Sayfa 14 / 15 İlkİlk ... 412131415 SonSon
391 ile 420 arası toplam 457 sonuç

Konu: FM 2009 - Türkiye ligleri ile ilgili genel eleştiriler

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Bizim ligimizdeki takımlarda Türkçe karakterli harfler yok ama editörden aşağıdaki takımları buldum. Hepsinde de "Ş" var. Ama bizde Besiktas yazılıyor. Nedeni neydir bunun acaba.
    Oyun bu harfleri kullanabilir durumda ancak bizim kullandigimiz arastirma araclari, dosyalari unicode olarak kayit etmedigi icin kullabablilir durumda degil. (Daha dogrusu, arastirma seflerinin kullandigi editor'de soun yok ama yardimci arastirmacilarin kullandigi editor'de sorun var). Yani yardimci arastirmaci kullanilan her ulkede unicode olmayan karakterler kullanilamiyor simdilik.

Not: Dikkat ederseniz yardimci arastirmacilara gitmeyen hakemlerin isimleri Turkce karakterler ile oyuna girilmis durumda..

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Oyun bu harfleri kullanabilir durumda ancak bizim kullandigimiz arastirma araclari, dosyalari unicode olarak kayit etmedigi icin kullabablilir durumda degil. (Daha dogrusu, arastirma seflerinin kullandigi editor'de soun yok ama yardimci arastirmacilarin kullandigi editor'de sorun var). Yani yardimci arastirmaci kullanilan her ulkede unicode olmayan karakterler kullanilamiyor simdilik.

Not: Dikkat ederseniz yardimci arastirmacilara gitmeyen hakemlerin isimleri Turkce karakterler ile oyuna girilmis durumda..
    Bilgi için teşekkürler

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Ömer abi bu Türk olma konusunda kafamı karıştıran birşey var. Guti'yi Fenerbahçe'ye aldım. Alır almaz daha 1 ay geçmiştiki Guti'nin Türk vatandaşlığına geçtiği haberi geldi. Haberi aradım ama bulamadım. Profilinde Türk vatandaşı yazıyo Guti İspanya Milli takımında oynadığı için 10 yılda Türk olması gerekiyodu. Hadi 2. 3. sezon sonunda olsa yine anlycm ama ilk senede olunca biraz saçma geldi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Ömer abi bu Türk olma konusunda kafamı karıştıran birşey var. Guti'yi Fenerbahçe'ye aldım. Alır almaz daha 1 ay geçmiştiki Guti'nin Türk vatandaşlığına geçtiği haberi geldi. Haberi aradım ama bulamadım. Profilinde Türk vatandaşı yazıyo Guti İspanya Milli takımında oynadığı için 10 yılda Türk olması gerekiyodu. Hadi 2. 3. sezon sonunda olsa yine anlycm ama ilk senede olunca biraz saçma geldi.
    Oyuncu vatandasliga gectikten hemen sonra kayitli oyununuz varsa bunu bir yere yukleyebilir ve link verebilirmisiniz?

Nesil
    2006
    Yer
    trabzon

türkiye kupası gelirleri acaba oyuna eklendi mi?eklendiyse maç başına mı yoksa sezon sonundamı alınıyo?fm de 2. ligde oynayan takımlar için büyük gelirler bunlar.

gruplara katılım payı 86.000tl
    galibiyet primi 100.000tl
    çeyrek final primleri yarı final ,final primleri...oyunda hemen hemen her 2.lig kulubü sezon sonunda bütçesinde açık veriyo.eğer oyunada bu şekilde yansıtılmışsa bundan sonra kupaya daha bi asılacam ilk sezonlarda.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by gargi_17 View Post
    türkiye kupası gelirleri acaba oyuna eklendi mi?eklendiyse maç başına mı yoksa sezon sonundamı alınıyo?fm de 2. ligde oynayan takımlar için büyük gelirler bunlar.

gruplara katılım payı 86.000tl
    galibiyet primi 100.000tl
    çeyrek final primleri yarı final ,final primleri...oyunda hemen hemen her 2.lig kulubü sezon sonunda bütçesinde açık veriyo.eğer oyunada bu şekilde yansıtılmışsa bundan sonra kupaya daha bi asılacam ilk sezonlarda.
    FM 2010 için aşağıdaki gibi olacak.

