Süper kupayı soran yok .
Federasyonun kararı , karar almama kararıymış
TFF eline ulaşan Etik kurulu raporu doğrultusunda net kanıt yok diyor, savunmaları da alamıyoruz diyor. Ama düşürecekseniz düşürün, düşürmeyecekseniz düşürmeyin net kararı şimdi açıklayın deniliyor. Şunun adını öncelikle koyalım; istenilen düşürecekseniz düşürün, düşürmeyecekseniz düşürmeyin şeklinde net karar değil. Düşürecekseniz düşürün, düşürmeyecekseniz de düşürün şeklinde bir düşünce. 5 tane hukukçunun günlerce üzerinde çalışıp ulaşamadığı kanıtlara ulaşanlar varsa bilemeyiz tabi ancak elinde net belge olmayan TFF'nin ceza verme riskine girmesi mümkün değildi. Mahkemede Fenerbahçe veya diğerleri aklandığında bunun tazminatının riskine net olmayan belgelerle giremezlerdi. TFF'ye verilen belgeler arasında bir futbolcunun para alırken çekilmiş görüntüsü veya hesaplarda yapılan incelemelerde ulaşılan bir bağlantı olsa zaten gereken yapılırdı. Daha önce de söylediğim gibi meselenin büyük kısmının çürüdüğünü düşünüyorum.
Bir de Mehmet Ali Aydınlar baskı yoktu diyerek doğruyu gizledi. 1 aydır medyada Fenerbahçe'yi düşürün şeklindeki baskı ortada.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Ligler boşuna ertelenmiş oldu.
sorular gerçekten kötü en son, "bu şike iddialarında ismi geçen takımlardan bazıları avrupa kupalarında da oynuyor ve sezon için düşürülme kararı gelirse UEFA ne yapacak, avrupa'da devam edecekler mi ?" diye bir soru soruldu cevabını kaçırdım ama herhalde ona UEFA karar verecek demiştir.
En güzelini Kemal Belgin Sordu: "Bundan sonra Lig Fikstürünü; Spor Toto Teşkilatı mı belirleyecek, Maç Cezalarını da Adalet Bakanlığı mı verecek ?
Açıklama içinde bir sürü çelişki barındırıyor. Hangi birini dile getirmeli acaba ?
Lig başlasaymış keşke.Bugün söylediklerini keşke o gün düşünselerdi.
Bari ligler başlayacaksa erkenden başlasada millet Avrupa kupaları için form yakalayıpta bizim takımlar geri kalmasa. İlk maçlarda gördük takımlarımızı...
Madem adamlardan savunma alinmadi, neden PFDK ya sevkedildi bu adamlar ?
Cezaevinde yatanlarda zevkini yatıyor heralde..
Benim anladığım bu kozmik odadaki belgeler fos.
Gökmen Özdanak çıldırdı![]()
Sansal'da bir anda cikti piyasaya
@Eng1n
Sonuna kadar dayanamadim![]()
Beklentileri karşılamadı diye TFF'ye kızmamak gerekir. Ancak herşeyin ne olduğunu baştan beri biliyorlar. Zaten bu soru kendisine de soruldu. Gizlilik olduğunu ve gelen belgelerde somut deliller olmadığını bildikleri halde ciddi çalışıyoruz, etik kurul inceliyor, kararı açıkladık/açıklayacağız durumlarına girmeye yoktur.
Bir kere çıkıp olaylar bu şekildedir ve gizlilik kalkmadıkça biz birşey yapamayız. Ligler normal şekilde başlayacak ve lig ortasında suçlu olan takım çıkarsa o gün oturup değerlendiririz diyecek ve iş bitecektir. Sırf bir karar alınmış olsun diye de PFDK'ya sevk ediyorlar.
''Serhat Ulueren:TFF Korktu''
bu konuda beklediğim bir karardı, ben bu kararda TFF'den önce içine edilmiş yargı sistemini daha çok suçlarım. Ama TFF'nin de bariz hataları var. Güney Kore, İtalya, Yunanistan 20 günde karar çıkarıyorsa biz 50. günde hala zaman istiyorsak problem var. Federasyon bu konuda pasif davranıyor, savunma almaya, ya da soruşturma açmaya daha önce başlayabilirdi. Hatta 3 temmuzda kendi de bir soruşturma açabilirdi. Neyse sağlık olsun..
toplantıda Kemal Belgin'in sorusu muazzamdı. aslında merak edilen güzel bir soru sordu.
bir de ince bir ayrıntı garip geldi bana.
Mehmet Ali Aydınlar tutklu olanlardan PFDK'ya sevkedilenleri söylüyor.
1-Aziz Yıldırım--------------------Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı
2-Mehmet Şekip Mosturoğlu------Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi
3-İlhan Yüksel Ekşioğlu-----------Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi
4-Tamer Yelkovan------------------Fenerbahçe Spor Kulübü Muhasebe Müdürü
5-Cemil Turan----------------------Fenerbahçe Spor Kulübü Amatör Şubeler Genel Koordinatörü
ilk 5 Fenerbahçenin içerdeki yöneticileri. daha sonra teknik direktörler ve oyuncular.. sonra tutuksuzlara geçiyor. futbolcular, stad müdürleri, oyuncu temsilcileri, sıradan insanlar.. arada çat bizim başkan.. tee 23. sırada, arada 2 oyuncu, sonra asbaşkan. tesadüf işte..
Bazıları hukuku baştan yazmaya çalışıyor ama nafile.Bu kararı oluşturan etkenleri biz daha önce sürekli yazdık zaten buraya.Tüm bunları federasyon uydurmuş gibi bir hava var.
Türk futbolu gün itibariyle bitmiştir.
İçeride ki adamLar çıktıkLarında ki bu dakikadan sonra çıkmaLarı kesinLeşmiştir. Boşuna içeride yatmış oLacakLar. AyLardır süren bu atıp, tutmaLar bunun için mi yapıLdı ?
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Bu arada karardan önce Fenerbahçe hisseleri uçmuş, TFF'den biri dışarıya bilgi vermiş olabilir.
Her anlamıyla bence skandal bir oluşum bu.
Kemal Belgin Twitterda trendlere girmisguzel soru sordu
http://http://tinypic.com/usermedia....cj6oh4l5k2TGxc
Bence bugünkü açıklamasıyla Mehmet Ali Aydınlar vasıfsız birisi olduğunu göstermiştir. Mahkeme iddianameyi kabul etmesini beklemek zorunda değil federasyon. Federasyon denen kurum yargıdan bağımsız bir şekilde karar verebilir. UEFA en ufak bir şüphe dahi oluştuysa gerekeni yap (Yunanistan'da yapıldığı gibi) derken hala düşecek veya düşmeyecek diye bir karar vermeyip olayı yargıya atmak vasıfsızlığın göstergesidir. Lig başladıktan sonra alınacak her karar hem işlem yapılacak kulüpleri hem de Türk futbolunu olumsuz anlamda etkileyecektir.
7
Artı belki bu sezon başında düşürse F.Bahçe'nin 1 yılı gitmeyecek. Bu sezon oynayıp üst lige çıkacak. Ama sezon ortasında alınacak bir karar hem bu sezonu götürür hemde toparlanmasını zorlaştırır. Ne olacaksa sezon başında olmalıydı... Ligimiz adınada çok belirsiz bir süreç başladı şimdi.