Basketbol konusunda iddialı değilim ama kendimce seneye nasıl bir planlama içerisinde olmamız gerektiğini özetleyeceğim.
Öncelikle 1 numarada artık delici siyahi oyuncular olmasın lütfen, gerekirse ağır,kibar kibar oynayan attığından çok asist yapan bir avrupalımız olsun. Skor konusunda boş sutlarda keskin bir adam olması yeterlidir.
2 numara için ise atletik güçlü bir amerikalı bulursak iyi olur 3'lük konusunda güven vermesin ama orta mesafe şutu ve deliciliği olsun.
3 numara eli titremeyen bir şutör olmalı. Böyle oyuncu çok avrupa'da. Bizim rakiplerimiz nasıl buluyorsa bizde bulabiliriz. Fenerbahçe'yi üçlük yağmuruna tutuyor bir çok takım bu tarz oyuncularla.
Pota altlarına gelecek olursak. Ben artık 3'lük falan atabilen nispeten yumuşak pota altı görmekten bıktım bu takımda. Minimum 1 tanesi tank gibi olsun artık,diğeri ise çıkıp 3'lük atmasın pozisyonunda kalsın ama görev yerinden güzel şut atsın. Sadece turnike ya da smaç yapmasın yani, geriye çekilip,sağa sola dönüp bırakıyorlar ya oyuncular o tarz bir adam olsun.
Rotasyon için zaten elde oyuncu çok,takım oyununu bozmayacak adamlarla o konuda devam edilebilir. Eğer Hidayet gelirse sezon sonu,bana gelecek gibi geliyor. O zaman bench'te çok iyi şutu olan bir adam bulundurmamız gerekir. Maç sıkıştığında falan girip cezayı kesip oturmalık.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly