Sayfa 114 / 483 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214 ... SonSon
3,391 ile 3,420 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

sıkıntı yok

"Psikolojik baskı gördüm"
    Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Ümit Karan, avukatı aracılığıyla yazılı açıklama yaptı. Ümit Karan, "Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi" dedi.

Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Eskişehirspor'un eski sportif direktörü Ümit Karan yazılı açıklama yaptı. Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ümit Karan, iki sayfalık açıklamasını avukatı Ayhan Sağıroğlu aracılığıyla yaptı.

SAVCI VE POLİSE SUÇLAMA

Gözaltına alındıktan sonra tutulduğu nezarethanede 3 gün boyunca tek başına kaldığını söyleyen Karan, "Üç günlük süre içerisinde psikolojik baskılara maruz kaldıktan sonra ifadem alındı. Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi. Adalet bunun neresinde? Mahkemeye çıktığımda bu yaşananlardan sonra zaten umudum kalmamıştı" dedi.

"BENDEN BAŞKALARINI SUÇLAMAMI BEKLİYORLAR SANIRIM"

Sorguda kendisine başka insanların arasında geçen telefon görüşmelerinin sorulduğunu hatırlatan Karan, "Ben bu konuşmalara ne gibi bir yorum yapabilirim. Benden başkalarını suçlamamı bekliyorlar sanırım. Bülent Uygun ile ilgili birçok soru soruldu. Hepsine de net bir şekilde cevap verdim. Benimle alay edercesine bütün cevaplarıma gülüp geçtiler. Çünkü inanmak istemiyorlardı" ifadelerini kullandı.

"10 DAKİKAYI BİLE BULMAYAN KISA SÜRELERLE OYNATILDIĞIM MAÇLAR İÇİN BENİ NASIL SUÇLAYABİLİRLER"

Soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kıratlı ve ailesiyle dostluğunun 10 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Karan, "10 dakikayı bile bulmayan kısa sürelerle oynatıldığım maçlar için beni nasıl suçlayabilirler, bu kadar kısa sürede bir maça nasıl etki edebilirim?" diye sordu.

"GÖRÜNTÜ VE PARA VARSA NEDEN SUÇÜSTÜ YAPILMIYOR?"

Karan açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu zamana kadar elde edildiği iddia edilen ses kayıtları, görüntüler ve paradan bahsediliyor. Peki tüm bunlar olurken neden suçüstü yapılmıyor, iddia edilen paralara el konmuyor? Yapılamaz, çünkü burada ne Ali Kıratlı'dan ne de bir başkasından alınan bir para vardır, var olduğu iddia edilen telefon konuşmaları da iki aile dostunun yaptığı muhabbetten başka bir şey değildir.Tamamen suçlama yoluna gidip polisin yanlış yaptığı operasyonu ortada hiçbir şekilde para yokken yapılan hatayı telafi etmek adına kamuoyunu yanlış bilgilendirip bizi suçlu ilan ediyorlar. Şu ana kadar hakkında hiçbir adli işlem yapılmamış olan ben haksız yere Metris Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunmaktayım. Gerek şahsım gerekse ailem ve özellikle 5 yaşındaki oğlum bu durumdan muzdarip bulunmaktayız. Haksız tutukluluğum sebebiyle profesyonel yaşantım da büyük yara almıştır. Soruşturma bitiminde suçsuz olduğumuz ortaya çıktığında bu onur kırıcı davranışın benim maneviyatıma yapılan bu saygısızlığın bedeli kim tarafından nasıl ödenecektir?"

7 TEMMUZ'DA TUTUKLANDI

Eski futbolcu Ümit Karan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'Futbolda şike soruşturması' kapsamında 07 Temmuz 2011'de tutuklandı.

