Hazırlık maçlarına pek önem vermemek gerekir fakat son 3 maçta duman olduk. Bosna,Norveç + Romanya
Hazırlık maçlarına pek önem vermemek gerekir fakat son 3 maçta duman olduk. Bosna,Norveç + Romanya
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Kaybedecegimizi söylemistimson haftalarda tahminlerim sürekli tutuyor
![]()
Fanatizm yapan ben değil sensin. Beşiktaş'ta oynuyor diye ikisini de göklere çıkar istersen. Al bir daha söylüyorum, ikisi de berbat oyuncular, var mı bir itirazın? Bu iki oyuncu da çok çok vasatın altındadır. Ön libero ile ne alakası var? İlk golde İbrahim Toraman'ın yediği çalımın ön libero ile ne alakası var? İkinci golde Gökhan Zan'ın yediği çalım, veya Gökhan Zan'ın ıskaladığı top, bunların ne alakası var ön liberoyla? Ön libero daha fazla atağın gelmemesini sağlar sadece, gelen ataklarda ıska geçen Gökhan Zan suçsuz mu?
Serdar ve Volkan Yaman da kötüydü ama onların bu daha ilk milli maçları diyebiliriz. Volkan'ın 2. maçı, Serdar'ın ilk... Gökhan ve İbrahim kaç yıldır Beşiktaş'ta ve milli takımda bankolar ama kendilerini hiçbir şekilde geliştiremiyorlar.
Bana biri çıkıp da Gökhan Zan ve İbrahim Toraman çok iyi defans adamı derse ben ona sadece gülerim. Servet de çok kötü.
Ben objektifim, kim iyiyse kim kötüyse söylerim. Serdar bana göre kaleci falan değil, Fenerbahçe'de de beğenmiyorum, Tümer de çok kötü, Sabri de kötüydü. Bu isimler milli takım kalitesinde değil ve yakışmıyorlar.
Eğer Zan ile Toraman sadece bu maçlık kötü olsalar bir şey demezdim ama ikisi de her maç berbat. Kasımpaşa'dan gol yiyen savunma da bu ikili! Ertuğrul Sağlam boşuna defans adamı isteyip durmuyormuş demek, haklıymış.
Haklısın. Ön libero ile çıkılmalıydı ve bence bu isim Serdar Kurtuluş olmalıydı. Sağda Topuz, solda Tuncay oynamalıydı. Defansın sağında Hamit oynayabilirdi. Hamit ile Topuz bindire bindire, yer değiştire değiştire çok etkili olurlardı.
Üçü de iyi değildi.
Yunanistan zaferinden sonra hepsi havaya mı girdi n'olduysa ogün bugündür sahada doğrudürüst bir takım ruhu yok
Her şey ne güzel günlük gülistanlıktı.Yunanistan'a dört atmıştık.Grupta liderlik.Norveç'le berabere kaldık.
Dünya Kupası'ndan sonra Milli Takım'da her yerde bir çöküş var.
İlk önce takımımızın bir oyun şablonu yok.Nasıl atak geliştirileceği hakkında hiçbir zaman belirli bir veriye rastlayamıyoruz.Diğer milli takımlara baktığımızda gördüğümüz birşeyler var.Adamların atağa kalkma şekli belli.Romanya'yı inceleyelim.İlk yarı ne yaptılar uzun toplarla defansın arkasına paslar çıkararak pozisyon aramaya çalışmalar ve başarılı da oldular.ama gol yemedik.ikinci yarı biraz daha kanatlara doğru yaymaya çalıştılar oyunu bunda da başarılı oldular.
Ben Milli Takımımızın doğru düzgün atak geliştirdiğini hatırlamıyorum Dünya Kupası'ndan sonra.Hele son zamanlarda tek yapılan bir şey.Yanlara pas;Başka birşey yaptığımız yok.Yahu biride arada top atmaya çalışsın,ceza alanına girmeye çalışsın.Kanatta bir iki adamı çalımlayıp orta atsın.Yok bunların hiçbiri yok.Çünkü bunlar Fatih Terim'in şu anki oyun şablonunda yoık.Zaten Fatih Terim'in oyun şablonu yok.
Şu an takımımız için en sorunlu bölge defanstır.Oda kalite oalrak falan değil.Defansı hırslandıracak bir adam yok.bülent Korkmaz gibi biri lazım defansa.Bağıracak,çağıracak,defansı toplayacak.Futbolcuların ruhlarını geri getirecek.Kalite olarak iyi futbolcular var ama hiçbiri bunu yapamıyor.Defansın 10 numarası yok
Diğer mevkilere baktığımızda çok çok iyi futbolcularımız var.Ama burada ben FAtih Terim'i suçluyorum.Eğer yanlış bilmiyorsam Halil 90 dakka oynamadı bir maçta.Hep sonradan girmeler veya ikinci yarıalrın ortalarında oyundan almalar.Halil gibi forvetimiz yok.Kafa toplarında iyi.Orta yapabiliyor.Pas atabiliyor.Adam geçebiliyor.Ama nedense hep yedek forvet.
Bide dikakt ettiğim nokta ya Fatih Terim futbolculara ceza alanına girmeyin demiş yada futbolcularımız girmiyor.Yahu biride alıp topu iki üç adam geçip ceza alanına girsin ama yok.Son yılalrda tek hatırladığım bi Gökdeniz'in golü var o şekilde.Bir iki kişi geçip ceza alanına girip gol atmak.Başka yok hep uzaktan şutlar.Duran toplar.
Bir an önce oyun şablonu ve oyuncular değişmeli milli takımda
Ayrıca Yunanistan'a dört atmak falan göz boyamasın.Şansımız yaver gitti.bu kadar açık.Norveç yine aynı
Artık yanlara pas da yapamıyoruz pas hatasıyla karşı atağa dönüşüyo
Var itirazım!Senin gülmene gerek yok ben şu an sana gülüyorum zaten.Bu sezon Beşiktaş ligin en az gol yiyen takımı olunca bakalım ne diyeceksin.Sana göre göklere çıkarıyor olabilirim ama bu adamlar Türkiye'nin en iyi defans oyuncuları.Sen beğensen de beğenmesen de!...Her oyuncu hata yapar.Bu maçta iyi olduklarını savunmuyorum dikkat edersen.Ön libero ile ne alakası var demen daha da komik zaten.Ön libero olsa kalemizin önünde böyle pozisyonlar yaşanmazdı.İbrahim ve Gökhan bu kadar zor duruma düşmezlerdi.Senin mantığına göre Fenerbahçe de Kasımpaşa'dan gol yerse Edu ve Lugano da berbat futbolcular olmuş olacak.Ertuğrul Sağlam'ın defans oyuncus istemesinin sebebi Toraman ve Zan kötü olduğundan değil zaten.Gökhan Zan'ın hemen sakatlanmasında dolayı.
Artık senin yorumlarını dikkate almıcam.Çünkü sinirlerim geriliyor.Rüştü Beşiktaş'a geldiğinden beri hep düşmanlık.Yok Serdar Kurtuluş sağ bek olmazmış.Adamın 2 maçta 2 asisti var!Tello ve Cisse çok kötü transferler.Beşiktaş'ın transfer politakasıyla dalga geçmeler.İ.Üzülmez,Toraman ve G.Zan hakkında söyledkiklerinden sonra kaale bile almıcam artık seni![]()
Neyse görürüz, sana cevap vermiyorum. Basmakalıp fikirlerden dışarı çıkmıyorsun çünkü, maçları 90 dakika not tutarak dikkatli izlemeni öneririm.
egowich kendinle celisiyorsun. Hem DM sadece ataklari azaltir diyorsun hemde gollerin tum kabahatini Gokhan'a ve Ibrahim'e yikiyorsun. Eger DC oynayan bir adamin hata orani 10'da 1 ise o adamin ustune 50 kez gelirsen hata sayisi 5'e cikar, bu cogalan hatalardan biride gol ile sonuclanir olur biter. Saydigin defans oyuncularinin hic birinin I.Toraman veya G.zan'dan fazla bir ozelligi, yetenegi yok. Hatta eksikleri var.
