Deivid e amr becerisi eklenmeli en azında 10 olmalı tabi seneye Fenerbahce de kalırsa![]()
Deivid e amr becerisi eklenmeli en azında 10 olmalı tabi seneye Fenerbahce de kalırsa![]()
Pozisyon alma ozelligi defansif bir ozelliktir ve oyuncunun defansif pozisyonlari ne kadar iyi aldigini gosterir. Topsuz alan ofansif pozisyon alma'yi gosterir ve bu da zaten Tuncay icin cok yuksek (16) (ornegin Milan Baros, Vincenzo Ia quinta, Robbie Keane, Frank Lampard, David Villa ile ayni seviyede)
Tuncay'in kafa vurma ozelligi de ayrica 14 ve ozellikle Turkiye sartlarinda gayet yuksek bir kafa vurma becerisi (ornegin Ibrahimovic, J.P. Angel, Louis Saha, Philip Cocu gibi oyuncularla ayni seviyede)
Son olarak da onceden sezi Tuncay'in yine 14 ve yine Turkiye sartlarinda bu onceden sezi ozelliginin 14 olmasi gayet yuksek ve bu konuda Tuncay'in gayet iyi oldugunu gosteriyor (ornegin bu konuda Zambrotta, Rafael Van der Vaart, Ronaldinho, Juan Roman Riquelme, Mateja Kezman vs. gibi oyuncularla ayni seviyede)
Halen Turkiye liglerindeki oyuncularin hafif abartili oldugu bir ortamda Tuncay'in bu ozelliklerinin daha da yuksek olmasi emin ol hic de dogru olmaz.
Tuncay'ın kafa özelliğinin 14 değil, 16 olması gerekiyor bana göre. Ayakla gol attığı yok Tuncay'ın zaten, hep kafayla atıyor ve çok da iyi atıyor. Eminim ki gerçekte Tuncay'ın kafa vurma becerisi Ibrahimovic'ten de Cocu'dan da yüksektir.
Önceden sezi özelliği bana göre 16-17 olmalı, zira sezisinin karşılığını görüyoruz hep. Riquelme, Van der Vaart, Ronaldinho'nun sezilerinin 14 olması normal, zira bunlar AMC veya AM LC oyuncuları, kanat veya maestro rolünde oynuyorlar ve sezi gerektiren bir şey yok. Tuncay ise golü koklayan bir oyuncu. Bu verilen örneklerdekiyle aynı mevkii oyuncusu değil. Kornerlerde veya ortalarda topun gideceği yeri sezip koşusunu ve vuruşunu görüyoruz. Riquelme veya Ronaldinho'nun böyle bir becerisi yok. Bu yüzden de sezisinin 16-17 olması gerekiyor bana göre.
İlave:
Fenerbahçe'nin 6+1 yabancısı mevcut. Kadrodaki 6 yabancıdan birini gönderince, yerine biri alınamıyor; çünkü Bursaspor'daki Mattheus kontenjanı dolduruyor. Bu hata düzeltilmeli. Oyun açıldığında sorun yok, kadroda 6 yabancı + Bursaspor'da 1 yabancı. 6 yabancıdan birini gönderdiğimizde, yerine başka bir yabancı almamız lazım normalde, ama alamıyoruz, çünkü Mattheus giriyor devreye +1'den çıkıp, kontenjan 6 oluyor. Bu sorun düzeltilebilir mi acaba?
Sezi: Oyun icinde bir sonra olacak seyi onceden sezebilmek olarak belirlenmis SI tarafindan. Calisilmis olan duran toplarla bulusmak ve goller atmak, oyun icinde bir sonra olacagi sezebilmekten farkli bir sey.
Ofansif pozisyon alma, yani bosa kacma, kosu yapacagi yeri iyi bilme ve olmasi gereken yerde olma ise off the ball, yani topsuz alan ozelligi ile belirleniyor. Dedigim gibi bu konuda Tuncay zaten 16 seviyesinde.