28 Temmuz 2011 Perşembe - 14:59
    DHA

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

her geçen gün savcının bittiği gün oluyor.
    (/s)

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Şu ana kadar hakkında hiçbir adli işlem yapılmamış olan ben haksız yere Metris Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunmaktayım. Gerek şahsım gerekse ailem ve özellikle 5 yaşındaki oğlum bu durumdan muzdarip bulunmaktayız. Haksız tutukluluğum sebebiyle profesyonel yaşantım da büyük yara almıştır. Soruşturma bitiminde suçsuz olduğumuz ortaya çıktığında bu onur kırıcı davranışın benim maneviyatıma yapılan bu saygısızlığın bedeli kim tarafından nasıl ödenecektir?"
    Burda çok doğru diyor. Ümit Karan ve diğerleri içinde tek negatif yön bu zaten. O kadar adamı içeri alıp 6 ay sonra delil yetersiz, yok efendim kanıt yok diyerek boştan yere içerde tutarsalar o zaman kimsenin bu adalete de futbolada hiç bişeyede güveni kalmaz.

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Umut Abi'nin de dediği gibi Savcı her geçen gün batıyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Eğer suçsuz çıkarlarsa büyük sıkıntı olacak. Ümit Karan ve Bülent Uygun hem ekmeklerinden olmuş olacaklar hemde itibarları sarsılıp çok zorlu bir süreç içinde yıpranmış olacaklar.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Addolorato View Post
    Eğer suçsuz çıkarlarsa büyük sıkıntı olacak. Ümit Karan ve Bülent Uygun hem ekmeklerinden olmuş olacaklar hemde itibarları sarsılıp çok zorlu bir süreç içinde yıpranmış olacaklar.
    Sadece 2 isim değil ki. Şu an tutuklu ve tutuksuz olarak yargılanmayı bekleyenler, yani bu soruşturma da adı geçen herkes için geçerli. Hatta soruşturmada adı geçmeyip de basının kendince tahmin-iddiaları nedeniyle adı çıkanlar da var. Tutuksuz olarak yargılanmayı bekleyenler belki tutuklu olarak bekleyenlerden bir nebze daha rahat olabilirler ama ne olursa olsun kişinin adı çıktı mı bir kere illa ki etkilenir.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

''Fenerbahçe Bank Asya'ya ve -15 puan ile başlayacak,Trabzon,Beşiktaş,Sivas,Eskişehir Bank Asya'ya gidiyor.Mersin İY -30 puanla kümede kalıyor.Bank Asya'dan 5 takım süper lige alınıyor.''

Facebookta böyle bir yazı görmüştüm ama kaynak neresi hiç bakmadım.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

"Bank Asya'dan 5 takım süper lige alınıyor"

Neden böyle birşey olsun ki ? Adamlar süper lige çıkmayı haketmediyse çıkamazlar. Gerekirse bu lig 10 takımla oynanmalı.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by bursa_mc View Post
    ''Fenerbahçe Bank Asya'ya ve -15 puan ile başlayacak,Trabzon,Beşiktaş,Sivas,Eskişehir Bank Asya'ya gidiyor.Mersin İY -30 puanla kümede kalıyor.Bank Asya'dan 5 takım süper lige alınıyor.''

Facebookta böyle bir yazı görmüştüm ama kaynak neresi hiç bakmadım.
    Keşke facebook'da her gördüğümüzü paylaşmasak. Bunun gerçek olabileceğine kendin inanıyor musun ?

Facebookta çok şeyler yazılıyor,çiziliyor ama her gördüğümüzü paylaşacaksak ohoo

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bir kerem küme düşmeden - puan verilemez .

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Bir kerem küme düşmeden - puan verilemez .
    İtalyada örneği var ama belki bizim hukuk sisteminde yoktur..

