Sayfa 13 / 13 İlkİlk ... 3111213
361 ile 366 arası toplam 366 sonuç

Konu: Bosna Hersek - Türkiye | 2010 DKE Grup Maçı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

1954Dünya Kupası için İspanya ile eleme maçları yapılıyordu. Madrid'deki ilk karşılaşma 4-1 kaybedilince, federayon başkanı Ulvi Yenal teknik ekibi ile istifa etti, yerine gelen Orhan Şeref Apak yeni hocalar ve genç oyuncularla İspanya'yı İstanbul'da 1-0 yendi. O zamanki statü gereği tarafsız saha Roma'da oynadığımız maç 2-2 berabere bitince, Franco adlı İtalyan çocuğunun attığı kura sonucu Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandık. 58 yıllık spor yazarıyım. Başkan olarak Yenal'ları, Apak'ları, Polat'ları, Çorbalı'ları ve daha nicelerini gördüm. Ama başarısızlık karşısında seyirci kalan ve hatalı olanları "2012 yılına kadar anlaşmamız var. Sonuçlar ne olursa olsun hocamız görevde kalacak" diyen birine ilk defa rastlıyorum.

5 yıllık anlaştığı Milan'dan o sene kovulan, 48 milyon dolarlık transfer yaptığı Galatasaray'da başarısız olup işine son verilen, Hakan Şükür'ü Milli Takım'a almadığı için grubunda namağlup ve ikinci sırada olan Ersun Yanal'ı, Ulusoy'u kullanarak uzaklaştırıp ay-yıldızlı futbolcuların başına gelen Fatih Terim ne yaptı? Son Avrupa şampiyonasına katılabilmek için herkesin gördüğü fakat söylemediği "Dostluk(!)" ikramlarıyla Ukrayna, Arnavutluk ve Bosna Hersek karşısında 1-0'lık sonuçlarla kazandık. Şampiyonada ise Milli Takımımız iyi oynayarak, çok pozisyona girerek herkesi sevindiren ve tatmin eden bir futbol ortaya koymadı. Kendisinden çekinen ve skor yazarı olanların göklere çıkardığı Fatih Terim, futbolcuların başarısının üzerine çöreklenip maaşını görülmemiş bir seviyeye (Şenol Güneş ve Ersun Yanal'ın en az 5 katı) yükselterek koltuğun kuruldu. Özgener görüşünde ısrar ediyorsa ya istifa etmeli ya da gereğini yapmalı.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Arkadaşlar Terim'e yüklenmeyelim ama neden yüklenmeyelim?

Malta yı felan geçiyorum o korkulu sancılı grubu sadece bu seneye bakıyoruz.

İyi takımızya, Yarı final oynadıkya biz hep büyüğüz Dünya büyük bizde büyüğüz ama bu iş reklamlarda poz verip ağzını yamultarak konuşmayla bitmiyor. İspanya büyük Adam dalga geçti 8 de 8 yaptı. Rusya 20 puanı geçti. Almanya oda Rusya ile çekişiyor hemen hemen aynı puandalar. Birde bize bakın. Son Euro 2008 yarı finalistleri arasında en rezil biziz. Rezilki Bosnaya yenilmemişiz 4 puan almışız normalde önde olmamız lazımken Estonya gibi futbolda hiç bir sözü olmayan ülkeyi yenememişiz. Halbuki rakip Bosna evinde 7 tane sallamış. Gelecek maçta kesin yenerler. Ondan sonra Belçika. Kendi evimizde 1-1 berabere kalıyoruz. Öyle böyle hakem komplo kurmuş vs.. vs. E o kadar pozisyona girdin bi tane daha atsaydında millete koz verdirmeseydiniz.

Ben anlamıyorum o kadar pozisyona girdik olmayınca olmuyor bahaneleri bu. Tamam bir maçta iki maçta olsa anlarız ama her mahalle takımında aynı bahane. Sayısız pozisyonumuz var bizi eleştiriyorsunuz ama oyuncularım çok pozisyona girdi olmadı, ben takımıma güveniyorum bir hata varsa benim. Uçurumun kenarına alışığız. İspanya büyük takım yenilirsek oynayarak yenileceğiz. Vs. gibi bana göre son derece saçma yorumları var.

Neyse Terim gitmeli. Türkiye büyük takım kimliğinden çıkmış, 2002 ve 2008 yarı finalistliğinin şanstan ibaret olduğuda kanıtlanmıştır. Ama oyuncularımız yenetekli tek sorun onları iyi taktikle maçlara motive etmek..

Yarı finalde o kadar iyi oynayan takım Maltayı-Estonyayı ve bir sürü mahalle takımını yenemiyorsa takımda değil hocada anormallik vardır..

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Fatih Terim bu ülkedeki en iyi hocadır lafım yok..Milli Takımı Antrenörü sıfatını Türk antrenörler arasında kaldırabilecek tek isimdirde bana göre..Misyonuyla vs.

Ama gelin görünki beni çileden çıkartan bazı kişisel anlaşmazlıklar yüzünden bu takıma yazık etmesi..Allah aşkına benim takımımın çocukları oldukları için söylüyorum bunu şimdi fanatizm yaptı demeyin..Fatih o maçta sahada olmayı haketmiyormuydu ya da Rusya liginde lider takımın banko oyuncusu olan Gökdeniz en azından şu milli takım kadrosunda olmayı haketmiyormuydu ? ben gidipte niye kaleci Tolga'yı ya da Gökhan'ı almadn demiyorum bunu desem fanatizm olacaktır kabul..Ama gelin görünki Fatih Terim adına yakışmayacak bu kaprisleşmeler yüzünden çok şey kaybettirdi bize..Mesela Bosna maçında Toraman Önder'in yerine oynayamazmıydı ?

Kaçırdık treni iyi ya da kötü maçlar oynadık olmadı..Bundan sonra ne olmalı ? Fatih Hocanın gitmesini dogru bulmuyorum bunun bize katkısı olacagını da sanmıyorum ha sen bir Hiddink'i falan düşünüyorsan o başka ama öyle bi alternatifimizde yok..Ama Fatih Terim'in artık birşeyleri kabullenmesi lazım..Kardeşim kendinide yakıyorsun bu tartışmalar yüzünden..

2010'da Hollanda'yı tutacam artık

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Yani bir kaç yorumu okudum da Arda'nın topu direkten dönmeseymiş böyle mi konuşulacaktı Fatih Terim hakkında ya da futbolcular canlarını dişlerine taktı ama olmadı gibi mesajları,ya da hala eski takımının teknik direktörü olduğu için bir koruma kaygısı olanları. Ama gerçek sadece bir tane ve ortada. Dünya'da hiç Bosna ve Türkiye ile alakası olmayan birine bu maçı izlettirsen diyeceği tek şey Bosna'dan fark yemediği için Türkiye'nin şanslı olduğu olurdu. Bu kadar anlamsız bir sistem bu kadar uyuyan bir takım görmedim .Sakın ha kimsenin gözünü ilk 10 dakika ile son 20 dakika boyamasın.O tamamen Bosna'nın elemelerden çıkma stresi ile alakalıydı, ilk dakikalar stres son dakikalar ise skor koruma kaygısı,gol yapacakları pozisyonları bile ya Volkan kurtardı ya da vakit geçirmeyi tercih edip laubalice salladılar şutları.

Eğer böyle bir teknik direktör,2000'lerin başlarından beri kendini geliştiremeyen hatta geriye giden bir teknik direktör, sadece uygun takımla şampiyonalarda motivasyon özelliği ile bir yere getiren bir teknik direktör ki son 2 seneki davranışlarıyla o özelliği de kalmadı,yardımcılarını engelleyen ve önplana çıkmasını istemeyen bir teknik direktör eğer başımızda kalırsa biz daha çok gidemedik diye avunuruz. Daha önce söylediğim gibi maçı bir daha izleyin, Fatih Terim tribune yollanıyor, asistanların bakışlarına ve gözlerine dikkatlice bakın anlarsınız.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Üstelik averaj takımı Estonyadan bile bir sürü pozisyon Artı 2 gol yedik...

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Fatih Terim'i övmeyin artık ya.
    Sen böylesine kritik bir maçda oyuncu seçiminde hata yapıyorsan Böylesine kritik bir maçta 'acemice' sahadan atılıyorsan sen eleştirilmeye mahkumsun 'Sir Terim' Dudak uzatarak dil çıkararak kaşLarı oynatarak maç sonunda açıklama yapıyorsan sen eleştiriye mahkumsun Sayın Terim!

Sen takımını maça hazırlayamıyorsan , takımın öndeyken oyuncularına birşeyleri yansıtamıyorsan poLyannacılık oynamayıp gerçekleri kabul eden kişiLer tarafından eleştrilmeye mahkumsun Sayın Terim!
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Sayfa 13 / 13 İlkİlk ... 3111213

Mesaj Yetkileri