pas oranı az dediğin için Stoch'u orada oynatma dedim. çünkü; Stoch'un takımı yönlendirme mentali yok.
pas oranı az dediğin için Stoch'u orada oynatma dedim. çünkü; Stoch'un takımı yönlendirme mentali yok.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Peki Sow'un yanında hangi tip forvet alıp oynatıyım ? Pivot iyi olur galiba.
@ThreepWooD
Şu fillippe soutto'nun ve sol bekteki juninho 'nun altıgen şemalı profili paylaşabilir misin taktiğinle ilgili kafamda bir yorum yapacagım da. 4-3-3 üzerine çok uğraştım ben de.
Arkadaşlar, kariyer sayfasındaki kariyerime beklerim, süper kupayı aldım, 12. hafta sonunda gsye 9 puan fark yaptım, valencia arsenal molde grubundan 4. maç sonunda 10 puanla çıktım. Taktikle ilgili sorularınızı memnuniyetle cevaplarım başlığımda. Zaten gerek transfer gerek taktiklerimle ilgili bilgiler veriyorum kariyerimde.
@davidvilla
Bu 2 oyuncuyu alarak ilk sezondan Şampiyonlar Ligini aldım ben, Munoz falan alayı 2. sezon geldi.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Sizler iyisiniz ben Şampiyonlar Ligi'ni 2019 yılında alabildim![]()
@ThreepWooD
4-3-3 yaparken 3lü ortasahada yumusak oyuncu bir türlü kullanamıyordum. Sen de kullanmamışsın.
3 oyuncunun da defansif özellikleri çok sağlam. Özellikle sol bek ile beraber takımın work rate'ini de arttırmışsın. Oyunu genişletip kanatlara açmıyorsun sanırım biraz dar oynuyorsun çünkü kanat oyuncularını hucum yapmışsın ortasahayı daha direkt geçmen gerekiyor bu durumda. Ben geniş alanda oynattığım için hep o kanatları "destek" ayarlamak zorunda kalıyorum o zaman da santrafor tek başına yapayalnız kalıyor. Ortasahadan bir "hucum" ayarlı oyuncu yolluyorum ama o da geç kalıyor destek olmakta. Bir türlü 4-3-3'ü geniş alanda oynamayı oturtamadım.
Akşam eve gidince kanatları hucum ve gizli forvet bekleri kanat bek olarak ayarlayıp orta 3lüyü de defansif olarak guclu adamlardan yapıp, ön liberoyu da "çapa" yapıp öyle deniycem bakalım. Barca'nın bir dönemler maç içinde dönüştüğü 3-4-3 gibi. Diziliş 4-5-1(4-3-3) aslında ama hucumda bekler cıkıp ön libero kalınca, kanatlar da forvete donusunce 3-4-3 goruntusu olşuyor bakalım oluşacak mı![]()
Yok 4-3-3 dizilişini bozmak istemiyorum.
Amr/aml 'yi ofansif içe kateden hucumcu yaptım, bekleri de ofansif kanat yaptım dün akşam. Ama yine de bekler ile açıklar çok çarpıştılar. Nedendir bilinmez "inside forward" yaptıgım adamlar anca top ayaklarına gelince içe katediyorlar. Topsuz alanda kanatta bekliyorlar içeri girmiyorlar o zaman da bekler bindirme yapınca çok yanyana kalıyorlar. Yok bir türlü 4-3-3 de kanat futbolunu oturtamıyorum4-4-2 de 4-2-3-1 de hatta 4-1-2-1-2'de aldığım verimi alamıyorum. Belki de oyun bunu biraz 4-5-1 gibi görüyor ondan olabilir. Hucum sistemi olarak görmüyor olabilir o yuzden oyunu daraltmamı istiyor olabilir.