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

polis sorguda sezer'in başını duvara vurmuş...

sanırsınız adam seri katil.
    (/s)

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    polis sorguda sezer'in başını duvara vurmuş...

sanırsınız adam seri katil.
    Yalan olabilir . Her haber doğru olsaydı ligde takım kalmazdı.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

sonra emenike olayı.

bu adam için para sayıyor, görüntüleri var dendi. hani nerede?

madem var, adam neden sorgulandıktan sonra serbest kalıyor?

güzelim ülkemde hukuk ne de güzel işliyor.
    (/s)

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Basının şişirmesi, bazı şeylere inanmayıp uydurma deyip bunu da koşulsuz şartsız kabul etmek akıl karı değil bence.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by Homer J.S View Post
    Basının şişirmesi, bazı şeylere inanmayıp uydurma deyip bunu da koşulsuz şartsız kabul etmek akıl karı değil bence.
    çağdaş, emin ol 25 gün boyunca bu olayda hiçbir zaman basının dediğine inanmadım.

hep birinci ağızdan yapılan konuşmalara inanıp, onları koymaya çalıştım buraya.

sezer'in ağzından duymadığımı nerden biliyorsun?

sen basında ''polis sezer'in kafasını duvara vurmuş'' haberi gördün mü?

araştırmadan, sormadan yazmak ta akıl kârı değil bence.
    (/s)

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    çağdaş, emin ol 25 gün boyunca bu olayda hiçbir zaman basının dediğine inanmadım.

hep birinci ağızdan yapılan konuşmalara inanıp, onları koymaya çalıştım buraya.

sezer'in ağzından duymadığımı nerden biliyorsun?

sen basında ''polis sezer'in kafasını duvara vurmuş'' haberi gördün mü?

araştırmadan, sormadan yazmak ta akıl kârı değil bence.
    Açık konuşmak gerekirse böyle bir ihtimal olduğunu düşünmemiştim. Önce bunun için özür dilerim ancak ortalığa tam bir bilgi karmaşası hakim. Birinci ağızdan yapılan konuşmalara bile fazla itibar etmemek lazım, ben hala daha inanmıyorum Sezer'e vurulmuş veya Aziz Yıldırım'ın suratına su fırlatılmış olacağına. Bu tarz insanlara sorgu odalarında, emniyette falan böyle muameleler yapılabileceğine aklım çok yatmıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Kaynak belirt o zaman sen de Umut.Yüksek ihtimal kaynağın antu'dan birisi.Basından çok da farkı yok bence.
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

aziz yıldırım'ın suratın su fırlatılması yalandı zaten. amaçları da belliydi.

kaynak içinse, ne antu ne başka bir site. sezer ile konuşmuş bir taraftar diyip noktalayayım.
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

http://www.ajansspor.com/futbol/supe...ml#yorumlaroku

insanların birebir yaptıkları açıklamalarda savcıyla ilgili hep benzer ifadeler kullanılıyor.Savcı eğer gerçekten bu tarz "kötü polis" taktikleri uygulamışsa bu çok çirkin ve bir savcıya yakışmıycak cinsten.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Çok ilgimi çekmiyorsa uzun yazıları okumam pek.Bu süreçte de pek okumadım uzun yazıları forum haricinde.Bu yazıda bizim durumumuz çok iyi açıklanmış.

Bu Belgelerle Beşiktaş'ı Kimse Küme Düşüremez

Türkiye, Etik Kurulu’nun şike dosyasında vereceği karara kilitlendi. Kurulun kararını
    federasyon yönetim kuruluna bildirmesi zaman alacak olsa da birkaç gün içinde üyelerde net bir fikir oluşacaktır. Belki de oluşmuştur bile.

Kendilerine teslim edilen 26 klasör içinde bugüne kadar basına yansıyan bilgi ve belgelerin
    dışında deliller var mıdır bilmiyorum. Ama kesinlikle var olduğuna inanıyorum. Kaldı ki hiçbir savcı ciddi deliller ya da çok kuvvetli suç şüphesi olmadıkça kimseyi tutuklanmak üzere mahkemeye sevk etmez, mahkeme de tutuklamaz.

Fakat ya belgeler bu kadarsa... Beşiktaş sadece İbrahim Akın ve İskender Alın’a yapılan tekliflere dayanılarak suçlanıyorsa...

Eğer öyleyse Beşiktaş’ın ceza alması imkansız, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in tutuklanması mantıksız geliyor bana. Var olduğu iddia edilen çok ciddi deliller netleşmedikçe Beşiktaşlılar’ın İbrahim Akın ve İskender Alın’la yaptığı görüşmeyi benim mantığım şike kapsamına bir türlü sokamıyor. Sadece transfer teklifi yapılmış. O da maçtan 1 ay kadar önce. Ayrıca İstanbul BŞB yönetiminin tekliften haberi var. Yani olay gizli kapaklı değil.

Holosko takası önerilmiş, kabul görmemiş, transfer de gerçekleşmemiş. Ortalığı karıştıran
    aradaki menajer. Şike yaptığı iddia edilen İbrahim Akın çıkmış takır takır topunu oynamış, golünü de atmış. Dişe diş final maçı olmuş. Sivok 78. dakikada beraberlik golünü atmasa belki maç uzatmaya bile gitmeyecek, kupa Belediye’nin olacak. Bunları kimse görmek istemiyor.

İbrahim Akın “Transfer olursam at da isterim” demiş. Bu mu şike? Fenerbahçe ve Beşiktaş
    için kilit adam İbrahim Akın. O İbrahim Akın emniyette ayrı savcılıkta ayrı ifadeler veriyor ama
    iki tarafta da aynı cevabı verdiği bir konu var.

F.Bahçe’den şike, Beşiktaş’tan transfer teklifi geldiğini söylüyor. Şayet aleyhteki tek suçlama buysa, Beşiktaş’ı kimse küme düşüremez.

İNCE AYRINTILARIN ÖNEMİ
    Emniyette de savcılıkta da en azından kuvvetli şike şüphesi oluşmuş. Ancak onların bakış
    açıları farklı olabilir. Acaba aynı şüphe federasyonda oluşacak mı?
    Bence şüpheli.
    Bir örnek vereyim...

İstanbul Büyükşehir Belediye futbolcusu İskender Alın’ın savcılık ifadesinden bir bölüm:
    SORU: 1 yılda kaç maça ilk 11’de çıktın, kaç maçta 90 dakika oynadın? Hiç Milli Takım’a çağrıldın mı?
    CEVAP: 10-12 maç ilk 11’de oynadım. 4-5 maç 90 dakika sahada kaldım. Milli Takım’a çağrılmadım.

SORU: O zaman, ben niye transfer teklifi alıyorum diye hiç düşünmedin mi? Bu teklif iyi niyetli bir teklif mi?

Yani, sayın savcıya göre İskender kendi takımında bile yeterli forma şansı bulmamış, bu nedenle Beşiktaş’tan teklif alması şüphe uyandırıyor. Bence ortada şüphelenilecek
    bir durum yok. Bir futbolcuya transfer teklifi yapılması için o ismin illa da bütün sezon her
    maçta oynaması, çok gol atması mı gerekir? Milli Takım’a yükselmesi mi gerekir? Asla.

Beşiktaş gibi takımlar kadrolarına alternatif isimler de katmak zorundadır. Kaldı ki Beşiktaş bu sezon için İskender’i almadı belki ama yapılan transferlerin çoğu alternatif isimler.
    Çoğu kendi takımlarında çok fazla süre almayan futbolcular.

Sayın savcı futbol dünyasının içindeki bir kişi değil. Böyle bir teklifi iyi niyetli olarak görmeyebilir, doğaldır. Ama kulüpler için hayati kararı verecek olan yer futbol dünyası. Bu kişiler o ince ayrıntıyı yakalayacaktır. Yakalamak da zorundadır.

Çünkü o ince ayrıntılar bazılarının hayatını karartacak, bazılarını da aklayacak.

