Sayfa 14 / 156 İlkİlk ... 412131415162464114 ... SonSon
391 ile 420 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Adamsın AMİRİM !

Drogba

"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

CHP mitingini iptal etmiş.İyi oldu bu.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2007

Kusura bakmada bir İngiliz asla birinin önünde eğilmez Hele hele İngiliz aristokrasisi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    Kusura bakmada bir İngiliz asla birinin önünde eğilmez Hele hele İngiliz aristokrasisi.
    Zaten 'biri'nin onunde egilmiyor Mustafa Kemal ATATÜRK'ün onunde egiliyor.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Atatürk dönemini sorgulayan arkadaşlara buradan cevap vermek anlamsız. Onlara öğretilen şeylerin önüne geçmek çok zor çünkü. Anca kendilerinin açıp araştırması lazım.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

( ölü Taklidi )
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2010
    Yer
    [01]

Adanadaki Mitingde 17 Kişiyi göz altına aldı polis, Adanasporlu Ve Demirsporluları Yan yana slogan Atarken Gördük Teşekkürler Başbakan.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Maalesef tartışamayacağım çünkü siz tarafsız olduğunu savunanlar dahi çoğu konuda taraflısınız, objektif bakamıyorsunuz. İngilizler savaşlardan dolayı artık bitmiş perişan olmuş bir devleti istedikleri an işgal edemezler miydi? Acaba bunu mu isterlerdi? Yoksa anlaşmalarla olayı kapatıp kendi istedikleri yönetimi sağlamalarını mı isterlerdi? Bence ikinci seçenek. Ve bu olay herkes için geçerli. Doğanın kanunu çünkü.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Maalesef tartışamayacağım çünkü siz tarafsız olduğunu savunanlar dahi çoğu konuda taraflısınız, objektif bakamıyorsunuz. İngilizler savaşlardan dolayı artık bitmiş perişan olmuş bir devleti istedikleri an işgal edemezler miydi? Acaba bunu mu isterlerdi? Yoksa anlaşmalarla olayı kapatıp kendi istedikleri yönetimi sağlamalarını mı isterlerdi? Bence ikinci seçenek. Ve bu olay herkes için geçerli. Doğanın kanunu çünkü.
    Haklısın, İngilziler savaş istemedi. İngilizler Osmanlı'nın son padişahıyla anlaşıp, ülkeyi SATIN ALMAYA bak, büyük harfle yazdım, tekrar yazıyorum SATIN ALMAYA çalıştı.

O kadar çok yanıldığın şey var ki. Bunları araştırmak için yapman gereken tek şey google'dan bakmak. Sömürge olayında hala dünyada 1. sırada olan bir krallık olan İngiltere. Şu an resmen ilkokuldaki bilgilerimi tekrar ediyorum. Çok zor değil, google'dan araştır bak

sen şu görüşlerinle objektifim diyebiliyorsan ne diyeyim, helal olsun. Sadece bizim Osmanlı'nın ve Atatürk'ün çocukları olduğumuzu unutmayın. ve dediğim gibi. google

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

bu akp cevresinin her muhalefet girisiminde darbe argumanini kullanmalarindan biktim. kimsenin darbe falan istedigi yok, sunu ogrenin artik. fasizmden dert yanan bir toplumun darbeyle ne ilgisi alakasi olur.

Nesil
    2007

@Redrum

İngiltere de finansal olarak çökmüştü o zamanlar. Bir savaşı daha kaldıramazlardı. Kısaca kazandık ve bitti. Atatürk dönemi Cumhuriyet tarihinin en bağımsız dönemiydi ama tam bağımsız olamazdık o kadar güçsüzken. Olabildiği kadar kendi kararlarımızı vermeye çalıştık. Olmadı; şu an daha çok bağımlıyız işte. Bu bağlılıktan da kolay olay kurtulamayacağız bence. Adamlar bize bir daire çizmiş dışına çıkamıyoruz. Çıkartmazlar. Başarabilecek olan varsa buyursun başbakan olsun.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Ben bu yıl 3 tane üniversite bitirip Profesör olmuş bir Tarih hocasından ders aldım ancak böyle bir kafa görmedim.Eyvah,eyvah...