Sen TD olarak sahaya daha dizilisi belli olmayan bir ekip cikarirsan olacagi budur.
Benim yandigim sey bu kadar potansiyelimiz var, genc yildizlarimiz var, avrupa futbolunu icten taniyan iyi oyuncularimiz var ama icraat yok. Kagit uzerinde Romanya'yi silip supurur bizim takim ama gel gorki sahada bu dedigimizin tam tersi oluyor.
Terim kafasini yormasin hic. Aklin yolu bir. Adam gibi oynatsin su takimi.
Dostum, şimdi bir orta açılıyor, Gökhan sıçrıyor ve ıska geçiyor. Şimdi burda ön libero ne alaka? Yani ön libero olsa o ortanın gelmeyişini sağlayabilirdi. İ.Toraman olmadık yerde inanılmaz çalım yiyor, ne ön liberosu? Orda Toraman'ın ve sol bekteki oyuncunun hatası var. Şimdi 50 top gelse, ön libero olmadığı için, ve bunun çoğunu Zan ile Toraman karşılasa eyvallah derim ama bu adamlar her maç aynı.
Her maçta ayrı bir hata yapıyorlar, canlı bomba gibiler. Can Arat vardı bir ara, o da berbattı, ondan kurtulduk, Can'ın ağabeyleri geldi. Allah aşkına sen izlediğinde, ister çift ön libero olsun, ister üç ön libero, Zan ile Toraman'a güvenebiliyor musun? Diyor musun, bu maç gol yemeyiz diye?
Beşiktaş ön libero ile oynadığı maçlarda da bu ikilinin hataları yüzünden gol yenildi, milli takımda da öyle. Yani bu maç için konuşmuyorum sadece, ikisi de vasat oyuncular. Türkiye ligi için iyi olabilirler (süper demiyorum, sadece iyi), ama Avrupa'da rezil rüsva olurlar ve oluyorlar da. Servet süper topçu diyorduk, adamı Herve Tum Bursaspor maçında deli etti, Sheva yine aynı şekilde Milan maçında. Yani bu adamların kumaşı kötü, anlatabiliyor muyum? Kumaş yokken performans da beklememiz anlamsız olur.
Kumaşı iyi Serdar Taşçı'yı elimizden kaçırdık, şu an en gelecek vaad eden 10 defans oyuncusu arasında gösteriliyor Serdar Taşçı... Zan veya Toraman gösteriliyor mu, biri bana söylesin?
Beşiktaş'ın muhteşem defans kurgusuyla övünüyordunuz? Ne oldu hüsran?
Takım genel olarak kötüydü.Arda'nın attığı çalım ve çektiği şut harikaydı..
Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.
Tek pozisyon olarak bakma ama. Defansin uzerindeki baski olarak bak. Diyelimki bundan bir onceki defansin karsiladigi atagi bir DM engelleyebilrdi fakat oyle bir oyuncu olmadigi icin engelleyemedi, defans mudahele yapti. Boyle 9 pozisyon olsa zaten defans oyuncusu 1/10'lik hakkini dolduruyor ve bir dahaki ilk pozisyonda hatayi yapiyor. Sonucta Toraman'da insan Zan'da.
Seni de anliyorum TSL'de iyi is yaparlar ama avrupa'da fos cikarlar diyorsun. Peki senin o saydigin oyuncular su an forma sansi bulan oyunculardan daha mi iyi? Bence degil. Yani defansin ortasinda pek bir alternatifimiz yok.
7.5M€ v 3.5m€ luk adamlarda rezil rüsva ediyorlar... En azından bu adamlar maliyeti daha ucuz...İ.Toraman çok kere BJK yi kurtartmıştır... Ön Lberoların olmayışını geçmişsin kafayı sen stoperlere takmışsın...
Diyosunki ortayı açtırdı... Takımda DM olsa belki o adam oraya gidcemicekti bile... Bende savunmuyorum İ. Toraman-G.Zan süperler diye ama sadece gözünü kapatıp BJK li diye eleştirme...
Konumuz A Milli takımımızın hazırlık maçı hatırlatayım bir..
