Maç sonunda tribünlerin stadı inletmesi gibi,
'Bu taraftar sizinle gurur duyuyor.'
2 puan kaybedildi belki ama maçı izlerken 10 kişi kaldığımız anda, yine de 90 dakika mücadele ederiz diye düşündüm, işte bize bu inancı veren, takımı bu seviyeye çıkarak, yüksek tempoda, yüksek fizik gücüyle oynatan Ersun hocaya teşekkürler. Ligde aldığımız tek yenilgi var, ligin ilk maçı, farka gidecek maçın bir anda kaybedilmesi olayını yaşadık, Arsenal maçları da o dönemde kaybedilince Ersun Yanal iyi başlayamamıştı, homurdananlar vardı ama zaman içerisinde Ersun hoca ağırlığını koydu, hatalar yaptı hatalarından ders almasını bildi, takıntılı olmadı, bir düzen işlemiyorsa denedi, farklı sonuçlar almaya çalıştı ve hala deniyor, sabit fikirli olup tek planda takımı yönetmiyor.
10 kişi ile eksikliği hiç hissettirmeden, rakibin kalesine yüklenip gol aramak, rakibe pozisyon vermemek, ortaya koyulan mücadele takdir edilesi ama diğer yandan Beşiktaş ilk devre olduğu gibi, geride açık vermeyi önemsemeyip oynasa belki yine gol yerdi ama mutlaka gol de atardı, belki 4-4 olurdu, 5-4 olurdu ama kazanmaya daha yakın oyun sergilerdi, orada Bilic'in de eleştirilmesi gerekir.
Cüneyt Çakır'a değinmiyorum bile, ülkenin en iyi hakemi buysa ki öyle sürekli avrupada maç yönetiyor, ülkemizde hakemlere tek laf edemeyiz.
Ersun Yanal'ın takımları düşüş yaşıyor diye diye haftalardır Fenerbahçe düşüş yaşayacak diye bekleyenlere Ersun hocanın bir açıklamasını söyleyeyim. Daha önce çalıştırdığım ve lige iyi başladığımız takımlarda, dar kadrosu olan, zirvede kalmayı taşıyamayan ve psikolojik olarak önde olmaya alışık olmayan oyuncularla çalıştım, orada sıkıntılar yaşıyorduk ama Fenerbahçe'de ki oyuncu grubu zirvede baskı hissetmez şeklinde açıklamaları olmuştu.
Elbette 34 maçın tamamında aynı tempoda aynı fizik kalitesinde maçlar olmayacak ama Türkiye şartlarında bu mücadeleye karşı koyabilecek takım pek yok, o sebeple iki maç kaybedilse bile yine toparlayıp zirveye çıkan bir Fenerbahçe görürüz. Şampiyonluk o nedenle uzak değil.
10 kişi kalmak sorun değil de haftaya
Cristian oynayacak ya.