Nesil
    2010
    Yer
    [01]

@redrum

Tarihden Bahsedersek yavuz sultan selimin alevilere yaptığı katliam onun büyüklüğünü göstermiyor tam tersi eskilerin dikdatörü diyebiliriz, benim düşüncem bu herkesin düşüncesine saygı duyarım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Ya zaten olayı Osmanlı,Atatürk,Cumhuriyet'in ilk yıllarına kim bağladı olayı sabote etmesin kimse. Bu olay güçle,güçsüzlükle alakalı değil insan hakları ihlal ediliyor,her konuda biz böyle olsun istiyoruz böyle olacak zihniyeti sürdürülüyor insanların tepkisi buna. Siyasi bir durum yok ortada her kesimden HALK destek veriyor eyleme.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by sananes View Post
    Ya zaten olayı Osmanlı,Atatürk,Cumhuriyet'in ilk yıllarına kim bağladı olayı sabote etmesin kimse. Bu olay güçle,güçsüzlükle alakalı değil insan hakları ihlal ediliyor,her konuda biz böyle olsun istiyoruz böyle olacak zihniyeti sürdürülüyor insanların tepkisi buna. Siyasi bir durum yok ortada her kesimden HALK destek veriyor eyleme.
    Keşke dediğin gibi her kesimden destek veriyor olsaydı halk ama şu olayda bile oradaki protestocuları "suçlu" olarak gören zihniyet çok burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şöyle yok böyle kafa mı olur, yok googlea bile bakmıyor, yok kitap okumuyor, yok 7. sınıf tarih bilgisi diye hemen saldıracak kadar çirkinsiniz ya, hiç bir şey demiyorum. Ben İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim, bir anadolu lisesi mezunuyum, sürekli okuyan bir insanım. Bana burada kimse hakaretvari konuşamaz.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Şöyle yok böyle kafa mı olur, yok googlea bile bakmıyor, yok kitap okumuyor, yok 7. sınıf tarih bilgisi diye hemen saldıracak kadar çirkinsiniz ya, hiç bir şey demiyorum. Ben İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim, bir anadolu lisesi mezunuyum, sürekli okuyan bir insanım. Bana burada kimse hakaretvari konuşamaz.
    Yazdıkların beni aynı dünyada yaşayıp yaşamadığımız konusunda kuşkuya düşürdü. "Atatürk döneminde bile bağımsız değildik" diyen birisisin. Sana verebileceğim en güzel tavsiye google, hadi google'ı da geçtim evinde varsa kütüphane oradan bak. Hadi evindeki kütüphaneyi de geçtim, beyazıt kampüsünün karşısında halk kütüphanesi var biliyorsundur. Oradan bir araştır bak.

Olayın okuduğun bölümle bir alakası yok. Bilgi birikimiyle bir alakası var. Ben gazetecilik mezunuyum ve okulda yunan antik tarihini bile okutmuşlardı bize. Bildiklerimiz çok ayrı.

Sana yapılan şey hakaret değil, tavsiye. Araştır. ha sen ben böyle iyiyim, bilmem gerekenleri biliyorum diyorsan sen bilirsin.

Not: gazetecilik mezunu olduğumu nerede okuduğunu söylemenin alakasızlığı için yazdım. gazetecilik mezunu olmama rağmen bilmediğim ya da yanlış bildiğim bir sürü şey vardır. ama emin ol senin o hayal ettiğin dünya yok. öyle bir dünya yok

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Cemaate yakin kuruluslarda Akgenclik adinda karsit grup olusturuluyor.eyleme giden abilerim kardeslerim dikkatli olsunlar.sadece bu kadar soyluyorum.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Sen de 80-90 yıl önce binlerce insanın canını verdiği,uğruna her şeyden vazgeçtiği bir konuda;

''İngiltere istese işgal ederdi''

dersen alırsın cevabını.

