Böyle bir hata yapabileceklerine inanmıyorum...
Büyüklük bizde kalsın...
Fenerbahçe
Beraber
Galatasaray
Böyle bir hata yapabileceklerine inanmıyorum...
Büyüklük bizde kalsın...
Kisa bir yazi yazmak istedim mac hakkinda..
Ilk yarida tartismasiz Fenerbahce daha mucadeleci oyunu ile, bu mucadelesinin karsiligini iki golle aldi.
Ikinci yarida Galarasaray'in daha iyi gorunmesinin nedeni Fenerbahce'nin one gectigi maclarda hep yaptigi gibi geriye yaslanmasi idi. Daha rahat top cevirebilen Galatasaray pozisyonlar bulmaya basladi. Atip beraberligi yakalayabilirdi ama Volkan'in basarili kurtarislari bunu engelledi.
Hakem'e soz soylemeden de gecemeyecegim. Ne yazik ki iki kirmizi kart cikmadi (Lugano ve Deniz) bir de penalti verilmedi (Onder). Bunun beraberinde Emre'nin Kezman ile pozisyonunda ilk yarida sari kart gormemesi Galatasaray'in defansinda Emre'nin toplara sert girmeye devam edebilmesini sagladi. Alex'in kendisini yere atmalari ise bence cok antipatikti ve Alex'in onemli maclara neden agirligini koyamadiginin aciklamasi idi.
Her ne kadar bu cikmayan kartlar ve penalti, skora tesir edebilecek durumlar olsa da, ilk yarida Galatasaray'i oynatmayan oyun tarzi ile zaten ben Galatasaray'in musabaka'yi kazanmasini beklemiyordum.
Sahaya atilanlar, yaralananlar ne yazik ki her derbi macinda oluyor, bu saygisizliga imza atanlarin artik stat ici kameralarin yerlestirilmesi, ve bundan sorumlu insanlarin statlardan men edilmesi ile sonuclanmasini temenni ediyorum.
Bazı taraftarlar vardır övünülecek şeyleri isimlerde arar. İsmi davranışlar, işler yapar. Bizim övüneceklerimiz Metin Oktaylarımız, Hakan Şükürlerimiz, Fatih Terimlerimiz. Bizim övüneceklerimiz bazen yapmadıklarımız, bazen yaşamımız Metin Oktay gibi. Ne bir maçta takımı satarız ne de severiz bir anlık. Bizim sevgimiz her yenilgi sonunda depreşir. Her kaybedilen maç ağ gerer Galatasaraylılığımızın altına.
Ben en büyük Galatasaray demiyorum. En büyük Galatasaraylılık.
Dinime küfür eden Müslüman olsa misali:'Fenerbahçe'
Osman haklısın abi....
Walla ben sadece alıntı yaptım .. Forum kurallarına aykırı mı deil mi bilmiorum yazının içeriği ... Yanlış bişey yaptıysam özür dilerimResmi sitede bu dediğim olay gerçekleşmiş ... Site sahibi + Alpaslan Dikmen +mod lar hakkında soruşturma başlatılmış .. Bunu forumda yazan kişi Alpaslan Dikmenin ta kendisidir ....
galatasaraylı arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum.
Derbiye yakışan heyecan dolu bir maç oldu. İlk yarı özellikle golleri bulduktan sonra inanılmaz bir hırsla oynamaya başladık daha iyi organize olsaydık ilk yarıda maç kopabilirdi ama olmadı.
İkinci yarının başında atılan ses bombası yabancı maddeler ve ilk yarının sonunda ki tartışmalar galatasaraylı oyuncuları motive etti kadıköy psikolojisinden kurtuldular ve ikinci yarı çok etkili oynadılar. Bu dakkalarda takımın yorgunluğu ortaya çıktı ve fizik kondisyonumuz düştü oyuncu değişikliği yapar diye bekledim ama yedekte pek bir alternatif yoktu. Volkan önemli kurtarışlar yaptı. Son 15 dakika gs'ninde baskısı azalınca fenerbahçe top yapmaya başladı top bizde daha çok kaldı ve kadıköyde bir kez daha kazandık.
Şu bir gerçek galatasary'ın Fener'e şansı tutmuyor bu bir kez daha bu maçta çok açık bir şekilde görülür garip ama gerçek![]()
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
Belki bi ceza alabiliriz.Yani maçtaydım ve alırsak haksız diyemem.Derbi maçlarda her zaman küfür olmuştur olacaktırda.Bu yanlış birşey ama yinede buna kimse engel olamaz.Maç çok güzeldi atmosfer inanılmazdı.Arda ilk sahaya çıktığında antreman bile yapamadığını gözlemledim
dediğim gibi atmosfer türkiyede başka hiç bi stadda ve taraftarda olmayan bi atmosferdi
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
dengede başlayan maçta ümit karanın 2 metreden kaleye gönderemediği maçla hareket kazandı.geri düştüğü maçlarda maç kazanamayan galatasaray için ümit karanın pozisyonu dönüm noktası oldu.arkasından yenilen gol ise beklenen sonun başlangıcı oldu.her iki golde de fbnin sahip olduğu şansın yarısı galatasarayda olsa şimdi farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.
ikinci yarı gerets doğru hamleleri yapmasına rağmen galatasaray net pozisyon bulmakta zorlandı.gol ve necatinin kafası bir de karanın dar açıda volkanla karşı karşıya kaldığı pozisyon dışında pozisyon bulamadık.aslında bir derbi maçında bu kadar pozisyon bulmuş olmak ta çoğu zaman yeterli olabilir ama bu akşam gerçekten galatasaray oldukça şansızdı.zaten songun hastalanmasıyla bir zincir halinde sıralandı bu akşam tüm şanssızlıklar."ezeli şanssızlıklarımız" cihan ve tomas ise yine herzamanki müthiş performanslarından birini daha sergileyerek yüzümüzü kara çıkarmadılar.
artık bu yenilgiyle beraber bazı değişikliklerin de gelmesi gerekiyor.bu hafta gazetelerde de çıkan haberlere göre geretsin ipinin çekildiği oldukça açık.yerine gelecek antrenörün geretsten daha iyi olacağının garantisi olmadığından ve efsane başkanımız canaydının cebinde akrep olmasından dolayı gerets hakkında henüz kesin karar verebilmiş değilim.ama bu takıma acilen takviye şart.
küfür ve taraftar olaylarındaki tablo için ise nihat özdemirin 1 hafta arayla yaptığı açıklamalar göz atmakta fayda var.geçen hafta zicoya trabzonda atılan yabancı cisimler için demediğini bırakmayan sayın özdemir bugün maçtan sonra yaptığı açıklamada geretse yapılanları ağzına bile almadı. üstüne birde "bugün taraftarımız muhteşemdi" gibisinden ultra-absürd bir cümle kurarak bize türkiye futbol yöneticiliğinin ve stadlardaki küfür-şiddet mevzularının ne durumda olduğunu kanıtlamıştır.galatasaraylının ne anası kaldı ne bacısı bu mudur yani muhteşem taraftar?
Çok haklısın ben yöneticilerimizin yaptığı hiç bir açıklamayı yerinde bulmuyorum zaten onlar o sahaya yabancı madde atanlardan daha da fanatik bence sadece bizde değil her takım yöneticisi böyle zaten.
Taraftarın bu maçtaki harketlerini de biraz normal karşıladım aslında daha da fazlasını bekliyordum geçen hafta boyunca bir sürü olaylar yaşandı fb taraftarı hafta içinde çok fazla gerildi bunlar yetmedi maçın başında ısınmaya çıkan sabri taraftarı daha da gerdi Allahtan taraftarlar arasında bir şey yaşanmadı gerçi arada ağ olmasaydı orda da olaylar kopucakmış neyseki olmadı.
