Sayfa 11 / 23 İlkİlk ... 91011121321 ... SonSon
301 ile 330 arası toplam 685 sonuç

Konu: Bank Asya 1. Lig [ Şampiyon Manisaspor (2008-2009) ]

Hybrid View

Resmi siteden aldim bilgileri Murat.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Ben geçerli değil diye biliyordum.Demek ki yanlış biliyormuşum

Her neyse.

Lider Giresun'a geliyor bakalım eli boş gönderebilecekmiyiz Sakarya'yı...

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

28. hafta hakemleri açıklandı

Bank Asya 1. Lig'de 28. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler açıklandı. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, ligde haftanın maçlarını yönetecek hakemler şöyle:

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Kocaelispor: Oktay Demiray
    Elazığspor-Orduspor: Zafer Önder İpek
    Eskişehirspor-İstanbulspor: Taner Gizlenci
    Kartalspor-Diyarbakırspor: Koray Gençerler
    Giresunspor-Sakaryaspor: Aytekin Durmaz
    Boluspor-Karşıyaka: Özgüç Türkalp
    Mardinspor-Kayseri Erciyesspor: Abdullah Yılmaz
    Malatyaspor-Samsunspor: Deniz Çoban
    Altay-Antalyaspor: Bünyamin Gezer

28.03.2008
    Kaynak : AA

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Elazığspor 0-0 Orduspor
    Giresunspor 0-1 Sakaryaspor
    Kartalspor 1-2 Diyarbakırspor
    Malatyaspor 0-1 Samsunspor
    Eskişehirspor 1-0 İstanbulspor
    Mardinspor 1-1 Kayseri Erciyes

Maclarda 2.yari basladi.

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Giresun 77.dakikada attığı golle beraberliği yakaladı. Giresun 1 - Sakarya 1 . Bakalım 2 gelecek mi..

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Sakarya maçı alır diyordum ancak Giresun kolay kolay bırakmadı maçı. Kalan dakikalarda gol bekliyorum Tatangalardan..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Samsun Malatya deplasmanında 10 kişi kalmasına rağmen 2-1 öne geçti.Bu maçı alırlarsa rahat bir nefes alacaklardır.

Boluspor 2-1 Karşıyaka
    Elazığspor 0-0 Orduspor
    Giresunspor 1-1 Sakaryaspor
    Kartalspor 1-3 Diyarbakırspor
    Malatyaspor 1-2 Samsunspor
    Eskişehirspor 1-1 İstanbulspor
    Mardinspor 1-2 Kayseri Erciyes

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Bolu ve Karşıyaka karşılıklı atıştılar 90'da. Ayrıca Giresun beni yanılttı, tebrikler..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Diyarbakirim bu hafta da kazandi,ligdeki yerini (5.) saglamlastirdi.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Ah Ordusporum Ah;Bizde bir türlü gol atamıyoruz..Bugün maça forvetsiz cıktık..Beraberlik takımı olduk..Artık 1 seri yakalamamız lazım..Diyar ve erciyes ikili averejda üstünüz..Aynı puanda üstlerinde olacagız..Elazıgı yenip giresuna iyilik yapamadık

Bu arada bir sergen eskisehir'i ne halle soktu..İşte futbolcuya dayalı düzen olursa,Daha çok basarı beklersiniz..Metin diyadin gibi hocayı gönderdiler..Küme düsen takımı bile yenemiyorlar

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Maç 1-1 bitti Giresun - Sakarya.

Maçın hakkı kesinlikle Giresun'undu bunu en içten duygularımla söylüyorum.Sakarya maça iyi başladı ve golü erken buldu.Ardından Giresunspor tek kale oyuna döndü.Golü geç bulduk ama arkası gelmedi.Emrah Cole'un olmadığı 2.haftada yine 1 puan aldık.

Ligde yukarılara oynayan takımlara burada kök söktürdük.Sadece Eskişehir bizi yendi burada.Sakarya ve Antalya ile berabere kaldık.Kocaeli'yi yendik.

