Sayfa 13 / 14 İlkİlk ... 311121314 SonSon
361 ile 390 arası toplam 408 sonuç

Konu: TFF'den yabancı sınırlandırması kararı

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Bana biri Jimmy Durmaz, Erkan Zengin, Mervan Çelik ile Holmen'in arasındaki farkı açıklasın bende yabancı sınırını savunayım.

Bu oyuncular Türk asıllı oldukları için çok yüksek ücret alan adamlar. Erkan Zengin için 6 M € istedi Hoşcan. Bu ücreti asla haketmeyen bir oyuncu kendisi. Sadece Türk pasaportu olduğu için bu parayı alacaktı. Ama Türk Milli Takımına zerre faydası yok. Al sana yabancı sınırının açığı.

Holmen'in suçu ne. Eğer yabancı sınırı olmasa mutlaka oynardı Fenerbahçe'de. Çokta yararlı olurdu.

Yabancı sınırı ayağımızdaki pranga olmak ile beraber tamamen saçmalıktır. Bu üstün zekanın ürünü kural derhal kaldırılmalıdır. Böyle oyuncu falan yetişmez.

Kural şöyle olsun. Takımların kadrosunda 10 tane altyapıda yetişme oyuncu olma kuralı olsun. Yabancı-Türk farketmez. 18 kişilik kadroda en az 2 altyapıdan yetişme oyuncu olsun. Mesela gidip Beşiktaş 15 yasında Kongolu bir stoper getirsin. Bunu yetiştirip-oynatıp satsın. Şimdi de bunu yapmaya çalışırsın ama oynatamazsan o adam gelişmez. Kimse 17-18 yasında bir yabancıya kontenjandan yer vermez. O zamanda oyuncu falan gelişmez tabi.

Yabancı kuralı kalksın ve bu Emre Çolak'lar Alper Potuk'lar da Avrupa'ya gitsin. Emre'ye Granada'dan teklif geliyor ama gitmiyor beyefendi. Neden gitsin ki ? Burda çok kral maas alıyor. Avrupa'da vermezler bunu tabi. Buradan aldığının 5'te 1'ine oynayacak orada gider mi hiç. Gitmez tabi. Kulübede yatıp milyon eurolar almak işine geliyor beyefendinin. Bunlardanda kurtulmuş oluruz kural kalkınca.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Kriterlere bağlı olarak serbest bırakılması gündemdeymiş. Ne kadar doğru bir haberdir bilmiyorum ama Radikal'in yazdığına göre İngiltere sistemi taslak olarak alınacakmış. FIFA sıralamasında ilk 100'de yer alan ülkelerden ve son 2 yılda milli maçların en az %50'sinde forma giyen futbolcular alınacakmış. Belki İngiliz sisteminden daha esnek davranılabilir ama bu sistem bize fayda yerine zarar verir. Brezilya, Arjantin, İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya, Fransa vb. üst düzey ülkelerden milli maç kriteriyle futbolcu getirmek İngiltere kadar kolay olmayacaktır. Kolaylaştırmanın yolu daha fazla para vermektir sadece. Ki yerli futbolcuların ederinin katlanması gibi bir etki yapacaktır. Ülkemizin de yaşlı ve eski milli yıldızların tatil cenneti haline gelmesi, Katar'a, Birleşik Arap Emirlikleri'ne dönmesidir.

