Ömer abi ondada uzun sürekli anlaşma var Telekom ile oda 5 mi 10mu ne yıllık o aklımda değil tam olarak
Ömer abi ondada uzun sürekli anlaşma var Telekom ile oda 5 mi 10mu ne yıllık o aklımda değil tam olarak
2009-2014 yillari arasinda Turk Telekom anlasmasi var
Oyunda devreye gırmıyormu bu anlşma.?
De santciz özellikleri çok abartılmış dedim hayır normal dediniz yine söylüyorum abartılmış.Bu adam reelde rüyasında zor görür Manu'yu ama oyunda manuda bu şimdi abartılmamış bir oyuncumu oluyor?
![]()
Dikkat ederseniz De Sanctis asagi yukari Man Utd yedek kalecileri Ben Foster ve Tomasz Kuszczak seviyesinde.
Acaba Man Utd tecrubeli bir yedek kaleciyi kadrosunda bulundurmak istemis olmasin? Sakatliklar yuzunden De Sanctis oynuyorsa veya van der Sar futbolu birakmaya karar vermisse, De Sanctis'in performansi tatmin edici mi? Zamaninda Alex Ferguson Taibi gibi bacaginin arasindan top kacirabilen bir kaleciyi oynatmadi mi? Mark Bosnich, Tim Howard denemeleri de unutulmasi zor tabii. Sonucta piyasada ne varsa onu alacak Man Utd.
Benim oyunumda da Roma'ya transfer oldu ve Doni'nin yedegi olarak bekledi. Bir diger oyunda Barcelona kapti. O sezon 6 mac oynayan De Sanctis ardindan Getafe'de butun sezon yedek bekledi. Sonra Bayern Munich aldi ve iki sene hic mac oynamadan yedek bekletti. Bir diger oyunda ise Samdoria'ya gitti ve birinci kalecileri oldu.
Tabii oyunda kalecilerin garip bir sekilde onemli takimlardan buyuk transfer teklifleri almasi bir diger gariplik. Forumda da yazildi. Aykut'un Benfica'ya, Monaco'ya transfer olmasi. Orkun'un benzer transferler yapmasi ilk sezonda gorulen seyler ve genelde kucuk veritabani ile oynamanin getirdigi bir sorun.
Last edited by perpetua : 26.Mart.2009 at 16:02
data büyük +adam ş.l maclarında sürekli oynuyor zaten gurupta 5 maç oynadık hepsınde oynadı işte nasıl yedek bu anlamdım ama neyse uzatmanın bir anlamı yok ben ne deem sen başka birşey söyliceksin bire bir 19 ama Olic terse yatırdı onu Hamburg macında
Ilk olarak bire bire 18.
Ikinci olarak kaleci gol yemeyecek diye bir kaide yok. Bire bir becerisi 20 olan bir kaleci, bire birde gol yemeyecek diye bir kaide de yok (not Olic ters koseye yatirmadi, ustunden asirtti). Ilk macta da Petric bire bir kaldi De Sanctis ile ve De Sanctis hem aciyi iyi kapatti hem de vurusta topu tuttu. Benzer bir pozisyon Trabzonspor macinda da oldu ve De Sanctis yine aciyi iyi daraltip vurus sansi vermedi. Butun sezon en azindan 7-8 tane boyle kurtarisi gozumun onune geliyor. Her bire bir pozisyonda cuval gibi kendini rakibin ayaklarina atmayip, ellerini havada tutan, rakibin gol atabilecegi alani kapatan ve bu konuda da basarili olan bir kaleci De Sanctis.
Belki de en kuvvetli yonunu elestirmek yerine esas zayif olan sureklilik, konsantrasyon gibi ozelliklerini elestirseniz, hak verecegim. Ama bire bir pozisyonlar belki de bu adamin kaleciliginin en kuvvetli yonu.
bende farklı bi tartışma açayım.daha önce de yazmıştım ama fazla dikkate alan olmadı.oyunun mantığını anlamak açısından soruyorum.ilk 2-3sezon üç büyükler hakimiyetinde bi oyun oynadıktan sonra ilerleyen sezonlarda küme düşen bi trabzonspor yada beşiktaş şampiyon olan bi uşakspor yada karşıyaka oyunu çok sürreal bi hale getiriyor.bunun sebebi reputation değil heralde.tesisileşmeylede fazla alakası olduğunu sanmıyorum.teknik adam ve başkan özelliklerinin takıma direk katkısı oluyomu?olmuyosa oyundaki bu sürreal gelişmelerin sebebi nedir?bilelim ona göre oynayalım.daha gerçekçi bi simulasyon olsun...
En fazla 12 sezon oynatabildim oyunu. Sampiyonluklar BJK, FB, GS ve TS arasinda gecti hep. Bu takimlar en kotu sezonlarinda 8. oldu. Bu durumu gorup, detayli incelemeden fikir yurutmem pek dogru olmaz. Tabii Usakspor'a parali bir baskan'in gelmesi ve iyi transferler yapilmasi ile sampiyon olmalari mumkun. 4 buyuklerin kotu performans sonrasi reputation olarak fazla dusmesi gozlemledigim bir durum. Bu da katki yapiyor olabilir.
peki kaç oyuna yayılı bi gözlem bu?benim açtığım 3 oyunda da trabzonspor 5 ve 6 sıradan dan yukarı çıkamadığı gbi bir diğer oyunum bambaşka bi şekilde zıvanadan çıkmıştı.yukarda bahsettiğim oyun bu.trabzonspor ve beşiktas averaj takımı oldu trabzon küme düştü falan.ama tüm bunlar ben kayserisporla şampiyon olup sampdoria ya geçtikten sonra oldu.cevap aradığım başka bi nokta türkiye ligi arka plan ligi haline geldiğinde bu hataların artıp artmadığı.buda gözlemlenebilir yada forumda böyle bi tecrübe yaşayan arkadaşlar bizlerle paylaşırsa içim daha rahat eder.
Arkaplan haline getirirseniz bu tip gariplikler artar. Eger maclar "full detail" olarak oynanmazsa, reputation maclarin sonucunda onemli bir faktor olarak kullanilir.
Eger bir kac yil oynayip, baska bir takim ile sampiyonluklar yakalarsaniz, tabii ligin dengesini alt ust etmissiniz demektir. Baska bir lige gecip, ligin "full detail" olarak oynanmamasini saglarsaniz bu alt ust olmus denge devam eder.
peki bu bu şekilde dewam mı edicek ilerleyen yamalarda veya oyunun ileriki serilerinde daha gerçekçi bi simulasyon bulabilecek miyiz?
Olabildigince gercekci oynanmasini istediginiz her lig icin oyuna basladiginiz tarihten itibaren:
Options->Detail Level'i secip
Oradaki butun turnuvalari "All" ile isaretlemeniz gerekli
Bunu preset Configuration'i "Maximum" yaparak da cabuk bir sekilde basarabilirsiniz.
Tabii bu oyununuzu yavaslatacaktir.
Benim yacağım daha doğrusu soracağım şey bir eleştiri, uyarı değil ama merak ettiğim bir konu. Nereye yazacağımıda bilemedim..
Şimdi bizim Araştırma ekibimiz 3 profesyonel ligimizi araştırıyor ve hala TFF 2. Lig'de eksik takımlar var. Diyelimki TFF 2. lig tamamlandı ve TFF 3. lig içinde ciddi oranda Gözlemci bulundu oyuna eklettirebilme imkanınız var mı? Yani bu bizim ekibe bağlı bir konu mu. Araştırma kapasitesine vs. Yoksa yapımcı firmamı belirliyor ulusal lig sayılarını???
ya simdi tüm postları okuyamadım ama oyunda ilk sezon lige cıkan takımlar arasında adanaspor oluyor ve bildiğim kadarıyla adanaspor bank asya 1.lig takımları arasında değil.
bu arada sadece turkcell super lig açık.
şu anda gerçekten utandım ama adanasporun zamanında 2.lige kadar düştüğüne ve hala orda olduğuna şartlanmış beynim.şaşırdım doğrusu.kusuruma bakmayın![]()
@ ömer ( perpetua )
De Santics oLayın mustafa bence hakLı aynı zamanda bakarsak GaLatasaray ve Beşiktaş oyunda çok abartıLmış yeniLmez armadaLar neredeyse..
Sivas ise tam bir fiyasko oLmuş adamLar Ligde ilk 6'da yok..
Sonra Kayseride Mehmet Topuz adamLar gerçekde satmayacaklar oyunda 5 triLyon ver direk takımınızda..
Fenerbahçe neredeyse 3 maç üst üste kazanmak imkansız
Hacettepe şuanda küme düşmeye oyunda ise şampiyonLuğa![]()
Biraz abartılı yapıLmış ama yinede emek verenLer sağoLsun![]()
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
De Santics oLayı abartı değiL, yukarı da Ömer abi açıkLamış.
Sivas oyundan oyuna değişiyor, bu da çok saçma. Ben de 2 sezon arka arkaya iLk 3 dey di. ŞL ye gittiLer.
Mehmet Topuz oLayı bence de saçma. Adamı makuL fiyatLara aLabiLiyorsun.
Hacettepe de dediğim gibi oyundan oyuna değişiyor. Benim oyunumda düştüLer kümeye. 2 sezon çıkamadıLar.
Ligin en kaliteli* takimlari siralamasi:
Galatasaray-Fenerbahce (ayni seviyede)
Besiktas
Trabzonspor
Sivasspor
Kayserispor
*Kalite en iyi 16 oyuncunun CA ortalamasi.
Fenerbahce'ye oynattiginiz futbola gore basariniz tabii degisir. Zico'ya benzer bir futbol ile basarili olmak mumkun. Fizik gucu ile mac kazanmak pek de kolay olmaz ama. Akilli futbol oynamak, kontrollu oynamak gerekli.
Besiktas'in basarili olmasi supriz degil. Ozellikle fiziksel olarak belki de ligin en iyi takimi.
Galatasaray'in Skibbe basinda durdugu surece basarili olmasi da supriz degil. Oyunda, oyuncularin birbirleri ile ters dusup oynamamayi tercih etmeleri de yine supriz degil zira oyunda pek boyle seyler olmuyor ve bunlar gercekte son 2-3 ayda olan seyler.
Topuz'un ayrilmamasi icin yapilabilecek sey Kayseri'nin rep olarak yukseltilmesi.. Zira Topuz hem Kayseri'yi cok seviyor, hem cok sadik, hem de gozu cok havalarda degil oyunda. Kayseri de Topuz'u cok seviyor ama satiyorlar nedense. Ozellikle bunu onlemek icin garip atraksiyonlara girmenin de pek anlami yok bence (mesela Tolunay'i Topuz'un favori oyuncu listesine koymak gibi).
Hacettepe kotu bir kadroya sahip degil. Bir cok oyuncusu da TSL kulupleri tarafindan kapilacaktir. Sanslari yagver gider, ligde iyi bir seri yakalarlarsa o yuksek moral kendilerinin iyi bir sezon gecirmesini saglar. CA olarak ligin en iyi 17. takimi Hacettepe 9.0.3 yamasinda.
Last edited by perpetua : 27.Mart.2009 at 10:40
Bu saatten sonra Hacettepespor hazır puan farkı da varken düşer.
Ben Fenerbahçe'nin transfer bütçesini pek beğenmiyorum (9.0.3) o kadar... Bir de aklıma takılan şu var: Alex De Souza kaç yılında Türk statüsünde oynayacak ??
milli takımda oynayan oyuncular oynadığı ülkede 10 yıl oynaması gerekiyor diye biliyorum. 10. yılını doldurursa oynar.
Bizim ligimizdeki takımlarda Türkçe karakterli harfler yok ama editörden aşağıdaki takımları buldum. Hepsinde de "Ş" var. Ama bizde Besiktas yazılıyor. Nedeni neydir bunun acaba.
Ş HARFİ
Anşad-Petrol Neftçala --> Azerbaycan
Abşeron --> Azerbaycan
Şahdag Qusar --> Azerbaycan
Şahdag Quba --> Azerbaycan
FK Şämkir --> Azerbaycan
Inşaatçi Baku --> Azerbaycan
FK Şafa Baku --> Azerbaycan
Şärur Baku --> Azerbaycan
Inşaatçi Sabirabad --> Azerbaycan
Beşiktaş Chişinău --> Moldova
Codru Călăraşi --> Moldova
FC Politehnica Chişinău --> Moldova
Nistru Chişinău --> Moldova
Izvoraş-67 Drasliçenî --> Moldova
FC Floreştî --> Moldova
CSKA Chişinău --> Moldova
Victoria Chişinău --> Moldova
Spicul Făleştî --> Moldova
Dinamo Chişinău --> Moldova
Viişoara Mileştii Mici --> Moldova
Moldova Boroşenî --> Moldova
U. Chişinău --> Moldova
FC Teleneştî --> Moldova
Steaua Boldureştî --> Moldova
Intersport Chişinău --> Moldova
Podiş Ineştî --> Moldova
FC Hînceşti --> Paraguay
Turan Daşoguz --> Türkmenistan
FC Aşgabat --> Türkmenistan
Stroitel Aşgabat --> Türkmenistan
Altyn Asyr Aşgabat --> Türkmenistan
Spartak Aşgabat --> Türkmenistan
Şilavar Länkäran --> ???
FK Lokomotiv Imişli --> ???
Fortuna Pleşenî --> ???
Viläş --> ???
Daşgyn --> ???
Şirvan Şemaxa --> ???
Arkaş Gyzylarbat --> ???
Şirvan Kurdamir --> ???
Lims Chişinău --> ???
Ğ HARFİ
Qarabağ FC Ağdam --> Azerbaycan
Muğan Sabirabad --> Azerbaycan
Lider Qarabağ Ağdam --> Azerbaycan
Qarabağ Bärdä --> Azerbaycan
Qarabağ Lokbatan --> Azerbaycan
Muğan Salyan --> Azerbaycan
Qarabağ Baku --> Azerbaycan
Küçük ı HARFİ
FK Naxçıvan --> Azerbaycan
Araz Naxçıvan --> Azerbaycan
Bir çoğunuda yazmadım. Hepsinde de bolca "Ş, Ğ, ı" harfleri var. Bizde neden kullanılmıyor..???
Last edited by SAİT71 : 11.Nisan.2009 at 06:21