Sayfa 11 / 15 İlkİlk ... 910111213 ... SonSon
301 ile 330 arası toplam 484 sonuç

Konu: 10.3.0 Yaması Çıktı

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Yahu birde büyük bi sorun gibi geldi bana , Kondisyon bi türlü düzelmiyor kimsede, bi hazırlık maçı yaptım , 13 gün ara verdim maç yapmadım hala herkesin 79-81 arası sürünüyor :S

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

@perpetua
    Arda'ya 2 Tane Natural Mevkii Veremediğinizi Yazmışsınız da Aklıma Birşey Takıldı...
    Ben Oyunda 2 Tane Natural Mevkii de Oynayan Adamlar Gördüm Acaba Onlar 18-19 Değer Aldıkları İçin Diğeride Mi Natural Gözüküyor du?
    Yoksa Ben Mi Yanlış Hatırlıyorum(Regen Oyuncularda da Görmüş Olabilirim.Hatta Regenlerde Kesinlikle Gördüm.Bu Konuda Eminim.Ancak Normal Oyuncularda Gördüm Mü Onu Hatırlayamadım Şimdi.)
    Bir Oyuncuya 2 Tane Natural Mevkii Vermek Yasak Mı?
    Bu Konuda Beni Aydınlatırsanız Sevinirim...
    Teşekkürler...

Quote Originally Posted by vuque View Post
    @perpetua
    Arda'ya 2 Tane Natural Mevkii Veremediğinizi Yazmışsınız da Aklıma Birşey Takıldı...
    Ben Oyunda 2 Tane Natural Mevkii de Oynayan Adamlar Gördüm Acaba Onlar 18-19 Değer Aldıkları İçin Diğeride Mi Natural Gözüküyor du?
    Yoksa Ben Mi Yanlış Hatırlıyorum(Regen Oyuncularda da Görmüş Olabilirim.Hatta Regenlerde Kesinlikle Gördüm.Bu Konuda Eminim.Ancak Normal Oyuncularda Gördüm Mü Onu Hatırlayamadım Şimdi.)
    Teşekkürler...
    Oyunda cok var. Ben karsilasmistim. Ornek bi oyuncu Regende degil.

Nesil
    2003

@perpetua
    Teşekkürler...
    Bizden istenilen, oyunculara sadece tek bir naturel mevki verilmesi. Bu kurali uygulayan arastirmacilar da var, uygulamayan arastirmacilar da var.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bizden istenilen, oyunculara sadece tek bir naturel mevki verilmesi. Bu kurali uygulayan arastirmacilar da var, uygulamayan arastirmacilar da var.
    Cevap İçin Teşekkür Ederim
    Bu Arada Bir Üstteki Mesaj'da Beta Tester Olarak Katılıp Türk Ligi'ni İnceleyebileceğimizden Bahsetmişsiniz.Ben Açıkcası Katılmak İsterim.Elimden Gelen Yardımıda Yaparım.Neler Yapmam Gerekiyor Acaba?
    SI Forumlarına Girip Başvuru Yapsam Yeterli Olur Mu?

Nesil
    2003

Cevap İçin Teşekkür Ederim
    Bu Arada Bir Üstteki Mesaj'da Beta Tester Olarak Katılıp Türk Ligi'ni İnceleyebileceğimizden Bahsetmişsiniz.Ben Açıkcası Katılmak İsterim.Elimden Gelen Yardımıda Yaparım.Neler Yapmam Gerekiyor Acaba?
    SI Forumlarına Girip Başvuru Yapsam Yeterli Olur Mu?
    Genelde SI forumlarinda beta test yapacaklar cimbiz ile seciliyor. Ozellikle oyun ile ilgili yapici elestiri yapan, yazdiklari ile analitik dusunce sahibi oldugunu gosteren kisiler seciliyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Genelde SI forumlarinda beta test yapacaklar cimbiz ile seciliyor. Ozellikle oyun ile ilgili yapici elestiri yapan, yazdiklari ile analitik dusunce sahibi oldugunu gosteren kisiler seciliyor.
    Simdiden SI Forumlarında Takılmaya Başlasak Ve Düşüncelerimizi Söylesek;Sizinde Desteğinizle Fm 2011 İçin Beta Tester Olabilirmiyiz ki

Sakatliklarin olusma oranini azaltma gibi bi sansimiz var mi? Her mac 3 oyuncum en az 4 hafta sakatlaniyor. Takimda saglam adam kalmadi v3 den sonra.

