Bende fenerbahceliyim,demek istediğin şey gerçi tüm fenerbahcelilerin demek istediği şey
Neden SADECE fenerbahce? sorusu Uefa ya sadece fenere uygulanan bir sıfır tolerans bu demen yanlıştır ben demiyorum fener suçlu diyerleri sütten çıkmış ak kaşık diye fakat, Uefanın Fenere bir garezi olduğunu da sanmıyorum tolerans konusunda aksine
Fenerbahce ye şu Uefanın verdiği karardan sonra da TFF nin fenerbahce ye toleranslı olduğu bile söylenilebilir.,
Eğerki başka bir kişi suç işlemişse bence UEFA Onada ceza verirdi tabiki haddinin yeteceği yere kadar ,Uefa kendisiyle ilgili olan kararı vermiş ve Alınacak cezalarıda TFF ye bırakmıştır diye düşünüyorum.Diyorsunuz ki neden sadece FB ye ceza veriliyor şunlarında ceza alması gerekiyor derseniz bilmeden konuşmuş olursunuz Kimse delilsiz suçlanamaz bir kişi Gerçekten suçluysa Fakat Delil yoksa O Kişi suçsuzdur KURAL BUDUR.
UEFA'nın kararı TFF'ye aldırtması CAS yolunu kapatıyor mu acaba ? Bu konu şuan çok önemli. Çünkü UEFA zaten kendisi birşeyler biliyorsa ŞL'den atma yetkisine sahipken neden TFF'ye bu işi sen yap diyor. Gerçi kulübümüzün açıklamasında da zaten bunlar mevcut. Umarım CAS yolu kararı TFF'nin alması dolayısıyla kapanmıyodur.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Sadri Şener tutuksuz yargılanıyor, ama bir şekilde bu soruşturma ile bağlantılı durumda. Nasıl oluyor bu tolerans olayı onu çözemedim. Hangi madde böyle birşeyi söylemiş. UEFA deseydiki Kayserispor'u, Bursaspor'u alıyorum bu takımları bu soruşturmada adı geçtiği için, marka değerini zedeleyebileceği ihtimali olduğu için almıyorum deseydi yine eyvallah kabuldü ama bu aldıkları takımın başkanının şike soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanması ve yurtdışı çıkış yasağının olması ve birde sıfır tolerans lafıda UEFA'yı sınıfta bıraktı.
Del Piero_10 daha iyi bilir. Milan, şike yaptığı gerekçesiyle -8 puanla lige başlamadı mı? Aynı sezon, lige -8 puanla başladığı yıl, Liverpool'u yenip Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmadı mı?
Egemen atladığın bir nokta var diyorsunda bırakta atlasın adam. Herkes senin gibi hukukcu degil.![]()
Ben anlamadım siz neyin tartışmasını yapıyorsunuzki Sanki herşey göz önünde delilleri bizim önümüze sunmuşlar ceza kesmeye çalışıyormuşsunuz gibi tartışma yapıyorsunuz ben anlamadım valla sizi.Bize halka açılan bir delil yok kararlar hakkında konuşuyorsunuz sanki biz yönetiyoruz soruşturmayı ya Yapmayın gözünüze seveyim Burda gözle görülen Uefanın Fb yi ŞL Den men etmesi bir suç yoksa neden men etsin Demekki FB Suçluymuş TS Çıkartılıyorsa ŞL Ye Demekki TS Nin Suçu Yasal olarak yokmuş.Uefada bu kararı doğru görmüş olay bu kadar basit
Yok işte neden şuna verilmedi sadri şenerin yurt dışına çıkma kararı var TS yi nasıl ŞL ye çıkartıyorlar gibi sorular soruyorsunuz adamın Yurt dışına çıkma yasağı varsa Suçludur diyemezsinizki
Yani Kısacası DELİLLERİ SİZMİ GÖRDÜNÜZ HERŞEY KESİN VE NETMİ DE BÖYLE KONUŞUYORSUNUZ BİZ UEFAMIYIZ DELİLLERİ BİZ GÖRDÜKMÜ BİZE DAHA HERHANGİBİR BELGE SUNULMADAN BİZ BAŞLIYORUZ KARAR YANLIŞ YOK KARAR DOĞRU
YOK UEFA TARAFLI SAÇMALAMAYALIM Gözünüzü seveyim.
Not : Fenerliyim.