FORTİS TÜRKİYE KUPASI 2008-2009 SEZONU ÖDÜLLERİ (USD)

1. ELEME GRUBU KATILIM

10.000

2. ELEME GRUBU KATILIM

10.000

20 TAKIMLI GRUBA KATILIM

86.000

GRUPTA GALİBİYET (Beraberlik 50.000._USD)

100.000

4 GRUBUN BİRİNCİLERİ

300.000

4 GRUBUN İKİNCİLERİ

200.000

ÇEYREK FİNAL MAÇLARDA GALİBİYET (Beraberlik75.000._USD)

150.000

TUR ATLAMA PRİMİ

300.000

YARI FİNALE MAÇLARDA GALİBİYET (Beraberlik 100.000 USD)

200.000

TUR ATLAMA PRİMİ

350.000

ŞAMPİYON KULÜP

650.000

KUPA İKİNCİSİ

300.000

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Kalecinin performansını nelerin etkilemiş olabileceğide önemli.Kendi ufak çaplı kalecilik tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki her zaman aynı defans oyuncularıyla oynamak size müthiş bir güven verir.Her maç defansınızdaki adamın yapacağı hareketleri daha iyi tahmin etmeye başlarsınız.Yandan bi top gelir o top daha defansla buluşmadan vurup vurmayacağını anlarsınız.Yapacağınız hareketi duracağınız yeri buna göre ayarlarsınız.Bu sene Galatasaray kaç maça ideal defans 4'lüsü ile çıktı bunada bakmak lazım.

De Sanctis'inde kötü bir kaleci olduğunu düşünmüyorum.Özellikle birebirlerde harika bir kaleci ama topu elle tutma konusunda ligimizin sayılı kötü kalecilerinden biridir bana göre adamın bir şutu eliyle tuttuğunu göremedim henüz boyna çeliyor tokatlıyor.

Nesil
    2007

Tarihi karar!
    Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2009-2010 futbol sezonunda Bank Asya 1.Lig'den Turkcell Süper Lig'e yükselecek 3'üncü takımın belli olacağı play-off maçlarının tek devrelik lig usulüne göre oynanmasına karar verdi.

Buna göre Bank Asya 1.Lig'de sezonu 3. 4. 5. ve 6. olarak tamamlayan ekipler, daha sonra belirlenecek tarafsız bir sahada tek devrelik lig usulünde maçlar oynayacak.

Müsabakalar sonucunda dört takım arasından ilk sırayı alan takım Turkcell Süper Lig'e yükselecek. Normal sezonda Bank Asya 1. Lig'i ilk 2 sırada tamamlayan takımlar ise Turkcell Süper Lig'e direkt olarak yükselecek.

24.06.2009

DHA

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Yazacak bir yer bulamadım buraya yazıyorum.Araştırma yapılırken mesela şimdi Nihat Beşiktaş'a transfer oldu.Onun değerlerini İspanyol araştırmacılarmı vericek yoksa Türk araştırmacılar mı ?.Yani bu böylemi oluyor.Mesela Güiza,Kewell bunların değerlerinidemi Ülkelerindeki araştırmacılar dicem ama onları siz veriyorsunuz diye biliyorum.Yani araştırmacılıkta böyle Nihat gibi transfer olan bir oyuncunun değerleri gittiği kulübün araştırmacıları tarafından mı veriliyor ?.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Togiii View Post
    Yazacak bir yer bulamadım buraya yazıyorum.Araştırma yapılırken mesela şimdi Nihat Beşiktaş'a transfer oldu.Onun değerlerini İspanyol araştırmacılarmı vericek yoksa Türk araştırmacılar mı ?.Yani bu böylemi oluyor.Mesela Güiza,Kewell bunların değerlerinidemi Ülkelerindeki araştırmacılar dicem ama onları siz veriyorsunuz diye biliyorum.Yani araştırmacılıkta böyle Nihat gibi transfer olan bir oyuncunun değerleri gittiği kulübün araştırmacıları tarafından mı veriliyor ?.
    Nihat tanidigimiz bir oyuncu oldugu icin eger gerekiyorsa uzerinde duzeltmeler yapariz.

