Originally Posted by
nannar
Ben Rıdvan Dilmen'i severim

Yorumlarını da beğenirim.Hocalığı nasıl olur bilmem ama maçları iyi analiz ediyor. Fakat Fenerbahçeli arkadaşlar kusura bakmasın ama Rıdvan'ın tüm yorumlarında konuyu Fenerbahçe'ye bağladığı doğru

Rıdvan'a objektif yorumcu olarak bakmamak lazım. Fenerbahçe taraftarı olan ve futbolu yorumlayan bir isim olarak bakmak daha dogru olur sanırım. Yorumlarda ona kızarken de bunu akla getirmek lazım. Mesela Muslera'nın penaltı kullanmasını eleştirdiğinde ben içimden "Zaten Fenerbahçe'lilerin hepsi böyle düşünüyor" diyip geçtim.

Kusura bakılacak bir durum değil. Bence Rıdvan Dilmen tarafsız da değil. Ülkedeki en iyi maç analistlerinden birisi bence. Önemli olan da bu. Kişisel yorumlarına Fenerbahçe'yi katacak. Bu tarz meselesi. Rıdvan Dilmen'in Fenerbahçe camiasındaki yeri dışarıdan belki iyi görülmeyebilir ama çok farklı, çok özel. Mesela camia içinden hemen hemen herkesle ilişkisi olan bir adam. Kendi döneminden de öncesinde yer almış futbolcular, teknik adamlar, yöneticilerle fazlasıyla içli dışlı. Doğru tabir olur mu bilmiyorum ama camia içinde bir köprü gibi birşey Rıdvan Dilmen. "Objektif olmadığını düşünenler bile Rıdvan Dilmen ne diyecek diye izliyor" derken kastetmek istediğim aslında maç analizi kısmıydı.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...