Delilleri görmedik diyorsunda uefa bişey görmeden nasıl böyle bir karar alabilir bunu bana açıklarmısın? Bir ceza verilmiş demekki suçda varmış hadi diyelim komplo Uefa nın işi gücü yok Fenere komplomu kurmaya çalışıcak ?
Ayrıca Aziz yıldırım Tutuklanıp metrise gönderilmedimi suçlu değilse ne işi var cezaevinde ? ve Evet ŞL Den men edildiyse
STSL de ceza verilmesi gerekiyor ve verileceğinide düşünüyorum.
F.Bahçe'yi men edebilecek delilleri gördüyse skandal demektir çünkü gizlilik kararı var ve hiç kimseye gösterilmiyor.
UEFA'nın bizle işi olmayabilir, ama ülkemiz futboluna zarar vermek isteyebilir, Peki Milan ve Porto neden gidebildiler o halde? Bu soruyu sormamın sebebi UEFA'nın sıfır tolerans uyguluyoruz demesidir. Yoksa bu sadece bizim ülkede mi geçerli?
Evet ama hala yargılanıyor(güya). Bu ülkede 3-4 yıldır yargılanmadan, hüküm giymeden yatanlarda şuan suçsuzdur. Ayrıca her tutuklu suçlu değildir. O mantıkla Serdar Adalı Tayfur Havutçuda içeride ve demekki suçlular o halde BJK'de ihraç edilmesi lazım?
Federasyonun cesaret edip veremediği kararı UEFA birkaç günde verdi.Bu şekilde yeni sezon nasıl oynanacak merak ediyorum.O kadar rezalet bir durum var ki ortada, fena.
Kararı Federasyon verdi UEFA vermedi...
Dunde Federasyona destek vermedik bugunde vermiyelim. MAA varken bu lig ileri gitmez
Ertem Şener de Porto ve Milan meselesinden bahsetmiş;
http://www.facebook.com/video/video....50296363733164
Fenerbahçe Cumhuriyeti
TFF'nin gördüğü deliller yargıya varabilecek kadar yeterli değil. Onların bahsettiği deliller onlar. Bende onu diyorum. TFF'ye yollanan ve yeterli olmayan delillere dayanarak nasıl böyle bir karar verilmiştir yada madem verilebiliyordu neden şimdiye bıraktın? Madem Kupadan men edildik ve olay bu kadar büyük, ligi başlatma yada F.Bahçeyi düşür. Düşürmezse çelişecek kendisi ile TFF...
Evet o noktada doğru söylüyorsun Tff kendisiyle çelişecek. Bizim önümüzda iki şık var
Ya Emniyete veya Yargıya Yada TFF ye güveneceğiz yani adamların yeterli değil dediği yeterlide olabilir nasıl bazı kişiler emniyete yargıya delilsiz iş yapıyor diyip ne biliyim bilip bilmeden konuşuluyorsa e doğal olarak Tff nin Delil yeterli değil açıklamasınada inanmaya bilir bir insan ve direk suç atabilir tabii öyle düşünürsek ki zaten Tff nin delilin yetersiz olduğunu belirtmesi Emniyet ile çelişdiğini gösteriyor ayrıca ben daha öncede belirtmiştim Tff gizliliğin kalkıp herkezin savunma yapmasını istiyorda Zaten Emniyet ve yargılama şike konusu sorgulamadılarmı belirtilen kişiler savunmasını yapmadımı Tff nin yapacağı tek şey delillere bakıp emniyetten alıcağı bilgilerle bir karara varması olucaktı fakat karar vermediler üzerine sanki emniyetmiş gibi bizde sorgulayacağız dediler açıkcası ben bu kararı yanlış buluyorum emniyetin tüm sorgulamaları ve aldığı sonuçlar boş muş gibi bir karar yani tff nin yaptığı şey
Emniyetin söylediklerine kulak asmayıp kendi kafalarına göre karar verme gibi birşey oluyor bu bence.
Yeni federasyon yönetiminin ne kadar tecrübesiz ve bilgisiz olduğu ortaya çıktı bu süreçte.Daha göreve gelir gelmez böyle bir süreçle karşı karşıya kalmaları gerçekten onlar için büyük şansızlık,kabul etmek gerek.Herkes Mehmet Ali Aydınlar ve federasyon yönetimini eleştiriyor ve çok haklı eleştiriler.Benim aklıma ise eski federasyon geliyor.Acaba Mahmut Özgener'in bu olacaklardan haberi varmıydı da seçime girmeme kararı aldı. Çok önemli değil belki ama merak ettim doğrusu.