Herşeye sahip olmak isteyen elindekini de kaybediyor..
Dediğim gibi iyi bir takımla oynayacaktık ve tahmin ettiğim gibi yenildik..ama herşeye ragmen malta ve macaristanı böyle oynasak bile yeneriz her ne kadar Macarlar İtalyanları 3-1 maglup etse bile..
demişsin Tarık övmüyosun ama eleştiriyosun bende sebebini söyledim...Beşiktaş'ın muhteşem defans kurgusuyla övünüyordunuz? Ne oldu hüsran?
Bu arada son msjımdır sizde uzatmayın bence...
Oynanılan oyun çok kötü yenilgiyi tamamen defansa yıkmak yanlış olur... kaç tane atağımız var ... Kaç kere heyecanlandıran paslaşmalar yaptık ... kaç tane orta-kafa olayı oldu ... yıldızlarımızı nerede Emre Tuncay Hamit Arda Nihat ... yenilginin en baş sorumlusu F.Terim sonra Bütün oyunculardır
Mehmet Topuz ve Hamit oldugu surece Sabri bu takimda bir fazlalik. Cok garip bir dizilisle oynadik bu mac; sag kanatta eszamanli ve ayri ayri 80 kisi oynadi. Oyun kurucu eksigimiz vardi Tumer'i oyuna aldi sol kanat olarak oynatti. Orta sahanin ortasinda ne bir DMC, ne bir MC ne de bir AMC gorduk. Ofansif olarak tek olumlu isler yapan Ardayi cikardi. Corba etti sistemi yani. Sagolasin Fatih Hoca.
Ben UEFA'yi kazanan Fatih Terim'i geri istiyorum.
Ibrahim ve Gökhan ne zaman Türkiye`nin en iyi savunmacilari oldularki,hatalarina ragmen hala bu unvanlarini koruyor diyorsunuz ?
Birakin ikiside vasatin altinda isimler,cok hata yapan isimler.Zaten biri sakatlanmaktan futbol oynamaya firsat bulamiyor,bence cagirilmamali Gökhan Zan Milli takima.Ibrahim Toraman`da cok kolay hata yapan biri,ilk goldeki hatasi tam bir komediydi.
Serdar Kulbilge`de büyük bir düsüs var,bu cok net belli.Simardigi kesin,bence vasat bir kaleci kendisi,üstüne gelen toplari kurtarir ama köselere ucamaz.Refleksleri hic iyi degil.Milli takimin kalesini Hakan Arikan veya Orkun Usak korumali.
Bu bize bir ders olsun,ve Fatih Terim artik düzgün kadroyu cikarsin!!!
ya arkadaslar bu forumda serdar özkan arda'dan daha iyi diyen bi arkadas vardı ))))
Ben dedim.Hala da aynı düşünceyi savunuyorum.Bugünde gördüğümüz gibi Arda bir var bir yok.Süreklilik yok.Ayağına top gelirse oynuyor.Topsuz oyunda sıfır.Çok kolay sakatlanıyor.Serdar Özkan oyunun tamamında ön planda.Oyunda kaybolmuyor.Topsuz oyunda da var.Defansa yardım ediyor.Arda gibi çizgiye inip orta açmıyor.Geriden orta açma özelliğine sahip.Bu arada Ümit Milli Takım maçında 1 gol attı Serdar Özkan.Geliyor bekleyin...
ooo hosgeldin anilton arda yı izledin mi canım?
Yasin Cakmak,Bekir Irtegün ve arastirilirsa bulunacak defanslar,bu arastirmalar yurtdisinda da olmali.Bir Serdar Tasci elimizden kacti,bir tane daha kacmasin! Biz bu defanslarla bir yere gelemeyiz,kusura bakmayin.Eger Avrupa Sampiyonasinda iddali olmak istiyorsak bu defanslarla gitmeez!
Ibrahim Toraman hadi bir nebze iyi,ama Gökhan hic iyi degil,paso sakatlaniyor,yavas,kademe hatasi yapiyor.Gercekten kötü bir isim.Milli takimi haketmiyor.