Giresun'un şiddetle 3 puana ihtiyacı var.Ancak bir türlü alamıyoruz...Neyse detaylı yazacam maçı birazdan...

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

70' Orduspor 1 - G.Antep Belediye 0 Gol:Şenol Demirci

D.Bakır 1 - Giresunspor 0
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Koçum Giresun 85' ve 90' da attığı gollerle Diyarbakır'ı deplasmanda 2-1 ile geçti.
    Last edited by shamur1 : 06.Nisan.2008 at 16:56 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

29. Hafta Maç Sonuçları

05 Nisan 2008
    K.Erciyesspor- Malatyaspor3 - 1

06 Nisan 2008
    Kocaelispor- Mardinspor2 - 0
    Samsunspor- Eskişehirspor0 - 0
    Diyarbakırspor- Giresunspor1 - 2
    İstanbulspor- Kartalspor2 - 1
    Antalyaspor- Boluspor4 - 1
    Elazığspor- Karşıyaka0 - 0
    Orduspor- Gaziantep B.B.1 - 0

07 Nisan 2008
    Sakaryaspor- Altay 19:00

Ligin bitimine 5 hafta kala Mardinsporun küme düşmesi garantilendi...

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Süper Lige Antalyaspor,Eskişehirspor ve Orduspor'un çıkmasını çok isterim.Ayırca geçmiş olsun Mardinspor.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bu dönemde Engin İpekoğlu gönderildi. İlk 6 şansımız devam ediyor ama yönetim hem futbolda hem basketbolda çok saçma kararlar alıyorlar. 100. yılımız yaklaşırken hedeflerin büyük koyulması gerekiyor artık.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Annem'in memleketi olan Ordu'nun Süper Lig'e çıkmasını istiyorum.Geçen senelerde Play-Offlarda yanılmıyorsam Altay'a elenmişlerdi.Bu sene çıkarlar umarım...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Her ne kadar Giresun - Ordu düşman gibi gösterilse de Ordu'nun play-off şansı varken Süper Lig'e çıkması benim de temennim.En azından 20 dakikalık yolda Süper Lig maçlarını takip edebiliriz.

Ayrıca Ordu'nun gittiği lige Giresun'da 2 sene içinde çıktığı için bizim için de iyi olur

Serkan; Karşıyaka yönetimini bende anlamıyorum.Daha 9-10 hafta önce düşme potasındaki takımı Play-Off sırasına getirdiler ama gereksiz istifalar boy göstermeye başladı.Anlamıyorum bende nedenini.Senin bir bildiğin varsa paylaş bizimlede...

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Orduspor Süperlig'e..Insallah gelecek yillarda Kastamonuspor'da cikacak

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Rıdvan'ın ayrılmasında yönetimin saçma hareketi var. Genç Milli takımının da kalesini koruyan Onur Trabzonspor'a satıldı. Üstelik Rıdvan onu sezon sonunda neredeyse 3 katı paraya Fenerbahçe'ye satacakken. Rıdvan'ı sportif danışman yapıyorlar ama danışmıyorlar nedense. Rıdvan da bu büyük yeteneğin 400 bin dolara Trabzonspor'a satılmasının ardından görevi bıraktı. (Kendisi hala Karşıyakalı olduğunu ve yardım ettiğini de hep söyler.)

Engin İpekoğlu ile gelecek planları yaptığını da biliyorum Rıdvan Dilmen'in. Hatta kurulan genç kadroya sadece kalietli 2-3 transfer yapılarak önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacağız düşüncesi vardı ama önce Rıdvan küstürüldü, sonra Engin gönderildi.

Para için Neal'i sattılar, sezon sonuna kadar tutabilseler daha yüksek fiyata gidebilirdi. Karşıyaka Belediyesi'nin para yardımı yaptığını biliyorum, ayrıca Büyükşehir Belediyesi de kazanılan puan başına İzmir takımlarına para veriyor. Selçuk Yaşar gibi bir dev var arkalarında, Karşıyaka'da bir çok zengin bu takım için para lazımsa hiç düşünmeden verir ama gel gelelim yönetimin saçma işleri herkesi soğutuyor.