Mehmet Ali Aydınlar'ın UEFA'nın Fenerbahçe'yi avrupa kupalarından men ettirip,bizi men ettirmemesiyle ilgili açıklamaları okudum.Gerçekten çok ilginç.Bu konu hakkında da şöyle bir şey düşündüm.Acaba buraya gelen UEFA yetkilisi soruşturma ile ilgili yaptığı araştırmadan sonra Fenerbahçe'nin suçlu olduğu,bizim ise suçsuz olduğumuz kanaatine mi vardı da UEFA apar topar federasyondan Fenerbahçe'yi ŞL'den geri çekmesini istedi.Mehmet Ali Aydınlar bunu söyleyemiyor olabilir.Çünkü bunu söylese o zaman neden Fenerbahçe'yi ligden düşürmediniz denecek.Yaptığı ilginç açıklamadan sonra böyle olabilir diye düşündüm doğrusu.Gerçi kendisi 9 gün önce de,şüphesi olan kulüpler Avrupa'ya gitmesin demişti.Orası da var.Çok ilginç şeyler oluyor gerçekten.Keşke herşey bir an önce açıklığa kavuşsa.
So what?
Saike
tamam da Şemsi bu olması muhtemel bir şey ama bu uefa sürekli masumiyet karinesine vurgu yapmıyor mu ? karşı tarafı dinlemeden mi hüküm verdi ? zaten inanmıyorum belgeleri görmediğine. ordan kalkıp buraya geldiyse görmüştür. hatta daha önceden bile faks lamışlardır.
bu arada fenerbahçe tahkimdeymiş.
Fenerin Yerine Trabzon Katılacak ama Trabzon Bence Ş. Ligi'ne Hazır Değil... Trabzon Avrupa Ligi İçin Kadro Kurdu.. Ama Ş. Ligi'nde Bence Çok Zorlanır... Trabzon Öyle Barcelona M. United Gibi Takımlarla Fazla Oynamadı.. Çok Zorluk Çekecek Bence Trabzon...
Milan - 8 puan ile lige başladı ve o sezon şampiyonlar ligini kazandılar, Porto -6 puan ile başladı şampiyonlar liginde oynadı bu markanın adı kirlenmedi, biz mi kirlettik?
Ligden de çekilelim hiçbir futbol sevgisi kalmadı içimde...
Umarım Türk futbolu batar tek isteğim budur... Andorra, Lichestien gibi ülkeler oluruz. Bize bu yakışır.
sürecin en başında fener tff ye ateş püskürdü...sonrasında alınan kararlarda fener tff yi takdir etti...şimdi yine ateş püskürüyor...burda bana kimse doğru karar yanlış karar ayağı yapmasın ya da fener bi öyle yapıyo bi böyle yapıyor demesin...tff nin böyle büyük bir kaos u yürütme yeteneği olmadığı başından beri belliydi.herhangi bir stratejisi olmayan, o sabahki haberlere göre günü kotarmaya çalışan,tamamen aciz bir kuruym oldu tff mma sayesinde...burada fenerbahçe kulübü kendi çıkarları doğrultusunda tff nin kararlarını eleştirebilir buna kimse laf edemez...ama galatasaray ve trabzon tff ye karşı direnirken sizle bu iş olmaz derken gs ve ts ye ateş püskürenler başlarını öne eğmelidirler arttık diye düşünüyorum...
tuttuğumuz kulüp tamamen önemsiz şu anda...türk futbolunu 1 ayda şu hale getirebilen tff yi hala destekleyen var mı çok merak ediyorum...milan porto örnekleri varken fenerbahçe gibi türkiyenin köklü bir kulübüne bu haksızlık yapılıyor ve tff buna karşı çıkması gerekirken nihai kararı veriyorsa birilerinin buna dur demesi lazım...
sürecin geldiği bu noktada derhal kulüpler birliği toplanıp bir icraat düşünmeliler...aysal, demirören, şener neden karar hakkında fenerbahçenin arkasında olduklarını bildiren , uefayı eleştiren 1-2 kelam etmiyor bu da sorgulanması gereken bir durumdur...bunu vicdani olarak yapmıyorsan en azından böyle saçma kararı veren uefanın yarın buna benzer kararları senin aleyhine de verebileceğini düşün...
marsilya nın avrupa kupalarından men edilmesiyle PSG avrupa kupalarına davet edilmiş ama PSG bunu reddetmiştir. @Faik Işık
Last edited by sui generis : 25.Ağustos.2011 at 11:19 Reason: n>u
aynen yukarda bahsettiğim de budur...bu kadarını geçtim aga bi çıkın bi açıklama yapın ya...ezeli rekabet ebedi dostluk diyoruz yıllardır...rekabeti hep gördük eyvallah da biraz da dostluğu görelim...
senin dediğin kadar olgun olabilecek tek başkan özhan canaydındır o da maalesef artık aramızda değil.