Oyunda bir sonra olacagi iyi sezen bir oyuncu arkadasinin kosu yapacagi yeri cabuk sezerek oraya pas atar veya rakibin pas atacagi bolgeyi cabucak sezerek topa mudahele yapar. Anticipation kisacasi oyunu okuyabilme ozelligidir ki bu konuda Tuncay'in 16-17 seviyesinde olabilecek kadar (yani gelmis gecmis oyunu cok iyi okuyan oyuncular arasinda olacak kadar) gelismis oldugunu dusunmuyorum. Ofansif pozisyon alma konusunda ise evet, Tuncay'in cok iyi bir gol koklama becerisi var. Ancak bu becerinin sahanin her yerinde oldugunu soylemek bence mumkun degil.
Kafa vurma becerisine gelince. Bu yukselebilir ancak bunun yukselmesi bazi diger ozelliklerinin dusmesi ile gerceklesebilir. Tuncay'in abartili gozuken ozellikleri konusunda da biraz gorus alalim..Ayrica ozellikle Cocu'yu o listeye ekledim cunku Cocu duran toplardan attigi kafa golleri ile bilinen bir oyuncu.
Mateus konusunda duzeltme yapmayi ben de cok istiyorum, ozellikle oyun'da Turkiye liglerinde kiralik giden oyuncularin yabancidan sayilmamasi gerekli. Bu konuda dusuncelerimiz var ama SI yapar mi simdiden soylemek cok zor.
Avrupa'ya transfer olursa, ozellikleri Tuncay'in zaten zayif degil. Tuncay'a bakip sip diye buyuk bir takim'da surekli 11'de oynayan bir oyuncu gormuyorum ben. Daha buyuk bir lig'de, daha iyi rakiplere karsi oynayarak kendisini daha da gelistirirse, Tuncay'in ozellikleri yukselebilir. Ancak su anda zaten Tuncay Turkiye liglerindeki en iyi Turk oyuncu konumunda cunku CA'si ayni olan Umit Karan ve Hasan Sas'in ciddi sureklilik sorunlari var.
Tuncay'da benim gozlemledigim agility ve strength'in biraz yuksek olmasi ve bununla beraber concentration'un dusuk olmasi. Oyun'da jumping'in CA ile biraz daha da yukseldigi ayrica goz onune alinirsa, boyu 1.82 oldugu icin jumping'in 16'dan 15'e indirilmesi de dogru olabilir. Bu dusurulenler ile concentration ve heading gibi ozellikler biraz daha yukselebilir.
Alex'in frikik becerisi düşürülmeli diye düşünüyorum. 19 çok abartılmış bir rakam. Alex en son frikik golünü Galatasaray'a attı Türkiye Kupası maçında, üzerinden epeyce zaman geçti ve o günden bugüne Alex'in attığı her frikik barajdan dönüyor. Frikik becerisi 14-15 civarında olmalı diye düşünüyorum.
Kezman'ın saldırganlık özelliğinin de yükseltilmesi gerekiyor. Kezman çok saldırgan bir futbolcu ve özellikle topu kaptırdığında rakibine saldırıyor, agresifleşiyor ve bunun bedelini de sürekli sarı kart görerek ödüyor. Bu sene 2 kırmızı kart gördü ve defalarca sarı kart gördü.
Uğur Boral'ın pas özelliği düşürülmeli. Çoğu kez top uzaklaştırırken hatalı paslar sonucu topu rakibe kaptırıyor. Celta Vigo ve Kayserispor maçlarında da bunu yaptı. Uğur oyunda da topu uzaklaştırırken pas hatası yapıp rakibe kaptırmalı ve takımı gol yemeli diye düşünüyorum.
Mehmet Aurelio ve Semih'in penaltı özellikleri düşürülmeli. Bu oyuncular teknik oyuncular fakat penaltı atmıyorlar yıllardır. Penaltıları Alex, Yozgatlı ve Tümer kullandığından, bu 2 oyuncunun penaltı attığını pek göremiyoruz. Zaten iyi penaltı atsalar onlar kullanırdı sürekli penaltıyı, bu yüzden düşürülmeli.
Tümer'in penaltı özelliği düşürülmeli. 17 çok abartılı diye düşünüyorum, 15 veya 16 sanırım uygun olur. Bu sene attığı tüm penaltıları kaçırdı Tümer, eskisi kadar iyi penaltı atamıyor. Ayrıca Tümer'in uzun şut özelliği yükseltilmeli, AZ Alkmaar maçında 2 tane uzaktan harika gol atmıştı. Aynı şekilde sene başında Ç.Rizespor maçında da uzaktan bir golü var. Uzaktan iyi vuruyor Tümer ve uzun şut özelliğinin 16 olması gerekiyor bana göre.