Nesil
    2009
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by MostapHa View Post
    Benim takımıma yapılan her türlü eleştiriyi değerlendirdim ben ve hiçte kırılıp bozulmadım. Sonuçta bende dünyaya araştırmacı olarak gelmedim. Ama orda durum araştırmaya eleştiri değil kişiliğime bir hakaret içerdiği için öyle bir tepki verdim. Sizlere birşey anlatmaya çalıştı Ömer Şef'imiz. Ben onun yazdıklarını alıntı yapıp altına aynen katılıyorum yazsam ne olacak? Zaten şef yazmışsa bütün ekip yazmış demektir. Ancak konu benim ukalalığıma kadar geldiyse bunun sorumlusu ben değilim kimsede kusura bakmasın. Sonra ne zihniyetimiz kaldı ne seviyemiz. Eğer kendini, kendi ekibini savunmak ukalalık ise; EVET BEN BİR UKALA'YIM. HEM DE EN ALASIYIM...

Saygılar...
    bakın sayın arkadaşım,

yazıları birbirine karıştırmayalım. kişiliğine hakaret ettiğini düşündüğün kişi ben değilim ancak buna rağmen başka bir yazarla benim söylediklerini birleştirip karşında sana saldıran bir cephe yaratmaya çalışıyorsun.

tekrar ediyorum: demagoji yapılacaksa alasını yaparım. ama yapmıyorum çünkü amacım, ucuz zaferler kazanmak değil tartışmanın sounda daha net aydınlık bir fikre sahip olmak ve verimli olmasını istediğim eleştirilerde bulunmaktır.

ben sizin takımınıza karşı bir eleştiride bulunmadım, bir başkasının da bu son tartışmalarda eskişehirspor adına herhangi bir eleştirisi olmadı, ancak siz bambaşka bir şeyden bahsediyor olduğum halde tutup benim yazdıklarımın üzerine şu tepkiyi verdiniz:

Quote Originally Posted by MostapHa View Post
    Sorunun sadece bizde görülmesi bu kadar kolay öyle mi? Bakın bakalım İtalyan Araştırmacılara, Portekizli Araştırmacılara... Hersene Cardozo'nun profilini görüyoruz. Adam daha Avrupa'da kendini gösteremedi. Aynı şekilde Simon Vukcevic, Joao Moutinho... Bana bu adam abartı dediğiniz 1 tane adam gösterin Türkiye liginden. Üstüne üstük elimizi sıkı tutuyoruz diye kızanlar bile oluyor bize. Yeri geldimi profilci, yeri geldimi olaylara göre yorum yapmak olmuyor. Oyunda saçma sapan ne transferler oluyor. Sadece Türkiye ile alakalı değil. Salukvadze'yi Manchester United'ın alması mı yoksa Tello'yu Tottenham'ın alması mı abestir? Yanıtınızı duyuyor gibiyim.

Saygılar...
    bu tepkiniz saçma sapandı ve eminim ki yazılanları adam gibi okumadığınızdan kaynaklanıyordu. çünkü ben yine gayet nazik, aklıbaşında bir tavırla işin nasıl yürüdüğüne dair fazla fikrim olmadığını dolayısıyla sorunların Türkiye sorumlularıyla ilgili olduğunu düşünmekten kendimi alamadığımı belirtmiştim.

