Sayfa 11 / 14 İlkİlk ... 910111213 ... SonSon
301 ile 330 arası toplam 419 sonuç

Konu: Asya, Afrika Şimdi Sırada Meksika... [Meksika Dalgası Başlıyor]

Hybrid View

Kara Kıta'dan Yeni Topraklara..

Meksika'yı çok merak ediyorum..
    Hangi takım olacak? America olsa iyi olur bence

Şimdiki macera meksika demek,başarılar dilerim.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

basarilar meksikada

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Başarılar dilerim.Bakalımbu kıtada neler yaşayacaksın

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Başarılar.Merakla bekliyorum

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bu kariyer ' Her Kıt'a'da TEK Bir Takım ' kariyerlerinin üçüncü kısmıdır.

Bu seferki durağımız Kuzey Amerika'nın futboluyla göz dolduran, yemekleriyle iç yakan ülkesi. Meksika . Ve bu seferki maceramda América (MEX) takımını yönetimim altına alıyorum. Kariyerime başlamadan önce sizlere takımım,şehrim ve ülkem hakkında bilgiler vermek istiyorum.

Öncelikle yeni durağım Meksika;

Meksika, yüzölçümü iki milyon kilometre kareye yakın olan bir Kuzey Amerika ülkesidir. Kuzeyinde ABD, güneyinde ise Belize ve Guatemala bulunmaktadır. Doğusunda Atlas Okyanusu, batısında ise Büyük Okyanus vardır.

Meksika, 16 Eylül 1810'da İspanya'dan ayrılarak bağımsızlığını kazanmıştır. 16 Eylül günü Meksika'nın milli bayramıdır. 27 Eylül 1821'de de dünya çapında tanınmıştır. Ayrıca 5 Şubat 1917'de de Meksika Anayasası kabul edilmiştir.

Meksika'nın nüfusu 109 milyon'a yakındır. Meksika bu nüfusuyla Dünya'daki en kalabalık 11. ülkedir.

Meksika dünya üzerinde anadili olarak İspanyolca konuşan insan sayısının en yüksek olduğu ülkedir.

Meksika'nın başkenti ve en kalabalık şehri Mexico City'dir.

Meksika'nın yönetim şekli Başkanlık Tipi Federal Cumhuriyet'tir. Meksika 31 adet federatif bölgeye ayrılmıştır.

Şimdi sırada şehrim Mexico City;

Mexico City, 18 Kasım 1824'ten bu yana Meksika'nın başkentidir.

Mexico City kendi içinde 16 adet delegasyona ayrılmıştır.

Mexico City, Latin Amerika'nın en önemli ekonomik bölgelerinden biridir. Mexico City, Meksika ekonomisinin % 21.8'ni karşılamaktadır.

Mexico City'de pek çok büyük şirketin genel müdürlüğü veya şubesi bulunmaktadır.

Mexico City, Meksika'nın başkenti olmasının yanında Meksika ekonomisinin de can damarıdır. Ama Mexico City içinde de diğer ülkelerde olduğu gibi özelleştirilmiş iş merkezi diyebileceğimiz yer Santa Fe'dir.

Santa Fe, Mexico City'nin ve Meksika'nın 1985 depremlerinden sonra yeniden inşa edilen yeni iş ve eğitim merkezidir. Ekonominin birinci elden kontrol edildiği yerdir. Santa Fe'de 4 adet üniversite bulunmaktadır.

Sıra geldi spora, Meksika'da spor çok önemlidir. Bilindiği gibi Meksika'lıların ataları olan Aztekler futbola benzeyen bir oyun oynarlardı. Oyun tapınak duvarlarına yapılan bir halka içinden topa benzeyen yuvarlak bir cisim geçirmeye dayanıyordu. Bu bilgiyle modern futbola ve basketbola en yakın oyunun mucitleri Meksika'lılar sayılabilir.

Özellikle futbol her Latin Amerika ülkesinde olduğu gibi Meksika'da da yaşam tarzı gibidir. Meksika'da şimdiye kadar iki adet Dünya Kupası yapılmıştır.

