Sayfa 11 / 11 İlkİlk ... 91011
301 ile 327 arası toplam 327 sonuç

Konu: Ali Sami Yen Spor Kompleksi - Türk Telekom Arena

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bu Bekir Coşkun'u çok seviyorum ya. Habertürk gazetesindeydi ama ayrıldı çünkü çekemediler. Gerçekten çok doğru yazıları var...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by XXX View Post
    Öncelikle şunu en baştan belirtmek gerekiyor. Sayın Başbakanımızın stadyumun yapımında, yol bağlantılarının yapılmasında katkısı gözardı edilemeyecek kadar büyüktür. Yaşanan bir takım problemler ile doğrudan ilgilenen sayın Başbakanımıza gösterdiği hassasiyetten ötürü ben şahsım adına teşekkür ediyorum. Fakat bu demek değildir ki, sayın Başbakan olmasa bu stadyum yapılmazdı. Yapılırdı. Bu sene değil, belki seneye olurdu. Veya bir sene daha beklerdik. Ama yapılırdı, elinde sonunda bir şekilde biterdi. Eren Talu'ya zamanında Halkbankası tarafından verilen 100 milyon dolarlık kredinin TOKİ'nin talimatıyla nasıl geriye çekildiğini biliyoruz. TOKİ'nin daha fazla para kazanması için ihaleyi 2 kere sudan sebeplerle iptal ettiğini de.. Sonrasında da kar ortaklığı adı altında Varyap-Uzunlar AŞ ile nasıl anlaştığını da.. Yani kimse bizi salak zannetmesin, keza bu stadyumun yapılmamasını isteyenlerin nasıl çalıştıklarını çok ama çok iyi biliyoruz. Hani diyoruz ya rant meselesi diye. İşte o mesele bu stadyum yapılırken öyle bir mesele oldu ki, herkes kendi dostuna bu işi vermek istedi. Bu stadyum yapılırken millet daha çok nasıl para kazanırım diye hesap yaptı. Hem Aslantepe'de hemde Mecidiyeköy'de ihaleler neden arka arkaya iptal edildi?

Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena için hiç kimsenin cebinden tek kuruş çıkmamıştır. Eren Talu'nun önderliğinde başlayan inşaat çalışmalarını daha sonra TOKİ ile yapılan "KAR ORTAKLIĞI" ile Varyap-Uzunlar AŞ tarafından devam ettirilmiştir. İki büyük inşaat firmasi Eren Talu ve Varyap-Uzunlar AŞ'nin büyük katkı ve çabaları sonrasında bugünlere gelen Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin toplam maaliyeti 250 milyon liradır. Peki bunun karşılığında TOKİ ne aldı? Mecidiyeköy'de kullanım hakkına sahip olduğumuz arazinin tüm hakları Aslantepe'de yeni stadyum yapılması şartıyla TOKİ'ye devredildi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin yapılması karşılığında Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu araziye sahip olacak olan TOKİ bu alanda da inşaat çalışmaları yapacak. Peki bu inşaat çalışmalarından nasıl bir gelir gelecek? 250-300 milyon liralık yatırımın karşılığında elbette ciddi kazanç sağlanması gerekiyordu. Mecidiyeköy'deki arazi 416.5 milyon lira bedelle ihaleye verildi. Ve ayrıca TOKİ ihalenin yanı sıra yapılacak taşınmaz mülklerden de belli bir hak sahibi olacak. Erdoğan Bayraktar (TOKİ Başkanı) ihale sonrası yaptığı açıklama "Bu araziden 1 milyar dolar gelir bekliyoruz." açıklaması yapmıştı. Aslantepe'nin anahtar teslimi TOKİ'ye 260milyon liraya mal olurken, Ali Sami Yen Stadı'nın inşaatı için 416 milyon liralık bedel arasındaki fark kazanç değilmidir?

Kimsenin "Biz olmasak bu stadyum yapılmazdı." deme gibi bir lüksü yok. Yaklaşık 200 milyon liralık geliri dünyanın hiç bir yerinde hiç bir kurum reddedemez. Hem stadı yaparak kendi reklamını yapacaksın, hem harcadığın bedelin 2 katı kadar gelir sağlayacaksın hemde "Ben olmasam yapamazdınız." diyeceksin. Yok öyle bir dünya. Tabii birde açılışta yüzyıllık kulübü kötüleyeceksin, karşımıza mahçup-aciz bir durumda geldiler diyeceksin, bel altından laf sokacaksın, vuracaksında vuracaksın. Sonra ben seni protesto edince, tü-kaka olucam. Hadi ordan..