bir başka husus da şudur: karşılaştırma yapacaksanız doğrular üzerinden yapacaksınız; yanlışlar üzerinden değil:
    manchester united'ın bilmemkimi alması benim zerre umrumda değil. elbette sorunlar, yanlışlar olacaktır herkes bunun farkında, ancak daha evvel görülmediği kadar gerçek dışı transferler oluyorsa burada bir yanlış var demektir. ben de haliyle "geçmişte oyun neydi şimdi ne olduya" bakıyorum ve arada derin bir fark görüyorum, üstelik sadece burada değil sanal, gerçek her türlü ortamda bununla ilgili bir sürü şikayetin olduğunu okuyorum dinliyorum paylaşıyorum. sebebini makul şartlarda soruyorum eleştirilerimi dile getiriyorum.

iloveyouhagi nickli arkadaşın oyunla ilgili yazdıklarına tamamen katılmakla beraber yazısının sonunda vurguladığı sigames official forumunda benzer soruların cevaplarının aranması durumunu ise mantıklı buluyorum. sorup araştırmış olan varsa merak ediyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Berkin Arslan 10.2 oyunumda 18 yaşında GS'den Barcelona'ya transfer oldu. 26 yaşında da Benfica'ya transfer ettim. CA'sı 170'e erişti. Sağ kanatta oynatıyorum çoğu kez ve oyunundan memnunum.

10.3'te düzeltildiyse bilemem ama en azından bir oyuncumuz bu şekilde olabilir, ileride büyük takımlarda oynayabilir. Berkin'de hata yapıldığını düşünmüyorum. Zaten Türkiye'den çıkan büyük yıldızların çoğu Galatasaray'dan çıktı.

Benim kendi kanaatim oyunculara PA verirken çok kısıtlı davranmamak. Zaten Türk futbolcuların çoğu PA'sına hidden mental özelliklerinin düşüklüğünden erişememeli. Arada bir Nihat gibi, Arda gibi fırtabilir aralarından.

Tabii kural ve kaideler var, PA'sı belli düzeyin üstünde oyuncu sayısının da bir kısıtı vardır elbet.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Seçiliyor ama görülüyor ki bu testerlar ile de olmuyor.

SI şunu bilmiyor, kod kadar önemli yapılan testler. Gerekirse maaşla tester alınmalı. Oyunda hata çıkarsa da testerlar sorumlu tutulabilmeli. Yoksa ben de olurum tester, sokaktaki Ali Veli Hasan da.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

aydoğan abi 10.3 ü çözdünmüben hep bi yerden eksik veriyorum.oyunun kontrolü bende oluyor yeniliyorum.topla alakamız olmuyo maç boyunca 3-4 tane atıyorum.böle olunca hiç zevk almıyorum oyunu kapatıyorum.olanda miles'a oluyo.hep ona çatıyorum oyunu kapatırken

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by tahatto93 View Post
    aydoğan abi 10.3 ü çözdünmüben hep bi yerden eksik veriyorum.oyunun kontrolü bende oluyor yeniliyorum.topla alakamız olmuyo maç boyunca 3-4 tane atıyorum.böle olunca hiç zevk almıyorum oyunu kapatıyorum.olanda miles'a oluyo.hep ona çatıyorum oyunu kapatırken
    Taktiksel olarak derin detaya girmedim. Girince Taktik ve Antrenman bölümünden takip edebilirsin.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Demek ki testerları çok iyi seçmek gerekiyor, FM 2010 bize bunu gösterdi. Nasıl test etmişler hayret, oyun oyun demeye bin şahit ister halde ve testerlar gözden geçiriyor.Demek ki çoğu uygun fiyata oyunu alabilmek için tester olmuş,ya da profesyonel değil diye konuyu umursamıyorlar yüzeysel bir test edip bırakıyorlar.

Bu konuda profesyonelleşme şart,tabi yine denilir SI tarafından maliyet kurtarmaz diye, ne yapıyolarsa o ayrı bir konu,oyunun yapılan en önemli araştırmaların çoğu beleşe, futbol araştırmacılarının azmiyle yapılıyor.

İlhancıma tamamen hak veriyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    Demek ki testerları çok iyi seçmek gerekiyor, FM 2010 bize bunu gösterdi. Nasıl test etmişler hayret, oyun oyun demeye bin şahit ister halde ve testerlar gözden geçiriyor.Demek ki çoğu uygun fiyata oyunu alabilmek için tester olmuş,ya da profesyonel değil diye konuyu umursamıyorlar yüzeysel bir test edip bırakıyorlar.

Bu konuda profesyonelleşme şart,tabi yine denilir SI tarafından maliyet kurtarmaz diye, ne yapıyolarsa o ayrı bir konu,oyunun yapılan en önemli araştırmaların çoğu beleşe, futbol araştırmacılarının azmiyle yapılıyor.

abi tester alınacaksa 1 numaraya seni yazsınlar senin hata bulamadığın olursa zaten herkez alır oyunu

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post

Ben bu tester işini 2 yıldır söylüyorum abi. 2 yıldır profesyonel testerlar ile çalışılması gerektiğini söylüyorum. Çok mu zor bir tester'a 200-300 dolar vermek? Adamın yapacağı iş de oyunu bizim gibi oynamak. Biz bunu farkediyorsak tester da farkedebilmeli. Korner hatasını farkedebilmeli. 10.0 için defansın pres olayını farkedebilmeli. Çok değil 1 hafta içinde farkediyoruz biz.

Bu testerlar para alsa işlerine ciddiyetle yaklaşırlar. Sorumluluk yüklenir sonuçta bir nebzede.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Evet canım abisi en önemli olan o. Bri bakıyorsun bu forumdaki herkes testerlardan daha çok şey buluyor daha bir hafta bile olmadan.

Ama konunun SI tarafına bakalım,böyle böyle bir şey var diyosun, gerçekten mi diye şaşırıyolar. Ve de şaşıranda oyunla en alakalı kişilerden biri .

Yok şaka yaptık demek lazım aslında

Demek ki bu tester işi batak bir iş ve bu konuya dediğin gibi bir çözüm bulmaları gerekiyor.

Bir ara bende bunu söylemiştim ama aldığım cevap sen testerlar nasıl seçiliyor biliyor musun bil de ona göre konuş olmuştu.

Bazı şeyleri konuşmak için bilmek gerekmiyor hele durum apaçık ortadayken.

Neyse canım abisi,bu kafayla giderlerse kaybeden kendileri olur, kullanıcılar bir tamam der iki tamam der,sonra bir de diğer oyun vardı denesek mi derler ve ona geçerler.Ve bu piyasada biliyorsun eğer bir oyundan diğerine geçiş yapılırsa,sen ne kadar aklını başına alırsan al bir daha geri dönüş zor oluyor,çünkü kaybedilen güven oluyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Abi dedikleriniz çok doğru ama hep diyoruz SI tamamen cebini düşünüyo. Bu oyun iyi veya kötü umurlarında değil. Zamanında nasıl CM oynardık. Ama 1-2 sene yaptıkları kötü iş yüzünden şimdi CM çok iyi oyun yapsada kimse ona bakmıyo niye çünkü zamanında yaptıkları şeyler iyileştiricez diye batırmak oldu.

Orjinal alanda korsan kullananda şikayetçi SI'nin yaptığından. Ne olacak FM bırakırsam hayatımdan birşey eksilmez. Sadece akşamları kendime uğraşacak başka şeyler bulurum. Maketten uçak falan yaparım ama yaparım bişeyler. Artık bu hale geldi çünkü. Piyasada o kadar çok oyun varki.

Nesil
    2003

Baba Hamdi: Gel seni beta test ekibine ekleyelim. FM 2011'de herhangi bir hata olursa, herkesin senden sormasini beraber izleriz. Tamam mi?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bakın işte yanıt aynı bu tarz.

Yorumu size bırakıyorum. Benim demem gereken bir şey kalmadı.

Biz burda testerların profesyonelleşmesinden bahsediyoruz ama verilen yanıt hiç değişmiyor.Sen toz kondurma testerlara.

Bende o kadar işim arasında tester olayım.