Sanırım Reha Kapsal ile anlaşılmış, o da yetenekli bir hoca. Gerçi ne yetenekli hocalar geldi, gönderildi buraya. Ama parasal anlamda çöküş Nurullah Sağlam'la oldu. İstediği her oyuncu alındı, çok paralar verildi ama o bir türlü başarılı olamadı ve o kadar para boşa gitmiş oldu. O dönemden sonra takım ancak son haftalarda iddialı konuma gelebildi, onda da yine hoca değişikliği, bakalım sonumuz hayır olsun...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bank Asya 1. Lig'de Karşıyaka'mızın yeni teknik direktörü dün sözleşme imzalayan Reha Kapsal oldu. 3 yıl önce sözleşme yapıp kulüple yaşadığı sorunlar nedeniyle parasının tamamını iade edip idmana dahi çıkmadan ayrılan Kapsal, KSK ile bir kuruş para almadan yeniden anlaştı. Futbolcuların ödemesinin öncelikli olduğunu belirten genç teknik adam, "Paraya değil, başarıya imza attım. Herkes KSK ile gurur duyacak. Farkı en kısa zamanda hissedeceksiniz" diyerek camianın yüreğine su serpti.

"Kısa vadedeki amacımız KSK'yi Süper Lige çıkarmak'" diyen Kapsal şöyle devam etti: "Kısa, orta ve uzun vadede hedeflerimiz var. Takımda bir fark yaratmak istiyorsak, bu kısa süreci iyi değerlendirmek gerekiyor. Süper Lig'e çıkarsak sorun yok, ama çıkamazsak da saha içinde ve dışında farklı bir futbolcu profili yaratacağız. Kulüpteki değişimi Türkiye'deki herkes zamanla anlayacak. 21. yüzyıl futbol profiline uygun bir takım yaratacağız. Sadece konuşmakla bu iş olmaz. Çağdaş futbolu herkes görecek"

Ersezgin: "İpekoğlu Bence Başarısızdır... İpekoğlu'na 380 bin YTL Ödedik"

Kulüp Başkanı Akif Ersezgin, Engin İpekoğlu'nu yönetim olarak başarılı bulmadıklarını belirterek, "Bu kadro iyi çalıştırılsaydı, saha içinde iyi yönetilseydi, takımdaki herkes hazır tutulsaydı, bu takım ilk ikide olurdu. İpekoğlu ile alacağı para konusunda anlaşamasaydık sözleşmeyi fesh etmeyi düşünüyorduk. İpekoğlu'na ilk 6 primi dahil olmak üzere toplam 380 bin YTL ödeme yapıyoruz. Bu paranın 150 bin YTL'sini zaten ödemiştik. 180 bin YTL nakit ve 20 günlük çek ile ödüyoruz. 50 bin YTL tutarındaki ilk altı priminide Mayıs ayı sonunda ödeyeceğiz. Kimsenin parası Karşıyaka'da kalmaz." dedi.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Giresun bu hafta aldıgı galibiyetle bu sezon için derin bir nefes aldı..

aslında sene başında ben play-off oynayacaklarını düşünüyodum ama acayip bir düşüş gerçekleştirdiler..

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Bu hafta da İstanbul geliyor.Yenersek onlar da kümeye gidiyor.

O yüzden çok zor maç olacak.Kesinlikle kazanmalıyız.

Ayrıca Serkan haklısın.Yönetim hata yapıyor.Neyse olan oldu artık.Umarım kötü durumlar oluşmaz Ksk'da.

Yav son dakikalarda verdik puanlari,böyle sansizlik olmaz !
    Ama ben inaniyorum,Diyarbakirim Play-offlardan süper lige katilacak.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Baran noldu canım benim

Konusmak istemiyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Giresunspor'un hedefi Süper Lig

Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor'un kulüp başkanı Fatih Kitapçı, bundan sonraki hedeflerinin Turkcell Süper Lig'e yükselmek olduğunu söyledi.