Deivid'in önceden sezme becerisi 17 olarak belirlenmiş. Bana göre çok fazla abartılmış. Tuncay'ın önceden sezme becerisinin Deivid'den kesinlikle daha yüksek olmalı. Deivid 17 ise Tuncay 19 olmalı, veya Tuncay 14 ise Deivid 11 olmalı.
Appiah'ın saldırganlığı yükseltilmeli, özellikle oyundan alınınca çok saldırgan oluyor, saha içinde de zaman zaman çok saldırgan.
Lugano'nun uzun şutu 8-9 olmalı, zira uzaktan vuruyor rastgele, çok berbat da vurmuyor.
Trabzonspor diyelim ona.
Alex'in frikik gollerinin dususunde Nobre faktoru var. Nobre ceza alaninin yakininda cok faul kazanan bir oyuncu idi. Yerine oynayan Kezman'in Nobre'den daha fazla dripling ve top kontrolu kabiliyeti oldugu icin rakibe faul yapmaya pek sans birakmiyor. Ayrica Kezman ve Deivid, Nobre gibi direk kaleye yonelmeye calisan oyuncular degil, genelde kanatlara kaciyorlar. Bu nedenle cepheden kaleyi goren faul cok daha az kazaniyor Fenerbahce. Yani Alex gecen senelere gore gol atabilecegi bolgelerden daha az frikik kazaniyor. Bununla beraber yanilmiyorsam Alex'in bir sakatligi vardi ve bu nedenle etkili vuruslar yapamiyordu. Frikik atamadigi gibi uzun bir sure kornerleri isabetli olmadigi icin kornerlerinin de mi dusmesi gerekir? Buna katilmiyorum.
Kezman'a Turkiye'ye yeni geldigi ve fazla tanimadigimiz icin Tarik dokunmamisti. Gelecek sezon oncesinde Kezman'i 1 sene izlemis olarak daha saglikli bir sekilde duzeltmeler yapilabilecektir.Kezman'ın saldırganlık özelliğinin de yükseltilmesi gerekiyor. Kezman çok saldırgan bir futbolcu ve özellikle topu kaptırdığında rakibine saldırıyor, agresifleşiyor ve bunun bedelini de sürekli sarı kart görerek ödüyor. Bu sene 2 kırmızı kart gördü ve defalarca sarı kart gördü.
Top uzaklastirirken yapilan hatalar cok iyi pas vermeyi beceren oyuncularda bile gozlemlenebilir. Ozellikle dun yasanilan pozisyonda Ugur'un pas verme becerisi yerine dogru karar verme ozelligi ve soguk kanliik ozelliklerinde hafif dusurme yapmak daha dogru olur.Uğur Boral'ın pas özelliği düşürülmeli. Çoğu kez top uzaklaştırırken hatalı paslar sonucu topu rakibe kaptırıyor. Celta Vigo ve Kayserispor maçlarında da bunu yaptı. Uğur oyunda da topu uzaklaştırırken pas hatası yapıp rakibe kaptırmalı ve takımı gol yemeli diye düşünüyorum.
Aurelio'nun ve Semih'in Penalty Taking 15. Semih'i bilemiyorum ancak Aurelio Trabzon'da penaltilari kullanan oyuncu idi. Mehmet Yozgatli'nin penalti ozelligi de 15 ki bu hic de fana degil. Aurelio ve Semih'de 1'er puan dusurme yapilabilir ki Yozgat'li nin altinda kalsinlar.Mehmet Aurelio ve Semih'in penaltı özellikleri düşürülmeli. Bu oyuncular teknik oyuncular fakat penaltı atmıyorlar yıllardır. Penaltıları Alex, Yozgatlı ve Tümer kullandığından, bu 2 oyuncunun penaltı attığını pek göremiyoruz. Zaten iyi penaltı atsalar onlar kullanırdı sürekli penaltıyı, bu yüzden düşürülmeli.
