Bana yeterli bir sebep söyleyebilirmisiniz bu konuda?
Haydi diyelim kabul ettik.Neye göre belirliyorlar pazarlayacakları oyuncuları.Kura ile mi?![]()
Bana yeterli bir sebep söyleyebilirmisiniz bu konuda?
Haydi diyelim kabul ettik.Neye göre belirliyorlar pazarlayacakları oyuncuları.Kura ile mi?![]()
Birazcık düşün bakalım. Brezilya dediğin ülkenin Avrupa kulüplerinde oynayan dünya yıldızı olacak kapasitede onlarca oyuncusu var. Eğer Brezilya gerçekten başarıya aç olsaydı, katıldığı her turnuvada, yaptığı her maçta onları oynatırdı. Ama artık başarıya doyduklarından hedefleri sadece Dünya futbol piyasasına oyuncu sürmek. Bunun için bunu yapmalarından doğal birşey olamaz.
Alex örneğini vereyim yine aynı kupada oynattılar göze battı hatta bize de gol atmıştı daha sonra Fener'e transfer oldu.. peki daha sonra Milli Takım'a çağrıldımı Alex ?
Fener'in aldığı oyunculara laf etmiyorum ben hem etsem de ne değişecek transfer olmuşlar.. fakat Brezilya'da bu işler böyle dönüyor.. Milli Takım forması giyen yüzlerce oyuncu var bunların hepsi deneme amaçlı mı alınıyor sizce Milli Takım'a ? çoğunu vitrine çıkarıp pazarlamak için kısa süreli oynatıyorlar.
Komik yorumlar olmuş.Corinthians sanırım para vermiştir , Andre Santosu kadroya çağırın ki iyi bir takıma iyi bir fiyata satalım.Kendi dediğinize kendiniz inanıyormusunuz çok merak ediyorum..
Bende diyorum ki sana pazarlayınca eline ne geçecek?
Brezilya başarıya doymuş falan değil.Dunga Konfederasyon Kupasını aldı diye sevinçten bayılacaktı.Önemsemiyor falanda değil...
Haydi diyelim dünya futbol piyasasına futbolcu sürmek için böyle yapıyor,demek ki Santos dünya futbol piyasasında yer edecek bir oyuncu...
Yoksa gider Brezilya 2.lig takımından bir adamı alır?
Kesinlikle katılmıyorum bu yoruma...
İkna olmaz bu arkadaşlar..Bekleyip görelim bu 2 oyuncu ilerleyen zamanlarda da Milli Takım'da forma bulacaklar mı.. Transferleri kötüleyen yok izlemediğim , haklarında bilgi sahibi olmadığım oyuncular olduğu için hayırlı olsun diyorum sadece. Ama Brezilya'da bu çark böyle dönüyor.
Santos bundan sonra milli takıma seçilir seçilmez bunu bilemem.Ama Santos milli takıma pazarlanmak için seçildi,Konfederasyon kupasında da vitrine çıkarılmak için banko oynatıldı demenin hiç bir mantıklı sebebini görmüyorum.Santos Dunga tarafından yararlı olacağı için,sol bekte iyi performans göstereceği için -ki gösterdi- çağırıldı.Ve Dunga'yı yanıltmadı...
Brezilya milli takımında 50 kez oynamış bir futbolcu içinde geçerli bu diyorsanız zaten durum vahim...
diyelim ki 3 tane aynı ayarda aynı bölgenin oyuncusu var ve bunlardan ikisi seçilecek.. eğere birisi brezilya ligindense genelde banko o adam seçilir ki pazarlama veya vitrinden ziyade o ligde oynayanları küstürmesinler milli takıma hatta onlar için belli bir yaşa kadar ülkelerinde kalmak fayda oluyor. ispanya ingiltere italya dışından brezilya milli takımına girmek çok zor. hernanes türkiye ye gelse banko ilk 11 olacağını bilmiyor mu biliyor ama orada kalarak milli takıma daha çok gireceğini de biliyor ve milli takımda parladıktan sonra avrupaya giderse oynamasa dahi milli takım şansı vardır... andre santos da belki zorlanacak milli takıma girerken ancak eğer brezilya liginden onun boşluğunu dolduracak isim bulunamazsa milli takımda onu göreceğimizden şüphem yok...
