Baba müthiş performansıyla takımı sırtlamış.Lige de fırtına gibi bir dönüş yapmışsın.
Baba müthiş performansıyla takımı sırtlamış.Lige de fırtına gibi bir dönüş yapmışsın.
Milli Takım Teknik Sorumlusu Ümit Boğa bugün saat 14:00 te federasyon binasında milli takımın son durumu ve gelecek planlarıyla ilgili basın toplantısı yapacaktır. Kamuoyuna duyurulur.
Türkiye Futbol Federasyonu
TariboWest
İşte Ümit Boğa'nın Basın Toplantısı'ndaki Sözlerinden Satır Başları
- 2016 Avrupa Şampiyonası'nda başarısız olduğumuzu düşünüyorum. 2014 Dünya Kupası'nda final oynayan milli takım Avrupa Şampiyonası'nda da aynı başarıyı göstermesi gerekirdi.
- 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde geleceğe yönelik yaptığımız planlama sonucunda yeni oluşturulacak kadro ile mücadele vereceğiz.
- Hamit Altıntop, Mehmet Topal, Serkan Balcı ve Egemen Korkmaz bugünden itibaren milli takımda bizimle olmayacaklar.
- Milli takım kaptanı Nuri Şahin olurken, yardımcı kaptan ise Ömer Toprak oldu.
- Dünya Kupası Elemelerinde grubu lider tamamlayıp 2 yıl sonra Dünya Kupası'nda olmak istiyoruz.
Basın toplantısında bu açıklamaları yapan Ümit Boğa Dünya Kupası Elemeleri Grup Mücadelesinde Bulgaristan ve İrlanda ile oynayacağı maçların aday kadrosunu açıkladı.
Not : Volkan Demirel, Onur Kıvrak, Mevlüt Erdinç ve Serdar Aziz sakatlıklarından dolayı kadroda yer almıyor.
TariboWest
2018 Dünya Kupası Elemeleri Grup 1. Maç
2018 Dünya Kupası Elemeleri Grup 2. Maç
Bundesliga 4. Hafta
Beklediğim sonucu aldım açıkçası...
Bundesliga 5. Hafta
Derbide gülen olmadı. Kötü oynamamıza rağmen aldığımız beraberlik güzeldi.
Bundesliga 6. Hafta
Yine zorlu bir deplasman ve yine mağlubiyet...
Bundesliga 7. Hafta
Güzel oynadık ve 4 hafta sonra galip gelmeyi başardık.
Bundesliga 8. Hafta
Yine deplasman yine kayıplardayız. Baba durunca takım da durmuş durumda. Bir an evvel en baştaki performansını sergilemesi lazım. Yoksa ilerleyen haftalarda sıkıntı yaratacak.
2018 Dünya Kupası Elemeleri Grup 3. Maç
2018 Dünya Kupası Elemeleri Grup 4. Maç
2018 Dünya Kupası Elemeleri Grup Puan Durumu
TariboWest
Türkiye ile Yunanistanı geçmeliyiz.HSV yenilgisi şok olmuş biraz geç ama Başarılar![]()
Almanya Kupası 2. Tur
Kupaya bu sezon da erken veda ettik.
Bundesliga 9. Hafta
Ağır bir yenilgi aldık.
Bundesliga 10. Hafta
Muhteşem oynadık. Galibiyeti hakettik. Tommy Oar maçın yıldızıydı. Baba da golünü attı.
Bundesliga 11. Hafta
Defansif bir futbol sergiedik. Bunda başarılı da olduk. 2-1 öne geçmemize rağmen golü engelleyemedik ve 1 puana razı olduk.
Bundesliga 12. Hafta
Evimizde kralız gerçekten. Hoffe karşısında da iyi oynadık ve rahat bir galibiyet aldık.
Bu gecelik bu kadar. Herkese iyi geceler.
TariboWest
Ümit aman diyim bu sefer Avrupa'ya gitmeden istifa etme, git 1 senede Avrupa'da oyna sonra go go![]()
eto'o bitmiş.
Birkaç maçlık bir düşük olmuş ama sonra toparlanmışsın![]()
Bu gidişle istifa etmem zor gibi zaten. Gladbach ile gerçekten zevk alarak oynuyorum.
Küme düşmemeye oynarken kendimi bir anda şampiyonluk potasında buldum.Oyuncular gerçekten performanslarının üstünde oynuyorlar. Ara sıra böyle maçlar olması en büyük hakları.
![]()
TariboWest
Bundesliga 13. Hafta
Bundesliga 14. Hafta
Bundesliga 15. Hafta
Bundesliga 16. Hafta
Bundesliga 17. Hafta
İlk yarı sona erdi...
TariboWest
offf çokta takip edemedim seni kusura bakma arkadaşım. Almanya ya ne zaman gittin ilk yarı ne zaman bittiBaşarılar
![]()
İnşallah böyle devam edeceğiz.