Nesil
    2007
    Yer
    Dublin

Bir şeyi anlamakta güçlük çekiyorum arkadaşlar. Polisin kendi vatandaşlarına yaptığı bu kadar şeyden sonra nasıl oluyor da bu ülkenin başbakanı olarak konuşma yapabiliyor? Bugün yaptığı konuşmanın, son konuşması olması gerekmez miydi? Özellikle dün yaşanan olaylardan sonra her onurlu devlet adamı gibi istifasını verip, siyasetten çekildiğini duyurmalıydı bugün. Keşke onur, bağışlanabilen bir şey olsa...

Remaining silent in the face of injustice is the same as supporting it.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by vivoperlei View Post
    Bir şeyi anlamakta güçlük çekiyorum arkadaşlar. Polisin kendi vatandaşlarına yaptığı bu kadar şeyden sonra nasıl oluyor da bu ülkenin başbakanı olarak konuşma yapabiliyor? Bugün yaptığı konuşmanın, son konuşması olması gerekmez miydi? Özellikle dün yaşanan olaylardan sonra her onurlu devlet adamı gibi istifasını verip, siyasetten çekildiğini duyurmalıydı bugün. Keşke onur, bağışlanabilen bir şey olsa...
    Adamlar kanun geçirdi deniyor bu olaylar olurken.
    Ama yalan ama doğru sonuçta adamlar şu anda bir taraflarına takmıyorlar o kadar insana bir şey olsa bile.Çünkü halkın yarısının hala olaydan haberi yok.Benim babam falan hala diyor.Ağaç olayı zart zurt.İyi olmuş falan modunda.Basını kısıtladığın zaman işte insanları bu kadar kör edebiliyorsun

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Eğitim cahilliği alır,eşeklik baki kalır.

Kimin nerede okuduğu önemli değil yani. Atatürk zaten İngiliz ajanı,İngilizlerde ağır psikopat ki adamı cepheye yolluyorlar. Çünkü dünyada onun gibi o kadar çok adam var ki , hemen yenileyebilecekler. Ki neden işgal etsinler ki,ellerinde bir padişah var ki her istediğini yapan. Bütün aydınları Malta'ya sürgün ettirmeye çalışan. O zaman ben soruyorum,neden İngilizler en güçlü zamanlarında dahi Hindistan'ı tamamen işgal etmediler de Raj yönetiminin başına sadece yönetici atadılar ?
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Tarih deneye ve gözleme dayalı bir bilim olmadığından bir noktadan sonra bulgulardan çok subjektif bilgiye dönüyor. Bunun tek tarafı da yok ayrıca. Atatürk'e Kanuni'ye ingiliz ajanı diyenler, Fatih'i de oğlancılıkla itham ediyordu zaten. Konu neden Osmanlıya kadar uzadı bilmiyorum ama burada anlatılmaya çalışan siyasetin üzerinde, tamamen insan haklarına yönelik yapılan protestodur. Ortamı bulandırmaya gerek yok yani.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Aynen konuyu daha fazla farklılaştırmanın lüzumu yok.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sürekli okuyan, okumayı seven bir insan olduğumu anlatmak için bunları söyledim. İlkokulda bize öğretilen toz pembe tarih kitapları sizin için yeterli arkadaşlar. Hadi padişahlara tükürün. Hadi bütün padişahlar hain olsun. Atatürk döneminde Türkiye dünyanın en güçlü devleti olsun. Keşke o dönemlerde yaşasaydık da görebilseydik ne nasılmış. Bana göre biz 300 yıldır yarı sömürge bir devletiz. Olay Atatürk'e ve başka birisine karşı değil.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Sürekli okuyan, okumayı seven bir insan olduğumu anlatmak için bunları söyledim. İlkokulda bize öğretilen toz pembe tarih kitapları sizin için yeterli arkadaşlar. Hadi padişahlara tükürün. Hadi bütün padişahlar hain olsun. Atatürk döneminde Türkiye dünyanın en güçlü devleti olsun. Keşke o dönemlerde yaşasaydık da görebilseydik ne nasılmış. Bana göre biz 300 yıldır yarı sömürge bir devletiz. Olay Atatürk'e ve başka birisine karşı değil.
    benim birkaç önceki mesajıma bakarsan "Osmanlı ve Atatürk'ün çocuklarıyız" mesajımı görürsün. Söylediklerin o kadar basit, baştan savma ve içi boştu ki o yüzden dedim ilkokul kitaplarını okuman bile yeterli diye.