Giresunspor Kulübü'nün 41. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atapark'ta bir tören düzenlendi. Törene, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Giresun milletvekili Eşref Karaibrahim, Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Adalet Komisyonu Başkanı Halil Adıgüzel, kulüp yönetim kurulu üyeleri, eski başkanlar, futbolcular ve taraftarlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan kulüp başkanı Kitapçı, göreve geldikleri 4 yıllık süre içerisinde, takımı 3. Lig'den Bank Asya 1. Lig'e çıkarak büyük bir başarıya imza attıklarını belirtti.

Kulübe olan katkı ve desteklerinden dolayı Vali Taşkesen ile Belediye Başkanı Yüksel'e teşekkür eden Kitapçı, ''Altyapıda 6 takımımız bulunuyor. Antrenman sahası sorunu yaşıyoruz. Sayın Yüksel'den bu sorunumuzun çözmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Vali Taşkesen ise Giresunspor'un Türkiye'nin en köklü ve en renkli takımlarından biri olduğunu vurgulayarak, ''Özellikle 4 yılda büyük başarılara imza atan Kitapçı ile ekibini kutluyorum. Giresunspor, büyük kentlerin güçlü takımları ile mücadele ediyor. Bunda da oldukça başarılı'' dedi.

Bu sezon takımın ortaya koyduğu iyi oyunun skora yansımadığını dile getiren Taşkesen, ''Başarı isteniyorsa, taraftarların takımını hak etmesi gerekiyor. Yani destek gerekiyor. Sayın Kitapçı'nın ifade ettiği gibi Giresunspor bu yıl ligde misafir takım olacak ve inşallah önümüzdeki sezon Turkcell Süper Lig'e yükselecek'' diye konuştu.

Belediye Başkanı Yüksel de başarıların ancak birlik ve beraberlik sağlandığı takdirde elde edilebileceğini belirterek, ''Takımımıza '41 kere maşallah' diyorum. Kenti başarılı bir şekilde temsil ediyor. Kulübün ekonomik sorunları olduğunu biliyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Sosyal tesislerine kavuşan kulübümüz, kurumsallaşma yolunda ilk adımını attı. Gemilerçekeği Mahallesi'ndeki deniz dolgu alanına amatör futbol müsabakalarının yapılacağı saha yapacağız. Şimdiden bunun müjdesini veriyorum'' dedi.

Kaynak : AA

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geri sayım başladı

Bank Asya 1. Lig'de 29. hafta maçları tamamlandı. Bitime beş hafta kala Antalyaspor, Sakaryaspor, Kocaelispor ve Eskişehirspor'un Turkcell Süper Lig mücadelesi devam ediyor. Antalyaspor ve Sakaryaspor son haftalara girilirken avantajlı durumunu koruyor. Kocaelispor ise takibe devam ediyor. Play-off hattında K.Erciyesspor ve Orduspor haftayı kayıpsız atlatırken, Mardinspor bu hafta resmen küme düştü.

KARAMAN’IN OYUNU!

Haftalık değerlendirmelerimize Antalyaspor ile başlayalım. Hikmet Karaman'ın göreve gelmesinden sonra takım olma yolunda önemli adımlar atan Antalyaspor, seyircisiz oynanan maçta Boluspor'u 4-1 mağlup ederek moral depoladı. Ligde 4 maç aranın ardından kendi sahasında galibiyetle tanışan Antalyaspor'da, Cenk İşler de attığı iki golle yeniden takıma katkı sağlamaya başladı. Antalyaspor'da bir diğer önemli gelişme ise teknik direktör Ümit Turmuş döneminde 23. hafta oynanan Kocaelispor maçı sonra kadro dışı bırakılan ve 10 gün önce yeni teknik direktör Hikmet Karaman'ın onayı ile affedilen Serkan Rençber'in Boluspor maçıyla birlikte takıma dönmesi ve Boluspor karşısında alınan galibiyetin mimarlarından olmasıydı. Gelecek hafta Sakaryaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Antalyaspor’un, Turkcell Süper Lig hedefini ayakta tutması için bu kritik deplasmandan en az bir puanla dönmesi gerekir.

BOLUSPOR İLK KEZ!

