Nice 110. yıllara BEŞİKTAŞ'ım !
Nice 110. yıllara BEŞİKTAŞ'ım !
Canım FEDA olsun sana !
Nice 110 yıllara Karakartal'ım!
![]()
Görüntüler çok güzel. Orada olmak vardı şimdi.![]()
Canım FEDA olsun sana !
Keşke oyuncuların hepsi stadda olsaydı. Önemli bir motivasyon olurdu onlar için. Bu arada Ünal Aysal'ın dışında kimse tenezzül edip gelmemiş. Erdemli bir davranış göstererek gelmesi beni sevindirdi, teşekkür ederim başkana.
Canım FEDA olsun sana !
Ünal Aysal cidden büyük biri ancak Fikret Orman'da onu davet ederek büyüklük göstermiş.Demirören'den sonra Beşiktaş çok iyi bir başkana sahip oldu.Hataları tabi olacaktır ancak ben çok beğeniyorum kendisini.
En eski rakibimiz Beşiktaş'ın da 110. yılı kutlu olsun.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Dedemin zamanında, 45. senemiz falandı o zamanlar. Babamın gençliğinde 80'li yaşları falan kutluyorduk, şimdi de 110. yaşımız. Kadın, azraile meydan okuyor. Acaba, benim torunum da görür mü Ajda'yı?
O değil de; sahneye bir çıktı, inmeyi bilmedi. Beşiktaş ile beraber kendisi de 110. yaşını kutladı herhalde.![]()
İşte Samet Aybaba'nın ağzından Beşiktaş gerçekleri:
Escude neden oynamıyor?
Bugüne kadar Escude'yi yabancı kontenjanından dolayı oynatamadım. Kasımpaşaspor maçında da hafif bir sakatlığı vardı ve idmanlarda kendisinden tam randıman alamadık. Benim ona karşı ne bir önyargım, ne de başka bir olumsuz düşüncem var.
'Defterden silmiyorum ki'
Fernandes nasıl bir anda iyileşti?
Fernandes için önceden şu kadar süre oynamayacak diye bir açıklama yapıldı. Ama doktor bana, 'Oynayabilir' raporu verirse ve üstüne Fernandes de kendisini iyi hissettiğini söylerse oynatırım. Sözkonusu kişi Fernandes ise idman yapıp yapmadığına bakmam, muhakkak forma şansı veririm.
Değişiklikler erken olmuyor mu?
Oyuncu değişikliği yapılması gerekiyorsa ben o an saate bakmam. Emre Özkan'dan çok ben üzüldüm ama Beşiktaş'ın futbolcusu bazı gerçeklerle yüzleşmeli. Oyuncularımı üzmek istemem. Emre ile maçtan sonra da konuştum. Ben Emre'yi defterden silmiyorum ki... Önümüzdeki maçlarda yine oynatacağım. Daha önce Ersan'ı da bu şekilde çıkardım ama bir hafta sonra çıktı, gol attı. Takımdaki her oyuncu benim oğlum gibi.
Şampiyonluk neden gizli bir hedef?
Evet gizli bir hedefimiz var. Bu hedef tabii ki şampiyonluk, Beşiktaş'ın başka ne hedefi olabilir ki... Ama burası öyle bir ülke ki, hedefimiz şampiyonluk desek birileri çıkıp laf söyler. O da ayrı bir gerçek. Benim bu hedefi gizli tutmamın tek sebebi, böylesine genç ve tecrübesiz bir takım üzerinde stres yaratmamak.
'Günü kurtarmalıyız'
McGregor-Cenk tercihi
Öncelikle McGregor, Trabzonspor maçında bileğinde ağrısı olduğu için bandaj yaptı. Gücünü daha iyi bildiği için bu bandajı kendi kendine yaptı. Fakat bunu çok sıkı yaptığı için elini hissetmedi, panik haliyle bir anda yerini Cenk'e bıraktı. Kasımpaşaspor maçında ise onu son anda maç kadrosuna aldım. Çünkü çok zor bir karşılaşma olacaktı. McGregor bu sene daha çok oynadı. Bu tamamen tercih meselesi... Bizim Cenk'e karşı bir tutumumuz yok.