Kweuke 46 maç 41 gol 7 asist ligde 32 maç 35 gol 4 asistSow falan hikaye anlıyacağınız, tek forvet oynatmama rağmen bunları yaptı ki 10-12. maça kadar kornerleri arka direğe attırıyordum 2 tane falan kafa golü atmıştı ön direğe attırıp kweukeyi de ön direğe alınca 10dan fazla gol attı kornerlerde ön direkten kafa vuruşuyla. En başan ön direğe attırsaydım belki de 40 gol atacaktı.
![]()
Avrupada valencia arsenal molde grubundan daha 4. maç sonunda 10 puan yaparak lider çıktım 2. turda portoya elendim. İki maçı da 90 dakka oynadım ilk maçı deplasmanda 2-1 kaybettim(kötü oynadım) 2. maçta iyi oynadım ama golü bulamadım 90+3te yediğim golle 1-0 kaybederk elendim. Kariyer sayfasında kariyerim var. Türkiye kupasında da trabzon gs ve ibbnin olduğu gruptan 4. maçta çıktım yine yarı final ilk maçıında deplasmanda bursayı 3-0 yendim ligde de bursayla kapıştığım için skorun da verdiği avantajla rövanşta volkan dışında tam rotasyona gittim ve evimde 5-1 kaybederk elendim![]()
Ha kariyerdeki hedefim ligi her sene almak, şampiyonlar ligini ve dünyadaki diğer kupları zaman içinde almak. Türk milli takımı ya da başka bir milli takımla avrupa ve dünya kuplarını almak. Zaten yazmıştım bunu en başta.
İlk 2 açtığım oyunda şubatı görmeden kovuldum
3. Oyunda ilk olarak teknik kadroyu baştan aşağı değiştirdim
Tavsiye üzerine kweuke yi 3.8 aldım (2. Sezon 15e sattım )
Şl de ikinci turda çelsiye bi golle elendim
Ligi 3. Tamamladım kweuke 15 e sowu 14 e satıp manunun satılığa çıkardığı j hernandezi 11 e aldım yedeğe de umutu kiraladım
Stochu da 10 a satıp yerine ocakta anlaştım bi beleş eleman aldım
Kısa vadede başarı istemiyorum özellikle gerçekçilik açısından öyle daha hoşuma gidiyor
Taktiği de ilk defa kendim yaptım çok da iyi gidiyoruz bakalım hayırlısı
benim oyunda baroni coştu yahu. genel olarak kendisine kanım ısınmadığı için oyunda da sattım devre arası. ama ortasaha çöktü şimdi onun gidişiyle. yerine aldığım adamdan da verim alamıyorum.
bugünleri de görecek miydim?![]()
(/s)
Ben yeni kariyer açtım da birkaç sorum olacak. İlk senemde transfer yapmadan 4-4-2 iile oynayacağım seneye Sow hariç bütün yabancıları satmayı düşünüyorum, tabi satabilirsem. Wellington Nem ve Carlos Fierro'yu sezon sonu gelecek şekilde transfer ettim. Seneye 4-3-1-2 oynamayı düşünüyorum.
Sorulara gelecek olursak;
1- Sol kanadı tek başına felç edebilecek sol bek tavsiyeleriniz.
2- Recep Niyaz ve Salih Uçan'a kimlere tutor vermem lazım.
3- Volkan'ın sözleşmesini yenileme konusunda inanılmaz sıkıcı bir durum var. Adamla 3.8 milyona anlaşıyorum ama milli maç pirimi yüzünden sözleşme yenileyemiyorum. 58 istiyor ben 43 verebiliyorum ve bu konuda temsilci Nuh diyor peygamber demiyor. Sizce Sinan Bolat'ı alsam aynı performansı verir mi yoksa sözleşmeyi ne yapıp edip yeniliyim mi?
1 - bardachow, luis ibanez, de ceglie.
2 - dirk kuyt'a rahatlıkla verebilirsin. kuyt'ı bu yüzden takımda tutuyordum ama 8 ay sakatlanınca bye bye dedim.