Şimdi soruyorum, kimin stadını kimin parasıyla yaptınız? Stadı yaparken cebinizden tek kuruş bir meblağ çıktı mı? Stadı yaptıktan sonra yaptığınız o anlamsız açıklamalar neyin nesi? Stadyum karşılığında yaklaşık 200 milyon lira karınız olmadı mı? İhale bedelleri arasında ki fark nereye gidecek?

bir arkadaşımın facebook notundan birebir alıntı yaptım. %100 katılıyorum.

ek olarak Kardemir Karabük tarihi ve vasfı ile (formasından sendika reklamı taşıyan bir işçi kulubü olarak) bu tür açıklamaları yapması gereken en son kuluptur

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

Kapanmis konuyu hortlatiyorum maruz gorun fakat degerli ve yalaka basinimiz olaylarin nasil patlak verdigini gostermedigi icin bende yeni godrugum bu videoyu paylasmak istedim , TT Arenadaki protesto olaylarina neden olan su dengesiz insan ve konusmasi

http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...-arena-acilisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Galatasaray ile GSGM arasında kriz çıktı. Stad çatısı Mayıs'a kadar tamamlanmazsa GSGM stadi geri alacak.

Tribundergi'nin haberi.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Galatasaray ile GSGM arasında kriz çıktı. Stad çatısı Mayıs'a kadar tamamlanmazsa GSGM stadi geri alacak.

Tribundergi'nin haberi.

off böyle birşey olursa çok sevinirim, maske bu sefer gerçekten düşer, adnan polat kovalanır, taraftarın aklı başına gelir diye.

tabi adnan polat çıkıp "2012 kriterlerine göre böyle bi stadın elektrik giderleri aşırı masraftı, herşey yolunda, ön libero transferi geliyor, büyük gaaassaray taraftarına saygılar, arda çok büyük gaassaraylı , saat de 20.45'ti di mi?" dedikten sonra müthiş taraftarımız ne kadar dayanır onun cazibesine bilemem.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Haberin kaynağı erhan telli, kolpa olma ihtimali yüksek. Gerçekse de, yuh diyebiliyorum sadece. Toki yapacaktı bu çatıyı, çok geç olacak dediler kulüp üstlendi. Ortada bir mantık hatası var, Toki de yetiştiremeyecekti zaten mayıs ayına kadar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yalnız Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni açıklamalarını buraya koymuyorum, siyasete bulaşırız iyice diye ama bu adam bu stada takmış arkadaş bize yar etmeyecek gibi. Böyle gereksiz ve ortamı geren açıklama şu olayların arifesinde yapılacak iş değil.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Mustafa Sarıgül Sportmen programına katıldı. Yıkılacak Ali Sami Yen stadyumu arazisinda Ali Sami Yen anıtı yapacaklarını söyledi. Gerçekten güzel çalışmalara imza atıyor. O bölgede böyle bir anıtın olması gerekliydi.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Default Arena Cephanelik Gibi!

10 yaşındaki Batuhan’ın hastanelik olduğu Eskişehir maçında bir polis de parmak büyüklüğündeki vidanın isabet etmesiyle yaralandı. İncelemelerde birçok güvenlik zaafiyeti belirlendi. Süren inşaat da cephanelik görevi görüyor!

Kısa bir süre önce hizmete giren Seyrantepe’deki Türk Telekom Arena’da güvenlik açığı polisi tedirgin ediyor. Seyirciler önündeki cam korkuluklar ve konuk takım taraftarına ayrılan koltukların ev sahibi seyircilerin hemen üzerindeki balkonda olması tehlike saçıyor.

Polisin endişesi, Eskişehirspor maçında kendisini göstermiş, konuk takım tribününden atılan şişe alt katta oturan 10 yaşındaki Batuhan Sağır’ı hastanelik etmişti. Aynı bölgeden Galatasaray parmak büyüklüğünde vidalar atıldığı, bunlardan birinin isabet ettiği bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı öğrenildi. Arena’da polisin en büyük korkusu, cam korkulukların kırılması halinde ölümcül silaha dönüşme tehlikesi...