Yapılması gereken tüm sistemlerin incelenip, bir karma yapılması. Milli maç, FIFA sıralaması falan gibi hiç bir kriter uygulanmadan yabancı futbolcu tescilini serbest bırakmak bana daha doğru geliyor şu an. Yine İngiltere üzerinden gidelim. 25 kişilik bir sınır koyulmalı kadrolara. En az 2 senedir kulüpte bulunan ve ilk profesyonel sözleşmesini kulüple imzalayan 21 yaş altı futbolcular bu sınırlamaya dahil olmasın. Standart bir yabancı sayısı belirlenmeli bu kadro için de ve bu yabancı sayısına ek olan her bir yabancı için katlanarak artan tescil ücreti alınmalı. Son bir kaç sezon bakmadım ama yabancı kaleci için tescil ücreti diğerlerinden farklıydı bir dönem. Örnek olarak; 25 kişilik kadroda 6 yabancıya izin verilsin. Bu oyuncular için k TL tescil ücreti alınıyorsa 7. yabancının tescili için 2k TL tescil ücreti alınsın. 8. yabancı için 3k TL, 9. yabancı için 4k TL, vb şekilde devam edebilir. Bu tescil ücretleri de daha az yabancı oyuncu kullanan, alt yapıdan daha fazla oyuncu kullanan, fair play anlamında en temiz takımlara ödül, altyapılara ekstra fon olarak kullanılabilir. Mesela 1. Lig'de uygulandığı gibi Türk Devletleri ile yerli anlaşmaları yapılabilir. Ülkemizde bu ülkelerin futbolcuları yerli statüsünde oynayabilir. Bizim futbolcularımız o ülkelerde yerli statüsünde oynayabilir. Bu durum o ülkelerin futbollarına da katkı sağlayacaktır büyük ölçüde. AB statüsü gibi bir durumdan bahsediyorum. Keşke AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkı da kazanabilse futbolcularımız. Şu an bizim futbolcularımız AB dışı olarak sayılırken birçok ülkede, AB oyuncularına yerli serbestliği vermek mantıklı değil bence.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    kediye kafa attığım yerde

ya bu adamlarda hiç kafa yokmu ya 21 yaş altı iki oyuncu ilk 11 doksan dakika oynama şartı koy geri kalanıda yabancıyı sınırsız bırak onada kriter getir kaliteli yabancı oyuncu olsun mesela gidip u21 kupa maçlarında çok kalitlei gelecek vaad eden oyuncular alnıp 2 3m euroya 3 sene sonra 10 üzeri satılabilinir bu arada yerli genç oyuncu şartı iel oyuncuda yetişir

Nesil
    2013
    Yer
    Budapeste

Quote Originally Posted by remzi1242 View Post
    ya bu adamlarda hiç kafa yokmu ya 21 yaş altı iki oyuncu ilk 11 doksan dakika oynama şartı koy geri kalanıda yabancıyı sınırsız bırak onada kriter getir kaliteli yabancı oyuncu olsun mesela gidip u21 kupa maçlarında çok kalitlei gelecek vaad eden oyuncular alnıp 2 3m euroya 3 sene sonra 10 üzeri satılabilinir bu arada yerli genç oyuncu şartı iel oyuncuda yetişir
    90 dk oynama kriteri mantiksiz baya. Ayrica gecen ntvsporda hangi program hatirlamiyorum ama 2002 dogumlulara kadar Türk genclerinden umudu kesin dediler. Cok cok az oyuncu varmis yeterli seviyede oynayabilecek. Ayrica önce altyapiyi düzeltmek lazim Almanyanin yaptigi gibi sonradan genclerle ilgili kural koyulur kaldi ki iyi genc yetistirirsek kural koymaya da gerek yok direk giyerler formayi.

Sunu okumakta fayda var.

http://devrimderki.blogspot.com.tr/2...l-devrimi.html

Nesil
    2010
    Yer
    Eskişehir

.Kaldırılmalı fakat Almanya ligi gibi olmalı altyapıdan oyuncu oynatma zorunlulukları olmalı yani.
    Bu kural yüzünden Türk oyuncuların yeri garanti oluyor ve fiyatları da yükseliyor Avrupa'ya açılmalarına engel oluyor.
    Türk oyuncular zaten antreman sisteminin bozukluğundan çok kendi egolarına yenik düştükleri,kendilerini vazgeçilmez sandıkları için kendilerini geliştirmiyor.Bu sistem kalkarsa it gibi çalışıp Avrupa'ya açılmaya bakacaklar.Burada adam Beşiktaş'ta 1 milyon alırken Mainz'a gitse 300k maaş verecekler gider mi gitmez,kendini geliştirir mi geliştirmez...
    misal minimum 6 tane 23 yaş altı yerli oyuncu kuralı gelsin ilk 18'de,en az 3 tanesi de ilk 11 oynasın

Nesil
    2013
    Yer
    Budapeste

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Milli Takım kriteri çok saçma.FIFA sıralamasında biz 49. ülkeyiz niye 20 ülke sınırı var ki ? Milli Takım'da forma giyme kriteri mantıklı ama 25 yaş altı oyuncular için geçerli olmayacağına göre,genç ve yetenekli yabancıları getirebiliriz ülkemize.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Milli takım kriteri yanlış bir kriter, İngiltere değiliz biz. Bu kriterle Batalla Türkiye'ye gelemezdi mesela. 30 yaş üstü için eyvallah ama 25'liğe gerek yok.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Batalla gelemezdi değil,gelirdi ancak yabancı sayılırdı.Sınırlamayı kaldırıp,hiç yabancı kabul etmemek de ayrı bir kafa yapısı olur.Bu kuralı koyarlar üstüne de bu kurallar haricinde 3 tane yabancı hakkı verirler,eğer yoksa zaten hiç değiştirmesinler.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Geçiş dönemi için 3 alt yapı yerli oyuncusu ilk 18'de bulundurup 1'ini oynatma zorunluluğu, ilerleyen yıllarda da 2 veya 3 tane ilk 11'de oynatma zorunluluğu olabilir.

Ayrıca yedek sayısı serbest bırakılıp takımların yerli oyunculara daha fazla şans vermesi sağlanabilir. Yedek oyuncu konusunda bir engel var mı bilmiyorum.

Yabancı kuralının serbest kalması son derece yerinde, hatta sonra yıllardaki en başarılı uygulama olacak.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Takımlar sahaya 11 yabancı futbolcu ile çıkabilecek.
    Türkiye Futbol Federasyonu, yabancı sınırını kaldırdı. Yapılan görüşmelere göre yeni kararın ayrıntıları şunlar:
    Önümüzdeki sezondan itibaren 28 kişilik kadroda 14 yerli, 14 yabancı futbolcu bulundurma zorunluluğu olacak. Önümüzdeki sezon itibariyle sınırsız yabancı olacak. Yerli futbolculardan 2'si alt yapıdan olmak zorunda. 18 kişilik maç kadrosunda 7 yerli olmak zorunda.

Takımlar isterlerse 11 yabancı ile sahaya çıkacak.

Türk asıllı olup yabancı milli takımlarda forma giyen futbolcular yabancı futbolcu sayılacak.

Bu karar gelecek sezondan itibaren uygulanacak.

TFF BAŞKANI DEMİRÖREN'DEN AÇIKLAMA!
    Demirören, "Futboldaki yabancı sınırında değişikliğe gitme kararı aldık. Bu dönemde yeni kurala yabancı kuralı değil yerli kuralı diyoruz. Değerli hocamız Fatih Terim'le uzun değerlendirmeler yaptık. Kulüplerimizin mali durumlarını inceledik. Takımların kadrosunda 28 lisanslı oyuncu olarak istiyoruz. Bunların 14'ü yerli, 14'ü yabancı olacak. Bunlardan ikisine altyapı zorunluluğu koyuyoruz. 11 yabancı kadroda olabilecek. Kulübede 18 oyuncunun 7'si yerli, 11'i yabancı olacak. Yedekte 1 yerli kaleci olma zorunluluğu olacak. Bunu kulüplere teşvik olarak koyduk. Tüm bu kurallara uyan kulüplere sezon sonunda 10 milyona varan ödüller vereceğiz" dedi.
    Demirören, yabancı ülkelerin formasını giyen yerli oyuncuların da yabancı statüsünde sayılacağını söyledi.
    GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: YABANCI SINIRINI SONLANDIRDIK

"Uzun zamnadır gündemimizi meşgul eden bu yabancı sınırını bugün sonlandırmış bulunuyoruz. Öncelikle Türk futbolunun her zaman önemsediğimiz bu TFF-Kulüpler Birliği'nin diyalogu önemliydi. Burada TFF Başkanı ve kuruluna teşekkür ediyorum. Bu noktada çok önemli bir diyalog yaşadık. Hava şartları nedeniyle katılamayan kulüp başkanlarıyla tek tek görüştüm. Hepsinin olurunu aldık. Bu projede emek harcayan Fatih Terim, TFF Başkanımız ve yönetim kuruluna emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

iyi oldu, cok da guzel oldu...