Gençlere neden fazla şans verilmiyor?
Sakatlıklar döneminde olsun, diğer dönemlerde olsun, gençlere elimden geldiği kadar şans vermeye çalıştım. Fakat Beşiktaş gibi bir takımda sadece geleceğe yatırım yapamazsınız. Günü de kurtarmak zorundasınız.
'Yok olup gidebilir'
Oğuzhan'daki düşüşün sebepleri nedir?
Oğuzhan'da bir düşüş var. Ben zamanında basın mensubu arkadaşlarımıza bu oyuncunun abartılmaması gerektiğini söylemiştim. Benim bir bildiğim var ki bunu sürekli tekrarlıyorum. Oğuzhan gerçekten çok yetenekli bir oyuncu ve muhakkak böyle düşüşler yaşayacaktır. Ama çok genç olduğu için bir anda yok olup gidebilir.
Bazılarının eli ayağı titredi
Bu senenin bir doğum olduğunu düşünüyorum. Başlangıcımız böyleyse varın gerisini siz düşünün. Seneye ve ondan sonraki sezonlarda çok daha iyi Beşiktaş göreceksiniz. Biz henüz genç bir takımız. Bu sezon derbilerde bazı oyuncularımızın eli ayağı titredi. Bu işler bu kadar kolay değil. Önümüzdeki sezon çok daha farklı bir Beşiktaş olacak. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Bir kaç tane tecrübeli oyuncu alacağız. Aynı zamanda mevcut kadrodaki isimler daha çok tecrübe kazanmış olacak.
Real de havlu attı
Sezon başında bizi kimse hesaba katmamıştı. Real Madrid neredeyse sezon ortasında havlu attı, Galatasaray kendi evinde Gençlerbirliği'ne yenildi. Ama bütün bunlar bu takımların büyüklüğünü gölgelemez. Büyük takım nasıl olunur bilir misiniz? Büyük takım olmak demek mağlubiyetlerde bile o takımın arkasında durmak demektir. Kasımpaşaspor maçında iki tane direğe giden top var. Başka ne diyebilirim ki... Biri girse belki de maçın kaderi değişecek. Bu sezon yaşadığımız şanssızlıklar karşısında insan, yok böyle bir şey diyor. Ben bu çocukların hepsiyle gurur duyuyorum çünkü inanılmazı başarıyorlar.
'Zor günde geldik'
Bu kadroyla çalışmaya cesaret edemeyenler oldu. Ben Beşiktaş'a geldiğimde yaşayacağım zorlukları bilerek geldim. Çaresizlikten Mehmek Akgün'ü ön liberoda bile oynattım. O gün başka hoca olsa korkup kaçardı. Başkan Fikret Orman'ın benim gönlümdeki yeri çok ayrı. O da bu kulübün başına zor bir dönemde geldi. Bana ve takıma çok güveniyor. Almeida'nın olmadığı dönemlerde çok zorlandık. Adam futbolcuymuş gerçekten. O oynadığı zaman rakip takımda stoperler ve bekler nefes alamıyor. Öylesine pres yapıyor ki, arkadasındaki takım arkadaşları da dinlenebilme şansı buluyor.
Kaynak: Milliyet
Herşeye bir cevabı var hocanın, hiçbir hatası yokmuş. Ne diyelim o zaman yapalım hemen 10 senelik bir sözleşme.![]()
Canım FEDA olsun sana !