Marsilya'nın neden gidip 2 senedir topa dokunmayan Appiah ile ilgilenip de Cristian'la ilgilenmediğini araştırmak lazım. Selçuk Şahin demiş ki: Yapılan transfer beni etkilemez. Aurelio ve Appiah gibi 2 tane çok kaliteli oyuncu gittikten sonra yerlerine getirilenler Selçuk'u kesemediği için Selçuk da sanıyorum ki kendisinin üst düzey bir oyuncu olduğunu düşünmeye başladı. Şu şartlarda normal.
Neymiş Daum'un seçimleri tutuyormuş. Bizim en sorunlu mevkimiz olan ortasahaya ya tutarsa mantığıyla mı adam almamız lazım ? Ya Daum'un Fabiano'su gibi çıkarsa ? 26 yaşına kadar kimsenin keşfedemediği Cristian'ı biz keşfetmişiz, büyük başarı ! Ha pardon Ronaldo onun için çok iyi oyuncu dedi. Sanki Ronaldo da çıkıp bir işe yaramaz, Fenerbahçe benim vatandaşıma boşuna o kadar para döktü diyecekti. Bir de Aurelio da Brezilyalıymış.. Her Brezilya'dan alınan adam zaten Aurelio gibi çıksaydı Türk takımlarının yöneticilerinin hepsi Brezilya'da yatar, kalkardı. Cristian oynamaya başladığında bizim futbolumuza ne kadar yatkın göreceğiz. Umarım yeni Aurelio olur ama ya olmazsa ? İşte yönetimin yapması gereken bu ya olmazsa sorusunu sordurtmamaktı. Sorduruyosa da minimuma indirmekti.
Eğer gerçekten kendine bir Avrupa kupası hedefi koyuyorsan, Avrupa'da başarı hedefi koyuyorsan Avrupa'dan mümkün olduğunca kaliteli oyuncu getirmeye çalışırsın. Bizim yaptığımız gibi beceremezsen de Brezilya hemen elinin altında gider kapar gelirsin 3-5 oyuncu. Robben'in Ronaldinho'nun imkansız olduğunu herkes çok iyi biliyordu. Ama bu oyuncuların Türkiye'yi tercih etmemiş/etmeyecek olması yönetimin Avrupa'dan transfer yapamadığı gerçeğini değiştirmez. Hatırlatalım ki Avrupa'da sadece Robben'le R10 yok. Örneğin bir Lucas Biglia transferi bile beni mutlu ederdi.
Son olarak; yabancı sınırı konusundaki görüşlerim tamamen değişti. İyi ki böyle bir sınır var.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
bir de bu açıdan baksan:
ligimizi şampiyon bitirecek ekip direk şampiyonlar ligine gidecek. avrupa liginde ekip sayısı arttığından daha güçsüz rakipler olacak. gruplardan rahat çıkacağımızı düşünüyorum ama öncelik lig bizim için. şampiyon olup direk şl gidersek seneye çok daha kaliteli isimler getirilebilir. ayrıca sezon içinde oyuncu gözlemleyebilecek, gerektiğinde görüşmelerde bulunacak bir isim var artık: aykut hoca. bana göre sabredeceğimiz bir sezon kaldı şurada bu kadro daum ile şampiyon olabilecek güçte...
Kaptan haklı. Cristian konusundaki endişelerimiz aynı. Afrika'dan adı sanı duyulmayan bir oyuncu dahi alınsa daha fazla umut olurdu. Ön libero için yanlış tercih oldu bana göre ama umarım Aurelio gibi çıkar. Çıkmazsa da ocak ayında mutlaka takviye yapılmalıdır, sene sonu beklenmemeli yine.
Andre Santos'un milli takıma çağrılması ile ilgili saçmalayanlara söyleyecek söz bulamıyorum. Adamlar nasıl başarıya aç değil? 2006'da yaşadıkları hayal kırıklığından dolayı Ronaldinho'yu bile kadroya almıyorlar artık, son kupada da deli gibi mücadele ettiler. Pazarlama amacı gütseler Kaka, Robinho, D.Alves'in kadroda ne işi var, onları da mı pazarlıyorlar? Saçmalamayın artık! Siz alsaydınız "milli takımdan adam aldık" derdiniz, biz alınca pazarlama deniliyor.
Andre Santos doğru bir adım, zira şu sebepten de doğru, adam Brezilya Milli Takımında yer aldı son turnuvada. 2010 Dünya Kupası için en büyük aday o bölge için hiç şüphesiz. Dolayısıyla Brezilya Milli Takımına seçilmek, formasını korumak, Dünya Kupası kadrosuna girebilmek adına bu sezon her zamankinden çok daha fazla hırslı oynayacak, mücadele edecektir. Lig ve UEFA'da hırslı olacaktır.