Bu sezon oynadığı futbol ve sergilediği mücadeleyle taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Boluspor, 29 hafta sonra ilk kez şampiyonluk mücadelesi veren bir takıma kaybetti. Bu haftaya kadar Sakaryaspor, Eskişehirspor, Kocaelispor'a mağlup olmayan Boluspor, ilk 4 sıradaki yer alan takımlar karşısındaki ilk mağlubiyetini Antalyaspor karşısında aldı. Zorlu maçlarda oldukça iyi bir performans sergileyen ve 90 dakika boyunca mücadeleci futbolundan taviz vermeyen Boluspor, en ciddi yarayı da play-off mücadelesi veren takımlardan aldı. Karşıyaka, K.Erciyesspor ve Altay karşısında alınan mağlubiyetler Boluspor'un bu sezonki kaderini de çizdi aynı zamanda. Ancak ne olursa olsun bu takım bu sezon alkışı hak etti...

KOCAELİSPOR ÖLDÜ ÖLDÜ DİRİLDİ

Kocaelispor, Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yeşil-Siyahlılar, Ufuk ve Can’ın golleriyle Mardinspor engelini kayıpsız aşıp, iddiasını sürdürdü. Kocaelispor için, Mardinspor maçı beklenenden çok daha fazla zor geçti. Oyunun kontrolü Kocaelispor'un kontrolünde olsa da gerek son vuruşlardaki beceriksizlik gerekse orta sahadaki gereksiz paslaşmalar ve oyunun temposunu düşüren hamleler maçın akıbetini belirledi. Ancak kalan beş haftada oynanan futboldan daha ziyade alınan sonuçlar üzerine odaklanmak gerekir. Zira sezon bitiminde kimsenin aklında Mardinspor maçında sergilenen etkisiz futbol kalmayacak. Mardinspor karşısında alınan sonucun yanı sıra, hafta arasında Federasyona olan borcun ödenmemesi nedeniyle lisansların askıya alınması tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kocaelispor'da başkan Serhan Gürkan devreye girerek skandalın önüne geçti... Kocaelispor karşısında mağlubiyetle ayrılan Mardinspor ise 2007-2008 sezonun ilk küme düşen takımı oldu.

ESKİŞEHİRSPOR ATEŞLE OYNUYOR

Şampiyonluğun favori ekiplerinden Eskişehirspor'da sular durulmuyor... Son 4 maçında galibiyete hasret kalan ve bu periyotta hoca değişikliğine giden Kırmızı-Siyahlılar, Samsun deplasmanından da 1 puanla dönüp, ilk iki yarışında büyük darbe yedi. Eskişehirspor için artık Metin Diyadin'den bahsetmek istemiyorum. Artık tadı kaçtı! Eskişehirspor kendi kendini bitirdi. Hepsi bu. Bu takım sezon sonunda Turkcell Süper Lig'e çıkamazsa Eskişehirspor yönetimi anında istifa etmeli! Samsunspor ise Orhan Kapucu yönetimindeki istikrarlı futbolunu sürdürüyor. Genç bir takım yaratmanın sıkıntılarını zaman zaman yaşayan Samsunspor'da, teknik heyet ve yönetim kadro konusunda bu kararlılığını sürdürse önümüzdeki sezonlarda Samsunspor adını daha da yüksek sesle konuşmaya başlarız.

GİRESUNSPOR PAÇAYI YIRTTI!

Bank Asya 1.Lig'de sezonun ikinci yarısındaki tek galibiyetini Mardinspor karşısında alan Giresunspor, büyük bir sürprize imza atarak Diyarbakırspor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Diyarbakırspor karşısında 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen bir an olsun mücadelen vazgeçmeyen ve risk alarak daha fazla hücum etmeye başlayan Giresunspor, özellikle maçın ikinci yarısında sergilediği futbolla haklı bir galibiyet aldı. Küme düşme hattından uzaklaşmak adına Diyarbakırspor karşısında oldukça değerli bir galibiyet alan Giresunspor, zorlu bir fikstürü de geride bıraktı. Bu hafta İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek olan Giresunspor, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrıldığı takdirde kümede kalmayı büyük ölçüde garantileyecektir.