dunyanin gelmis oldugu su noktada yabanci siniri zirvaydi acikcasi. milli takimlar bile devsirme dolu cogu ulkede.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Güzel oldu ama yapılan haksızlık büyük. Biz planımızı ona göre yapıyoruz şak diye kural değişiyor. 2 sonra yapılacak dersen ona göre plan yapar takımlar. Önder Özen haklı. Dava açmalı bizim kulüp.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

[MENTION=35064]Ralph[/MENTION]

aslinda besiktas oyle aman aman harcama yapmadi yabanci siniri yuzunden. tek buyuk harcamasi gokhan tore sanirim. diger rakiplerine bakarsak yerli oyuncu icin harcadiklari para ortada. hele galatasarayin bir ocak ayi transfer hamlesi var ki akillara zarar. butun buyuk kluplerin bu konuda buyuk maddi kayiplari oldu bence, plan yapan sadece bjk degildi yani.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Bence de hatta bu yabancı sınırından en çok mağdur olan biziz.

Toplam 22 milyon euro bonservis ödedik yerli oyunculara sadece 1.5 yılda.

Iyi de cl icin kadro verirken 4 altyapi 8 ulke altyapisi oyuncusu veriyorsun. Bu yabanci kuraliyla cakismiyor mu sizce ?

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

artık selçuk gibiler yatarak para kazanamayacak ya ona seviniyorum. Mehmet topuz gibilerine 20 milyonlar vermiyeceğiz.

Nesil
    2007

4 büyüklerden biri Erkan Zengin ile anlaşıp kazık yiyecekti gene ama iyi kurtuldu

Karara gelirsek, vur dedik öldürdüler. Serbest gibi bir şey oldu. En azından ilk 11'de birkaç yerli oynaması mecburi olsaydı iyi olabilirdi. Neyse, bir de böyle deneyelim zaten futbol yapboz oldu. FFP'ye de bir şekilde el atmışlar iyi olmuş bir de zeminlere el atsalardı süper olacaktı.

FM için de süper oldu tabi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sizi bizi yok ki... Ortada haksızlık var
    FM Gazetesi

Karar çok iyi artı olarak İlk 11 de alt yapıdan yetişmiş 1 oyuncu oynatma zorunluluğu olsa daha güzel olabilirdi..
    Burak

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

En çok şu adam için seviniyorum.Yönetimin iş bilmezliği oldu adeta.Umarım şans bulur ve şansını iyi kullanır.

Nesil
    2008
    Yer
    Istanbul

Veli yabancı statüsüne düştü

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bunu nasıl herkes soğukkanlılıkla karşılayabiliyor enteresan. Aslında klasik Türk milleti tepkisi "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" mantığına benzeyen bir şey. Peki ya kulüplerimiz milyonlar yatırsaydı önceki yabancı kuralı kararına göre? O zaman Demirören'e verip veriştirecektiniz değil mi? İnsan işte, işine nasıl geliyorsa öyle tepki veriyor. Kimseyi yargılamıyorum ve laf sokmuyorum, kendimce gerçeklerim bunlar. Çıkar değil doğrularınız doğrultusunda bir vizyon almanızı tavsiye ediyorum bu konuya. Şimdi size iki soru soruyorum, hangisi doğru;

1- Bir iki sene önce "yabancı kuralımız budur ve buna göre oynanacak" deyip takımlar ilerideki yıllarını o kurala yönelik planladıkları halde pat diye "aaaaaaa biz karar değiştirdik hadi yaabancı kuralı kalksın" denmesi mi?

2- Bir iki sene önce şöyle bir kural tasarlamıştık ama Türk futbolu için kötü bir fikirdi. "(3-4-5-6) yıl sonra şöyle olacak ona göre hazırlıklı olun ve plan yapın" denmesi mi daha doğru?

Mantıklı cevaplar bekliyorum sizlerden
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Derdimiz 15 tane Drogba gelsin değil, 15 tane hırslı, yetenekli, futbola aç adam gelsin, yerli oyuncular da kendini geliştirsin.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ben bu kararla birlikte gurbetçilere milli takımın kapanacağı fikrine katılmıyorum. Çalhanoğlu gibi bir yetenek varda değerlendirebiliyor muyuz, ya da nuri şahin ne verdi bize. Taşıma suyla bu kadar. Alt yapıyı illaki iyileştireceksin. Bu kararın eminim şu halimizdekinden daha iyi etkisi olur milli takıma. Yerliler tutuşacak artık. Alt yapılara biraz yatırım yapılırsa nitelikli oyuncular çıkar. Atıyorum Salih gibi bir adamı sınırsız yabancımda olsa direk kafadan 11e yazarım ben. Boyle gençlerin onu açılır artık...