Penalti ozelliginin dusmesinde dusus olabilir. Yozgatli ve Tumer'in uzaktan sutlarini yukseltme konusunda da katiliyorum.Tümer'in penaltı özelliği düşürülmeli. 17 çok abartılı diye düşünüyorum, 15 veya 16 sanırım uygun olur. Bu sene attığı tüm penaltıları kaçırdı Tümer, eskisi kadar iyi penaltı atamıyor. Ayrıca Tümer'in uzun şut özelliği yükseltilmeli, AZ Alkmaar maçında 2 tane uzaktan harika gol atmıştı. Aynı şekilde sene başında Ç.Rizespor maçında da uzaktan bir golü var. Uzaktan iyi vuruyor Tümer ve uzun şut özelliğinin 16 olması gerekiyor bana göre.
Deivid'i de Kezman gibi sene basinda ellemedik. Sezon sonunda daha saglikli bir sekilde ozellikleri belirlenecektir.Deivid'in önceden sezme becerisi 17 olarak belirlenmiş. Bana göre çok fazla abartılmış. Tuncay'ın önceden sezme becerisinin Deivid'den kesinlikle daha yüksek olmalı. Deivid 17 ise Tuncay 19 olmalı, veya Tuncay 14 ise Deivid 11 olmalı.
Saldirganlik saha ici, yani mac ici saldirganligi gosterir. Appiah'in 14 seviyesinde olmasi hic de fana degil. Sahadan alinirken sorun cikartmasi temperament, yani sinirlerine hakim olabilme ozelligi'nin (bu oyunda gizli bir ozelliktir) dusurulmesi ile saglanabilir.Appiah'ın saldırganlığı yükseltilmeli, özellikle oyundan alınınca çok saldırgan oluyor, saha içinde de zaman zaman çok saldırgan.
Lugano'da Kezman ve Deivid gibi uzun boylu analiz edildikten sonra daha da duzeltilebilir. Bence Lugano'nun aggression, dirtyness, long shots, free kicks ve off the ball ozelliklerinin yukselmesi gerekli. Bunlari yukseltebilmek icin ozellikle defansif ozelliklerinde hafif dusurme yapmak gerekli bence.Lugano'nun uzun şutu 8-9 olmalı, zira uzaktan vuruyor rastgele, çok berbat da vurmuyor.
Geçen haftaki Ankaraspor maçını izlememiş gibi konuşuyorsun. Ankaraspor maçında Alex %100'lük 2 tane frikik pozisyonu elde etti, fakat vurduğu top baraja çarptı. Alex bu sene çok müsait yerlerden frikik atma fırsatı yakaladı, fakat hiçbirini değerlendiremedi. Hatta artık frikikleri Alex değil, Kezman kullanıyor. Çünkü Alex eskisi gibi frikikleri gol yapamıyor. En son frikik golü Türkiye Kupası maçında Galatasaray'a karşıydı. Bu sezonki tüm Fenerbahçe maçlarını izleyen biri olarak, Alex'in frikik özelliğinin düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Alex'in frikik özelliği 19. Bu ne demektir? 20 tane frikikten 19'unu gol yapıyor demektir. Alex bu sene en az 15 tane frikikten kaleyi yoklamıştır ama hepsi baraja çarpmıştırAlex'in frikik gollerinin dususunde Nobre faktoru var. Nobre ceza alaninin yakininda cok faul kazanan bir oyuncu idi. Yerine oynayan Kezman'in Nobre'den daha fazla dripling ve top kontrolu kabiliyeti oldugu icin rakibe faul yapmaya pek sans birakmiyor. Ayrica Kezman ve Deivid, Nobre gibi direk kaleye yonelmeye calisan oyuncular degil, genelde kanatlara kaciyorlar. Bu nedenle cepheden kaleyi goren faul cok daha az kazaniyor Fenerbahce. Yani Alex gecen senelere gore gol atabilecegi bolgelerden daha az frikik kazaniyor. Bununla beraber yanilmiyorsam Alex'in bir sakatligi vardi ve bu nedenle etkili vuruslar yapamiyordu. Frikik atamadigi gibi uzun bir sure kornerleri isabetli olmadigi icin kornerlerinin de mi dusmesi gerekir? Buna katilmiyorum.Bu sene gerçekten Alex'in frikiklerinde düşüş var. Frikik derken, doğrudan kaleye vurduğu frikikleri kastediyorum. Çaprazdan kazanılan frikiği içeriye açmasını kastedmiyorum. 20-25 metre mesafeden kaleye karşı cepheden veya hafif yandan vurduğu hiçbir top gol olmadı bu sene, üstüne üstlük tehlike de yaratmadı. Alex artık yaydan frikik kazandığından hiçbir Fenerbahçe taraftarı heyecanlanmıyordur.