DİYARBAKIRSPOR BİR İLERİ İKİ GERİ!

Eskişehirspor ve Kartalspor maçlarından altı puan çıkararak play-off yolunda büyük bir avantaj yakalayan Diyarbakırspor, bu hafta Giresunspor'a 2-1 mağlup olarak büyük hayal kırıklığı yarattı. Kalan beş haftada Altay, Sakaryaspor ve Antalyaspor ile birbirinden zorlu maçlara çıkacak olan Diyarbakırspor'da teknik direktör Mustafa Uğur'a da muhalefet artmaya başladı. Diyarbakırspor Kulübü Asbaşkanı ve Kulüp İdare Amiri Abdurrahim Doğru’nun da görevinden istifa etmesi hayra alamet değil...

ELAZIĞSPOR GİTTİ GİDİYOR…

Sezonun ikinci yarısındaki tüm maçlarını iç sahada oynamasına rağmen, son 8 haftadır galibiyete hasret kalan Elazığspor, bu hafta da seyircisiz oynanan maçta Karşıyaka ile 0-0 berabere kalarak küme düşme hattının tüm sıcaklığını hissetmeye başladı... Giresunspor'un, Diyarbakırspor deplasmanından galibiyetle dönmesiyle kümede kalma şansını zora sokan Elazığspor'un tek çıkış yolu, kalan 5 haftada 5 galibiyet alması!

KARŞIYAKA NEREYE KOŞUYOR

Engin İpekoğlu'nun görevden alınmasından sonra yola Reha Kapsal ile devam eden Karşıyaka ise beraberlik serisine devam etti. Reha Kapsal'ın kısa vadede neleri değiştirebileceği konusunda ciddi endişelerim var. Ancak ne olursa olsun, Karşıyaka bu sezon play-off'lara kalamasa da Reha Kapsal gelecek sezon da bu takımın başında olmalı. Bu kan değişiminde Karşıyaka başkanı sayın Akif Ersezgin'in açıklamalarını da hem mantıklı hem de etik bulmuyorum. Ersezgin, "Bu kadro iyi çalıştırılsaydı, saha içinde iyi yönetilseydi, takımdaki herkes hazır tutulsaydı, bu takım ilk ikide olurdu" diyor... Peki bu 29 hafta sonunda mı bu tespitlerde bulunuyorsunuz sayın başkan.

İSTANBULSPOR’UN SON ÇARESİ

Ligde kalma ihtimalini mucizelere bırakan İstanbulspor, play-off hesapları yapan Kartalspor'u 2-1 yenerek büyük bir sürprize imza attı. Şike söylentileri altında mücadelesini sürdüren İstanbulspor'da özellikle Nail, Soner ve Metin'in insanüstü çabası görülmeye değer... Saydığım bu isimler şimdiden transfer piyasasını yaptı zaten. İstanbulspor'un kümede kalma şansı ne diye sorarsanız; Bence yüzde 1!... Çünkü artık 5 maç ve ortada olan 15 puan var. Şu anda barajın bir yukarısında bulunan takım Giresunspor'un 33 puana sahip olduğunu düşündüğümüzde İstanbulspor'un işinin çok daha zor olacağını söyleyebiliriz. İstanbulspor için bu hafta çok kritik! Tek şansları var o da bu hafta Giresunspor'u deplasmanda yenmek... Şayet İstanbulspor, bu hafta Giresunspor'a kaybederse 'resmen' küme düşer!...

SAKARYA'DA GERİ SAYIM

Haftanın kapanış maçında Sakaryaspor, kendi sahasında Altay'ı Taner Demirbaş'ın attığı tek golle 1-0 mağlup etti. Eskişehirspor'un puan kaybettiği kritik haftayı oldukça iyi değerlendiren Sakaryaspor'da özellikle Erman ve Burak'ın performansı her geçen hafta artıyor. Gelecek hafta Antalyaspor ile kendi sahasında karşı karşıya gelecek olan Sakaryaspor, bu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılması halinde Turkcell Süper Lig'in kapılarını sonuna kadar açar. Sakaryaspor karşısında mağlubiyetle ayrılan Altay ise play-off hayallerini bir başka bahara erteledi.