TOPU ETİK KURULU'NA ATMAK ÇÖZÜM DEĞİL
    Bir kez daha belirteyim. “Beşiktaş düşmez” öngörüm, tüm belgelerin bugüne kadar ortaya çıkanlardan ibaret olmasına dayanıyor.

Aynı belgeler, bilgiler doğrultusunda kızsak da üzülsek de Fenerbahçe’yi de kolay kolay
    kimse kurtaramaz. Ki bu konuda bile vicdanların rahatlaması için soru işaretlerinin tamamen ortadan kalkması şart.

Bazı Beşiktaşlılar’ın yorumlarına gelirsek...

Diyorlar ki, “Fenerbahçe uğruna Beşiktaş’ı da yakacaklar.”
    Asla mümkün değil.
    Talimatlar net. Federasyon da bunun dışına çıkamaz, keyfi hareket edemez.

Keyfi hareket edemez de söz federasyona gelmişken bir noktaya daha değinelim.

Federasyon temkinli davranıyor. Acele karar vermemekle çok da doğru yapıyor. Gerekirse karar sezon sonuna sarksın. Yeter ki hata yapılmasın. Yaşın yanında kuru da yanmasın.

Başkan Mehmet Ali Aydınlar talimatlara dayanarak topu Etik Kurulu’na attı. “Belgeleri görmem. Bu işin vebali var” diyor.

Şike var mı yok mu, teşvik var mı yok mu kararını Etik Kurulu verecekmiş.

Kurul üyeleri gerekirse tüm şaibeli maçları tekrar tekrar izleyecekmiş.

İzlemelerinde de görüş belirtmelerinde de tabii ki sakınca yok. Ama onlar da sonuçta hukukçu. Futbol adamı değil.

Son kararı da yönetim kurulu verecek. Günahı da sevabı da sizin boynunuza. Vebali de varsa katlanacaksınız. Her köşeye sıkıştığınızda topu birine atamazsınız.

Etik Kurulu taşın altına elini sokuyorsa federasyon yönetimi de sokmalı.

Örneğin, Aykut Kocaman’ın da işaret ettiği gibi Cüneyt Tanman.

Etik Kurulu’ndaki avukatlar maçları izleyip şike kararı verebiliyorsa Tanman ve sizler niye izlemiyorsunuz?

Meriç Müldür/Habertürk
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Nihat Ozdemirde alinmis.Artik islerin raydan ciktigini ve kontrolu kaybettiklerini dusunuyorum.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul, Antalya

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, futbolumuz cuma sabahına gözaltılarla başladı. Erken saatlerde emniyete gelen isimler sağlık kontrollerinin ardından gözaltına alınmaya başladı.

İlk olarak Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Murat Özaydınlı ve Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya gözaltına alınan isimler oldu.

Bir süre sonra İstanbul BB'li futbolcu Can Arat'ın gözaltına alındığı bilgisi geldi.

Özaydınlı Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine gelirken basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.
    Son olarak eski hakemlerden Zafer Önder İpek gözaltına alınan isimler arasına katıldı.

FUTBOLDA ŞİKE SORUŞTURMASI'NDA 3'ÜNCÜ DALGADA GÖZALTINA ALINANLAR
    Murat Özaydınlı
    Hasan Çetinkaya
    Can Arat
    Zafer Önder İpek

ntvspor.net

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bunun sonucunda ne takım kalacak nede başka bir şey kontrolden çıkmış gibiler artık bence resmen onuda al bunuda al muhabbetine döndü.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Nihat ozdemir demisimde sabah sersemligiyle dikkat edemedim murat ozaydinliymis.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ugur ucar ve seneckyde ifade veriyormus
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ugur ankaraya geri donuyormus ama seneckynin sorgulamasi devam ediyormus tivitirda mahkemeye sevkedilcek filan diyorlar da neye gore diyorlar bilmiyorum
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

düşsek de rahatlasak yav

Mesaj Yetkileri