Bugün hiçbir oyuncuyu suçlamıyorum. Hepsi mücadele etmeye çalıştılar ama hakemden güç alan Bosna'lı oyuncular bizimkileri biçti sürekli, oynayamadık.
Her zamanki gibi kendi evinde olan,sert oynayan,oyunu soğutan bir takıma karşı puan kaybettik.Bu geçen yıl Malta'da da böyleydi,Estonya'da da Bosna'da da....
Bizim oyunculara, Terim de şike yapmış o zaman. Hem Terim hem de oyuncular çok kötüydü. Hakem taraf da tutsa bir takım bu kadar kötü oynamamalı, oynarsa puan kaybeder.
Bizim oyuncular çıkıp kendi oyunlarını oynasa, Terim kenarda durup son anlarda takımı daha iyi yönetse ya da 3. değişikliği yapsa, tek kanatla rakibin çözülemeyeceğini görüp tekrar 4'lü savunmaya dönse sonuç daha farklı olabilirdi. Ortada ne şike söylentisi olurdu ne de başka şey.
"YÜCE ATATÜRK"
buraya kadarmış, Bosna Dünya Kupası'na gider, biz de trt1'i açar çekirdeğimizi, kolamızı, çayımızı alır tv'den izleriz Dünya Kupasını artık![]()
Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
Hak bela yazmaz kul azmadıkça.
Hala Gs Fb muhabbeti yapıp oyuncu mu karşılaştırıyosunuz yazık ya..Biride çıkar Arda Estonya maçında bunları bunları yaptı der öteki Semih en kritik zamanda golleri attı der büyür olay..Futbol takım oyunudur Arda'nın Tuncay'ın veya bi başkasının kötü oynaması takımın suçudur veya örneğin Semih'in Emre'nin Sercan'ın Arda'nın iyi oynaması gol atması takımın iyi oyunudur bu kadar basit..
İyi de bunu Manisa karşısında yapıyorsun, savunması ölümüne girmiyo sana. Arda'nın üstünde kayak yaptılar maç boyunca resmen 15-20 tekme çok rahat yedi Arda. Kaldı ki Arda da skoru değiştiriyordu az daha kötü oynadı dediğiniz maçtta, direkler izin vermedi, diğer oyuncular da ayak uyduramadı...
Türkiyede sağlam teknik adam olmaması, bizim sürekli birine bağlanacagımız anlamına gelmemeli, başarısız olan gitmeli, ki şimdiye kadar futbol tarihinde kimler kovuldu, kimler birakti takımlarını, ben fatih terim biraktıktan sonra oluşacak kaos ortamına da razıyım, eğer yerli hoca gelirse büyük ihtimal mustafa denizli olur, eğer yabancı hoca aranırsa bu takıma gelmek istemeyecek yabancı hoca tanımıyorum
turnuva takımı hiç bir zaman olamadık ki zaten, bizi değiştircek birine ihtiyac var
katılıyorum abi
fatih terim artık milli takıma zerre kadar birşey katamaz. gitmeli yerine kimin gelecegi ondan sonraki konu
Forumdaki bazı düşünceler maalesef statlarda da var ve geçenlerde Fatih Terim basın toplantısında bu durumdan şikayetçi olmuştu: '' 20 dakika gol atamayınca başlıyorlar kendi takımlarına tezahürat yapmaya.'' Milli Takıma oyuncu seçilirken kendi takımından fazla oyuncu olmasını herkes ister. Sonuçta Milli forma bu. O tip konularda bazen ipin ucu kaçıp kutuplaşabiliyor insanlar. Fakat mevcut durum diğer durumun çok daha ötesinde bir hal alıyor yavaş yavaş. Milli formayı giyen oyuncu benim oyuncumdur, senin oyuncundur, diğerinin oyuncusudur. Arda Milli formayla gol attığında benim gözümde Galatasaray'ın önemli oyuncusu değil Türkiye'nin önemli oyuncusudur. Semih Milli formayla gol attığında benim gözümde Fenerbahçe'nin kurtarıcısı değil Türkiye'nin kurtarıcısıdır. Nihat süper bir gol attığında Nihat'a Beşiktaş'ın süper topçusu gözüyle değil Milli takımın süper topçusu diye bakarım. Normal formalarını giydiklerinde sevmediğimiz oyuncuya bile Milli forma altında hadi be koçum diyebilmemiz lazım. Normali zaten budur. Ama durum maalesef kötü yönde ilerliyor. Bunu sadece forumda gördüklerimden dolayı söylemiyorum, statlarda binlerce kişi aynısını yapıyor.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
önder , arda , tuncay , semih rezaletti bugun
volkan , emre ve gökhanı beğendim
Fatih Terim delikanlı adam sanılır delikanlılığını yapıp bıraksa ya şu takımı artık ... gitsin letonyayı falan çalıştırsın
Fatih Terim, Bosna Hersek'e başarı dilerken, hakemi ağır dille eleştirdi.. Maçta hakemin dışında herşeyin iyi olduğunu belirten Terim, "Hakem sistemetik bir şekilde bizi sinirlendirmek ve sindirmek için maça çıkmış" dedi.. Terim, "İstifa edecek misiniz?" yönündeki soruya da cevap verdi..