(/s)
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Fenerbahçe'de oyuncu kalabalığı çok geldi bana. Özellikle son yapılan transferlerden sonra sanki boşa para akıtıyormuşum gibi geliyor. Bu zihin yapısına geçince Orhan, Selçuk ve Semih gibi isimleri gönderip kadroyu minimuma çekmeye çalışıyorum olmuyor, taliplileri çıkmıyor. Ziegler'in kiralık sözleşmesini fesih ediyorum bir tek onun maaşını yok edebiliyorum kadroda.
Volkan Demirel hakkında doğru kararı verememek tedirgin ediyor üstüne. Sezon sonunda bedava transferden Sinan Bolat ile anlaşmak istiyorum ve Volkan Demirel'i satıp kâr etmek istiyorum. Fakat bu takım Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyor ve Mert Günok ne kadar yeterli olabilir diye düşünüyorum. Üstelik lig platformunda garantisi olmayan bir isim Mert bu da bir soru işareti.
Bu konuda düşüncelerini paylaşmak isteyen deneyimli arkadaşlardan yorum bekliyorum. Nasıl bir politika izlemeliyim? Kontrat yıllarında olan ve kadroda düşünmediğim isimleri satana kadar beklemek istiyorum. Fakat başarılı olamama ve kovulma durumu beni düşündürüyor. Yabancı sınırının düşürüldüğü yıllarda yabancı haklarını hangi mevkiler üzerinde kullanılmalı? (Yabancı hakkı yanılmıyorsam 5 oluyormuş)
4-2-3-1 dizilimini kullanan biri olarak AMC bölgesi için Salih Uçan'ı titizlikle hazırlamayı düşünüyorum. O bu bölgeye adapte olana kadar geçici isimlerle orayı kapamak ilk amacım. Bunun için kiralama yöntemine gideceğim. Çok etkileyici bir regen çıkmadığı taktirde yabancı haklarımdan birini forvet mevkisi için kullanacağım. Uzun vadede gitmek istemediği sürece Sow kalacak takımda.
AML için Stoch ile kontratı bitene kadar idare edeceğiz, ardından Kayserispor takımından Ömer Bayram ile hemen temaslara başlayacağız. Sağ kanat için Krasic ile sürekli devam etmek istiyorum ama uzun soluklu bir kariyer yaşarsam Gökhan Töre'nin kontratının bitimini bekleyebilirim. İlk tercih Krasic.
Geriye kaldı 3 yabancı hakkı ve 7 tane oyuncu. Orta sahada Türk olarak kullanabileceğim bir oyuncu göremedim. Özellikle Emre ve Meireles ayrılana kadar oraya Xavi*Iniesta vari iki oyuncu olup yetiştirmeye başlayacağım. Her zaman REGEN oyuncular için tetikte olacağım yabancı hakkından olabildiğince esneklik sağlamalıyım.
Dünyada yaşanan sol bek kıtlığı yüzünden REGEN oyuncu çıkmadığı taktirde yabancı bir oyuncu düşünüyorum. Kısa süreliğine açtığım oyunlarda Hertha BSC takımında Nico Schulz isimli 19 yaşında bir adam keşfettim, fiyat olarak uygun bir şeyler hazırlarsak mutlaka anlaşacağım onla.
Sağ kanat olarak Bursaspor alt yapısından Ozan Tufan ilk tercihimdir, tartışmasını yapmayı bile düşünmüyorum. Yeni bir Gökhan Gönül olacaktır kendisi.
Duruma göre iki yabancı hakkı ve 2 oyuncu oldu. Orta sahada bir yabancı oyuncu kullandığımızı düşünürseniz stopere bir yabancı oyuncu alabilirim. Yanına sağlam bir türk stoper aldığım zaman her şey güllük gülistanlık olacaktır.
Baya uzun bir yazı oldu ama içimi dökmek istedim. 4-5 kere Fenerbahçe kariyeri açıp kapadım ve istediğim hazzı bir türlü sağlayamadım. Sizinde bu konuda yardımlarınızı şiddetle bekliyorum teşekkürler.![]()