Sanki bunu iddia ettim , bazrn çok gülünç oluyorsun kusura bakma

İlla tester da tester bu sistem çok güzel ben korurum diyorsan o senin bileceğin iş bir şey diyemem.

Ama aynı zamanda sen araştırma ekibindensin ve burdaki çocuklar canla başla o datayı bu hale getirmek için çalışıyolar ki buna sende dahilsin. Hak verilecek yerde hakkını teslim etmesini bilirim.

Ancak; bir oyun araştırmacısı olarak ve araştırma yapan diğer kişiler olarak yaptığınız datanın ve verdiğiniz onca emeğin SI tarafından yapılan laubali uygulamalar ve maç motoru sayesinde işlevsiz hale gelmesini,emeklerinin boşa gitmesini sen içine sindirebiliyorsan bu senin bileceğin iş.

Nokta.

Bu konuda da bir daha ne laf ederim ne de döner bakarım.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

İşi sadece Tester boyutunda düşünmemek gerek. Tabi profesyoneL Tester oLsa da Sigames in veriLen eksik noktaLarı giderme konusunda ne kadar başarıLı oLduğu konusu da ortaya çıkıyor. BeLki Tester Lar da bu hataLarı görüyordur. Ama Sigames bu hataLara çözüm buLamıyordur.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    İşi sadece Tester boyutunda düşünmemek gerek. Tabi profesyoneL Tester oLsa da Sigames in veriLen eksik noktaLarı giderme konusunda ne kadar başarıLı oLduğu konusu da ortaya çıkıyor. BeLki Tester Lar da bu hataLarı görüyordur. Ama Sigames bu hataLara çözüm buLamıyordur.
    Cozum bulamamak degil de, bazi temel cozumlerin ileriye atilmasi sozkonusu. Mesela vergilerle ilgili 1 yil once yazarak bunu kodlayacak olan kisinin bu sorunu bir kenara yazmasini sagladim.

Ama onlarin da bir planlamalari var. FM 2010 icin farkli ulkelerin, farkli vergi duzenlerinin eklenmesi planda yoktu. Bunun icin gerekli olan alt yapi calismasi yapilmamisti (veritabanina eklenecek yeniliklerden oyunda verginin kullaniciya nasil anlatilacagina kadar).

Belki FM 2011 icin yapilir. Belki FM 2022. Bu da onlarin bu konuda verdikleri oneme bagli. Yani kisacasi, oyunun en cok satildigi Ingiltere'de sorunun ne kadar az hissedilebilir olduguna bagli.

Nesil
    2003

Utopik buldugum testerlarin profesyonellesmesi dusuncesinden devam etmedim cunku kontrolum altinda olan bir sey degil.

Ama beta test yapmanin ne oldugunu gorebilmen ve verecek bir katkin varsa vermen icin ekibe eklenmeni saglamam mumkun. Merak etme, o zaman sana da toz kondurtmam. Ne de olsa ortaya bir emek koymus olursun o zaman.

Testerlari burada elestirmem cunku verdikleri emege, yazdiklarini okuyarak, verdikleri raporlari gorerek tanik oldum. Elestireceksem, yuzlerine karsi elestiririm.

Kodcularin hemen hemen her duzeltilen, ve duzeltilmeyen/duzeltilemeyen sorun icin de nedenleri okuyabildim. Elestirmem gerektigi zaman, onlari da yuzlerine karsi elestiririm. Ben kendi acimdan muhasebemi yaptim ve vardigim sonuc belli.

Bu arada, 4-5 yil once disaridan bakarken, senin mevcut dusuncelerinden cok farkli bir dusunceye sahip degildim. Bu nedenle de yadirgamiyorum.
    Last edited by perpetua : 08.Mart.2010 at 17:26

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Filler Tepişti Arada Çimenler Ezildi Yine
    Bizim Tester'lık İşi İle İlgili Sorumuz Güme Gitti
    Başlayalım Mı SI'nin Forumlarında Boy Göstermeye

Nesil
    2003

Filler Tepişti Arada Çimenler Ezildi Yine
    Bizim Tester'lık İşi İle İlgili Sorumuz Güme Gitti
    Başlayalım Mı SI'nin Forumlarında Boy Göstermeye
    Gume gitmedi.