Estetik görüntü sağlayan ancak olası bir olayda taraftarların kesici alet olarak kullanma ihtimali bulunan cam korkuluklar yerine saydam plastik konulması, konuk taraftarlara ayrılan bölümün en az 4 metre yüksekliğinde tel örgülerle çevrilmesi önerisinde bulunuldu. Emniyet, stat içi ve çevresindeki bazı bölümlerde inşaatın devam etmesinin montaj amaçlı vidaların saldırı amaçlı kullanılma riskini doğurduğuna dikkat çekiyor. Seyirci koltuklarını tribüne montajlayan vidaların da kolayca sökülebildiğine, fiziksel şartlar nedeniyle fanatiklerin yabancı madde bulmakta sıkıntı çekmediğine işaret ediyor.

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    10 yaşındaki Batuhan’ın hastanelik olduğu Eskişehir maçında bir polis de parmak büyüklüğündeki vidanın isabet etmesiyle yaralandı. İncelemelerde birçok güvenlik zaafiyeti belirlendi. Süren inşaat da cephanelik görevi görüyor!

Kısa bir süre önce hizmete giren Seyrantepe’deki Türk Telekom Arena’da güvenlik açığı polisi tedirgin ediyor. Seyirciler önündeki cam korkuluklar ve konuk takım taraftarına ayrılan koltukların ev sahibi seyircilerin hemen üzerindeki balkonda olması tehlike saçıyor.

Polisin endişesi, Eskişehirspor maçında kendisini göstermiş, konuk takım tribününden atılan şişe alt katta oturan 10 yaşındaki Batuhan Sağır’ı hastanelik etmişti. Aynı bölgeden Galatasaray parmak büyüklüğünde vidalar atıldığı, bunlardan birinin isabet ettiği bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı öğrenildi. Arena’da polisin en büyük korkusu, cam korkulukların kırılması halinde ölümcül silaha dönüşme tehlikesi...

Estetik görüntü sağlayan ancak olası bir olayda taraftarların kesici alet olarak kullanma ihtimali bulunan cam korkuluklar yerine saydam plastik konulması, konuk taraftarlara ayrılan bölümün en az 4 metre yüksekliğinde tel örgülerle çevrilmesi önerisinde bulunuldu. Emniyet, stat içi ve çevresindeki bazı bölümlerde inşaatın devam etmesinin montaj amaçlı vidaların saldırı amaçlı kullanılma riskini doğurduğuna dikkat çekiyor. Seyirci koltuklarını tribüne montajlayan vidaların da kolayca sökülebildiğine, fiziksel şartlar nedeniyle fanatiklerin yabancı madde bulmakta sıkıntı çekmediğine işaret ediyor.
    gidenlerden biliyoruz, yemezler. orada polisin oturup es-eslilere karşı en ufak bir girişimde bulunmadığını, hiç birşeyi kaale almadığını....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

O iş yalan oldu gibi çünkü başkan 24 ay süre verdiler dedi son açıklamasında.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Birde ya bu Mayıs'ta başlanacak,ya da 2012 Mayıs ayında dedi.Ancak yönetim olarak 2012 Mayıs'ında başlamaya daha sıcak bakıyoruz dedi...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by C h A o S View Post
    Birde ya bu Mayıs'ta başlanacak,ya da 2012 Mayıs ayında dedi.Ancak yönetim olarak 2012 Mayıs'ında başlamaya daha sıcak bakıyoruz dedi...
    Bu Mayıs'ta başlamak her türlü akıl karı olur. Bir an önce olsun bitsin, şu dedikodulara son verilsin. Yüksek ihtimalle 2012 Mayıs'ta başlayıp, seçim öncesi stat konusundaki üstün(!) çalışmalarını dillendirecektir başkan.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu Mayıs'ta başlamak her türlü akıl karı olur. Bir an önce olsun bitsin, şu dedikodulara son verilsin. Yüksek ihtimalle 2012 Mayıs'ta başlayıp, seçim öncesi stat konusundaki üstün(!) çalışmalarını dillendirecektir başkan.
    Birde şöyle düşünüyorum ben.Şu anda baktığımızda 2012 seçimlerinde Adnan Polay baya bir oy kaybedicek gibi.Hatta bence aday olursa seçilemiyecek.Adnan Polat diyordur ben seçilemezsem yeni gelen yönetim düşünsün artık çatıyı yapmayı.Benim ilk aklıma bu geldi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by C h A o S View Post
    Birde şöyle düşünüyorum ben.Şu anda baktığımızda 2012 seçimlerinde Adnan Polay baya bir oy kaybedicek gibi.Hatta bence aday olursa seçilemiyecek.Adnan Polat diyordur ben seçilemezsem yeni gelen yönetim düşünsün artık çatıyı yapmayı.Benim ilk aklıma bu geldi
    Valla içimiz mi fesat, Adnan Polat artık bize sadece fesat işleri mi çağrıştırıyor bilmiyorum ama adam projeleri çizildi filan dedi bu kadar da değildir herhalde