Söylediğin bu cümlelere karşı sana söylenenler arasında hakaret yoktu. Nem kapmana gerek yok boşuna. Dediğim gibi sen kendi bildiklerim bana yeter diyorsan, sen bilirsin.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları çıkaranları, darbeye zemin hazırlayıp, kaos çıkarmaya çalışmakla suçladı.
    Bahsetmeye çalıştığım kafa işte bu kafaydı. Bu konuya ilk mesajım çok uzundu. Keşke bu akp başkan yardımcısının açıklamasını bekleseymişim. Yazdıklarımı, adamların nasıl bir kafada olduğunu 1 cümlede özetledi kendisi.

Ayrıca şimdi aldıkları tepkiyi gördükten sonra da hükümet kanadı her zamanki gibi çevir kazı yanmasın moduna geçip, olayları, polisleri eleştirir duruma geçebilirler.

Hatta her terör olayından sonra "kaygılanıyorum" diye açıklama yapmaktan başka bir işe yaramayan sevgili cumhurbaşkanımızdan da yine aynı şekilde "endişeliyim" diye tek kelimelik bir şey bekliyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Benim anlamadığım nokta : Başbakan neden üzerine gidiyor ? Çek polisi , bitsin olay. nedir yani bu saldırı.

Belediye başkanın , valin çıkar AVM yapmayacağız , sizi kim kandırıyor der , sen çıkarsın AVM de yapabiliriz diyorsun. ee bu halk ne yapsın ? hanginize inansın ?

ya da polis biber gazı kullanmakta orantısızlık yapmış olabilir diyorsun 2 dk sonra güç kullanımı orantılıydı diyorsun. ??

Basına sallıyorsun , yayın yapan basın yok. Açıklamaları tam bir fiyaskoydu.

Cidden olayların farkında değil başbakan.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Benim anlamadığım nokta : Başbakan neden üzerine gidiyor ? Çek polisi , bitsin olay. nedir yani bu saldırı.

Belediye başkanın , valin çıkar AVM yapmayacağız , sizi kim kandırıyor der , sen çıkarsın AVM de yapabiliriz diyorsun. ee bu halk ne yapsın ? hanginize inansın ?

ya da polis biber gazı kullanmakta orantısızlık yapmış olabilir diyorsun 2 dk sonra güç kullanımı orantılıydı diyorsun. ??

Basına sallıyorsun , yayın yapan basın yok. Açıklamaları tam bir fiyaskoydu.

Cidden olayların farkında değil başbakan.
    Çekilirse devlet güçsüz görünür.İnsanlar bir kere başardığını farkederlerse artık her istemedikleri şeyde aynı ayaklanmayı yaparlar ve devlet bir daha halkın istemediği hiçbir şeyi yürürlüğe sokamaz.Buda devletin işine gelmez.Bence bu yüzden çekilmiyor

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Onu ben de anlamadım. RTE oraya hiç polis göndermeseydi o kalabalık 2-3 gün sonra dağılırdı zaten kendiliğinden. Sonra da yavaş yavaş yapardı AVM'yi. Olayı kontrolsüz bir şekilde büyüttü.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Sayfa 14 / 156 İlkİlk ... 412131415162464114 ... SonSon

Mesaj Yetkileri