Ozellikle bu bolum beta test'e katkida bulunabilecek kisileri bulma amacli acildi.

Ama maalesef forumun en corak bolumlerinden biri.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Gume gitmedi.

Ozellikle bu bolum beta test'e katkida bulunabilecek kisileri bulma amacli acildi.

Ama maalesef forumun en corak bolumlerinden biri.
    Aslında Sizde Haklısınız,Daha Türkçe Forumda ki Kısım'a İlgi Gösterilmiyor SI Forumlarını Soruyoruz...
    Ama Sorunlar Genelde Her Platform'da Dile Getiriliyor Diye Orayı Kullanmıyorum Ben.(Biraz Bahane Oldu Ama )
    Şu Aşamada Zaten Yapabileceğimiz Çok Birşey Yok...
    Fm 2010 Son Halini Aldı...
    Ama Sormak İstediğim Soru SI Forumlarında Gözükmemiz Gerekiyor Mu?
    Yoksa Burada Bulunmamız Yeterli Mi Tester'lık İçin?
    Teşekkürler...

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Çok iyi ing. bilmen gerekli.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by Ahmet Goktas View Post
    Çok iyi ing. bilmen gerekli.
    Oha Bu Ne Hız Yaff
    Yazdım Konudan Çıktım Forumdaki Yeni Mesajlara Baktım Cevap Attığını Gördüm
    Bu Arada İngilizcem Fena Değildir

Nesil
    2003

Yapacak bir sey yok demek hic dogru degil. Elinizde en yeni olan FM 2010'un 10.3 surumu var. FM 2011'de bunun uzerine insa edilecek.

FM 2011 calismalari ise bir kac hafta icinde baslar.

Iyi derecede ingilizce bilinmesi ve SI forumlarinda yazilabilmesi onemli. Yazmis olmak onemli degil, beta tester olduktan sonra yazabilmek onemli. Burada zaten eksiklikler, hatalar yazildikca, FM 2011 icin duzeltilmesi gerekenler de ortaya cikmaya baslar.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Yapacak bir sey yok demek hic dogru degil. Elinizde en yeni olan FM 2010'un 10.3 surumu var. FM 2011'de bunun uzerine insa edilecek.

FM 2011 calismalari ise bir kac hafta icinde baslar.

Iyi derecede ingilizce bilinmesi ve SI forumlarinda yazilabilmesi onemli. Yazmis olmak onemli degil, beta tester olduktan sonra yazabilmek onemli. Burada zaten eksiklikler, hatalar yazildikca, FM 2011 icin duzeltilmesi gerekenler de ortaya cikmaya baslar.
    Öncelikle Ben Birşey Yapılamaz Derken Fm2010 İçin Demiştim.Bir Yama Daha Gelmeyeceği İçin FM2010'a Düzeltme Yapılmaz Amacıyla Demiştim...
    İngilizce Konusunu Yukarıda Yazmıştım.İngilizce'nin Bana Çok Büyük Bir Problem Çıkaracağını Sanmıyorum...
    SI Forumlarında Şu Anda da Daha Sonrada Yazabilirim
    Önceki Sayfalarda Belirtmiştim Mutu'yu Bedava Bile Satamama Olayından Sonra FM'ye Girmedim Bile Daha...
    Bu Sebeple 10.3 Yamasının Ne Gibi Eksileri,Artıları Var Bilemiyorum...
    Ama Bugün Bir Kariyer'e Başlayarak Deneyeceğimden Emin Olabilirsiniz(Detayları Daha İyi Yakalamak İçin Türkiye Veya İngiltere Liglerinden Birisini Oynayacağım)
    Cevaplarınız İçin Çok Teşekkürler...

Sayfa 11 / 15 İlkİlk ... 910111213 ... SonSon

Mesaj Yetkileri