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
evet benim de gelmek istediğim nokta bu zaten.türkiyede yöneticilikten anlayan bir tek insan yok.popülist tavırlarla taraftarlara hoş görünmeyi "yöneticilik" zannediyorlar.bugün gerçek anlamda tüm takımlar kayıtsız şartsız küfüre ve şiddete karşı önlem almayı kabul etseler mondragonun kafasında patlayan şişeleri değil oynanan maçı konuşuyor olurduk.ama biz daha çok "ebelemeç" oynuyoruz.
fenerli olup da olaylara objektif bakan en fazla 4 bilemedin 5 üye var...
galatasaray diğer maçlarda olduğu gibi pozisyon sıkıntısı ve son vuruş eksikliği yaşadı ... yoksa topa ve oyuna hakim olma (ilk 10 dak. hariç) galatasaraya aitti ... pozisyon zenginliği de buna dahil ... ama güzel oyun veya pozisyon zenginliği puan kazandırmıyo ... puan aldıkları için f.bli arkadaşları kutluyorum ... seyircilerin 2-0 lık galibiyetin üstüne bu hareketleri yapmasına anlam veremedim ... bu hareketlere bakarak bugün seyircimiz çok süperdi yorumunu yapan nihat özdemir i hiç anlayamadım ... ama bugün maçın kaderini etkileyecek kararlar veren s.dereli yi anladımneyse ben bi galatasaraylı olarak aradaki 7 puanlık farka üzülüyorum sadece bence kapanması da hiç zor olmuyacak ...
ilk yarı:gs li ümit yakaladğı pozisyona kafa vursaydı maçın rengi değşirdi. fb bu yarıda özellikle gollerri bulduğu dakiklarda çok iyi oynadı bu maç tarihi farkla bitebilirdi
ikinci yarı:gs bu yarı daha iyi oynayan taraftı niytekim golde geldi ama beraberlikte sağlanabilirdi
sonuç:fb kazandı tebrik ediyorum.gerets in tek hatası maça sabri ile başlamamsıydı.sabri derbilerde iyi oynar.zico da bir hata görmedim istediğini ladı.
So what?
Saike
Iyı oynadık ama malesf olmadı
Alex'in kendini yere atıp vakit geçirme çabası, diğer futbolcuların da ağır hareket etmeleri tamamen profesyonelceydi. Burada Alex'i, diğer futbolcuları vakit geçirmekten dolayı eleştirmişsiniz. Tabi ki vakit geçirecek, takımı 1 farkla galip, maçın bitimine çok az bir süre kalmış. Bunlar profesyonelce hareketler. Siz Alex sakatlık numarası yaparken, Appiah topu korner bayrağına götürürken belki küfür ettiniz, ana avrat sövdünüz, çok sinirlendiniz. Haklısınız. Ama gelip burada bunlar yanlıştır, bunlar profesyonelliktir diyemezsiniz.
Nitekim geçen sene Kadıköy'deki Türkiye Kupası maçını hatırlayın. Maç 1-1 iken Hasan Şaş'ın yapmadığı çirkeflik kalmamıştı. Maç boyunca Fenerbahçe taraftarı tek kelime küfür etmemişken, Hasan Şaş tribünden hiçbir şey gelmemesine rağmen bir şey gelmişcesine kendini yere atıp, aynı şekilde Ümit Karan'ın da vakit geçirme çabalarını hatırlayın! Aynı şeyleri geçen sene Galatasaray Kadıköy'de maç 1-1 iken yaptı ve Fenerbahçe taraftarı bu davranışlara delirdi "Hepiniz ...." diye küfür etti o maçta ilk kez. Bunlar profesyonelce şeyler, yapılmalıdır; ama Galatasaraylı arkadaşlar nedense daha önce kendi oyuncularının vakit geçirme çabalarını çok çabuk unutmuş, burada Fenerbahçeli oyunculara laf ediyorlar.
Fenerbahçe'ye 1 maç ceza gelir tahminimce. Bir arkadaş 4 maç ceza alması lazım demiş. Hiçbir federasyon bu hareketlere 4 maç ceza vermez. Göztepe-Karşıyaka maçında adam öldürme olayı olmasına rağmen her iki takıma da 6 maç, Beşiktaş-Ç.Rizespor maçında da adam öldürme olayı olmasına rağmen 3 maç ceza almıştı. Abartmayın isterseniz, bu maça 4 maç ceza verilmesi imkansız.
Ayrıca Galatasaraylılar seviniyorlar belki, Fenerbahçe ceza alacak diye; ama Fenerbahçe eğer 1 maç ceza alırsa Türkiye Kupası İnegölspor maçına denk geliyor
Maça gelirsek, ilk yarı Fenerbahçe iyi oynadı, ikinci yarı ise Galatasaray. Burada bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Fenerbahçe ilk yarıda 2 gol bulurken, ikinci yarıda Galatasaray 1 gol buldu, 2 tane net pozisyonu harcadı. Bu demek oluyor ki Galatasaray'ın kalecisinde ve gol hattında büyük bir sorun var. Zira Mondragon kalede yok gibi, kendisine iki tane önemli top geldi, ikisini de yedi. Volkan ise 2 tane net pozisyonu kurtararak galibiyetin alınmasındaki en önemli etkendi diyebilirim. Volkan, Mondi gibi bir performans gösterse maç 2-2, 2-3 gibi bir skorla bitebilirdi. Fenerbahçe yakaladı mı harcamıyor gol fırsatlarını, ama Galatasaray çok net pozisyonları bile harcıyor. İki takım arasındaki fark bu diyebilirim, zira Fenerbahçe 2. yarıda 2 kere kaleye sağlam gitti, ikisini de gol yaptı. Maçta gördük ki Galatasaray'ın sağ beki ve kalecisi yok. Galatasaray bence revizyona gitmeli, birçok oyuncuyla yollarını ayırıp gerekli mevkilere transferler yapmalıdır.
Dün Fenerbahçe'nin geriye çekilmesi intihar gibiydi, zira dakika 55'te yenilen bir gol 2. golün sinyalini verdi. Lugano-Edu ikilisinin goldeki büyük hatası yetmezmiş gibi, Necati ve Ümit Karan'a pozisyonlar vermesi çok büyük hatalardı. İkili iyi performans gösteremedi dün maçta. Özellikle Önder çok kötü oynadı, gerek Arda gerek Ergün'e karşı basit çalımlar yedi. Buna rağmen maçtaki en iyi adamlar hiç kuşkusuz Fenerbahçe cephesinden Volkan, Uğur, Appiah, Aurelio ve Kezman iken, Galatasaray cephesinden de oyuna girmesiyle atakları başlatan Sabri idi. Sabri gibi bir adamın neden ilk 11 oynamadığını anlayamıyorum açıkçası.
İyisiyle kötüsüyle bir derbi daha geride kaldı. Fenerbahçe şampiyonluk yolunda büyük bir galibiyet alarak Galatasaray ve Manisa ile puan farkını 7'ye çıkardı.
Valla INAMOTO helal olsun gercekten sahada cok iyi mucadele etti adam harbiden cok kostu![]()
![]()
paralar helal olun
![]()
Alex'in kendisini yere atmalari, zaman gecirmekten daha ziyade ceza sahasi onunde uygun bir pozisyonda frikik kazanip, gol atmak icindi. Bu Turkiye'de kullanilan anlamda profesyonelce bir hareket olabilir ancak sportmenlik ile hic bagdasmayan bir harekettir. Nasil Nobre'nin gecen sene foyasi cikip, kendisini ne kadar cok yere attigi sonunda algilandiktan sonra foul atisi kazanamadiysa, Alex'in gelecegi de aynidir. Christiano Ronaldo, Arjen Robben ve Didier Drogba gecmis senelerde yaptiklari bu tip hareketler nedeniyle Ingiltere'de artik kolay kolay lehine foul calinmayan oyuncular haline gelmistir. Alex'e de olacak budur.
Appiah'in korner bayraginin yanina gidip topu orada tutmasi profesyonelce'dir ve sportmenlige aykiri da degildir. Galatasaray ayni durumda olsa, eminim Galatasaray'li futbolcular da aynisini yapacaklardi. Bunu yapan oyuncuya ne kufur ne de kotu bir soz soylenir. Tam tersine uc kagitcilikla degil de ayakta kalarak topa sahip kalabildigi icin alkislanmasi gerekir.
Bu iki futbolcunun yaptiklari arasinda daglar kadar fark vardir ve ikisinin de hareketlerini profesyonellik olarak nitelendirmek son derece yanlistir. Zira profesyonellik, para kazandigi kuruma ihanet etmeden varini yogunu ortaya koyarak calismak demektir. Alex'in bu hareketleri eger hakemlerin bundan sonra Alex'in her yere dususunde faul olsun olmasin oyuna devam ettirmesine neden olursa (ki buyuk ihtimalle olur - bkz. gecen sene Nobre), Fenerbahce'ye zarar verir. Bu yolla takimina zarar gelmesine neden olan Alex'in hareketleri de kesinlikle profesyonelligin yukarida belirtilen tanimi ile bagdasmaz.
Yanilmiyorsam kameralar, Hasan'in kafasina atilan cismi goruntulemisti. Hatta kafasinda sekip, yere dususunden sonra cakmak oldugunu da goruntulemisti. Eger yanlis hatirliyorsam ve Hasan'in basina bir sey atilmadan bu hareketleri yapiyorsa buna Turk mantalitesinde profesyonellik denilir. Sportmenlik olup olmadigi tartisilir cunku rakibe karsi bir uc kaatcilik degil, tribunlere karsi bir uc kaatciliktir. Eger kafasina bir sey atilmadiysa, bu yaptigi provokatorluktur ve Hasan'in yaptigi yanlistir. Ancak taraftarlar, tribunden futbolculari yaralayici cisimler atiyorsa sahaya bu taraftarin yaptigi caniliktir ve bunun cezasi Turkiye'de cok daha agir olmalidir.Nitekim geçen sene Kadıköy'deki Türkiye Kupası maçını hatırlayın. Maç 1-1 iken Hasan Şaş'ın yapmadığı çirkeflik kalmamıştı. Maç boyunca Fenerbahçe taraftarı tek kelime küfür etmemişken, Hasan Şaş tribünden hiçbir şey gelmemesine rağmen bir şey gelmişcesine kendini yere atıp, aynı şekilde Ümit Karan'ın da vakit geçirme çabalarını hatırlayın! Aynı şeyleri geçen sene Galatasaray Kadıköy'de maç 1-1 iken yaptı ve Fenerbahçe taraftarı bu davranışlara delirdi "Hepiniz ...." diye küfür etti o maçta ilk kez. Bunlar profesyonelce şeyler, yapılmalıdır; ama Galatasaraylı arkadaşlar nedense daha önce kendi oyuncularının vakit geçirme çabalarını çok çabuk unutmuş, burada Fenerbahçeli oyunculara laf ediyorlar.
Ceza'yi kulube vermek yeterli degildir cunku kotu niyetli olan taraftar bunu takim'in aleyhine kullanabilir. Statlarda kamera sistemleri ve gerekirse seyircinin taskinlik yapabilecegi goz onunde tutularak bir bariyer konulmalidir. Kamera sistemleri ile sahaya yabanci madde atan kisilere altindan kalkmasi zor olacak para cezasi ve hayat boyu musabakalara girememe cezasi verilirse, isin ciddiyeti ortaya cikar. Yoksa oldugu gibi devam eder ne yazik ki..
- haydi prova yapıyoruz.. "şimdi ıslık"
- sarıııı KIRMIZIII
süpersiniz![]()
======================
ayrıca; 22.12.1999 yani 99-00 sezonunun ilk yarısı
bu da demek oluyorki "eder kac sezon? 7..." diye yazan yere bakarak toplamanı çıkartmanı yapacaksın, bilmem anlatabildim mi ya da anlayabildin mi..![]()
gslilere geçmiş olsun