Önceden Samet Aybaba ile ilgili yapılan olumsuz yorumlara artık katıldığımı bildirmek isterim. Bir hoca takımı içeriden ancak bu kadar yok edebilirdi. Basına konuştuğu kadar icraat yapsa çok daha farklı konumda olunurdu. Koca adam gencecik oyuncuları taraftarın önüne atıyor. Madem Oğuzhan'dan memnun değilsin o zaman oynatmayarak ona en büyük cezayı verirsin. Yerine hali hazırda ikinci yarıya iyi başlamış Veli, Necip gibi oyuncuların var. Bütün olanı biteni oyuncuların üstüne yıkıyor . Şimdiye kadar bir kez bile olsun sorumluluğu üstüne almadı. İlk yarı en azından kurulu düzen varken ikinci yarı o düzeni bozdu. Belki sakatlıklar bunda en büyük etken olmuş olabilir ama istediği oyuncularda alındı. İki ay önce transfer edilmiş Süzen'e beklentileri karşılayamamış demiş ama Süzen'i isteyende kendisiydi. Hali hazırda orjin bek Ziegler'i istemeyende kendisiydi. Kaldı ki Süzen'in kötü oynadığı maçlar kadar iyi oynadığı maçlarda var . Artık yemiyor kendisini tehlikede görünce oyunculara sarmaya başladı. bu takımın önünün açılabilmesi için lobisi yüksek bir yerli hoca yada iyi bir yabancı hoca ile anlaşılmalı. Gelecek sezon Samet Aybaba ile devam edilirse facia olur. Ama sanmıyorum yönetimin hoca konusunda kararı hemen hemen bellidir.
Forza'nın facebook sayfasında Hakan Arslan'ın şu yazısını paylaşmışlar, ben çok doğru buldum buraya da ekleyeyim dedim.
Spoiler: Schusterist bir hatırlatma
Şu sözden sonrasını okuma gereği duymadım. Bu laf bana kalırsa tüm ortasaha oyuncularına bir hakarettir.
Ne anlamda söylediğini bilmem ancak buradaki anlamı çok ağır, bu aynı zamanda antremanlarda kendisini çok gösteren bir oyuncunun bile Fernandes'den sonra geleceği anlamını taşır.
Eğer burada Fernandes'in takımdaki önemine dikkat çekilmek istendi ise bu laf çok saçma olmuş. Ya da aynı şekilde Ferdi'nin mükemmel bir oyuncu olduğunu göstermek istediyse de bu olmamış bence.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Ya her şeyi geçtim koca Beşiktaş'ın saha içinde belli bir oyun düzeni yok. Sen büyük takımsın ama ne oynadığın belli değil daha. İlk yarı Almeida'ya kurulu düzen vardı diyorduk ama ikinci yarı Fenerbahçe maçı dışında ben saha içinde düzen göremiyorum. Tam Fenerbahçe maçında başa döndük derken takım dahada kötüye gitti.
" Genç ve tecrübesiz bir takımız. " Hadi tecrübesiz kısımını bir nebze anlarımda, genç takımızı ne demek ya ? Kadroda 2 tane genç oyuncu var biri Oğuzhan diğeri Necip. Genç ve tecrübesiz takımız demek bahaneden başka bir şey değildir. Takımın yaş ortalaması sanki 22. Yine bahaneyi bulmuş hocam.![]()
Canım FEDA olsun sana !
Havada asılı kalmış adam.
[YOUTUBE="dtGuC7P-Yes"]Hugo Almeida[/YOUTUBE]
Canım FEDA olsun sana !
Bomba gibi dönecek Hugo.![]()
110.yil kutlamalarinda aksam olmasada sabah ordaydim bayagi eglenceliydi dersane yuzunden pek kalamadim ama guzeldi ceket telef oldu bu arada![]()
Futbolcu ve kulüplere geçmişten kalan borçları nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Beşiktaş rahata eriyor. Geçtiğimiz sezon başında Avrupa arenasından men edilen Siyah-Beyazlılar, bu ay sonuna kadar 60 milyon TL’lik borcunu ödemediği ya da yapılandırmadığı takdirde yine Avrupa’dan uzak kalacaktı. UEFA kriterlerini yerine getirmek zorunda olan Beşiktaş’ta şubat ayının başından bu yana başkan Fikret Orman ve yöneticiler bu konuyu çözmek için harıl harıl çalışıyordu. Yönetim sonunda emeğinin karşılığını aldı ve yapılan görüşmelerin sonunda kulübün kasasına büyük miktarda sıcak para girmesi garanti altına alındı. SPK’ya başvurup sermaye arttırımı talep eden Beşiktaş, buradan çıkan olumlu yanıtın ardından 40 milyon TL gelir elde edecek. Geçtiğimiz hafta TFF Başkanı Yıldırım Demirören’le görüşen Fikret Orman, kulübün ileriye dönük alacaklarının tahsil edilmesini istedi. Bu isteği geri çevirmeyen Demirören, Siyah-Beyazlılar’ın alacağı olan 10 milyon Dolar’lık miktarın aktarılmasının talimatını verdi.