Guiza gibi cok az bilinen, veya Kewell gibi pek oynamamis oyuncular uzerinde genelde biraz izlemeden degisiklik yapmiyoruz. Hem diger arastirmacilara olan sayigan, hem de oyuncuyu nispeten az izledigimiz icin.

Nesil
    2006

Bir isteğim olacak, oyuna gerçek fikstür eklenebilinir mi? Mesala daha bugün çekilen TSL 2009/10 sezonun fiksütür oyuna dahil edilebilinir mi?

Birde Federasyon karar aldı, bu yıl Şampiyonlar Ligi maçları olan cuma veya cumartesi Avrupa Liginde çarşamba günü maçı olan cumartesi, perşembe günü olan ise pazar günü ligde maç yapacak, buda oyuna eklenebilinir mi?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Bir isteğim olacak, oyuna gerçek fikstür eklenebilinir mi? Mesala daha bugün çekilen TSL 2009/10 sezonun fiksütür oyuna dahil edilebilinir mi?
    Ligin oyunda lisansli olmasi gerekli bunun gerceklesmesi icin. FM 2010'da ligin lisansi olup olmayacagi belli degil henuz.

Birde Federasyon karar aldı, bu yıl Şampiyonlar Ligi maçları olan cuma veya cumartesi Avrupa Liginde çarşamba günü maçı olan cumartesi, perşembe günü olan ise pazar günü ligde maç yapacak, buda oyuna eklenebilinir mi?
    Bu zaten FM 2009'dan beri bu sekilde islemeye calisiyor. Hala bazi duzeltilmesi gereken ufak hatalari var ancak.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Ligin oyunda lisansli olmasi gerekli bunun gerceklesmesi icin. FM 2010'da ligin lisansi olup olmayacagi belli degil henuz.

Ligin lisansının olma ihtimali var yani?? Güzel haber, o zaman lisans alınırsa 2009-10 sezonuna yetişmese bile sonraki yıllarda oyunun orijinalinde türkiye liginde forma ve resimler olabilir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Kafkafxer View Post
    Ligin lisansının olma ihtimali var yani?? Güzel haber, o zaman lisans alınırsa 2009-10 sezonuna yetişmese bile sonraki yıllarda oyunun orijinalinde türkiye liginde forma ve resimler olabilir.
    Bunun icin ligin lisansli olmasi yetmiyor. Oyuncu resimleri ve forma resimlerinin olmasi icin kuluplerle teker teker anlasmak gerekli. Tabii ondan once kuluplerden bu isteklere karsilik olarak cevap almak gerekli.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bunun icin ligin lisansli olmasi yetmiyor. Oyuncu resimleri ve forma resimlerinin olmasi icin kuluplerle teker teker anlasmak gerekli. Tabii ondan once kuluplerden bu isteklere karsilik olarak cevap almak gerekli.
    Bankasya 1. lig takımlarına ulaşmak daha kolay olur, İzmir ve İstanbul takımlarının gönüllü fotoğrafçılığını yapabilirim bu iş için

Kulüplerle anlaşılınca onlara belirli bir miktar para ödenmesi mi gerekiyor? Sanırım kulüplerle anlaşmak çok zor da olmamalı, gerçi tamamen fikir yürütüyorum bunun detaylı bir açıklamasını yapabilir misiniz?

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Evet aslında Batuhan'ın dediği özellikler olsa çok iyi olur.Belki ilk özellik çok zor çünkü oyundaki bütün ligler her yeni açılışta farklı fikstürle oluşuyor.