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Ralph View Post
    Bunu nasıl herkes soğukkanlılıkla karşılayabiliyor enteresan. Aslında klasik Türk milleti tepkisi "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" mantığına benzeyen bir şey. Peki ya kulüplerimiz milyonlar yatırsaydı önceki yabancı kuralı kararına göre? O zaman Demirören'e verip veriştirecektiniz değil mi? İnsan işte, işine nasıl geliyorsa öyle tepki veriyor. Kimseyi yargılamıyorum ve laf sokmuyorum, kendimce gerçeklerim bunlar. Çıkar değil doğrularınız doğrultusunda bir vizyon almanızı tavsiye ediyorum bu konuya. Şimdi size iki soru soruyorum, hangisi doğru;

1- Bir iki sene önce "yabancı kuralımız budur ve buna göre oynanacak" deyip takımlar ilerideki yıllarını o kurala yönelik planladıkları halde pat diye "aaaaaaa biz karar değiştirdik hadi yaabancı kuralı kalksın" denmesi mi?

2- Bir iki sene önce şöyle bir kural tasarlamıştık ama Türk futbolu için kötü bir fikirdi. "(3-4-5-6) yıl sonra şöyle olacak ona göre hazırlıklı olun ve plan yapın" denmesi mi daha doğru?

Mantıklı cevaplar bekliyorum sizlerden
    Deve de durur mu yapıştırmış cevabı ;

Nerem doğru ki ?

Nesil
    2014
    Yer
    Tekirdağ

Oğuzhan efendi için sevindim. Yatmaya devam etsin. O kollar nedir öyle? Yahu sen sporcu adamsın çalışacaksın.

Planlamamızı 5 yabancıya göre yaptık ama bu kuralı da araya 3-4 yabancı serpiştirip harika bir şekilde lehimize çevirebiliriz.

Bizim ve Türk futbolu için yararlı olur eğer akıllı kullanılırsa..

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

boşuna kafa yormayın bu kural en çok fmcilere yarayacak gerisi aynı hikaye
    o değil de SI bizim ligi editleyen elemanı işten atacak ne ayak kafana göre yabancı kuralı mı değiştiriyosun her sene her sene diye

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Konu umarım farklı yerlere gelmez ama Beşiktaş'ın tüm Türklerine verdiği parayı toplayın acaba Alper Potuk'un bonservisi eder mi? veya GS'ın sırf Türk oldukları için Selçuk ve Burak'a ödediği yıllık ücretler veya Sağ bek için harcadığı 10 milyon Euro. Eğer bir kıyaslama yapılacaksa büyükler içerisinde Türklere en az para harcayan takımdır Beşiktaş. Hatta takımdan Gökhan Töre'yi çıkar 1 tane bile Türk oyuncuyu kendi takımımda istemem bu konuyu büyütmemek lazım, ben açıkçası ortada aman aman bir yatırım göremiyorum.

Bu yabancı kuralı 3 yıl önce açıklandı ve 3 yıllık bir uygulama idi, 3 yılsonunda değiştirmeye karar verildi. Bence asıl büyük sorun kimseye sormadan (sordularsa da kimsenin haberi yok) bu kararı almış olmalarıdır. Ayrıca bu karar artık bir daha değişmemek üzere alınmalı. Seney yeni Federasyon gelip değiştiriyorum kardeşim derse ne olacak, her 3-5 yıl içerisinde bu kısır döngüyü yaşamayalım artık.

Kendi takımım adına konuşmak gerekirse, kalede Volkan, olmazsa Mert, Gökhan, Caner, M.Topal, Egemen kafadan 5 tane futbolcu yapıyor ve bunlardan daha kaliteli yabancı bulmak neredeyse imkansız bulsanız takıma 50 milyon Euro maliyeti var. Kaliteli Türk oyuncusu olan oynatmaya devam eder, sanki şimdi GS veya FB bütün takımı Dünya yıldızı doldurabilecek. Asıl önemli nokta rotasyon olacak, örneğin M.Topal'ın yedeği Selçuk Şahindi mecburen. Şimdi yerine daha genç bir yabancı alıp kenarda tutabileceksiniz ve 2. ligde bile zor oynayacak adama yıllık 1 milyon Euro vermeyeceksiniz, veya Ozan Tufan, Tarık gibi genç olup kendini hiçbir arenada ispatlamamış adamlara tonla para vermeye gerek kalmayacak.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Quote Originally Posted by playeray View Post
    Veli yabancı statüsüne düştü
    Öyle bir şey yok. Veli, Erkan Zengin, Eren Derdiyok gibi futbolcular Türk statüsünde oynamaya devam edecek. Önümüzdeki sezon Gökhan İnler'i, Aras Özbiliz'i ya da -örnek vermek açısından söylüyorum- Mesut Özil'i alırsak onlar yabancı statüsüne girmiş olacak.

Quote Originally Posted by himone View Post
    Konu umarım farklı yerlere gelmez ama Beşiktaş'ın tüm Türklerine verdiği parayı toplayın acaba Alper Potuk'un bonservisi eder mi? veya GS'ın sırf Türk oldukları için Selçuk ve Burak'a ödediği yıllık ücretler veya Sağ bek için harcadığı 10 milyon Euro. Eğer bir kıyaslama yapılacaksa büyükler içerisinde Türklere en az para harcayan takımdır Beşiktaş. Hatta takımdan Gökhan Töre'yi çıkar 1 tane bile Türk oyuncuyu kendi takımımda istemem bu konuyu büyütmemek lazım, ben açıkçası ortada aman aman bir yatırım göremiyorum.

Bu yabancı kuralı 3 yıl önce açıklandı ve 3 yıllık bir uygulama idi, 3 yılsonunda değiştirmeye karar verildi. Bence asıl büyük sorun kimseye sormadan (sordularsa da kimsenin haberi yok) bu kararı almış olmalarıdır. Ayrıca bu karar artık bir daha değişmemek üzere alınmalı. Seney yeni Federasyon gelip değiştiriyorum kardeşim derse ne olacak, her 3-5 yıl içerisinde bu kısır döngüyü yaşamayalım artık.

Kendi takımım adına konuşmak gerekirse, kalede Volkan, olmazsa Mert, Gökhan, Caner, M.Topal, Egemen kafadan 5 tane futbolcu yapıyor ve bunlardan daha kaliteli yabancı bulmak neredeyse imkansız bulsanız takıma 50 milyon Euro maliyeti var. Kaliteli Türk oyuncusu olan oynatmaya devam eder, sanki şimdi GS veya FB bütün takımı Dünya yıldızı doldurabilecek. Asıl önemli nokta rotasyon olacak, örneğin M.Topal'ın yedeği Selçuk Şahindi mecburen. Şimdi yerine daha genç bir yabancı alıp kenarda tutabileceksiniz ve 2. ligde bile zor oynayacak adama yıllık 1 milyon Euro vermeyeceksiniz, veya Ozan Tufan, Tarık gibi genç olup kendini hiçbir arenada ispatlamamış adamlara tonla para vermeye gerek kalmayacak.
    Yazdıklarının çoğuna katılıyorum; ancak ilk paragraf hariç. G.Töre haricindeki yerli transferler de bu planlamanın neticesinde yapıldı. Mesela Kerim Frei, mesela Tolga Zengin. Önder Özen açıklama bile yaptı, yabancı sınırı olmasaydı 1-2 milyon daha fazla verip Ospina'yı alacaktık diye. Veli, Ersan ve Cenk Gönen ile de sözleşmeler uzatıldı; geçen sene de Neciple, Olcayla, Oğuzhanla uzatmıştık. Böyle bir kararın çıkacağı önceden bilinseydi eminim bu isimlerin yarısıyla yollarımızı ayırırdık. Bu da eleştirilmesi gereken bir durum bence, empati kurmak gerekirse.

Sayfa 13 / 14 İlkİlk ... 311121314 SonSon

Mesaj Yetkileri