Fatih Terim, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, maçı kazanmak istediklerini ancak berabere kaldıklarını belirterek, ''Özellikle ikinci yarı ve maçın son 20 dakikasında goller bulabilirdik'' dedi.
Bosna-Hersek'in gruptaki avantajının sürdüğünü vurgulayan Terim, ''İlk yarıda rakibimiz öne geçebilirdi ama ikinci yarı sonuç 5-3 lehimize bitebilirdi. İlk yarıya çok iyi başladık. Golü bulduk, ardından şahsi hatalar yaptık. Frikikten gol yedik'' diye konuştu.
Deneyimli teknik adam, iddialarını sonuna dek kovalayacaklarını vurgulayarak, ''Bugün kazansaydık play off'a biz giderdik'' dedi.
-MAÇIN HAKEMİNE TEPKİ GÖSTERDİ-
Terim, yenilen golün ardından kendisini tribünlere gönderen Portekizli hakeme çok sert tepki gösterdi. Hakem dışında herşeyin iyi olduğunu belirten Terim, şunları kaydetti:
''Hakem sistematik bir şekilde bizi sinirlendirmek ve sindirmek için sahaya çıkmış. Pozisyonun faul olmadığını, artı 5 metre geriden kullanması gerektiğini söyledim. Sadece 'bravo tebrik ederim' dedim. Ne hakaret ne küfür. Dördüncü hakem ve yan hakem de şaşırdı. Daha komiği beni açık tribündeki fanatik taraftarların arasına göndermeye çalıştı.''
Hakemin yeteneğinin bu kadar olduğunu anlatan Terim, ''Bir antrenör 15. veya 20. dakikada bir hakeme birşey diyemez mi? Ben kendisinin iyiniyetinden emin değilim. O pozisyona bir kişi faul derse ben özür dileyeceğim. Her teknik adam böyle şeyler söyler'' diye konuştu.
Yaşanan olayda hakemin kendisine kart göstermediğini ve doğal olarak sahada izleyemeyeceğini kaydeden Terim, ''Nerede izleyeceğiz. Birinin bana göstermesi lazım'' diye konuştu.
Terim'e Boşnak gazeteci, ''Türkiye'de kart gösterilince ne yapılıyor? Neden çıkmıyorsun'' yönündeki sert sorusu üzerine Boşnak yetkililer bu gazeteciye müdahale etti.
Sakin bir biçimde soruları yanıtlayan Terim, hakemle beraber zorlandıklarını vurgulayarak, ''Hakemlerin hücumları da iyiydi. Girmeyince girmiyor. Hakem Portekiz'e gittiğinde 'Fatih Terim'i sahadan attım' şeklinde havasını atabilir'' dedi.
-İSTİFA EDECEK Mİ?-
Bir Boşnak gazetecinin, ''İstifa edecek misiniz?'' sorusu üzerine Terim, ''Gazeteci, her yerde gazeteci'' derken, ''Ne yapacağıma ben karar veririm. Hele bir siz Dünya Kupası'na gidin de benim ne yapacağımı ajanslardan öğrenirsiniz'' diye yanıtladı.
