http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18381109.asp
cok guzel bir yazi okumanizi tavsiye ederim
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18381109.asp
cok guzel bir yazi okumanizi tavsiye ederim
Faik Işık - TFF 15 Ağustos'a kadar karar verebilir. (Twitter)
http://www.spor3.com/bunun-adi-skandal--975345h.htm
önemli bir detay bence.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
emre emniyette...
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Emre Adliye'ye gidecek!
Şike soruşturması kapsamında Emniyet'e gelerek ifade veren Emre Belözoğlu, birazdan Adliye'ye giderek savcıya da ifade verecek.
Bu arada Emre Belözoğlu sağlık kontrolünden geçirilmedi. Bu da milli futbolcunun gözaltıda olmadığının ve şu an için sadece ifadesine başvurulduğunu gösteriyor.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Önce Kaan sonra Emre. Eski defterler açılıyor galiba.
Aksam saatlerine dogru bi kac kisi daha cagrilir gibi geliyor bana.
Emre Belözoğlu adliyeye sevk edilmiş.
İfadelerini verdikten sonra hepsi adliyeden ayrıldı. Ntvspor
Last edited by TR.CaPTaiN : 02.Ağustos.2011 at 17:44
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Tamamen göz boyama bunlar yazık çok yazık ...
Biz biktik savci bikmadi, kac tane adam sorguladi.
Ümit Karan perşembe günü tekrar ifade verecekmiş.
Dün akşam çoğunuzun tanıdığı Fenerbahçe ve özellikle iktidara oldukça yakın olan bir aileyle tesadüfen bir aradaydım. Bir arada olmamın sebebi çocukluk arkadaşımın o ailenin bir ferdi olmasıydı. Neyse erkek erkeğe olunduğu için konu tabii ki futboldan açıldı. Bazı söyledikleri şeyler çok netti.
Şikenin kesinlikle doğru olduğunu söylediler -o dediğim aile çok sıkı Fenerbahçelidir- ama bu şikeyi ortaya çıkaran etkenin de siyasi olduğunu. Dediklerine göre Aziz Yıldırım NATO'nun ihalelerine katılıp, sürekli bu ihaleleri alıyormuş. Başbakan Aziz Yıldırım'dan bu ihalelere katılmamasını, yandaş kişilere vermek istediğini söylemiş. Aziz Yıldırım da kabul etmiş. Ama daha sonra Aziz Yıldırım tekrar ihaleye katılıp, kazanmış. Bunun üzerine başbakanla aralarında tartışma olmuş. Teknik takiplere de Aziz Yıldırım'ın başbakan hakkında kötü konuşmaları takılmış. "Erdoğan sağlam intikam aldı, bu kadarını beklemiyorduk. İstemeseler asla su yüzüne çıkmazdı. Olan bize olacak. Çok mu ihtiyacımız vardı şikeye." dediler. Duyduğum şeylerin noktası virgülüne oynamadan burada paylaştım. İnanmayanlar kesinlikle çıkacaktır, ben başbakanın servetini belirli periyotlarla İsviçre'deki bankalara yatıran adamın öz oğlundan duydum bunları.
Amacım siyaseti karıştırmak değildi, ama belli ki soruşturmaya siyaset de karışmış. Dediğim gibi kulaklarımla duyduklarımı yazdım. Ailenin adını kasıtlı olarak yazmadım.
Ekrem Okumuş ifadesinde mesajı kendisinin attığını, Emre'nin mesajdan haberi olmadığını söylemiş. Kağan da mesajın şaka amaçlı olduğunu söylemiş. Bu operasyonun ilk günlerinde fırsat bu fırsat diyerek Emre'nin çocuğu üzerine mesaj olayından haberi olmadığına dair ettiği yemine "hani haberin yoktu Emre efendi, işte herşey çıkıyor ortaya" şeklinde çakmaya çalışan Ahmet Çakar bir özür diler herhalde. Yok canım uçtum ben de, Ahmet Çakar özür diler mi hiç ?
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Kağan Söylemezgiller zaten yazılı bir açıklama yapmıştı bu konuda, aradan da çıkmış oldu o konu böylece. Hayırlısı oldu iki futbolcu ve menajer için.
