26-05-2012 - 2-3'lük Finlandiya yenilgisi sonrası yazdıklarım:
Ben kendi adıma; Abdullah Avcı'yı sadece bu maçtaki hatalarından dolayı eleştirmiyorum. Hatta üstteki mesajımdan da belli olacağı gibi eleştirmek için acele etmedim. Ben Abdullah Avcı'yı genel olarak, göreve geldiğinden bu yana halen kadro istikrarı yakalayamamasından dolayı eleştiriyorum. İlk başlarda oynanan hazırlık maçlarında bol bol oyuncu denemesi normaldi elbette. Ancak Portekiz maçından itibaren o maçla birlikte Ukrayna ve Avusturya maçlarını artık kafasında netleşmiş bir 11'le oynamamız gerekirdi bence.Normal bunlar henüz oyuncu deneme süreci, oyuncular ilk kez birarada oynuyor çoğu. Önceden kalan bir takım iskeleti olmadığından her maç farklı kadro çıkıyor. O yüzden takım savunmasının aksaması, çok gol yememiz gayet normal. Şu an için sadece bireysel performansları değerlendirmek lazım bence. Takımın iskelet kadrosu şekillendikten sonra Milli takımın genel görüntüsü, alınan skorlar ve Abdullah Avcı'nın seçimleri hakkında tartışmak daha doğru olur düşüncesindeyim. Avcı'nın bu turnuva bittikten sonraki süreçte artık kadroyu şekillendirmesi şart.
Resmi maçlarımız başladı, peki şunlara net cevap verebiliyor musunuz?:
- Volkan'ın yokluğunda 1.kalecimiz kim?
- Tüm oyuncular oynayacak durumda olduğunda stoper ikilimiz kimler?
- Tüm oyuncular oynayacak durumda olduğunda orta sahanın ortasındaki ikilimiz kimler?
- Sağ açık oyuncumuz kim?
- Forvetimiz kim?
Eğer halen bu sorulara net cevap veremiyorsak demek ki ortada ciddi bir sıkıntı var. Hayranlıkla izlediğimiz İspanya, Almanya gibi takımların ilk 11'lerini ezbere sayabiliriz bir çoğumuz. Çünkü adamların sistemi belli, kadroyu da oturtmuşlar, tıkır tıkır oynuyorlar. Podolski, Klose gibi isimler kulüplerinde dökülürken milli takımda takır takır oynuyorlardı. Çünkü Löw oyun sistemini belirlemişti, o sisteme uygun kadroyu da belirlemişti kafasında. Ne olursa olsun hep aynı oyuncuları oynatmaya özen gösterdi ve meyvelerini topladı sonrasında. Şimdi Klose yaşlandı Gomez'i monte etti yerine. Götze, Schürrle gibi süper yetenekli oyuncuları bile birden almıyor takıma, yavaş yavaş önce kadroya ve sisteme uyum göstermelerini sağlıyor. İspanya'da Fabregas gibi bir süper yıldız yedek bekledi yıllarca, niye? Çünkü sistem vardı ve o sisteme en uygun oyuncu Xavi idi. Şimdi baktılar olmuyor forvetsiz sisteme geçtiler sırf Fabregas'ı oynatmak için o ayrı
Abdullah Avcı bu gruptan çıkamasak bile Milli takımın başında uzun yıllar kalmasını istediğim bir hoca. Eleştirim kadro seçimine değil, kadro istikrarı sağlayamamasına. Kadro istikrarı sağlandığında da eleştiriler olacak mutlaka. Falanca oyuncu çok formda niye oynamıyor, filanca oyuncu bu kadar formsuzken niye oynuyor vs... İşi kolay değil, ama eleştirilere kulak tıkayıp bunu sağlaması lazım diye düşünüyorum. Bunu sağladığında her türlü kadro seçimine saygı duyarım. Selçuk'u oynatmaz saygı duyarım, sistemine uygun değildir olabilir. Ama önce bize bir sistemi olduğunu göstermeli.