Spor Toto da devrede
Ankara’ya giderek burada devletin önemli kademeleriyle görüşmelerde bulanan Orman, bu çerçevede Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Kasapoğlu’nu ziyaret etti. Futbol Komitesi Üyesi Deniz Atalay ile birlikte gerçekleştirilen bu ziyarette kulübün mali durumunu Kasapoğlu’na aktaran Başkan, görüşmelerinden sonuç almayı başardı. Spor Toto’dan gelecek olan parayla birlikte eli güçlenecek olan Beşiktaş, Avrupa kupalarına katılması yönündeki en büyük engeli de ortadan kaldırmış oldu.
Çok iyi oldu bu. Önümüzdeki sene de Avrupa'ya gidemesek felaket olurdu cidden.
Beni Almeida yapan Beşiktaş diyen bir oyuncu gitmemeliFernandes'den umudum yok büyük ihtimal ayrılmak isteyecektir. Ama Almeida kalır inşallah kalmalı da. Bana göre son yıllarda Beşiktaş'a gelmiş en kaliteli forvetlerden biri Almeida. Her ne kadar teknik olarak zayıf olsa da.
Bende çok beğeniyorum Almeida'yı, seneye kesinlikle takımda tutmalıyız. Birde şu sakatlıkları olmasa hem kendisi için, hem de bizim için çok iyi olacak.
Canım FEDA olsun sana !
Ben nedense hic begenmiyorum fizik haric tek bir ozelligi yok Q7 zamaninda ikisi iyi anlasiyordu Q7 harika toplar cikartiyordu oda atiyordu atamiyordu ama yine de oyuna ortak oluyordu suan hic begenmiyorum onun yerine Umut Bulut alinsa harika olur,
Şu şartlarda yönetim Almeida'dan daha iyisini bulamayacağına göre Almeida kalmalı. Sow'dan sonra rakip stoperleri üzerine çekebilen iki forvetten biri Almeida. Dikkatli izleyin Almeida'lı Beşiktaş ile Almeida'sız Beşiktaş'ta rakiplerin savunmadaki kurgularına. Kasımpaşa maçının ilk yarısında Yalçın orta sahanın ortasına kadar gelip oyun kurabiliyorken ikinci yarı Almeida'nın oyuna girmesiyle doğru düzgün hiç çıkamadı.
Adam oynadığı her maçta 2 kişilik oynuyor, takıma yarar sağlıyor. Tek sorunu kronik sakatlığı. Tam formdayken sakatlandı, çok kötü oldu. Sakatlanmasa şu an ligde rahat 14-15 golü vardı. Garanti 4 puanımızda olurdu. Ayrıca, Almeida'nın sakatlığı Holosko'yu da çok etkiledi. Almeida olunca Holosko'da çok farklı oynuyor.
Canım FEDA olsun sana !
Almeida nin yaninda Niang Dentinho tarzi bir forvet oynayacaksa kalmasinda problem yokta tek basinayken ben yeterli gormuyorum .
Spoiler: Başkan'ın Açıklamaları: "Avrupa'ya gideceğiz."
Almeida konusunda ise ben Almeida'nın futbolunu beğeniyorum. Çift forvet oynarsak eğer daha verimli olacağına inanıyorum. Almeida-Mustafa ikilisini çift forvet olarak izlemeyi istemiştim hep ama beraber sahada oynadıklarında da Mustafa genelde sağ ya da sol açık oynuyordu. 4-3-1-2 oynasak fena olmaz aslında.
İnşallah şu mali krizi atlatıp Avrupa Kupalarına katılırız.
Canım FEDA olsun sana !