Dünyaca ünlü bir futbol mabedi olan Estadio Azteca Meksika'dadır. Bu futbol mabedinin koltuk kapasitesi 126.260 kişiliktir ama şimdiye kadar en fazla 126.000 kişi bu stadyumda maç izlemiştir.

Ayrıca 1968 yılında Meksika'da 19. Yaz Olimpiyat Oyunları yapılmıştır.

Sıra geldi takımım América (MEX)'e yani Club de Fútbol América S.A. de C.V.;

Takımım Club de Fútbol América, 12 Ekim 1916 günü kurulmuştur. Takımımın lakapları Águilas (Eagles) ve Azulcremas (Blue-Creams)'dir.

Club de Fútbol América'nın ezeli rakipleriye olan maçları Meksika genelinde El Clásico Joven ve El Clásico Mexicano olarak adlandırılır.

El Clásico Joven; Club de Fútbol América ile Club Deportivo Cruz Azul arasında oynanan maçlara verilen addır. Bu iki takım arasında oynanan derbi daha çok başarıya odaklı bir derbidir. Bu iki takım Meksika Ligi'nde en çok şampiyon olan 2. ve 3. takımlardır. Ayrıca Kuzey Amerika Şampiyonlar Ligi denilen CONCACAF Şampiyonlar Ligi'nde en çok şampiyon olan iki takımdır.

El Clásico Mexicano; Club Deportivo Guadalajara yani Chivas ve Club de Fútbol América arasında oynanan maçlara verilen addır. Bu iki takım Meksika'nın en çok şampiyon olan takımlarıdır. Meksika Ligi'nde Chivas 11 kez, América (MEX) ise 10 kez şampiyon olmuştur. Ayrıca bu derbinin en önemli özelliği Chivas'ın sadece Meksika doğumlu oyuncularla América (MEX) ise Meksika'lı oyuncuların yanında ünlü yabancı oyuncularla oynamasıdır.

El Clásico Mexicano Sonuçları;

Takımımızın Meksika Ligi'ndeki ve Uluslararası Alandaki Başarıları;

Takımımızın Copa Libertadores ve Copa Sudamericana'daki Sonuçları;

Takımımızın Kadrosu;

Takımımızın Hazırlık Maçı Fikstürü

Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Bilgiler süper.Şehirin görünümü harika.Umarım kariyerinde mükemmel olur

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bence de cok guzel bir kariyer olacak... Meksika'yi cok seviyorum... Yemekleri de cok guzel... Umarim sampiyonluk yasarsin bu takimda...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Birinci Hazırlık Karşılaşması

Güzel bir maçtı geldiğim gün hemen maça çıktım. Fazla hazır olmayan bir takımla ancak bu sonucu alabildik.

América (MEX), takımı transfer döneminde gerekli görülen mevkilere birkaç yetenekli ve ucuz futbolcu ile anlaşmaya çalışıyoruz. Oyuncu önerilerinizi bekliyorum.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2006
    Yer
    Island

10 kişiyle ve dediğin gibi ilk güne göre güzel bir sonuç.America(MEX) adını zaman zaman duyuyordum.Bakalım nasılmış

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

İkinci Hazırlık Maçı

Evet arkadaşlar, hiç zorlanmadan rahat bir şekilde maçımızı oynadık. Oyuna sonradan giren kiralık oyuncum César Carignano futboluyla göz doldurdu. Bu oyuncuyu bonservis bedelini ödeyerek satın almak istiyoruz.

Oyuncu önerilerinizi bekliyorum.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

çok iyi sonuç.....

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Üçüncü Hazırlık Maçı

Evet, yine fazla zorlanmadan kazandık. Artık transfer hazırlıklarına başladık. İki tane yetenkli pivot forvetle anlaştık fakat kulüpleri sorun çıkartıyor. Yönetim tarafından talebimiz karşılığında arttırılan transfer bütçemiz 21,03 Milyon Euro, çok iyi oyuncularla anlaşmak istiyoruz.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Başarılar diliyorum, severek izliyoruz

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Çok teşekkür ederim. Senin kariyerde güzel gidiyordu ama kötü bir talihsizlik oldu.