İkinci özellikte ise oyunda erteleme maçları oluyor ama federasyon maç ertelemesinin olmayacağını söylemişti.Bu düzeltilebilir mi?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RoNNiE91 View Post
    İkinci özellikte ise oyunda erteleme maçları oluyor ama federasyon maç ertelemesinin olmayacağını söylemişti.Bu düzeltilebilir mi?
    Mac ertelemesi olmamasi gereken bir durum ve hala duzeltilmeye calisiliyor SI. Eger birden fazla takim Persembe gunu UEFA kupasi maci oynuyorsa, 2 veya 3 buyuk takim pazar gunu oynamak yerine baska bir haftaya erteliyor maci oyun.

Bunun nedeni de mac saatlerini belirleme konusunda oyunda hata olmasi.

15:00
    17:00 ve
    19:00'da baslayan 3 mac oynanabilir TSL'de ve hepsi TV'den yayinlanabilir. Ancak oyun bazen 17:00'da bir mac oynatiyor ve 19:00'a ve 13:00'a mac koymak yerine maci erteliyor. Duzeltilmesi lazim.

Nesil
    2006

Mac ertelemesi olmamasi gereken bir durum ve hala duzeltilmeye calisiliyor SI. Eger birden fazla takim Persembe gunu UEFA kupasi maci oynuyorsa, 2 veya 3 buyuk takim pazar gunu oynamak yerine baska bir haftaya erteliyor maci oyun.

Bunun nedeni de mac saatlerini belirleme konusunda oyunda hata olmasi.

15:00
    17:00 ve
    19:00'da baslayan 3 mac oynanabilir TSL'de ve hepsi TV'den yayinlanabilir. Ancak oyun bazen 17:00'da bir mac oynatiyor ve 19:00'a ve 13:00'a mac koymak yerine maci erteliyor. Duzeltilmesi lazim.
    Buna ek olarak 930 versiyonun ekledim maçlar sadece pazar günü, Avrupa maçlarıda sadece çarşamba günü oynanıyor. SI'ye konu açtım bu siteye kimse çözüm bulamadı.(Not: Oyun orjinaldir.)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Buna ek olarak 930 versiyonun ekledim maçlar sadece pazar günü, Avrupa maçlarıda sadece çarşamba günü oynanıyor. SI'ye konu açtım bu siteye kimse çözüm bulamadı.(Not: Oyun orjinaldir.)
    Move matches for TV secili mi?

Nesil
    2006

Move matches for TV secili mi?
    Hayır seçili değildi, şimdi seçtim. Fakat ne kayıtlı oyunumda nede yeni kurduğum oyunda düzelmedi. Yeni kurduğum oyunda sadece bir maçım cumartesi, geri kalan hepsi pazar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

A2 ligi nasıl yansıtılacak abi tam olarak mı ?
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    A2 ligi nasıl yansıtılacak abi tam olarak mı ?
    Oyun cikinca gorursunuz..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Birde Türkiye Liginde aşırı derecede çok sakatLık oLuyor. Bunun sebebi Oyun iLe aLakaLımıdır yoksa farkLı durumLarmı var.

MeseLa İspanya da öyLe. Her maç bir oyuncu sakatLanır, 10 hafta sonunda PAF tan adam aLmak zorunda kaLırsınız.

İtaLya, ALmanya, İngiLtere vs gibi daha aLt LigLer de dahiL oLmak üzere bir çok uzun süreLi kariyer yaptım ama İspanya ve HeLe Türkiye Liginde ki gibi bu kadar çok sakatLık sorunu ben görmedim.

Sitede Türk takımLarı iLe kariyer yapan arkadaşLara da bakıyorum onLarın da maçLarında her maç birkaç sakat, uzun süreLi sakatLıkLar feLan..