Aybaba demoralize ediyor
Sabah Gazetesi Samet Aybaba'nın Beşiktaş'ın kaybettiği maçlar sonrası talebelerini eleştirmesine parmak bastı
Elindeki kısıtlı kadroya rağmen, takıma başarılı bir grafik çizdirmeyi başaran teknik direktör Samet Aybaba'ya, kaybedilen maçlar için değil ama futbolcuları hakkında sarfettiği sözler nedeniyle tepki geldi. Puan yitirilen maçlar sonrası özellikle futbolculara yönelik eleştrisel açıklamaları tecrübeli hocanın başına dert oldu.
KAZANIRKEN SORUN YOK
Beşiktaş'ta bazı yöneticiler, "Hocanın futbolcuları sürekli eleştirir görüntü vermesi doğru değil. Kazanırken, takımdaki aksaklıklar gözükmez ancak kaybedince sorunlar da su yüzüne çıkar. Aybaba'nın futbolcusunun eleştirir-över fotoğraftan uzaklaşması gerek" diye görüş belirttiler. Aybaba'nın açıklamaları karşısında, takımın ligdeki iddiası nedeniyle sessiz kalmayı seçen yöneticiler, kaybedilen Kasımpaşa maçıyla şampiyonluk şansının azalması sonrası düşüncelerini dile getirmeye başladı. Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Kalvacı, "Şampiyonluk sözü vermedim" diyen Aybaba'ya "Beşiktaş ambleminin olduğu yerde tek hedef şampiyonluktur" çıkışını yaptı. Bu çıkış Aybaba'nın bir yönetici tarafından ilk kez hedef alınması olarak kayıtlara geçti.
İşte Aybaba'nın oyuncularını eleştiren açıklamalarından örnekler:
G.Saray-Beşiktaş: 2-1
"Biz araya çabuk oynayan bir takımdık. Bunları yapamadık. Fernandes, Oğuzhan, Olcay yapamadı. Pas trafiğini kuramadık. Savunma oyuncularının yapacak bir şeyi yok. Pas yapamayınca onlar da mecburen uzun oynadı."
Beşiktaş-Karabük: 2-2
"Oyunu 2-0 öne taşıdık. Rakibimiz 10 kişi kaldı. Sonrası kabus gibiydi. Çok kötü goller yedik. Bunu çevirecek oyuncu sayımız sıfır. Fernandes oyuna kötü başladı, oyuna ağırlığını koyamadı. Bırakın ağırlığını koymayı yardımcı bile olamadı."
Beşiktaş-Gaziantep: 1-1
"Karşılaşmanın son bölümünde oyuncularım geriye çekilerek yanlış yaptı. 10 kişi kalmış rakip karşısında öne çıkıp, gol atmalıydılar. Rakip baskı yapmıyor, spontane bir şekilde gol yiyoruz. Kalemizde gördüğümüz son dakika golüne inanmakta güçlük çekiyorum.
Oğuzhan Özyakup için
(Gazetecilere) 'Oğuzhan'ın kendine iyi bakması ve futbolunu geliştirmesi lazım. Onun havaya sokulmaması uyarısını devamlı yaptım. Yüz kere söyledim; 'Şımarıyor, yapmayın, etmeyin' diye, sonuçlarını görüyorsunuz."
--------------------------------------------------------------------------
Sonuç; Oğuzhan, Samet Aybaba'nın açıklamalarından sonra ağlıyor ve başlıktaki gibi demoralize oluyor. Bir delikanlı da çıkıp; 'sus artık ve işine bak!' demiyor, diyemiyor.
Tekrar ediyorum: Gidene kadar karşındayım Samet Aybaba!
Samet Aybaba gerçekten basına çok fazla demeç veriyor oyuncularla ilgili. Oyuncuların eksiklerini bizzat yüzüne söylemesi lazım, basın aracılığıyla değil. Böyle yapınca oyuncusunu taraftarın önüne atıp kendini kurtarmaya çalışmış oluyor. Ortada bir hata varsa, öncelikle kendinde araması lazım.
Canım FEDA olsun sana !