Diğer tespitlerim hakkındaki yorumların ve ilgin için de ayrıca teşekkür ederim.
Uğur Boral'ın hız, top sürme uzun şut ve orta yapma özellikleri+olarak çalım atarken yapılan ayak hareketleriyle ilgili bir özellik vardı sanırım oda eklenmeli. Önder Turacı'nın hızı ve PA sı, Tuncay'ın da PA sı biraz yükseltilmeli kanımca..
Ben de Fenerbahce'nin her macini izliyorum. Gecen sene ve daha onceki senelerle fark suradan doguyor. Alex gecmis senelerde 3-4 tane uygun pozisyondan frikik kazanir, ve bunlardan 1 tanesini atardi. Bu sene cok daha az sans buluyor.
Tabii bununla beraber rakip takimlarin ozellikle uzun boylu oyunculari Fenerbahce'ye karsi duran toplardaki etkisini azaltmak icin sahaya surdugunu de gozardi etmemek lazim. Bu da hem kornerlerde, hem de frikiklerde baraj daha uzun oldugu icin Alex'in isini zorlastiriyor. Ancak vurdugu toplarin kalitesinde bence bir dusus yok. Alex halen cok kaliteli frikikler vurabilen bir oyuncu.
Ayrica verilmis 19 frikik ozelligi Alex'in 20 frikikten 19'unu gol yapmasi anlamina kesinlikle gelmiyor. Oyun icinde rakibin kurdugu baraj, havanin yagisli veya kuru olmasi, zemin'in kalitesi, Alex'in moral seviyesi, karsisindaki kaleci'nin kalitesi vs. gibi bir cok durum Alex'in frikikleri gole cevirmesini etkiler.
Alex halen cok etkili vuruslar yapiyor frikiklerden ancak gol olmamasinin nedenini Alex'in Frikik kabiliyetinin dusmesinden daha ziyade, rakip takimlarin hem Fenerbahce'yi hem de Alex'in frikiklerini daha iyi analiz etmis olmasina baglamak dogru olur bence.
Edit: Ayrica Alex'e gets into opposition area PPM'si vermek gerekli.
Katılmıyorum. Alex oyunda birçok frikiği gol yapıyor, ama gerçekte böyle bir şey yok. Oyun ile gerçek bağdaşmıyor. Bağdaşması için de bu özellik düşmeli.
Tuncay'ın bitiriciliğini 20 yapın, sonra da neden 20 diye sorduğumuzda "Tuncay vuruyor, kaleci çıkarıyor, zemin kötü, tam gol yapacakken önüne biri atlayıp topu kesiyor" cevabını verin. Bunun gibi bir şey bu da.
Alex eskisi gibi frikik atsa, Ankaraspor maçında frikikten gol atmıştı. Frikik kabiliyeti düştü ki geçen seneden beri frikikten gol bulamıyor. Tehlike yaratmıyor ayrıca. Hani 90'a vursa, kaleci çıkarsa, veya üst direkten dönse, tamam sen haklısın, Alex yine aynı kalitede frikik atıyor ama şansı yaver gitmiyor, kaleci muhteşem çıkarıyor veya direkte patlıyor. Ama Alex'in frikikleri kaleyi bile tutmuyor.
Ben Fenerbahçeli biri olarak Alex'in bu frikik becerisinin düşmesine çok üzüldüm ve oyuna da bunun yansıtılması kanaatindeyim. Keşke Alex frikik gollerini eskisi gibi atabilse ama maalesef atamıyor, tehlike bile yaratmıyor, maç izlerken bizi yerimizden bile kıpırdatmıyor.
