Sayfa 12 / 14 İlkİlk ... 21011121314 SonSon
331 ile 360 arası toplam 408 sonuç

Konu: TFF'den yabancı sınırlandırması kararı

Nesil
    2006
    Yer
    06

Ya arkadaşlar şucuymuş, bucuymuş muhabbetlerini bir kenara koyalım Allahın aşkına . Başımıza ne geliyorsa bu yüzden geliyor zaten. Ortada bir yanlış var mı ? %100 var
    Yabancı sınırını indirdikçe indirdiler . Bunun en önemli sebebi neydi ? Sözde Türk futbolunun kalitesi artacaktı. Evet gerçekten Türk futbolunun geldiği yer meydanda. Şampiyonlar ligine şampiyonumuzu böyle giderse direkt gönderemeyeceğiz. Beş para etmez Türk futbolcularına çekilen bonservis fiyatları ortada.

Şimdi bu yanlıştan dönülecekse kalkıp gene bunun altından da bir sebep aramayalım , neden şimdi diye sormayalım , bırakalım da hatanın neresinden dönerlerse kardır misali sevinelim.

Edit: Bu arada Galatasaraylıyım hani o da bilinsin

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Yahu hala Fenerbahçe'nin sınırlamayı savunduğu sanılıyor. Fenerbahçe sınırlamayı savunmuyor; daha önceden 6+0+4'ü kabul edip, transfer dönemi başlamış ve liglerin başlamasına 1 ay kalmışken uygulamanın değiştirilmesine karşı çıkıyordu. Asıl dertleri bu olmayabilir ama yaptıkları her açıklama bu yöndeydi. Tabii burada niyet okuyan bazı arkadaşlar aksini iddia edeceklerdir muhakkak. Niyet okumaya başlanırsa herkes birileri hakkında asıl amaçları buydu gibi niyet okumaları yapar.

Ocak ayındaki düzenleme de büyük ihtimalle Ocak transfer dönemi için değil, bir sonraki transfer dönemi için geçerli olacaktır.

Kızılması gerekenlerin başında en az, bu kuralı uygulamaya sokup, değiştirmeyenler kadar; o malum toplantılarda bu kurallara onay verip, sıkışınca da taraftarlarının önüne sadece TFF'yi ve ezeli rakiplerini atmaya çalışan, bu sezon başındaki +1 düzenlemesine itiraz etmeyip kullanan mahkemeye taşıyamayan yöneticilerdir.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Sınırın kaldırılmasını isteyen yıllardır Fenerbahçe zaten. Bu konuda ilk sırada yazılacak takım. Elma ile armutu karıştırıp Fenerbahçe sınırlamanın kalkmasını istemiyordu falan tarzı yorumlar bana göre samimi değil.

İkincisi çok ağır şartlar konulmadan serbest bırakılması iyi olacaktır. O zaman görelim kazma kazma yerli oyuncularının gerçek fiyatlarını. Acaba kaç Türk oyuncu futbolu bırakacak, aralarından iyiler çok çalışıp çıkacak. Eğer gerçekten elit yerli oyuncular isteniyorsa sapla saman ayıklanmalı. Buda sınırsız yabancı ile olur. Hep düşünüyorum şöyle kısa yoldan topçu olacaksın, 2 hareket yapıp parayı kıracaksın. Bugünkü piyasa aynen böyle. Hiç bir vasfı olmayan adamlar futbolcuyum diye geziyorlar. Bu sınırlamadan sonra alt yapıya da önem vermek gerekir. Sınırı serbest bırakma kararını alt yapıyla ilişkili hale getirmekte önemli tabi.