Nesil
    2006
    Yer

Valla içimiz mi fesat, Adnan Polat artık bize sadece fesat işleri mi çağrıştırıyor bilmiyorum ama adam projeleri çizildi filan dedi bu kadar da değildir herhalde

rijkaard'ı kovmasının takribi 3-4 hafta öncesinde " her ne ama ne oluırsa olsun rijkaard kalacaktır, hatta kabul etse sözleşme uzatacağız" diyen bir adamdan bahsediyoruz

Toki muduru neden isliklandi ne dedi cozemedim anlatabilecek var mi?
    Gs yönetimi bu isi beceremedi geldik biz yaptik manasina gelen biseyler söyledi sonra baskalarina bi ton övgü düzdü anlayabildigim kadariyla

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Turk Telekom Arena'daki ilk resmi macta stada zerre zarar vermeden Adnan Polat ve yonetiminin protesto edilmesi farzdir artik.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Türk Telekom Arena’nın açılışına gölge düşüren protesto olayı farklı boyutlarıyla tartışılmaya devam ediliyor. Başbakan Erdoğan’dan kulüp başkanlarına hemen hemen tüm protokolün terk ettiği açılışın ardından, Galatasaray’ın henüz stadın sahibi olmadığı, anlaşmanın imzalanmadığı ortaya çıktı.

Açılışa gölge düşüren yakışıksız olaylar nedeniyle Kulüp Başkanı Adnan Polat hem sözlü hem de gazetelere verdiği ilanla yazılı olarak özür dileyip üzüntülerini bildirirken, güvenlik kameralarından protestoya katılanların tespit edileceğini ve bir daha stada alınmayacaklarını açıkladı. Peki Adnan Polat’ın veya Galatasaray Kulübü’nün böyle bir hakkı var mı? Islık çalmak ya da yuhalamak suç mu, demokratik tepki mi? Galatasaray ayıpla suçu birbirine mi karıştırıyor? İşte farklı görüşler...

‘Kulübün böyle bir yetkisi yok, ceza verse bile taraftarın yargıya gitme hakkı var’
    Haberturk.com Spor Müdürü ERDEM EROL:

Yeni şiddet yasasına müsabakayı seyir yasağı konulacak. Bu, yeni şiddet yasasında yeni düzenlemelerden biri ama daha konmadı. Şu anda yürürlükte olan sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine ilişkin yasaya göre stadyuma giriş yasağı, yani seyirden men dediğimiz cezayı vermeye yetkili organ İl Spor Güvenlik Kurulu. Kanuna göre böyle bir cezayı vermeye yetkili olan Galatasaray Kulübü değil yani. Bu birincisi. İkincisi, kulüplerin tüm bunlara rağmen, herhangi bir güvenlik kararı olmadan belli kişileri stadyuma almama gibi birtakım uygulamaları da var. Belli bir karara dayanmadan, “Seni almayacağım” diyebiliyorlar. Ama kişilerin bu kulüp kararına karşın yargıya gitme hakkı var. Yani kararın haksız olduğunu belirterek yargıya giderlerse bu kararı kaldırırlar. Neden kaldırırlar? Çünkü orada suç oluşturan bir şey yok. Küfür, hakaret var mı? Yok. Ne var, ıslıklama var. Islıklama bir suç değil. Yuhalama var, suç değil. İnsanlar bundan dolayı ceza alırlarsa ve bu kararı kulüp kendi başına verirse, buna itiraz edeceklerdir. Çünkü stadyumlar kamuya açık alandır. Kaç kişiye ceza verecekler? Yüz kişi mi, bin kişi mi, 10 bin kişi mi, 30 bin kişi mi bunu yaptı? Olaya mantıklı bakmak lazım. Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın yaptığı açıklama hukuki anlamda sakat. Sonuç olarak stadyumun işletimi, kullanım hakkı kulüptedir, “almam” dersin, doğrudur. Ama kamu alanı olduğu için bu insanlar kararın haksız olduğuna dair mahkemeye gidip bu kararı kaldırıp bir de üstüne üstlük tazminat isteme hakkı çıkarabilir
    Galatasaray Kulübü’ne.