Frikik vurma ozelligi birdenbire ortaya cikan veya birdenbire kaybolan bir ozellik degil. Alex son zamanlarda igne olmasina neden olan bir sakatlik gecirdigi de belli. Ozellikle bu sakatlik kasikta ise duzelmesi uzun surebilir ve eski forumuna ulasmasi zaman alabilir. Alex gelecek 3 macta 1'er frikik golu atarsa bu konuda fikir degisir mi peki?
Alex'in frikik'den gol atamamasinin nedeninin tamamen Alex'in frikik vurabilme becerisinin dustugunden kaynaklandigini soyleyebilmek icin Alex'i ozellikle antrenmanlarda frikik calisirken izlemek gerekli. Mac icinde frikik'den gol atamamasi sadece Alex'in meziyetlerinin azaldigini degil, bir cok farkli faktor'un bir arada olup Alex'in golu bulmasini engellemesinden kaynaklanabilir.
Simdi free kicks ozelligine bakiyorum ve free kick ozelligi 19 olan Pirlo var ki 2005-2006 sezonunda sadece 4 tane gol atmis frikiklerden.
Rafael Van der Vaart'in 1 golu var frikiklerden bu sezon ve frikik ozelligi 18.
Ancak bu oyuncular ozellikle frikiklerden yaptiklari ortalar ile bir cok gol daha kazandirmis ve zaten Alex'in frikiklerden yaptigi ortalarda atilan goller de yine duran toplarda halen ne kadar kaliteli oldugunun bir gostergesi. Bu nedenle de Alex'in gecmis sezonlarda frikik'den attigi gol sayisinin azalmasini ben Alex'in kabiliyetinin dusmesi yerine, rakiplerin tehlikeli noktalardan duran top vermemeye ozen gostermesine (ozellikle Fenerbahce'nin sag tarafindan - ki Nobre Fenerbahce'de genelde sag tarafa kayarak oynadigi icin o bolgede daha cok pozisyon kazaniliyordu.. Deivid pek frikik kazandiran stilde bir oyuncu degil ve Kezman genelde sola kayiyor), rakiplerin baraj kurmak konusunda daha dikkatli olmasina ve Alex'in igne olmasina neden olan agrilarina bagliyorum.
Oyunda Alex'in bu agrilarini, raikibin ozellikle barajin sol tarafini uzun boylu ve yuksek ziplama becerisi olan oyuncularla doldurmasini belli etmek mumkun de degil.
Ayrica su anda Italya'da bir oyun oynuyorum ve az once Pirlo'nun attigi gollere baktim. 8 tane frikik golu atmis oyunun ikinci yilinda. Yani gercekte basaridiginin iki kati. Duran top kullanmada Alex bence kesinlikle Pirlo'dan asagi degil. Ancak Pirlo'yu oyunda Turkiye liglerine getirdigimiz zaman, emin ol ki frikik golleri daha da fazlalasacaktir. Ozellikle forvet oyunculari frikik kazanabilecek tipte oyuncular ise.
Tamam işte, bir tutarsızlık var. Pirlo da 19, Alex de 19. İtalya'da Pirlo 4 gol atıyor frikikten, Alex ise 0 gol. Pirlo Türkiye'de oynasa herhalde o Alex'in kaçırdıklarının çoğunu gol yapardı diye düşünüyorum.
Alex'in frikik özelliğinin 1 puan da olsa düşmesi kanaatindeyim. Alex'in bu sene frikikten gol atacağını sanmıyorum, kazandıklarını değerlendiremiyor, penaltı bile atamıyor. Ama Alex'in açtığı ortalara sözüm yok, zira yine iyi kesiyor topları, Tuncay da iyi vuruyor, gol oluyor![]()
Tehlikeli noktalardan yeterince frikik kazanıldı. Fenerbahçe 35'in üstünde maç yapmıştır, bu kadar maçta en azından 1 tane bile frikik golü atamıyorsa Alex -ki müsait yerlerden pozisyonlar bulmasına rağmen- bence sorun Alex'tedir. Hep uygun yerlerden kaleye vurdu frikiklerde ama ya baraja çarptı ya da kaleciye yumuşacık gitti.