Nedir yani bu. Trabzonspor utanmalı mı ? Bukadar midesiz olmayın be abi. Avrupanın heryerinden Futbol Federasyonları bu büyük turnuvaya hem en iyi topu oynayanı hem de duruşu ile herşeyi ile ülkesinin en iyi takımı olanı yolluyor. Şikede adı geçen ki bir takımı nasıl bir mide ile Şampiyonlar Ligi gibi biryere Türkiyeyi temsil etmek için yollamamız gerektiğini veya yollanmamasının yanlış olduğunu düşündüğünüzü anlayamıyorum.
Bilakis bu duruma sevinmeliyiz. Ülke puanında çok gerilere düşebilirdik ama Trabzonspor yada başka bir Türk takımının gitmesi bir nebze durumu toparlamak için iyi birşey değilmi ?
konuyu ne kadar alakasız bir yere çekmişsin arkadaşım sen böyle? kim trabzon utanmalı dedi burda bi oku istersen...
avrupada ülkenin hem en iyi top oynayanını hem de duruşu ile herşeyi ile ülkesinin en iyi takımını gönderiyolarmış...Bana bunun bir örneğini gösterir misin? Aga sen 7. oldun ama iyi top oynuyosun ara pası falan , efendisin oturmasını kalkmasını da biliyosun , az biraz ingilizcen de var hadi sen şampiyonlar ligine...böyle birşey yok...
ayrıca da trabzonsporun da adı karıştı operasyona başkan tutksuz yargılanıyor. dikkatini çekerim.
biz trabzonspor utansın demedik...gitmesin de demedik...sadece ben kendi düşüncem olarak neden en azından büyük kulüp başkanları fenerbahçeye sahip çıkmıyor bu adaletsizlik içinde dedim.
- Konuyu alakasız hiç bir yere çekmedim. Gayet dengeli bir yerde. Nasıl anlamak istiyorsan öyle anladığın için söylüyorsun onu.
Yahu akıl var mantık var. Demek istediğimi çok iyi anlayıp laf ebeliği yapmanın anlamı nedir ? Benim yazdığım o mesajdan '' Aga sen 7. oldun ama iyi top oynuyosun ara pası falan , efendisin oturmasını kalkmasını da biliyosun , az biraz ingilizcen de var hadi sen şampiyonlar ligine... '' bu anlamı çıkartıyorsan senle benim bu konuyu tartışmamın hiç bir amacı zaten yok. Orda demek istediğim liginde alın teriyle mücadele etmiş, şike yada başka türlü illegal masa başı oyunlarıyla adı geçmeyen, alın teriyle şampiyon olan vs. gibi şeylerdi. Ha dediğine de örnek var. Takım , ligi 7. de bitirse 14. de bitirse Fiar Play ligiydi sanırım orada puanı yüksekse Avrupa Kupalarına katılabiliyor.
Trabzonspor'un Fenerbahçe kadar adı hiç bir zaman geçmedi bana göre. O kadar iddaa, gözaltı vs gibi şeyler Trabzonspor için çok fazlasıyla olmadı. Senin gibi düşünürsek Beşiktaş'da gitmesin Avrupa Kupalarına. Böylede birşey yok malesef. Sen gidemiyosan o takım niye gitmesin. Bu mantıkta çok yanlış. Sen demekki takımındaki olumsuzlukları kabul ediyorsun ki, diğer takıma diyorsun onlarda yaptı onlar niye gidiyo diye.
Bende zaten size utansın dediniz demiyorum. Sadece bu durumdan Trabzonspor utanmalı mı diyorum. Bende kendi düşüncemi yazdım sonuçta. Herkesin düşüncesine saygılıyım. Benim düşüncem sana ters düşer seninki bana ters düşer. Buna yapabilecek bişey yok.
Ben daha yazmıyorum konuya.
trabzon şuan şüpheli değil mi ?
peki bu karar neden son gün alındı ? itiraz edemeyelim diye olmasın!