Yeni bir kariyere başlamanı merakla bekliyorum. Çok güzel anlatıyordun, sürükleyiciydi. Farklı ülkeler denemeni tavsiye ederim. Egzotik bir Asya macerası denesen çok şık olur ya da hareketli bir Güney Amerika macerası deneyebilirsin. Başarılar şimdiden, yine takipçin olacağım.

Dördüncü Hazırlık Maçı

Evet arkadaşlar, yeni transferlerim Charles-André Doudin ve Lenonel Nunez sayesinde maçı kazandık. Lenonel Nunez 425.000 Euro'ya Charles-André Doudin ise sözleşme imzaltılarak kulübümüze katılmıştır.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

taktik güzelmiş.

başarılar.inş iyi işler çıkarırsın

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Kadron güzelmis.

kadron güzel böle farklı kıtalarda filan güzel oluyomu önerirmsn????

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Evet kesinlikle tavsiye ediyorum. Muhteşem bir şey herkes böyle farklı kıtalarda kariyer yapmalı. Çok eğlenceli ve çok zevkli oluyor.

Beşinci Hazırlık Maçı

Evet arkadaşlar, pilot takımla yaptığımız maç çok zorlu geçti ama kazanmasını bildik. En son transferlerimizi de yaptık Nery Castillo ile 5.000.000 Euro'ya, Andrés Guardado ile 2.800.000 Euro'ya, İbrahima Sidibé ile 450.000 Euro'ya ve Balázs Dzsudzsák ile 350.000 Euro'ya anlaştık.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

supperr taktik bilegine saglik

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ/Çorlu

Hadi hayırlı olsun.Başarılar...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim fakat América (MEX)'de kullanmaya başladığım taktik Orlando Pirates kariyerimin son haftalarında kullandığım İlhan (peluk) Abi'nin 4-4-2 Dengeli Premiership Taktikleri'dir.

Taktikle ilgili söylediğiniz bütün güzel sözleri İlhan Abi adına kabul ediyorum.

Altıncı Hazırlık Maçı

Evet arkadaşlar, yine fazla zorlanmadan kazanmasını bildik. Artık ligin başlamasına çok az bir süre kaldı, yavaş yavaş heyecan başlıyor.

Evet arkadaşlar, taraftar grubumuz ' Genç Kartallar ' bugün tesislere gelerek yeni çıkardıkları atkıları hediye ettiler.

Meksika Açılış Ligi 1. Hafta Karşılaşması

Evet arkadaşlar, zor da olsa kazanmayı bildik. Aslında çok kötü bir fikstür çekmişiz, ilk iki hafta Cruz Azul ve Chivas ile oynuyoruz. El Clásico Joven'den galibiyetle ayrıldık. Bakalım El Clásico Mexicano'da neler olacak.

Meksika Açılış Ligi 2. Hafta Karşılaşması

El Clásico Mexicano'dan da galibiyetle ayrıldık. Lige muhteşem başladık. Yeni bir ikili doğuyor Doudin-Sidibé.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

süper baslangic. tebrik ederim. bu arada Silili Humberto Suazo nasil ?? Basarilar.

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

çok iyi..tebrikler.....

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Humberto Suazo gerçekten kaliteli bir oyuncu İbrahima Sidibé'yi almasaydım onu alacaktım.

Meksika Açılış Ligi 3. Hafta Karşılaşması

Evet arkadaşlar, çok fazla zorlanmamıza rağmen kazanmasını bildik. İlerleyen maçlarda ne yapacağız merakla bekliyoruz.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Salvador Cabanas'a ne oldu?
    Çok severim kendsini

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Cabanas sakatlandı zaten bende onu oynatmayacaktım. Doudin ve Sidibé yeter diye düşünüyorum. Şuan milli maçlar oynanıyor, birazdan yeni maçlar geliyor.u
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

bekliyorum abi......

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Meksika Açılış Ligi 4. Hafta Karşılaşması

Evet arkadaşlar, pek fazla zorlanmadık. Rakibimiz bize göre baya güçsüzdü. Bakalım ilerleyen maçlarda neler olacak?
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Galibiyetler harika, çok iyi gidiyorsun

Sayfa 11 / 14 İlkİlk ... 910111213 ... SonSon

Mesaj Yetkileri