Bu konu hakkında biLgi varmı ?
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Abi İspanya ve Türkiye'de genelde teknik oyuncular oluyor.Durdurmak için sert müdahaleler geliyor o yüzden olabilir.Ben 11 yıldır İngiltere'nin her ligini oynuyorum aşırı sakatlık 1 veya 2 kere oldu.
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

cogu zaman antrenman programlarindan kaynaklaniyor.. bendede öyle uzun süreli sakatliklar olmuyor eski serilerde oluyordu 6-7 ay

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Antreman programı iLe aLakası oLacağını sanmam. İspanya da da aynısını kuLLanıyorum, Türkiye de de orda,şurda burda da. Tek bir antreman programım var ve sürekLi onu kuLLanırım.

Ve ben çok uzun süreLi sakatLık oLuyor demek istemedim, maç esnasında çok sakatLık oLuyor, maçın oynandığı zamanda çok sakatLık yaşanıyor onu vurguLamak istedim
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2003

Mac esnasindaki sakatliklarin cogu dayaniklilik zaafi. Yuksek tempo, cok pres oynayinca tabii oyuncularin fiziksel durumu cabuk asiniyor ve sakatliklara yol aciyor.

Tabii bizim ligimizin cok sert bir lig olmasi ve veritabaninda bunu yansitmaya calismamizin da bunun icinde payi var. TSL'de aggression ozelligi girilmis 458 oyuncudan 319 tanesinin aggression ozelligi 11 ve daha ustu. Bunun yaninda teknik direktorler de genelde agresif futbolu benimseyen teknik direktorler olarak tanimlanmis durumda.

Tabii ufak sakatligi olmasina ragmen oynayan ve daha buyuk sorun yasayan Delgado, ufak sakatligi ile oynayip sezon sonunda ameliyat olmasi gereken Ibrahim Toraman, yuzunde kemik kirip sonra maske ile oynayan Servet, tirnagi batik olmasina ragmen oynayan Ayhan gibi ornekler de var. Oyun bu konuda cok daha profesyonelce bakiyor. Servet'in sakatligini yasayan oyuncu 1 ay oynamiyor oyunda. Bizim Servet ise haftaya sahada.

Yani ligimizde pekala bir cok sakatlik oluyor ancak oyuncular mac basina para aldiklari ve oynamadiklari zaman para kazanamayacaklarini bildikleri icin sakat olmalarina ragmen oynuyorlar. En azindan benim izlenimim bu sekilde.

Nesil
    2006

yinede bence bu kadar fazla sakatlik olmasi normal degil sonucta gercekci bir oyun istiyorsak bununda duzelmesi gerekir.

her hafta yuzde 90 1-2 oyuncu sakatlaniyor maclarda.

hele ilk sezonumda holosko 3 er aydan 2 kere sakatlandi, bir kerede 2-3 hafta butun sezonda cok az yararlanabildim ki sakatligi tam gecmeden oynatmadim.

bu kisi delgado olsa tamam olabilir derdim ama holoskonun boyle olmasi gercekci durmuyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    yinede bence bu kadar fazla sakatlik olmasi normal degil sonucta gercekci bir oyun istiyorsak bununda duzelmesi gerekir.
    Gercekciligin ne oldugunu kabul ettiginize bagli.

her hafta yuzde 90 1-2 oyuncu sakatlaniyor maclarda.

hele ilk sezonumda holosko 3 er aydan 2 kere sakatlandi, bir kerede 2-3 hafta butun sezonda cok az yararlanabildim ki sakatligi tam gecmeden oynatmadim.
    Sanssizlik olmasin?

10 defa ilk sezonu oynasaniz, 8 defasinda bununla karsilassaniz evet bir sorun var diyebilirim. Ama 10 defa oynayip, 1 defa bunun basiniza gelmesi sanssizliktan baska bir sey degil.

bu kisi delgado olsa tamam olabilir derdim ama holoskonun boyle olmasi gercekci durmuyor.
    Esas gercekci olmayan, Holosko'nun sakatliklar yuzunden kotu bir sezon gecirmesinin ihtimalini sifirlamak olur (ki bunu yapmak da mumkun degil).

Sayfa 14 / 15 İlkİlk ... 412131415 SonSon

Mesaj Yetkileri