Nesil
    2006

Yabancı sınırı olmasın alt yapı sınırı olsun. Her kulübe kendi yetiştirdiği oyuncuyu kadroya alma zorunluluğu getirsin. İlk 18'de 7 oyuncun kendi alt yapından olacak kuralı konsun. 30 yaşında da olsa kendi altyapısından ise kabul edilsin. Böylece her takım gençlere ve alt yapıya yatırım yapar. Kimin kaç yabancı aldığının önemi kalmaz. Bu kural şuan bildiğim kadarı ile Almanya ve İsveç'de var. İki milli takımda ortada. Almanya zaten son 4 dünya kupasında yarı finalden önce elenmedi. İsveç her turnuva'da var.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Nasıl ya Galatasaray Nani ile anlaştığı sezon sınırlamadan dolayı bir çok oyuncuyu alamasın , gereksiz yerli harcalamalar yüzünden borca girelim sonra sınır kalksın Galatasaray bu sefer yabancıları zaten alamasın oh ne ala memleket ...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Siz yine kendinizi düşünün. Galatasaray başarılı olsun, Galatasaray başarısız olsun. Bu ülkenin tek derdi Galatasaray zaten.

3-4 tane €4-5M'luk maaşla fahiş fiyatlara gözden düşmüş yıldız getireceksiniz diye, taraftarın egosunu tatmin edeceksiniz diye Türk Futbolu katledilemez. Hep Arap kafası, küçük zihniyet.

Ligdeki bütün takımlar vasat altı vasat yerli rotasyonlarını komple vasat yabancılar ile dolduracaklar. Çok oyuncu alınacağından kulüplerin bütçeleri yetmeyecek, krize girecekler. Üzerine her gelen Arap ülkesi zannedip fahiş fiyat çekiyor/ büyük para için geliyor. Zaten tek beklenti başarı olan zihniyetten ötürü çok az genç oyuncu oynarken, şimdi hiç biri oynamayacak. Tek tük yetişen oyuncular da çıkmayacak. Alt liglerde zaten oyuncu yetişmiyor altyapıya ayrılacak para olmadığından -komple transfer bütçesine ekleniyor, altyapıya bütçe çıkarılmıyor-, üst liglerin kadro dışı kalan oyuncularını topluyorlar.

Komple ülkenin altına dinamiti yerleştirin aferim. Almanya yetiştirsin de Milli Takım'a gitmeden biz alırız diye dua edelim. Çok büyük kararmış gerçekten.

Tesis yok, antrenör yetersiz, altyapıda bile maç kazanmak tek mesele/kazanamayan kötü antrenör, para yok, kulüp az, tarama yok, tıbbi olanak yok, kıyak çok. Aferim, çok büyük başarı elde edilecek san. Zorunluluktan dahi olsa oynayanlar arasında tek tük oyuncu yetiştiği bu günleri çok arayacağız.
    Last edited by Cengo : 15.Ekim.2014 at 01:33
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Nasıl ya Galatasaray Nani ile anlaştığı sezon sınırlamadan dolayı bir çok oyuncuyu alamasın , gereksiz yerli harcalamalar yüzünden borca girelim sonra sınır kalksın Galatasaray bu sefer yabancıları zaten alamasın oh ne ala memleket ...
    Gözünüzü seveyim bana şunlarla gelmeyin.

Nani ile anlaşılmış falan fistan tamamen saçmalık. Nani ile yarın da gidip anlaşırsın şuan Sporting de hayır diyeceğini sanmıyorum.

Galatasaray kadrosunu gereksiz Türk oyuncularla şişirdiyse bu tamamen planlama hatasındandır. Bunu bir tek siz yapmıyorsunuz Fenerbahçe de yapıyor, Milan da yapıyor birçok Avrupa devi de yapıyor.

Borca girmek, kadroyu gereksizlerle şişirmek bunlar tamamen yönetim planlama beceriksizliğidir. Bu beceriksizliğin üstünü TFF'nin sınır olayıyla kapatmak da gerçekleri görmemek olur.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Fenerbahce avrupada yokken yabanci sinirlamasi 7 den 5 e iniyor simdi tekrar seneye avrupada olacak yabanci sinirlamasi kalkiyor aa tesadufmu desek ne desek bilemedim ben sahsen.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

yabancı sınırı 3müş 5miş ile olacak iş değil sınır değişecekse toptan kaldırılsın. 2 sene için 6+2 yaptık sonra çeşitli sebeplerden geri çektik olmasın.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by byariff View Post
    Fenerbahce avrupada yokken yabanci sinirlamasi 7 den 5 e iniyor simdi tekrar seneye avrupada olacak yabanci sinirlamasi kalkiyor aa tesadufmu desek ne desek bilemedim ben sahsen.
    2 yıl önce verilen bi karar ve o ara fenerbahçe'nin cezası yoktu.

