yaş ortalaması 21 olan vestel manisa, dauma 5 gol atarak sanırım gerekli mesajı verdi; ama daum anlamaz..
yaş ortalaması 21 olan vestel manisa, dauma 5 gol atarak sanırım gerekli mesajı verdi; ama daum anlamaz..
yabancı kontenjanı kalkmasını isterim çünkü Türk Futbolu gelişsin
hatta milli takımımızda zenci futbolcularda oynasınybn kontanjanı kalksada kalkmasada FB Avrupanın Sömürgesi olmaya devam edecek fb AÇISINDAN HİÇ BİŞEY DEĞİŞMİCEK
Hayır kalkmasın
Yabancılarla alınan zaferler beni memnun etmiyor, Türklerin yabancılardan ne eksiği var? Bilmediğimz çok yetenekli Türk genç futbolcu var bunlar kazandırılırsa çok istenen Avrupadaki başarı gelir
Dikkat edersek UEFA'yı GS altyapısıyla aldı...
kalkmamalı çünkü o zaman türk futbolcu yetişmez yazık olur türk futboluna
bence kaldırılmalı herkes milli takımı etkiler diyor su andaki milli takımın temelini gurbetçi oyuncular oluşturuyor yani türkiyede oyuncu yetismiyor bunun sebebi yabancı sayısı degil altyapı yetersizliği
kalkmasın ama yabancı kontenjanı 8 veya 9'a çıkartılmalı yoksa türk takımları(hangi takım olursa olsun) AVRUPA'DA BAŞARILI O-LA-MAAAAAAAAZ.
iyide böyle saçma şartmı olur. bu kural sırf fener içinj konulmuş anlamın agelir. mili takımda oynamış oyuncuyu kaç paraya getirebilirsin. oysa birçok takımımız ucuız ve kaliteli yabancı bulabiliyor. o imkanı ellerinde almış oluyorsun. ayrıca kalite çok düşer. çünkü brezilyada milli takımda oynamayan çok ama çok kaliteli oyuncular var. bunalrı nasıl alacaksınız. bunların yerine anca sanmarino milli takımından transfr yapabilirsiniz.Originally Posted by ernusal
milli takımda oynamayan oyuncular yabancı oyuncu statüsünde oynayacak.bi şekilde ayarlanır ben mi düşünecem bunu düşünecek federasyondur yapılmak istense herkese uygun bir yol bulunurOriginally Posted by MKS_82
alacaklar afrikadan güney koreden oyuncuları ucuz paraya ucuz oyuncuları olan türklere olacak.
bence bundan bi fenerbahçe karlı çıkar
ben sadece fenerbahçenin karlı çıkacağını sanmıyorum hatırlarsanız şu anki beşiktaş başkanının yönetim kurulunda olduğu beşiktaşın 100. yılında guintinin ab üyesi ülke vatandaşı olduğu ve türkiye de yerli statüsünde oynaması gerektiği için mahkemeye başvurmuşlardı. o zaman onlarda avrupa da başarı için bunu istiyorlardı fakat federasyon bu isteği yine reddetmişti. ve geçen zamanda gördük avrupada alınan başarıları. benim anlamadığım o zaman bunu isteyenler şimdi neden vazgeçtiler? fener istiyo diye mi?
"YÜCE ATATÜRK"
Avrupa'da baSarı oLabiLinmesi icin yabancı sınırlandırılması kaldırılmalı...
şimdiye kadar başarılı olamamızın sebebi yabancı sayısımı sanki? avrupadaki başarılı takımlara bak kadrosu tamamen yabancılardan oluşuyor. başarısızlığın sebebi ligin kalitesizliği. ispanyanın sıradan takımı bile şanpiyonlar liginde yarı final oynarken bizim şampiyonumuz hersene tatil yapıp geliyor.Originally Posted by OmuraK
sıradan dediğin takımda riquelme, forlan, sorin gibi oyuncular oynuyo
abi kaldırılsın bence.bi düşünün genç olcan,kerim,aydın,cafercan gibi oyuncular antremanlarda daha iyi oyuncularla çalışacak.ister istemez bişeyler kapacaklar.unutmamak lazım formayı hak eden giyer.yabancı diye forma giyen adam olamaz.zaten öyle yapan teknikdirektör olamaz.
Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.
abi eger kalkmassa turkiyedeki klupler para kasanamaz mesela ornek olarak rafinha yi werebiliriz adamlar gec yetenek die aldilar simdi adam en ii sag kanatlardan biri olarak gosterilio....
yalansa söyleyin dostlar.biraz geç yazmış olabilirim ama buna yetişebildim.
Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.
Ne yazıkki böyle teknik direktörler Türkiye'de çok![]()
-
Yahu zaten turk takımları yabancı delisi olmus ligimizde oynayan yabancıların dörtte biri aklı basında diğerleri kötü oynuyo bide yabancı sınırı olmasa bazı takımlar full yabancı olur
bence yabancı sınırlaması 6 da klamalı en iisi bu...
anlamadığım yabancı sıınırı kalkmasın diyenler (ki kalkmadı zaten) şöyle de düşünebilir... "yabancısız oynayalım"..
ha 6 olmuş, ha 5 olmuş.. ha 4.. ya da hiç oynamamış.. ne fark eder ki..
yaaa tabı bence cok abartılmamalı ama yanıı bız boyle sampıyonlar lıgınde basarıyı yakalayamayızz bence bu yabancı sınırına bı cozum bulmalılar eger oyle bır sey olursa bızım turk takımlarınında avrupada basarılı olucagına ınanıyorum ornegın dev kuluplerın bırı arsenal adamlarda ıngılız oyuncu yok peeehh![]()
Ewet kalksın avrupa kupalarında başarılı olamamızın en büyük sebeplerinden biri de bu..
kalksın hem menajerde bi sürü yabancı alabiliriz daha iyi olur
yaw ne adamsın menajerliği bile karıştırdın ha
Neden yabacı oyuncu??
1-Aradığınız özelliklere sahip oyuncuyu kendi liginizde bulamıyorsanız
2-Eksik olan mevkilerinizde istediğiniz oyuncu kendi liginizde yoksa
3-Oyuncu fiyatları kendi liginizde bütçenizin el vermediği orandaysa
4-Taraftarınız yıldız bir oyuncuyu takımınızda görmek istiyorsa
5-Potansiyeli olduğunu düşündüğünüz ve ileride kulübünüze maddi kazanç sağlayacağınızı düşünüyorsanız
...yabancı oyuncu transferi yaparsınız...
Ben yabancı sınırlaması kalksın düşüncesindeyim.Size hepinizin bileceği örnekler vermek istiyorum.Mutu ve Appiah örneği.Bu iki oyuncu bildiğiniz gibi 96 yılında Galatasaray altyapısında idi.Kimilerine göre GS tarafından beğenilmeyip gönderildiler.Bu bir yanılgı.O zaman hatırladıgım kadarıyla alt yapınıza oyuncu alabiliyor 5 yıl alt yapınızda tuttuktan sonra Türk statüsünde oynatabiliyordunuz.Bu statüye göre GS bu oyuncuları aldı ama bunu takip eden ertesi sezon bu statü kaldırılınca GS bu oyuncuları bırakmak zorunda kaldı.Evet oyuncuların potansiyelleri vardı ama A takım için erken olduğu için elden çıkarıldı.Kaka'yı hatırlayın.2000 yılında Gaziantepe geldi gene bu sınırlama yüzünden alınmadı.Bakmayın kulüplerimiz aslında iyi potansiyeli yüksek oyuncular bulabiliyor.Yakın örnekler Petre,Tamas,Tözser..böyle çok örnmek sıralanabilir..Bir gerçek var ; Türk oyuncuları mesleklerine saygı duymuyor,şu andaki yeteneklerini yeterli görüp kendilerini geliştirme gereği duymuyorlar..Kısaca profesyonellik anlayışı yok; Türk futbolununda buna tahammülü yok!!