Spor Sosyoloğu AHMET TALİMCİLER:
    ‘Suç unsuru bir tepki yok, hangi hakla stada almayacaklar?’

Başbakan Erdoğan’a yönelik yapılanlar hak etmediği ve hoş olmayan davranışlar. Ama özellikle Galatasaray yönetiminin yaptığı açıklamaları ben çok daha tehlikeli buluyorum. Burada yumurta olaylarındaki gibi fiziksel bir tepki yok, küfür yok. Sadece ıslık, alkış ve yuhalama var. Onun için ‘Statlara sokmayacağız’ ifadeleri herhangi bir demokratik ülkede ortalığı sarsacak açıklamalardır. Böyle bir hakkı kimin, nasıl kendinde bulduğunu bilmiyorum. Galatasaray Kulübü, “Yapılanlar hoş değildi, onaylamadık” şeklinde bir açıklama yapabilirdi. “Acaba stat elimizden gider mi?” kaygısıyla apar topar yapılan tuhaf bir açıklama. Birdenbire kraldan fazla kralcı tavır içine girmek de ne oluyor? İnsanların stadyumlarda da başka yerlerde de protesto etme hakkı vardır. Kulüp yöneticilerinin de daha demokrat olması gerekir.

Eski Galatasaray Başkanı FARUK SÜREN:
    ‘Taraftarı stada sokmayacağınıza tasınızı tarağınızı toplayıp istifa edin!’

Öncelikle yönetimimiz tarafından böyle bir hadisenin gerçekleşmemesi becerisinin gösterilmesi gerekirdi. Bu beklenmeyen istenmeyen protesto meydana geldikten sonra müeyyide uygulamak bir şey ifade etmez. Bir kere hata yapılmıştır ve protestocuların stada alınmama kararı sonucu değiştirmeyecektir. Siyasi görüşünüz değişik olabilir ama protestonun yeri stat değildir. Orada toplanılma sebebi siyasetten uzak, bambaşka bir şeydi. Oraya kamu kaynakları ile finanse edilmiş ve Galatasaray’ın kullanımına armağan edilecek olan futbol arenasının açılışı için toplanılmıştı. Anlaşma yapılmamış, stada girilemiyor, formalite bitirilmemiş, hiçbir görev yerine getirilmemiş ve tüm bu şartlarda yönetim “Bizim stadımız” şeklinde aceleye getirerek açılış yapıyor. Tartışmamız gereken asıl mesele budur. Yönetimin buna benzer protestoların olabileceğini öngörmesi gerekirdi. Çünkü daha önce Dünya Basketbol Şampiyonası’nda benzer bir olay yaşandı. Başbakan’ın adı telaffuz edildiği zaman ıslıklar çalmaya başladı, demek ki burada elektrikli bir hava var bunu yönetimin kontrol altına almayı bilmesi gerekirdi. Yönetimin tası tarağı toplayıp istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum. Her olayın bir sorumlusu vardır ve bu sorumluluğu taşıyanlar gereğini yapmalıdır. Stadı ayın 15’inde açmak yanlış bir karardı ve bu yanlış kararın cezasını yönetim ödemeli.

Eski TFF Başkanvekili ATA AKSU:
    ‘Kendi stadına yasak koyabilir ama başka stada girmesine engel olamaz’

Her şeyden önce açılış törenine gelen bir misafire böyle bir eylem yapılması doğru değildir. Fakat protesto edenlerin stada alınmaması gibi bir yasak bizim mevcut mevzuata göre uygulanamaz. Galatasaray o kişileri kendi stadına almayabilir ama başka statlara girmelerine engel olamaz. Adnan Polat’ın meydana gelen protestolara karşı duruşunu stat anlaşmasının henüz tam olarak yapılmamış olmasına bağlamıyorum, içinden gelerek, samimi olarak bu olaya üzüldüğünü ve onun için bu kadar çok tepki verdiğini düşünüyorum. Adnan Polat ev sahibi olarak kendini Başbakan’a karşı küçük düşmüş, mahcup olmuş hissediyordur. Yoksa Sayın Başbakan’ın bu stadı Galatasaray’a vermemek gibi bir eylem içine gireceğini sanmıyorum. Çünkü bu hem hoş olmaz, hem de doğru olmaz. Böyle bir karar sportif açıdan da, siyasi açıdan da doğru değildir.