Geçen sene Gladbach küme düştüğünde takımın başına geçtim. Geçen sene şampiyon olarak Bundesliga'ya çıktık. Bu sene ise küme düşmemeye oynarken kendimizi şampiyonluk potasında bulduk. 1.5 senenin yüzeysel olarak görüntüsü böyleydi.![]()
TariboWest
Mönchengladbach Mali Kriz'de !
Sezona yaptığı 16 transferle yenilenmiş kadrosuyla giren Mönchengladbach geçen seneye göre artan maaşlar ve primler, ayrıca bonservislere ödenen paralardan dolayı mali kriz yaşıyor. T.D. Ümit Boğa'nın bu konuda yaptığı açıklama ise şöyle: "Mali kriz olduğu doğru. Ama büyük sıkıntı yok. Birkaç oyuncumuza iyi teklifler var. Onları sattığımız zaman bu açığın kapanacağını düşünüyorum. Taraftarımız kadromuzun zayıflayacağını da düşünmesin. Yerlerine onlardan daha iyi isimler alacağız. "
TariboWest
Ekonomik olarak sıkıntıda olan Mönchengladbach 3 oyuncusu ile yollarını ayırdı !
Adrien ( 8.000.000 € )
Bir oyuncu bu kadar fos çıkabilir. Sezon başında 8 m euro vererek büyük ümitlerle aldığımız oyuncuyu aynı paraya satabilmeyi başardık.
Rodrigo ( 6.000.000 € )
Geçen sezon 500.000 euroya aldığımız Rodrigo'yu istemeyerek de olsa yollamak zorunda kaldık.
Patrick Hermann ( 3.000.000 € )
Herrmann 2011 kadrosundan kalan tek isimdi. Teklif iyi oldğu için sattık.
3 transferden 17.000.000 € kazanmamıza rağmen gelir gider kısmında bir değişme olmadı. Sadece borç ödedik herhalde. Transfer bütçesi arttı biraz.
Son finansal durum
TariboWest
Zor dönemler umarım çabuk atlatılır Ümit abi![]()
Finansal durum çok kötü.Umarım en yakın zamanda atlatırsın bu durumu![]()
Sandomierski de ayrıldı !
Almanya'ya alışamadığı için aylık tatile yollamıştım Sandomierski'yi. Kaçış o kaçış.İlk defa oyuncunun sözleşmesini kulübün talebi olmadan kendi isteğiyle fesh etmesini gördüm.
Daha neler göreceğiz bakalım.
TariboWest
Vay kaçak vay![]()
Afrika Uluslar Kupası için Baba, Linganzi ve Ogbonna milli takımlara gittiler. Umarım onların yokuğunda sıkıntı yaşamayız.
TariboWest
4 Oyuncu İle Sözleşme İmzaladık.
Felipe Santana ( 9 m € )
Sezon başında almak istediğim bir oyuncuydu. Ama Palmeiras izin vermedi. 9 m gibi yüksek bir ücretle de olsa defansımız artık daha güvende.
Amidu Salifu ( 3 m € )
Orta sahada dinamo olacak. Ondan beklentim büyük.
Danys Kozhanov ( 1.7 m € )
Tecrübeli oyuncunun sağ tarafı otobana çevirmesini bekliyorum.
Julien Brunel ( Kiralık )
ter Stegen'in arkasında bekleyecek. Forma giymesi zor.
TariboWest
Transferler çok iyi olmuş![]()
Kariyerin heyecanıyla bir maç daha derken bayağı ilerledim. Ssleri tek tek koymak zor geldiği için toplu olarak koyuyorum.
Kritik maçlarda kazanamadığımız puanlar bunu söylemek garip olsa da şampiyonluk şansımızı kaybettirdi gibi. Fakat ikinci yarıdan itibaren oynadığımız 11 maçta sadece 1 mağlubiyet aldık. Takım inanılmaz bir direnç gösteriyor. Otoriteler şaşkın, yönetim şaşkın, taraftar şaşkın, ben şaşkın...
2018 Dünya Kupası Elemeleri Grup 5. Maçı
Şok bir mağlubiyet aldık.
Ve 2.5 yıl aradan sonra Ümit Boğa Milli Takım Görevinden İstifa Ettiğini açıkladı !
Federasyondan yapılan açıklamada, "Son alınan kötü sonuçlardan dolayı Türkiye T.D. Ümit Boğa istifasını sunmuştur. Yapılan yönetim kurulu toplantısında istifa kabul edilmiş ve Ümit Boğa'nın yerine milli takım teknik direktörlüğüne Şenol Güneş getirilmiştir. Kamuoyuna duyurulur." denildi.
TariboWest
Gladbach süper gidiyor.Türkiye'yle başarı gelmemesinin ardından istifa etmişsin.Tartışılır bir karar fakat sen bilirsin![]()