ORDU’DA NELER OLUYOR

İsmail Kartal'ın takımın başına geçmesinden sonra dirençli bir futbol sergileyen ancak sonuca gitmekte zorlanan Orduspor, bu hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek yeniden play-off barajına sarıldı. Geçen hafta Elazığspor deplasmanında alınan beraberliğin ardından Suat Kaya'nın çalıştırdığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Orduspor, özellikle maçın ikinci yarısında oynadığı baskılı futbolla sonuca gitmeyi başardı. Bu karşılaşma bir maçtan daha öte anlamlar taşıyordu aslında... Bir tarafta bugünkü Orduspor'un temellerini atan ve görevine son verilen Suat Kaya, diğer tarafta deneyimi ve futbol bilgisiyle Türk futbolunun geri planda kalan teknik direktörlerinden olan İsmail Kartal...
    Tam doyasıya bir futbol şöleni yaşayacağız derken olmadı... Yine başaramadık... Karşılaşma sırasında ve sonrasında yaşananlar bir kez daha hevesimizi kursağımızda bıraktı.

ALKIŞLAR K.ERCİYESSPOR’A!

Geçen hafta Mardinspor'u deplasmanda 2-1 yenerek rahat bir nefes alan Kayseri Erciyesspor, bu hafta da kendi sahasında Malatyaspor'u 3-1 mağlup ederek play- yarışında 'ben de varım' dedi. Maç özetlerinden izlediğim kadarıyla Malatyaspor karşısında sezonun en iyi futbollarından birini sergileyen K.Erciyesspor, maçı 3-1 değil, 7-1, 8-1 gibi farklı skorlarla da tamamlayabilirmiş. Öte yandan futbolcuların gol sevinçlerini ağızlarını kapatarak kutlamaları,takımın hangi psikolojide maçlara çıktığını bir kez daha kanıtladı. Malatyaspor ise artık
    prestij maçlarına çıkıyor. Ligin bitimine 5 hafta kala 35 puandalar ve alacakları bir galibiyet Malatyaspor'u ligde tutmaya yetecek. Oldukça zorlu şartlar altından sezonu tamamlayan Malatyaspor'da çok da fazla bir şey beklememek gerekir.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

İstanbulspor küme düştü!

Bir çınar daha gitti! Bank Asya 1. Lig'de 30. haftanın Giresunspor ile İstanbulspor karşı karşıya geldi. Küme düşme hattını yakından ilgilendiren karşılaşmada Giresunspor, İstanbulspor'u 3-2 yendi.
    Bu karşılaşmanın ardından İstanbulspor sezonun bitimine 4 hafta kala küme düşmeyi garantiledi.Giresunspor'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 1. dakikasında Mithat, 13. dakikasından penaltıdan Emin ve 70. dakikada Anton Zemlianukhin'dan geldi. İstanbulspor'un tek gollerini ise 21. ve 88. dakikada Kenan kaydetti. Bank Asya 1.Lig'de daha önce Mardinspor'un küme düşmesi kesinleşmişti.

BİR BAKIŞTA İSTANBULSPOR!
    Geçmiş dönemde İstanbul Ligi'nin en önemli kulüplerinden olan İstanbulspor 1932 yılındaki İstanbul Şampiyonluğu'ndan sonra 1958-1967 yılları arasında 1. kümede önemli başarılar kazanmıştır. Bu dönemde Ali Mortaş kulüp başkanıdır ve özellikle '58-'60 arası dönemde Demokrat Parti yöneticilerinin büyük desteğini alan İstanbulspor, '60 sonrası idari sıkıntılar yaşamaya başlamış ve '67'de 2. kümeye düşmüştür. Sonrasında da başarılı olamamış ve giderek unutulan kulüplerden biri olmuştur.