Sınırın kalkmasına karşıyım ben yabancı çöplüğüne dönecek lig, orta ve vasat altı yabancılarla şişecek klüplerin kadrosu. Sınır olmayacaksa sadece 21 yaş altı yabancılar için olmasın sınır.

Nesil
    2010
    Yer
    Eskişehir

Almanya ligi kurallarını direk "copy-paste" yapabiliriz bence

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Gece gece iyi güldüm bunu umarım normal kafayla yazmamışsındır

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Kısa bir süredir yaptığın yorumları gerçekten üzülerek okuyorum Arif'im.

Bizim aramızdaki samimiyete dayanarak söylüyorum ki, o twitter'daki balonları duyumcu arkadaşları okuya okuya sanırım seninde gözünü Fenerbahçe düşmanlığı bürüdü onlar gibi.

Eskiden gerçekten bir şeylere dayanıyordu yorumların ama son zamanlarda bu tamamen yerini ön yargıya bıraktı. Bu yorumunu da hayretle okudum ve sonunda bi kahkaha attım.
    Last edited by Kaka Leite : 15.Ekim.2014 at 05:01 Reason: Anlam bozukluğu düzeltildi.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

gencler okumazsiniz olur biter kullanicin engelleme var hem enerijinizide bosuna harcamazsiniz gulerek. neyin ne oldugu gayet acik ve net.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Yabancı sınırında 22 yaş üstü alınacak olan yabancılara belirli sayıda milli maçta oynamış olma zorunluluğu ile bence tamamen serbest bırakılabilir. Bu sayede iç piyasada da normalde 1 milyon € etmeyecek adamlar 10 milyon € bedelle pazara koyulmazlar. Hem bu sayede kadrodaki "nasıl olsa bize mecbur" diye sulak yer bulmuş camış misali davranan futbolcular da kendine gelebilir
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar neye sasiriyorsunuz FB avrupaya gideceği sezon sinirin kalkacağını herkes söylüyordu zaten iki sene önce. Fener cl sampiyonu olsun sorun değil. Yeter ki salih dursun lar 3m euro etmesin. Yıllık 1m maaşlar almasın. Emre Çolak gitsin 100k maasa mainzde oynasın. Alper Potuk norwiche gitsin. İsmail köybaşı zuriche gitsin falan.

Nesil
    2006
    Yer
    06

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Siz yine kendinizi düşünün. Galatasaray başarılı olsun, Galatasaray başarısız olsun. Bu ülkenin tek derdi Galatasaray zaten.

3-4 tane €4-5M'luk maaşla fahiş fiyatlara gözden düşmüş yıldız getireceksiniz diye, taraftarın egosunu tatmin edeceksiniz diye Türk Futbolu katledilemez. Hep Arap kafası, küçük zihniyet.

Ligdeki bütün takımlar vasat altı vasat yerli rotasyonlarını komple vasat yabancılar ile dolduracaklar. Çok oyuncu alınacağından kulüplerin bütçeleri yetmeyecek, krize girecekler. Üzerine her gelen Arap ülkesi zannedip fahiş fiyat çekiyor/ büyük para için geliyor. Zaten tek beklenti başarı olan zihniyetten ötürü çok az genç oyuncu oynarken, şimdi hiç biri oynamayacak. Tek tük yetişen oyuncular da çıkmayacak. Alt liglerde zaten oyuncu yetişmiyor altyapıya ayrılacak para olmadığından -komple transfer bütçesine ekleniyor, altyapıya bütçe çıkarılmıyor-, üst liglerin kadro dışı kalan oyuncularını topluyorlar.