Baştan beri diyoruz bu operasyonun amacı Türkiye'deki şikeyi bitirmek değil tamamiyle siyasi diye. Şike bir Fenerbahçe'de mi oluyormuş? Aziz Yıldırım bir güç. Ve bazı kişilerin karşısına çıkıp ters düşünce onu bitirme planıdır bu. Keşke amaç futboldaki şikeyi temizlemek olsaydı o zaman desteklerdim ama değil... Şike vs. sadece bir araç...
Ne olursa olsun ne sebeple olursa olsun şike de temizleniyor Sait. Anlattığım olay da işin sadece Fenerbahçe kısmının sebebi. Geride bir sürü kulüp var. Kim bu pisliğe bulaşmışsa çeksin artık cezasını. Ne hakları var bunca insanın emeğiyle, duygusuyla oynamaya.
Ha işte temizlenme olayı öyle olmaz. Siz sadece canınızın istediği kulüplerin yönetici ve personellerini içeri tıkarsanız temizlik inandırıcı olmaz. Bu olay bu şekilde olmaz olmaz olmazz...
Canınızın istediği kulüplerin antrenörleri ya şike yapmışsa? Bu da mı temizlik değilYapmayın allah aşkına, bakın şike vardır demiyorum ama ya şike yapmışsa. İnanmayacaksınız değil mi ?
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
o apaçık sırıtmıyorsa başka anlamlara da gelebilir. örneğin bazı paralar konuşuldu. basından okuduğumuz kadarıyla daha önceden alacak meselesiydi o zaman verdik demiş Aziz Başkan. eğer savcı bunun aksini ispatlayamıyorsa o para öyle kabul edilmek zorunda. %99 şike var dense. şike kabul edilmemeli. %100 kesin olmak zorunda.
Tamam biz yapmışsak temizleniyoruzda ya diğer yapanlar ne olacak? Sen aradan sıyır al diğerlerini bırak sonrada temizledim de. Çok komik...
Gecmis yillarda tesvik primi sike sayilmiyordu. Yasayla birlikte suc oldu. Ben mutlaka gecmisin de sorusturulacagina inaniyorum ama bu sorusturma gibi olmasi imkansiz cunku zamaninda gerekli takiplerin yapilmasi gerekirdi. Simdi gecmisteki sike ispat edilemedi simdiki edildi diye temizlik olmuyorsa salsinlar butun iceridekileri hepimiz mis gibi izleyelim tiyatromuzu.
Artik bir taraf olmaktan siyrilma vakti geldi bu sorusturmada. Futbol hayatimizin buyuk bolumunu olusturuyor. Bu sevdigimiz oyuna ihanet etmenin anlami yok. Biraz objektif bakin. Benim gibi dusunen herkese de "FB dusmani" , "Zaten agzinin sulari akiyor dusecegiz diye" , "senin takimin iceride olsa ne dusunurdun" demeyi de birakmalisiniz. Komik ve sacma. Turk futbolunu bir dolap gibi dusunun. Dolabin ici, arkasini temizleyemiyorsaniz hic degilse bir tozunu alin.
Sizin görüşünüze göre Türk futbolu sadece Aziz Yıldırım'ın indirilmesiyle temizlenecek. Teşvik pirimi geçmişte şike değildi, maç satın almak felanda mı şike değildi? Bir takımın yöneticilerini alt yapı sorumlusunu oyuncularını yeni transfer ettiği adamları deyim yerindeyse malzemecisine kadar alıpta diğer takımları bu soruşturmanın dışında tutmak objektif olabilmemizi engelliyor maalesef. Geçmişte araştırılmak istense bir çok kirli işler çıkar zaten. Olayın oluş şekli ve uygulanan prosedürler objektif olmamı engelliyor ki objektif olmayan bir sistem karşısında objektiflik beklenemez...
Kulübümüzün avukatı,eğer bizimle ilgili olan iddialar doğru ise alıcağımız ceza küme düşme değil, türkiye kupasından men cezası olur diyor.
So what?
Saike
Bana da saçma geliyor, sonuçta bu bir resmi maç ve içinde şike varsa gereken cezanın verileceğini düşünüyorum.