CEM UZAN DÖNEMİ...
    Uzun süren alt küme mücadelelerinden sonra İşadamı Cem Uzan'ın yönetimini ele almasıyla her yıl bir üst lige çıktı ve 1995 yılında büyük bir transfer atağı eşliğinde Türkiye Süper Ligine çıktı. Arkasındaki önemli maddi destek sayesinde 2. Lig'de oynadığı dönemde bile Tanju Çolak gibi yıldızlarla kadrosunu kuran İstanbulspor 1. lige İstanbul'un 4. büyüğü olma ve bir Avrupa Kupası alma sloganıyla çıktı ve ligin transfer piyasasını karıştırdı. Avrupa Liglerinde isim yapmış önemli oyuncuları da transfer etti. Ancak yıldız oyunculardan kurulan kadrolar sadece 1 sezon ligde üst sıralara oynadı ve hiçbir zaman kendine taraftar kitlesi toplayamadı. 2000 yılların sonuna doğru Uzan grubu diğer kulübü Adanaspor gibi İstanbulspor'dan da yavaş yavaş desteğini çekti. Bu dönemde birçok futbolcu basın organlarına ücretlerini alamadıklarına dair açıklamalar yapıyordu. Ancak buna rağmen 2005 yılına kadar altyapıdan yetişen genç oyuncular ve artık futbollarının son dönemini yaşayan tecrübeli oyuncuların karması kadrosuyla uzun süre başarıyla Süper Lig'de direndi.

TMSF EL KOYDU
    Bütçesiyle ve oyuncu kadrosuyla her sezon daha küçülen kulüp 2004 yılında Uzan gurubu şirketlerine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koymasıyla devlet yönetimine geçti. TMSF 'nin Uzan Grubu'nun borçlarını tahsil etmek amacıyla kulübün kadrosunda kalan son birkaç değerli oyuncuyu da satmasıyla kulüp kadro olarak daha zayıf hale geldi ve 2004/2005 sezonunda 2. lige düştü. İstanbulspor, 2005/2006 sezonunda 2. Lig A Kategorisi'nde Turkcell Süper Ligi'ne çıkmak için mücadele etti.Play-Off maçında Sakaryaspor'a yenilerek Turkcell Süper Ligi'nde oynama hakkını kaybetti.

ŞİKE SKANDALI...
    İstanbulspor, 2006-2007 sezonu başlamadan önce eski futbolcu Saffet Sancaklı'nın ortağı olduğu Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından TMSF'den satın alındı. 2006-2007 sezonunda da 2.Lig A Kategorisi'nde yer alan İstanbulspor ilk altıya girerek Play-Off hakkı kazanmayı amaçlarken son haftalarda sergiledikleri istikrarsız grafik nedeniyle play-off'a kalamamıştır. 2007-2008 sezonun 3. haftasında oynanan İstanbulspor-Kocaelispor maçında Ulvi Güveniroğlu istifa etmiştir. Ulvi Güveniroğlu'nun istifasının ardından ise takımın başına Tugay Kerimoğlu'nun abisi İbrahim Tolgay Kerimoğlu getirildi. Yeni teknik direktörüyle çıkış arayan İstanbulspor, bir türlü beklenen patlamayı yapamayınca ligin dibine demir attı. Her geçen hafta aldığı sonuçlarla küme düşme adaylarının başında gösterilen İstanbulspor'da, haftalar önce şike skandalıyla gündeme oturdu...

12.04.2008
    Kaynak : Sporx.com

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Eyy gidi İstanbulspor,ne hale düştüler.Ligde kalmalarını isterdim ama olmadı.Geçmiş olsun.Şükrü'de Fenerbahçe'yi 3-0 yenmişlerdi.O maçın hemen ardından Enke yolcu edilmişti.Mehmet Yozgatlı,Saidou,Musa Büyük,Balili,Bushi,Uche gibi oyuncular vardı.Nerden nereye...

Tebrikler Giresunspor.Ben şahsen onları Süper Lig'de görmek isterdim.Yeni yüzler görmek güzel olacaktır.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Seneye hedefimiz play-off ve oradan da süper lig inşallah....

Sayfa 11 / 23 İlkİlk ... 91011121321 ... SonSon

Mesaj Yetkileri