Komple ülkenin altına dinamiti yerleştirin aferim. Almanya yetiştirsin de Milli Takım'a gitmeden biz alırız diye dua edelim. Çok büyük kararmış gerçekten.

Tesis yok, antrenör yetersiz, altyapıda bile maç kazanmak tek mesele/kazanamayan kötü antrenör, para yok, kulüp az, tarama yok, tıbbi olanak yok, kıyak çok. Aferim, çok büyük başarı elde edilecek san. Zorunluluktan dahi olsa oynayanlar arasında tek tük oyuncu yetiştiği bu günleri çok arayacağız.
    Sakin ol dostum. Ülkenin derdi ne A takımı ne B takımı olmalı diye ben ilk paragrafını önce bir düzelteyim. Söylemlerin hep bir tarafgirlik kokuyor. Hep bir teyakkuz halindeyiz maaşallah. Arap kafası ,küçük zihniyet falan bunlara gerek yok.

Yabancı sınırının aşağı çekilmesi bayağı bir hoşuna gidiyor anladığım kadarıyla. Yabancı kuralı düştükçe Türk futbolunun ne kadar 'yükseldiğini' de zaten hepimiz biliyoruz öyle değil mi. Türk futbolcusu mevcut düzende ne kadar değerli olduğunu biliyor ,belki de o yüzden vasatın üstüne çıkamıyordur ne dersin. Avrupa'da hangi büyük ligde bizimki kadar bir sınırlama var önce onu iyice bir araştırmayı öneririm sana.

Altyapı olayına gelirsek ,Almanya,İsveç kadar altyapısına yıllarca para ,kaynak harcamış kaç tane ülke var ona da bakmanı öneririm. Sürekli Almanya örneği veriliyor . Bizim sorunumuz da bu zaten . Sürekli uç örnekler ve isyan. Yahu arkadaş altyapıya belki bu sebeple kaynak ayırılması şartı gelir , yani şart koşarlar yabancı sınırı kalkacak şu kadar bütçe de altyapıya ayrılmalı gibi , da belki işin ucundan biz de başlarız güzel olmaz mı . Ortada kötü giden bir durum var , mevcut düzen bozuk onda hemfikiriz heralde. O yüzden şimdiye kadar yapılamayan işlerin yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Yabancı sınırı kalkmamalı değil, "2 sene öncesinden verilen karara uyulmalı" taraftarı oldu Fenerbahçe.

2 sene öncesinden alınan kural yabancı sınırıysa ve o zaman bu kural oy birliği veya oy çokluğu ile kabul edildiyse bu kural uygulanmalı. Galatasaray'ın transfer döneminin ortasında bu kuralı değiştirmeye kalkması zaten saçma bir hareketti. Nitekim kabul edilmedi de.

Şimdi tekrar kural değişsin deniyor. Ben şahsım adına yabancı kuralını saçma bulanlardanım. Fakat bu işlerde çoğunluk ne derse o olur. TFF, Kulüpler, Milli takım sorumlumuz toplanıp bir karar almalı ve artık kural değişmemeli. İster sınırsız olsun, ister artsın, ister bu seviyede kalsın yeterki her sene hurra sil baştana dönmesin iş.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2014
    Yer
    İstanbul

Mali başarısızlığınızı Fenerbahçe üzerinden örtbas etmeye çalışmayın lütfen. ABOOO'nun söylediği Galatasaray başarılı olsun derdiniz yüzünden hoca gitti diye Milli Takım'ın da rakiplerini destekler oldunuz zaten. Onda da bahaneniz yönetim değişsin. Bunda da "Fenerbahçe başarılı olacak diye kaldırılıyor".

Sabit bir yabancı kuralı olmalı fikrine katılıyorum, artık yeter. Her sene kural değiştiriyoruz.