Milli Takıma oyuncu yetişmeyecek diyoruz.Bir zamanlar yabancı sınırlaması 2 veya 3 iken Milli takım ne kadar başarılı idi?Sonra şuan Milli Takımda oynayan kaç oyuncumuz liglerden yetişme yada Türkiye Liginden.Bakın Önder Turacıyı Milli takımda oynatmak için ne çaba harcandı.Sonra Mustafa İzzeti unutmayalım.Daha önce Uğur Yıldırım vardı, Hollandaya kaptırdık
Bi başka gerçek Milli Takıma oyuncu diyoruz ama 4 büyüklerde oynamadıkça hiç bir Teknik Direktörde Milli takıma oyuncu çağırmıyor.Mesela Koray Avcı..Adam Rizede harikaydı, beşiktaşa transfer oldu,bi maça çıkmadan milli takıma alındı
Arkadaşlar milli takımın başarısı kulüplerin başarısıyla doğru orantılıdır.Bir Gökdeniz 7 milyon$ edermi elinizi vicdanınıza koyun yada Bülent akın
Saygılarımla..
Dostum iyi güzel yazmissinda Appiah olayini yanlis biliyorsun.
Appiah ile F. Terim arasinda buzlar erimedi hicbir zaman. Fatih Hoca cok yanl1s yaparak Appiah'in uzerine dusmedi onunla ilgilenmedi. Dogal olarak Appiah mutsuz ve maasini az almakta idi.
Böyle olunca da gitmek zorunda kaldi. Azmi ile de buralara geldi. Nereden mi biliyorum o zamanlar o takimda oynayan bi abim vardi.
Bir Bülent Akin o dönemde harikalar yaratiyordu. Tamam yine degmez o para ama iste Türk Futbolumuzdaki klüp, yöneticilerin o zamanki para sacma huylari; o parayi ararlar( ariyorlar )
-
ya arkadaşlar yapmayın artık geri kafalılık bu dünyada üç ülkeden biriyiz böle bi sınırlama koyan senelerdir sınır varda ne oldu Terim saolsun adımızı zar zor duyurabildi ama yetmez artık kalkmalı bu yeniliklere alışmalıyız bence kalkarsa kalitenin artacağına inanıyorum su an fenerbahçede selçuk gibi önder gibi banko oynaya oyuncular bu sınırlama kalktığında anadolu klüplerinde oynayacaklarına inanıyorum su an bi premier lige bakın heskey,okocha,mendieta,davids... gibi Türkiye'de zor göreceğimz kalitede oyuncular sıradan takımlarda oynuyor neden bizdede böle olmasın brz düşünün bana hak vereceksiniz...
Bence yabancı sayısı 8 olmalı ama 6sı ilk onbirde oynamalı.Ayrıca federasyonun belirleyeceği şekilde klüpler 2 oyuncusunu seçmeli ve dönüşümlü olarak oynatmalı.Mesela bir adam bir hafta oynamalı sonraki hafta diğer yabancı oynamalı sonra gene ilk oynayan adam öyle gider..
bazı arkadaşlar aziz yıldırımı çekemediğinden kaldırılmasını istemiyor.Fakat yabancı sınırı arttırılmaz veya kaldırılmassa biz de ellerinden hasan şaşı alırız günlerini görürler
Arkadaslar Avrupada basarı için bence de kalkması lazım.Avrupa da sevilla nın,barcelonanın,arsenalin bi kadrosuna bakın bu kulüpler yabancı oyuncular sayesinde buralara geldiler.Yabancı sınırı kalkarsa türk oyuncusu yetişmez diyede bi kural yok.Bence Türkiyede kaliteli yabanıcı almak şartıyla yabancı sınırı kaldırılabilir.