır:
2013-2014 sezonu 2.yarısı için: 650.000 EUR imza ücreti, 650.000 EUR sabit transfer ücreti ve 10.000 EUR maç başı ücreti,
2014-2015 sezonu için : 1.400.000 EUR sabit transfer ücreti ve 10.000 EUR maç başı ücreti,
2015-2016 sezonu için : 1.500.000 EUR sabit transfer ücreti ve 10.000 EUR maç başı ücreti,
2016-2017 sezonu için : 1.600.000 EUR sabit transfer ücreti ve 10.000 EUR maç başı ücreti,
2017-2018 sezonu için : 1.700.000 EUR sabit transfer ücreti ve 10.000 EUR maç başı ücreti, ödenecektir.
Ayrıca, futbolcuya 2013-2014 futbol sezonunda 15 resmi maçta ilk onbirde oynarsa 150.000 EUR ve sonraki her bir sezonda tüm resmi maçlarda ilk onbirde oynarsa her bir sezon için 250.000 EUR daha ödenecektir.
bonservis 8m euro diyorlardi iyi 6m euroymus ama yillik ucret yine fazla kapali kutu bir oyuncuya acaba brezilyada kac para aliyordu ki ?
Hayırlı olsun, sonunda uzun zamandır beklenen sol bek transferi de tamam.
Bu transferle birlikte yabancı sayımız 12 oldu. Bruma'nın sakatlığı dolayısıyla Amrabat kalır muhtemelen. Bruma yerine Hajrovic kaydedilir. Bu da Dany-Riera ikilisinden birinin gideceği anlamına geliyor. Dany giderse stoper bölgesinde de açığımız olacak, oraya da bir transfer düşünülür muhtemelen. Riera giderse de Erdin Demir'in gelmesini bekliyorum.
Hayırlı olsun.Kendisini hiç izlemedim ancak FM'de Barça'lara falan gidiyor belli ki bir şeyler var adamda.Bekleyip göreceğiz bu sezon pek bir şey beklemiyorum ben kendisinden ŞL'de de Riera'nın oynaması taraftarıyım.
İnşallah hayırlı olur.Potansiyeli olduğu söyleniyor ama değişik ülke değişik kültüre ne kadar ayak uydurabilecek orası muamma.
İşte bu kadar ... Alex Telles Galatasaray'da ... Teşekkürler Ünal Başkan ... Teşekkürler emeği geçenler ... Büyüksün Galatasaray...
Hayırlı olsun.
FMde Galatasaray'a aldım rezalet oynuyor adama bütün sempatim bir anda değişti.. 5 maç falan oynadı ortalaması 5.80 falan, Erdin Demir ondan çok daha iyi oynuyor
Şaka bir yana hayırlı olsun. Erdin'i de alırsak tadından yenmez..
essien diyorlar umarim yalandir.
Hayırlı olsun.
Oyuncunun şu anki durumuyla aldığı yıllık ücret dengesi pek tutmamış.Umarım potansiyelini yansıtır ve Gremio'daki onu buraya getiren performansını devam ettirir,bizler de yıllardır bitmeyen "wing-back" hasretimize son veririz.
Last edited by erdemzorer10 : 22.Ocak.2014 at 12:04
FM 2013 FM 2014 profilleri çok farklı adam bir senede fark atmış.
Essien'den vazgeçmişiz ?![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Riera ve Dany'nin sözleşmelerini fesh edelim,paraları neyse verelim gitsinler yahu.Yollayamayacağız bu gidişle.Amrabat'ta gitsin derdim ama iyi de olsa kötü de olsa 2 kanat oyuncumuzu da kaybettik,Amrabat'ı da yollamak pek mantıklı olmaz veya Amrabat'ı yollarız,Riera kanat oynamak için kalır takımda.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp