Ne Şiş yansın ne kebap hesabı onu genç takıma çağırdılar ama Türk milli takımında o bölgenin 1. adamı Necip'tir. Öncelikle bu düzen değiştirilmeli.
Necip ümit milli takımda önemli maçlar olduğu için son dönemeçte kullanılmak istendi sanırım bundan sonra necip mutlaka olacaktır
Hamit: İyi yoldayız
8 Eylül 2010 01:15 | NTV Spor ve Ajanslar
Milli futbolcu Hamit Altıntop, "Dört dörtlük olmasa da inanıyorum ki iyi bir yoldayız" dedi.
![]()
Hamit Altıntop, Belçika maçından sonra yaptığı açıklamada, Kazakistan ve Belçika maçlarındaki 6 puan hedeflerini gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.
Milli Takımın, geçen yıllardan ve oynadıkları maçların ardından bazı şeyleri öğrendiğini ifade eden Hamit, "Dört dörtlük olmasa da inanıyorum ki iyi bir yoldayız. Duran toplar çok önemli. Bu şekilde iki gol yememiz maalesef olumsuz. Yine de kazanmasını bildik, önemli olan bu. Böyle hataları yapmazsak her takımı yenebiliriz" diye konuştu.
"ALMANYA MAÇI KİLİT MAÇ DEĞİL"
Gruptaki rakiplerden Almanya ile Ekim ayında yapacakları maçla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Hamit, bu karşılaşmanın grup mücadelesi için kilit bir maç olmadığı değerlendirmesini yaptı.
Milli futbolcu, "Berlin'deki maç kilit maç değil ama tabii ki önemli. Sonuçta hedefimiz grup birinciliği. Bugünkü hatalarımızı yapmazsak, özellikle ikinci yarıdaki tempomuzu yansıtırsak, biraz daha sabırlı olursak orada da kazanacağımızı düşünüyorum" dedi.
Ben buna katilamiyorum.
Skor once 0-1 oldugunda, veya 2-2 oldugunda tecrubesi ile oyuna devam edecek, maci cevirecek oyunculardan birisi degil su anda Necip. Nuri de degil bence.
Eger bu maci kaybetseydik, artik takima Necip ve Nuri'yi yerlestirelim. 2014'e hazirlanmak icin hamle yapalim derdim (Belcika da bunu yapti 2010'a katilmaya erken havlu attigi icin). Grubun kalan maclarindaki puan kayiplarimiz bizi cok uzmezdi bu durumda. Ama elimizde simdi 2012'ye katilma firsati var ve bu galibiyetle bu firsat pekisti. Bunun gerceklesmesi icin de tecrubeli, bu tip stresli maclari cok oynamis oyuncularimizi bir kenara itemeyiz. Hucumda gencleri kullanalim ama savunma ve orta sahada o tecrube gerekli.
Belcika'yi sadece tecrubemizle yendik, bunu unutmamak lazim.
Millet aya gider biz yaya kaldık yineUçalım göklerde, Atatürk boşa dememiş "istikbal göklerdedir " diye....
A milli takım aday kadrosunun seçiminde bence Hiddink bu seneki ya da geçen sezonun 2. yarısındaki performanslara falan bakmamıştır. Eski seçilen oyuncular içinden seçmiştir. Lig ilerledikçe oyuncular izleme imkanı buldukça daha uygun isimleri seçer zaten bence. Yani Almanya maçında farklı bir kadro görebiliriz sahada... Volkan Şen ve Ceyhun Gürselam falan büyük eksiklerdi mesela ama dediğim gibi ligler ilerledikçe izleme şansı bulur Hiddink.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
ben de buna katılmıyorum pek.
necip olsaydı eğer,
hamit ve selçuk ile zaten iyice savunma yönü ağır basan dirençli orta sahamızın hücum çeşitliliği emre ile beraber çok büyük ivme kazanırdı. bahsettiğim göbekten oynama olayını çok daha iyi başarabilirdik. ve bu sayede zaten maçı da erken kopartmamız mümkün olabilirdi.
Hocam Atletico Madrid'in ya da Real Madrid'in, hadi onu geçelim herhangi bir üst düzey ülke oyuncularının altyapıda aldıkları eğitim, mantalite, vb. gibi özellikler ile bizim oyuncularımızın altyapıları arasında da epey fark var. O ülkelerde ki futbol mantalitesi de genç bir oyuncuya şans verilmesine engel olmuyor. Bizde oyuncunun oynadığı ilk maçın sonucu iyi ise göklere çıkarıp, ikinci maçda ki durumuna göre yerin dibine sokmak üzerine kurulu bir mantalitemiz var maalesef.
Onur'un öncelikle takımıyla uluslararası tecrübe kazanması gerek. Ya da ligde de büyük maçlarda güven verecek. Ben açıkcası güven duyulacak bir performans görmedim Onur'dan. Onur konusu uzadı aslında. Sonuçta takımın başında dünya çapında bir hoca var. Onun tercihidir Onur Kıvrak tercihi. yarın Volkan iyileşince de Onur'u tercih edebilir Biz sadece seçimlere saygı duyup, izleyip desteklemek durumundayız.
Her ne kadar kadroyu falan o değil, Oğuz Çetin seçse de![]()
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Neyse kaleci konusunu boşverin de Necip ve Nuri gibi isimlere Almanya ve Belçika maçları dışındaki maçlarda bence şans verilmeli. Mesela Kazakistan maçında şans verilebilirdi. Bu tarz gençleri milli formaya alıştırmak lazım. Belçika direk tüm kalite gençleri takıma sokmuş. Yani belki önümüzdeki 4 yıl olmayabilir ama ondan sonra Belçika çok can yakar bu kadro ile...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Şu çok konuşmamız yüzünden gençlerin çogunu kaybediyoruz zaten. Çok iyi oynarlar bir maç kötü olunca yerin dibine sokarlar. Normal futbolunu oynar bir maç iyi oynar göklere çıkartırız.
Ben bugün galip gelsekte yine EURO 2012'ye gideceğimizde pek inanmıyorum. Forvetsiz oynuyoruz. Bir Mourinho yaptığı 4-6-0 taktiği ile bu takımı adam eder. Ha birde Fatih Terim gazlayarak.
Edit: Bu arada oynatmadığımız bu Sinan bugün Belçika'nın kalesinde de olabilirdi.
O duygusallık bir bizde var nedense anlamam zaten. Adam devre arası gelir taktik anlatır şunu şöyle yapacan bunu böyle yapacan der. Bizde hadi aslanım hadi yiğidim. Duygusallık ile başarı olacaksa olmasın. Çünkü sürekliliği olmaz.
Ama o kaleci zorunluluktan geçti. Leo Franco Atletico Madrid'den Galatasaray'a gelince o kaleci kaleye geçmeye başladı. yani zorunluluktan.
Ama birkezde bu gençleri ülkemiz yetiştirecek demişti. Bizde Necip'tan başka genç kim var. Milli takım kalitesinde oynayabilecek.
"Aptalca bir gol yedik"
A Milli Takımı teknik direktörü Guus Hiddink, Belçika karşısında çok önemli bir galibiyet aldığımızı belirtti.
5
0
07 Eylül 2010 Salı - 23:39
Sporx.com ve AA
Belçika galibiyetinden sonra görüşlerini açıklayan A Milli Takımı teknik direktörümüz Guus Hiddink, çok önemli bir galibiyet aldığımızı söyledi.
Hiddink sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok mutluyuz bu galibiyetten, hakettiğimiz bir galibiyetti. Maça güzel başladık ama kornerden gelen golden sonra konsantrasyonumuz bozuldu. Devre arasında oyuncularımla konuştum ve bu konuşmada etkili oldu. Hakettiğimiz bir galibiyet elde ettik. İkinci yarıdaki değişikliklerimiz etkili oldu. Alternatif bir kadroya sahip olmayı seviyorum. Oyuncu değişikliklerinin takımın ruhuna yaptığı katkıdan memnunum. Kafa ile yediğimiz ikinci gol çok aptalca bir goldü. Ama sonuçta kazanmayı bildik.
İlerleyen günlerde hatalarımızın analizini yapacağız. Biraz daha dikkatli olmalıyız, bunların sebeplerini çözeceğiz.
Belçika maçından önce yaptığımız yorumlarda şunu demiştik, Belçika'ya oynayacak alan bırakmamalıyız demiştik. Bu nedenle orta saha ve defanstaki kurgumuzu maçın başında bu şekilde yaptık. İkinci yarıda gayet iyi dengeli bir anlayış geliştirdik ve galibiyeti de bu getirdi."
BASIN TOPLANTISI
Hiddink, karşılaşma sonrası milli futbolcu Servet Çetin ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Belçika maçı için "Gerçekten güzel bir galibiyet aldık. Bazı şanssızlıklarımız oldu ama bunlara rağmen galibiyete ulaştık" yorumunda bulundu.
Maça iyi başladıklarını, özellikle ilk 25 dakika iyi oynadıklarını belirten Hiddink, "2 fırsat yakaladık yapamadık. Kornerde hata yaptık. Devre arasında hatalarımızı konuştuk. Takımın her an gol atacakmış gibi oynaması, 1-0 ve 2-2'den sonra bile iyi mücadele etmesi beni mutlu etti. Hak ettiğimiz bir galibiyetti" ifadelerini kullandı.
Grup maçları başlamadan önce önlerine koydukları ilk hedefi gerçekleştirdiklerini ve 2 maçtan 6 puan aldıklarını kaydeden Hollandalı teknik adam, şöyle devam etti:
"Mutluyuz çünkü maçlar öncesinde koyduğumuz hedefe ulaştık. Belçika'ya karşı karnemiz kötüydü. Bunu da kırmış olduk. Belçika'ya karşı 6 puanlık fark atmış olduk. 2 mağlubiyet almak onlar için kötü oldu. Ekimde Berlin'de Almanya ile enteresan bir maç yapacağız."
ONUR'UN HATALARI
Kaleci Onur'un gollerde yaptığı hatalarla ilgili bir soru üzerine Hiddink, "Onur için önemli olan hata yaptığını bilmesi. Kendisini eleştirebilecek futbolcu. Biz maçta iki hata yaptık. Yanımda oturan Servet de ilk golde hatalıydı ve geldi benden özür diledi, bu çok güzel bir davranıştı" dedi.
"30 PUAN FİNALLERE GÖTÜRÜR!"
Hiddink, kaç puan almaları halinde finallere kalabileceklerinin sorulması üzerine de ''30 puan bizi finallere götürür, bu kesin. Ancak biraz daha azı da olabilir'' diye espri yaptı.
Bu tür hesaplar yapmadığının altını çizen Hiddink, ''Birinciler ve en iyi ikinciler finallere kalıyor. Biz birinciliği hedefliyoruz ve alabileceğimiz en iyi puanı'' diye konuştu.
"Leekens, Türkiye'nin şanslı olduğunu söyledi, aynı görüşte misiniz?'' sorusuna, Hiddink, "Ben bu görüşe katılamayacağım. Çünkü biz onlara iki hediye verdik, bundan dolayı mutlu olmalılar. Bundan sonra bu hataları yapmamalıyız" diye yanıt verdi.
Arda'nın sakatlığı ile ilgili bir soruyu da Hollandalı teknik adam, "Arda bugün çok çalıştı ama maç sonrası iyi durumda değildi. Doktorlardan son raporu alacağım" diye yanıtladı.
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Arda Turan'dan kötü haber!
Galatasaray Kulübü, Belçika maçında sakatlanan Arda Turan ve maç öncesi antrenmanda sakatlanan Hakan Balta'nın sağlık durumu ile ilgili açıklamada bulundu.
1
3
08 Eylül 2010 Çarşamba - 14:05
Sporx.com
Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Arda Turan'dan kötü haber. Belçika maçında sakatlanan yıldız oyuncunun en az 2 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.
Sarı-kırmızılı kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
"A Milli Futbol Takımı'nın 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda oynadığı Belçika maçında sakatlanan Galatasaray oyuncuları Arda Turan ve Hakan Balta'la ile ilgili bilgiler aşağıda belirtildiği gibidir;
Hakan Balta'nın arka adalesinde kısmı yırtık tespit edilmiştir.
Arda Turan'ın ayak bileğine aldığı darbe sonucunda ikisi ciddi olmak üzere üç bağında zedelenme görülmüştür.
Her iki oyuncunun da dün oynanan maçtan sonra MR'ları çekilmiş ve tedavilerine başlanmıştır."
Nedir bu şanssızlık artık ya.
fellaini cok kötü bastı arda nın bileğine kasti olarak; atılmalıydı o pozisyonda
cok sinirim bozulmuştu.
yazık olmuş arda ya geçmiş olsun cabuk atlatır inşallah.
Last edited by GeNç KaRTaL : 13.Eylül.2010 at 18:12
şunu söyliyim bu maçın ilk yarısı gibi geçmesi beklenen maçlarda Ömer Üründül yorumculuk yapsın da biraz eğlenelim öbür türlü uykusu geliyor insanın![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Aurelio'nun Necip'e oranla 10 yillik daha fazla bir futbol gecmisi var. 300-350 mac. Binlerce farkli durumu gormus, farkli seyi yasamis. Rakibi nasil alacgini da biliyor, nerede duracagini da. Rakibe faul yapmadan, nasil onu koseye kistiracagini cok iyi biliyor.
Zaten kendi yari sahamizda verdigimiz her serbest vurus tehlike oluyor. Olmasi da normal cunku Belcika'nin en kisa adami, asagi yukari takimin ucuncu en uzun adami Hamit ile ayni boyda idi. Bu durumda panikleyip faul yapacak oyuncuyu oynatmak, rakibe gel bizim kalemize bombardiman yap demek. Adamlarin zaten ozellikle deplasmanda en buyuk silahi duran top. O duran toplari, gereksiz faullerle bir genc oyuncunun vermesi de hic anormal bir durum degil. Tuncay Kompany'yi nasil attirdi? Ustelik Kompany premier lig'de oynuyor degil mi? Ama birden kendisini kaybedip o faulu yapip kirmizi kart gorebiliyor. Volkan Sen'in Galatasaray macinda topu eline almasindan farki yok, o da bir hata yapti ve yaptigi anda hata oldugunu biliyordu. Lakin kendisini onceden durduramadi. Genc ve hata yapacak. Bu hatalari yapmayacak oyuncular varsa elinde, onlari kullanmak cok daha dogru. Genc oyuncu da takiminda hata yapa yapa, kenardan izleyerek ogrenecek.
Ben de Necip'i begeniyorum. Ama eger biz yarismaciligi one cikartiyorsak su asamada, Necip'in cok daha fazla sey gorup yasamasi gerekli bu yarismaciligin bir parcasi olabilmesi icin. Belcika takimi tamamen genclestirmis, hemen hemen her oyuncu 19-20-21-22 yasinda. Ama on libero 33 yasinda, 70'den fazla milli olmus. Necip santrafor veya kanat oyuncusu olsa sonuna kadar oynasin, hata yapsa da cikartilmasin. Cunku bu oyuncularin yaptigi hatalari takimin geri kalani kapatabilir. Ama Necip'in mevki itibariyle yaptigi hatayi telafi edemeyiz. Olan da Necip'e olur. Burada Onur icin yazilanlari da goruyoruz ne de olsa.
Ben yaşla alaklı birşey demedim zaten daha volkanı geçecek kadar iyi olmadı dedim,zaman olmadanda volkanı geçemez,casillas rmadridin kalesine geçti,onur trabzonunonur okadar iyise suan manchester fln orda oynardı.Birşeyi abartmakta üstünüze yok
Forma giymeyede hakkı vardır bence hareket gayet normal durdurabilir poposuyla, futbolun bir kuralı var ve bu kural içinde durduramaz gibi birşey yazmıyor,ahlaki açıdan birinin kötü veya iyi olması kişiden kişiye değişir,kimine kötü gelir kimine normal o yüzden yaptığı hareket rekabet ortamında gayet güzel ve eğlenceliydi.
haklısın abi bazı yerlerde tamam ama şöyle birşey var;
biz risk almayı, agresif oynamayı, hücum yapmayı, efektif bir takım olmayı risksiz oynama yerine tercih edemiyorsak galibiyeti de beraberliğin arkasına koyuyoruz demektir. böyle olursa da bir yerlere gelemeyeceğimiz aşikar değil mi. sonuçta örneğini verdiğin aurelio gibi adamlarla gelişimi sağlamamız zor. bakıyorsun aurelio'ya hiç eski fiziğinden eser yok, dikine tempolu bir oyun oynayamıyor. bizim ihtiyacımız olan oyunu sergileyebilecek futbolcular olmalı kadroda, yaşa çok da bakılmaksızın. sonuçta oynayarak tecrübe kazanılır, hafiften hafiften 11 oyuncusu olması gerekir necip gibilerin. nuri'nin çoktan olması gerekiyordu, ona hiç değinmiyorum zaten...
Konunun Ucu Başka Boyutlara Gitmeye BaşladıSonunumuz Hayrola.
Turkish Number One Goalkeeper Volkan Demirel. Sonra Kaleci Konusunda Son Yıllarda Şahane İsimler Yetiştirdiğimiz Cenk'ler, Onur'lar, Ufuk'lar, ve de Lejyoner Sinan'lar. En Az 20 Sene Kaleci Sıkıntısı Çekmez Bu Milli Takım.
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
İnşallah uzun yıllar Onur' kalemizi korur.Gerçekten çok büyük bir potansiyel.Zamanla daha iyi olucaktır.Dünki maçta ikinci golde hatası olsada zamanla düzelticektir kendisini.Milli takımada çok yakışıyor.Dün maçtan sonra ağlaması beni çok etkiledi.ONUR'lu adam gerçekten.
Kazanmak güzel.Açıkçası kazanacağımıza inanmıyordum ama şansın ve tecrübenin etkisiyle kazandık.
Hiddink şu an için çok büyük bir hayal kırıklığı yarattı bende, acımasızca eleştirilen Fatih Terim'den ne kadro seçimi ne de oyun anlayışı olarak bir fark yaratabilmiş değil.
Yanlış bir kadro ile maça çıktığımızı düşünüyorum, ikinci yarı doğruları bulduk. Sabri ve İsmail takımın en kötüleriydi, kanser ettiler resmen. Onur hata yapmasına rağmen iyi oynadı bence. Önceki sayfalara biraz göz attım anlamsız bir kaleci tartışması olmuş bence. Öyle yada böyle, kişisel olarak, karakter olarak kimine göre doğru kimine göre yanlış olsada Volkan belirli bir tecrübede olan Türkiye'deki en iyi kalecidir. Hiddink de yapı itibariyle gençlere çok da güvenen bir hoca gibi gözükmüyor açıkçası, önümüzdeki iki büyük turnuvanın elemelerinde ve katılabilirsek turnuvalarda kaleyi Volkan koruyacaktır.
Benim şahsi görüşüm, Onur'un potansiyeli Volkan'dan daha yüksek, Rüştü'yü bilemeyeceğim yani gençliğini yaşım tutmuyor.Böyle düşünme nedenim, Volkan'ın ilk zamanlarını hatırlıyorum ve yediği gollerin bir kısmı gerçekten komediydi. Zaman içinde düzenli forma bularak yapma Volkan cümlelerini helal olsun Volkan'a kendisi çevirdi. Onur'da şu anda düzenli oynuyor ve bence çok büyük bir yetenek, açıkçası kendi takımımda görmek isterdim ama onun bir süre sonra yurt dışına transfer olacağını düşünüyorum.
Son olarak Rıdvan konusu. Kendisi bence de her maçı yorumlamalı, çünkü yaptığı genel yorum ve analizlerde daha önce söylediklerini anında yutabildiği hatırlamadığı için maçları yorumlamasında sakınca yok. Nasıl olsa 90 dakika. Galatasaray'ın kadrosu çok iyi diye başladığı programları, zaten Galatasaray'ın kadrosu çok kötüydü diyerek bitirebilen bir insan Rıdvan Dilmen. Sezon başı ayrı, sezon sonu ayrı, bence Rıdvan Dilmen skor yorumcusudur, o yüzden maçları yorumlayabilir. Tabii içindeki teknik direktörü biraz susturmak kaydıyla, kendi takım çalıştıramıyor o yüzden herhalde bu garip bağırmaları.
Beyler Onur iyi kaleci, yetenekli kaleci, genç kaleci, istekli kaleci ama Volkan kadar iyi değil. İleride Onur Volkan'dan daha iyi olacak belki ama şuan Volkan Onur'dan daha iyi. Tecrübesi de cabası..