Terim, devre arasında da soyunma odasına gittiğini vurgularken, 3. oyuncu değişikliğini neden yapmadığı sorusunu da, ''Üçüncü değişikliği yapmadım. Yapsaydım bir hataydı. Ama oyun iyi gidiyordu. Bunu bozmak istemedik'' diyerek yanıtladı.
Ajansspor
Fatih Terim istifa etsin falan diyoruzda boyna adam 3. yaptığında da istifa etmesi lazımdı o zaman.Zaten şansa bala gelmiştik o yerlere semih 90 da golü atıodu tur atlıyoduk.Bu terimin taktiği miydi sanki.Ama 3. olduk diye bunları gözardı ettik.Şimdi çıkma şansımız yok diye hemen Terim istifa.
Biz Dünya Kupasına katılma ihtimalimizi zaten Estonya,Belçika maçlarında kaybetmiştik..
zaten 2 maçı da kazansakta averajla yine bosna 2. olur çok fazla gol attılar biz diğer maçlarda gol bile atamadık puan durumuna bakın bi
Maça fırtına gibi girince Almanya maçı aklıma gelmişti o maçtada fırtına gibi baslayıp kaybetmiştik...
ikinci yarı her seyi denedik olmadı artık DKupası hayaldir fmde,peste,fifada falan gideriz anca...
Gökhan Gönül'e skandal demis bi arkadas burası milli takım konusu,objektif olmaya calısıyorum ama yöneticilerimizde o mesaja dokunmamıs gercekten yazık...Acaba bu yorumu yapan şahıs futboldan,kanat bindirmelerinden,teknikten,kademeden,savunmadan,of anstan ne kadar anlıyor...
Aslında yapılan yorum Gökhan'a değil.Takımcılık yapılmaya çalıştığı açıkça belli oluyor...Eğer Sabri Sarıoğlu Gökhan'dan daha iyiyse bırakıp forumu üç taş oynayalım...
Artık bu iş bence bitti Bosna'ya play off'ta başarılar dilemek gerek artık bu saatten sonra play off mucizeler ötesi Fatih Terim'in misyonuda bitmiştir bu saatten sonra kendi kariyerinide düşünmek istiyorsa kulüp takımlarından birisine geçsin..
evet evet. biz Estonya ve Belçika gibi takımları yenemeyelim. İspanya da bizim kupaya gitmemizi dört gözle bekleyecekti zaten.
bırakın bu işleri, artık uyanma zamanı Türk futbolu ileri gideceğine geriye gidiyor fark edemiyoruz bile.
2002 dünya kupası 3.lüğü dışında ne yapmış Türkiye ? 7 seneden bu yana gelen tek başarı avrupa 3.lüğü.
bu takım Brazilya ve Arjantin ile kafa kafaya oynar. İspanya ile oynadığımız maçlara bakın İspanya'dan daha iyi oynadık ama iki maçta da kaybettik.
Fatih Terim ile olmaz bu işler, olmuyor da zaten bugün daha iyi gördük.
En mühim maçında sen takımını sahada yanlız bırakıyorsan, hakemin şike yaptığından şüphe etmem, senin maçı sattığını düşünürüm.
Sakatlıktan yeni çıkmış Semih, Askerlikten ve geçirdiği sakatlıklardan sonra iyi performans gösteremeyen Nihat.
Forvet'in yükünü dayamışın gencecik Sercan'a ne şişhane ne kebap. adama sorarlar Fatih Tekke nerde ? diye.
sağ kanat da oynayan oyuncuların performansı ortada, sağdan Gökhan Gönül'ün bindirmeleri dışında atağımız yok. Nerede Gökdeniz ? diye sorarlar adama.
Gerçi Fatih Terim'e bizim medya bunları soracak kadar yürekli bile değil. Basın toplantısında soru soracak olan habercilerimizin anca sesi titresin. UEFA kupasını Türkiye'ye getirdi, Süper Kupayı Türkiye'ye getirdi iyisin be sinyor. ama takıma kişisel problemlerini yansıtmayacaksın. senden geçti bu işler artık be sinyor.