Ben son izlediğim maçı değil, bu sezonki tüm maçları söylüyorum. Bu sezon boyunca Alex birçok frikik kazandı. Geçen sene her maç mı kazanıyordu sanki frikik? Bu sene oynanan tüm maçları izledim, bu maçları izleyerek bir genelleme yapacak olursak; Alex'in geçen seneye nazaran frikik becerisinde düşme var. Bunu kime sorsanız öyle der, Alex yaydan frikik kazanınca bile heyecanlanmıyorum mesela. Bu sene bir tane frikik golü bile atmaması bunu gösteriyor. Neyse, bakalım, lig daha bitmedi. Lig sonuna kadar Alex bir tane frikik golü atabilecek mi, hiç sanmıyorum atacağını![]()
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
ronaldinho, juninho, hooijdonk, beckham da atamiyo onlarinkini de dusurelimmi ne dersiniz? hey allahim ne gune kaldik, yeni datada alex bana gol atmasin diye nasil dusunuyosunuz!!
ozaman ALEX'in BITIRICILIGI 20 uzerinden en az 17-19 olmasi lazim, cunku gol krali suan her sezon 15 uzeri atiyo,, yaaa iste boyle
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bir de tuncayin fizigi iyi olmali, condition 20 olabilir, her yere kosan adamdan baska bisey beklenemez!!!
Serdar Kulbilge'nin özellikleri yükseltilmeli, bunu hakediyor. Son zamanlardaki performansıyla harikalar yaratıyor. Volkan Demirel'den daha iyi bir konuma getirilmeli. İstatistiklere göre Fenerbahçe'nin bu sezon en başarılı kalecisiymiş.
Özellikle refleksler ve birebir özellikleri yükseltilmeli, hava üstünlüğü ise düşürülebilir, zira hava toplarında pek iyi değil, zaten yan toplara da çıkmıyor pek fazla.
Alex'in agression veritabaninda 10. Bu rakam Alex gibi top kapmaya pek ugrasmayan, ikili mucadelelerden uzak duran bir oyuncu icin biraz yuksek. Bunu 4-5 seviyesine cekmek gerekli diye dusunuyorum.
Ayrica fiziksel ozelliklerinden biraz daha kirpip, off the ball'in yukselmesinin iyi olacagini dusunuyorum.
Coskun: senin belirttiklerin daha cok temperament (sinirlere hakim olma - faul yapildiginda itirazdan cok sari gordu) ve sportsmanship (faul simule etmekten bir kac sari kart goru) ile agresiflikten daha ilgili.
Aggression'i bir oyuncunun topa ne kadar sert girdigi gibi dusun.
Coşkun Özdemir'e katılıyorum. Alex, hakem eğer lehine bir karar vermezse çok itiraz ediyor. Bu sene bir maçta, oyuncuyu geçip yere düşürüldü, hakem devam ettirince hakeme doğru koşup itiraz etti ve sarı kart gördü.
Hakeme çok fazla itiraz eden bir futbolcu, itirazlarında da haksız sayılmıyor genelde. Bu yüzden de kolay kart görüyor.
Alex'in topa basma, mücadele etme gibi özellikleri yok, bu yüzden bu özellikler her neyse onlar kırpılmalı. Özellikle de fizik gücü kırpılmalı, zira Alex'in hiç fiziğiyle top kaptığı veya adam eksilttiği görülmüyor.
Alex'in zıplama ve kafa özelliği de artırılabilir, zira kısa boyuna rağmen çok iyi zıplıyor, zamanlamayı iyi yapıyor ve kafa hakimiyeti var. Bunu attığı kafa gollerinden görebiliyoruz.
Aurelio'nun son haftalardaki performansi göz önünde bulundurularak özellikleri yükseltilmeli.. Tackling,Passing,Heading,Long Shoot gibi...
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Aurelio'nun özellikleri çok düşük gerçekten, şu an belki de Türkiye'nin en iyi ön liberosu. Özellikleri arttırılmalı. Oyundaki Aurelio ile gerçekteki Aurelio'nun hiç alakası yok. Ben oyunu açtığımda Aurelio'yu satmak için yer arıyorum, oysaki bankom haline gelmeli.
Mehmet Yozgatlı'nın da özellikleri arttırılmalı. Türkiye'nin en iyi 5 sağ açığından biri kendisi. Türkiye'ye göre üstün ama Avrupa'ya göre düşük olarak ayarlanmalı özellikleri.