ABOOO yine fb yonetiminin sesi olmuş

Haci seni a.y yonetime alsa gram siritmazsin yemin ederim

Ben yabancı siniri kalksin diyenlerdenim hala. Oyuncu yetistirmenim sinirla alakasi yok. Baska bir olay cok konustuk zaten yapilacaklar belli almanya ornegi dimdik karşımızda.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Ne olacaksa sabit bir şey olsun. En az 10 yıl boyunca değiştirilmesi dahi teklif edilemesin.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yıldırım Demirören yönetimi olduğu sürece bu sabit bir düzenli kararın çıkması zor. Abuk sabuk bir şey icat ederler, beğenilmez sonra tekrar 6+2 gibi bir şeye dönerler. Bence bu sistemi ancak vizyon sahibi, futboldan biraz anlayan, modern bir TFF başkanı yapabilir. YD gibi futboldan gram anlamayan bir adam değil. Benim hiç umudum yok.

He he en çok fener savundu yabancı kuralını he tamam .

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Ülkemizde şöyle bir sıkıntı var ki hiçbir şeye sabır göstermiyoruz.

Sınır kalkarsa bu iş oturana kadar yabancı çöplüğü denilen olguyu gören basın, federasyon vs. ki bunun yaşanması kuvvetle muhtemel hemen salvolara başlayacaktır ve daha uzun vadede bunun faydasını göremeden tekrar eskiye dönüş olacaktır sanırım.

O yüzden sabır gösteremeyeceksek kuralın değişmesi anlamsız.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

FB haklıydı yabancı kuralı konusunda. önceden kabul edilmiş ve planlanmış bir değişikliğin iptal edilme çabası zaten saçmaydı. Ama bu durum Yıldırım Demirören'nin Galatasaray'la olan ve gün geçtikçe artan düşmanlığın olmadığı anlamına gelmez. Yaptıgı hataları yine hatayla örtmeye çalışan bir TFF başkanı var. Yine saçma bir kuralla gelmese bari karşımıza
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Ligimiz EPL değil, öyle milli olma sayısı filan getirirseniz yabancı sınırına yine bir işe yaramaz.

Takımdaki yabancı oyuncu maliyetinin yüzdesi kadar altyapıya destek sağlattırırsın, ayrıca bir tavan fiyat belirlersin bu tavan fiyatını aşan yatırımın yine belli bir yüzdesini ortak bir havuza aktartırsın bunu da tavan fiyatın altında yatırım yapan kulüplere yine altında kaldıkları yüzdeyle dağıtırsın olur biter.

Nesil
    2007

El atmışken şu zeminlere de bir kriter getirsinler bari. Maç izleyemiyoruz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Zeminler çok önemli bence de. İnanılmaz kötü özellikle anadoludaki sahalar.

Yabancı sınırı sadece Demirören zamanında değil ondan öncede çok sorundu ve sürekli saçma ve yeni kurallar getiriliyordu. Yabancı sınırının 3 olduğu zamanları da hatırlar bir çoğumuz.
    Demirören yetersiz bir başkandır ama bu konuda onu suçlamıyorum ben. Herkes suçlu. Gerçekten bir devrim gerekiyor ve yukarıda bir arkadaş yazmış mesela 10 sene değiştirilmemeli. Böyle kalacaksa da değişecekse de uzun süreli her kulübün altına imza attığı bir prosedür yapılmalı. Ve burda oy birliği değil oy çokluğu aranmalı.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Fenerbahçe ve TFF yüzünden ülkedeki futboldan midem bulanıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by sui generis View Post
    Ne olacaksa sabit bir şey olsun. En az 10 yıl boyunca değiştirilmesi dahi teklif edilemesin.
    bizim burda herşey kısa vadede değişir 1 sene bakarlar klüpler sıkıntı çekiyeor tak değiştirirler.sanki türk futbolu 1 günde gelişecek

yabancı snırıdan daha çok ilk 11 de 20 yaş altı türk futbolcu oynatma zorunluğu koy bak bakalım, gençlerin fiyatı artınca klüpler o pararyı vermemek için (18 yaşında çocuk bu kadar edermi diye) altyapıya yatırım yapmak zorunda kalıcaklar.

Sayfa 12 / 14 İlkİlk ... 21011121314 SonSon

Mesaj Yetkileri