Takımda kişisel problemi olan futbolcuyla işin olmuyorsa, senin de kişisel problemlerin varsa bunu takıma yansıtmayacaksın, yok illa yansıtırım ben böyleyim diyorsan senin Türkiye Milli takım sorumluluğunda işin yok.
ihtiyacın olduğun bölgelere, sırf kişisel problemin var diye adam almazsan böyle de Dünya Kupasını Evinden izlersin, Bizlere de destekleyeceğimiz gururlanacağımız takım izletmezsin.
Teşekkürler sana Türkiye'nin en iyi kariyerli teknik direktörü. kariyer senin olsun Milli takım bizim. Avrupa maçlarından sonra kimseye danışmadan istafanı verdiğin gibi, umarım bugünden sonrada kimseye danışmadan istifanı verirsin.
2010 Dünya Kupası Eleme gruplarında Güney Amreka grubu da dahil en pozitif futbolu oynayan ülkelerden biriyiz hatta belkide başında geliyoruz..
Arkadaşlar şöyle bi düşünün bu grupta bugün dışında bir tane kötü oynadığımız maç yok..Madrid'deki 20 dk dışında hiçbir maçta gerçekten kötü sayılabilecek bir futbol oynamadık aksine göze hoş gelen ileride birçok varyasyon üreten sürekli golü düşünen bir Milli takım vardı sahada..
Ama futbol şansı yanımızda değildi..İspanya maçlarında en az 3 puanı haketmiştik,Belçika-Estonya maçlarını tek kale oynadık 2 puan aldık..
Bazen oynamak yetmiyor..Futbol şansı da gerekiyor..
Bu cümleleri Fatih Terim konusunda yapılan eleştirilere ithafen yazdım..
Evet görünürde bir başarısızlık vardır ama oynanan ftbol adına bunu söylemek futbola ihanettir..Milli takımımız 2010 elemelerinde ciddi anlamda iyi futbol oynamıştır fakat Dünya Kupası'na gitme şansını büyük ölçüde yitirerek başarısız olmuştur..Bu ikisini karıştırmamak gerekiyor..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Buna ekleme olarak..Ben Fatih Hoca hatasızdı demiyorum..Kesinlikle onun da eleştirdiğim yönleri oldu ama Türk Milli Takımı'na yıllardan sonra aradığı özgüveni her maçı kazanma arzusunu anca o katabilirdi ve bunu başardı..
Bunun en büyük örneği son şampiyon İspanya karşısında oyun 1-1 iken bizim tüm hatlarımızla hücumda olduğumuz esnada kontradan gol yememizdir..
Last edited by erdemzorer10 : 10.Eylül.2009 at 06:37 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
2010 bitmistir. Bi zahmet artik Fatih Terim gitsin.
Her zaman son dakkaya birakirsak sonucu husran olur ve olduda. Ben yabanci teknik direktorden yanayim en azindan belli bi sistemimiz olur. Bakin bugun Ingiltereye, Fabio efendi beraber oyniyamiyan futbolcu grubunu ne hale getirdi.
Mac hakinda yorum olmamasi lazim, biz hakimizi Belcika, Estonya ve Ispanya (evde) maclarinda kaybetik bu 3 sansi degerlendiremedik. Bosnaya basarilar
Bende yabancı teknik drektör istiyorum. Fatih Terim sevdiğim bir hocadır fakat artık milli takımdaki kredisini doldurdu. İtalyadan bir takım çalıştırsın.
Şu saatten sonra pek bir önemi, anlamı var mı bilemiyorum ama Emre ve Arda önümüzdeki Belçika deplasmanında cezalı duruma düştüler.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bence acilen Zico gelmeli.Tam bir turnuva takımı yaratır.
Rijkaard hem Galatasaray'ı hem Milli Takımımızı yönetsin
Gelen gideni aratmıycaksa gitsin Fatih Terim.
Bu takima gelmesi gereken hoca Guus Hiddinktir bana gore.Taktik zekasi ve tecrubesiyle milli takimimiza ozlenilen basarilari yeniden yasatacak hocadir..