‘GS’yi müşkül durumda bıraktılar stada almama kararı gayet doğal’
    Eski Galatasaray Başkanı ALP YALMAN:

“Ben protestoculara stat yasağı konulmasının kesinlikle gerekli olduğunu düşünüyorum. Bugün bunu yapanlar, yarın öbür gün başka sorunlara da neden olurlar”

Adnan Polat’ın söylediği Galatasaray taraftarının değil, provokatörlerin stada alınmayacağıdır. Galatasaray’ı müşkül durumda bırakmak için stada hangi nedenle geldikleri bilinmeyen birtakım insanlar var ve buna bağlı olarak böyle bir tedbirin alınması gayet doğal diye düşünüyorum. Başbakan’ın kendisi de “Ben, Galatasaray camiasını tenzih ederim, orada gelip o eylemi yapan ve yapılmasına neden olan birtakım insanlar var benim sözüm onlara” diyor. Protestolar hiç hoş değildi. En azından Galatasaray taraftarının da bu tip provokatörleri susturması, onlara böyle bir fırsatı vermiyor olması gerekirdi. Ben protestoculara stad yasağı konulmasının kesinlikle gerekli olduğunu düşünüyorum. Bugün bunu yapanlar, yarın öbür gün başka sorunlara da neden olurlar. Adnan Polat’ın protestoculara karşı tutumunun sebebi statla ilgili anlaşmanın tamamlanmamış olması olamaz. Adnan Polat da inanmadığı bir şey için bunları söylemezdi.

Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili - Avukat KEMAL KAPULLUOĞLU:‘Eğer stada girişleri yasaklanmazsa, Türk Telekom Arena bundan sonra siyasi pankartmecrası olur’
    Stadın sahibi olan kulüp, statta istenmeyen hareketlere sebep olarak kabul ettiği kişileri stada almama hakkına sahiptir. Çünkü oraya bilet alıp gelirken ya da kombine kartla gelirken kulübün belirleyeceği çerçevede yol izlemeyi, buna uyulmaması durumunda bir daha stada alınmamayı kabul etmek durumundasınız. Protesto demokratik bir hak ama burada enteresan olan; bir stadyumun açılışında Başbakan ve diğer siyasiler orada o kulübün davetlisi olarak bulunuyorlar ve insanlar siyasi sebeplerle bir tepki veriyorlar ve o açılış havasını bozuyorlar. Futbol ve siyaset birbirinden bağımsızdır ve Başbakan da orada misafirdi. Kimileri “İnsanlar demokratik protesto hakkını kullanıyor” diyorlar. Fakat bu protesto sokakta ve siyasetle ilgili bir eylem esnasında Başbakan’a karşı yapılmadı, büyük bir stadın açılışında misafire yapıldı olayların oluşumunun yerini, zamanını, şartlarını birbirine karıştırmamak gerekir. Siyaset spora müdahale ettiği zaman hep beraber bağırıp çağırıyoruz fakat spor siyasete müdahale ettiği zaman adına “demokratik hak” diyoruz. Ama öbür taraftan da oraya bir stadyum açılışı için gittiysek orada neden toplandığımızı unutmamak, unutursak da ev sahibi takımın ne hale düşeceğini hesaplamak gerekir. Tüm yaşananlardan sonra, açılışın coşkusu söndürüldükten sonra Galatasaray yönetiminin, ortamı bozan protestocuları stada bir daha almamaları en doğal haklarıdır. Stat açılışına gelen Başbakan’a “yuh” çekerek siyasi tavır gösterilmez, siyasi tavır sandıkta oy kullanılarak gösterilir. Protesto olayını “demokratik hak” olarak kabul etmek, bundan sonra tribünlerde “Kahrolsun x partisi” vb. pankartlar açılmasını normal karşılamaktır.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

TT Arena bizimdir bu saatten sonra kimse döndüremez buradan bu işi.1 ay konuşulduktan sonra unutulur.Tabii muhteşem medyamız temcit pilavı gibi aynı şeyi önümüze koymazsaç

Sayfa 11 / 11 İlkİlk ... 91011

Mesaj Yetkileri