Andre Santos'un doğru transfer olmasını kanıtlayacak, bizi umutlandıracak ne kadar çok sebep varsa, Cristian transferinde ise bizi heyecanlandıracak, düşündürecek o kadar az sebep var. Andre Santos ne kadar doğru bir hamleyse, Cristian o kadar yanlış.
Aurelio'yu Olaria'dan almıştık biz Brezilya 2 veya 3.ligiydi ve çok çok ucuza mal etmiştik.. Kendisi Özkan Sümer tarafından keşfedilmişti.. ha tutmasa bile sorun olmazdı çünkü kendisine yüklü bir bonservis verilmemişti. Ama bu 2 oyuncu hem 25 li yaşlarda , bonservis bedellerini bilmiyorum ama Fenerbahçe ucuza adam almaz.. ayrıca bu zamana kadar hiçbir Avrupa klubu tarafından keşfedilmemiş olması da cabası. Maldanado'da Şili Milli Takımında oynuyordu.
Leke atmak gibi düşünmeyin benim içime sinmedi bu yabancılar ha siz taraftarı olduğunuz kulubun geçen sene sergilediği kötü performans ve Başkan'ın üst üste 3 sene şampiyonluk sözü vermesinden sonra böyle kapalı kutu 2 Brezilya'lı oyuncuya sıcak bakıyorsanız sorun yok![]()
Türkiye'de şu bir gerçektir ki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş formasının içine kimi koyarsan koy hedefi şampiyonluktur, bu yolda yürür. Bazı sezonlarda Gaziantepspor gibi Gençlerbirliği gibi büyük saygı duyduğum Sivasspor gibi takımlar çıkar ve bu yarışa ortak olurlar. Bir de Trabzonspor'un da geçmişte vurduğu bir damga var ve o 3 takım arasına hemen hemen Trabzonspor'u da ekleyebiliriz. Yani lig şampiyonluğu bu takımlar için başarıdır ama abartılı başarı değildir. Mesela Chelsea'yi yendiğimiz maçtan sonraki sevinç 2 şampiyonluğa bedeldi bana göre.
Geçenlerde Selçuk Yula Daum'un hedefimiz lig şampiyonluğu açıklamasını şöyle açıklıyor: Lig şampiyonu olacaksın ki Şampiyonlar Ligine gidesin, orda başarı yakalayasın. Sanki biz bu sezon Avrupa kupalarına katılamıyoruz gibisinden değerlendiriliyor. Bu bana baya garip geldi. Tabi ki lig şampiyonluğu önemli ama Avrupa'da başarı olmadan lig şampiyonluğu bence yeterli değil. Geçen sene ŞL'ye gitmemize rağmen ortasahaya çözüm bulamadığımız düşünülürse pek umutlu olamıyor insan ama futbol bu her transfer döneminde ister istemez yeni heyecanlar oluyor.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
geçen sene karmaşa vardı kulüpte takım tolanacak daha teknik direktör belli değildi, en güvendiğimiz adam takıma alışamadı, bir de aragones faktörü var ki ağzıma neler neler geliyor ama bize yakışmaz söylemek. ayrıca yönetim hatanın farkına vardı gidip bir oyuncunun peşinden haftalarca koştu ve bu hataya bir daha zor düşer eminim. ayrıca geçenlerde emre'nin menejerinin röpotrajını okudum orada diyordu ki " emre'nin transferi 3 hafta da tamamlandı ki bu futbol için gayet kısa bir zaman." önümüzdeki seneden itibaren önümüzü daha rahat göreceğiz artık çünkü yönetim hem kendi kafasında bir transfer yaptı aynı zamanda kulüp yönetimi biraz daha profesyonelleşti. avrupa ligi için zorlamaya gerek yok bu takım eminim ki şubatta hatta martta o kupa olacaktır ama bana kalırsa yönetim asıl olarak daha sonraki sezonu düşünüyor...
Terbiye sınırlarını aşmadan konuş bence.
Ayrıca okumadan yorum yaptığın çok açık. Bu "Pazarlama amacı gütseler Kaka, Robinho, D.Alves'in kadroda ne işi var, onları da mı pazarlıyorlar?" şeklindeki cümlenden belli. Biz bütün Brezilya Milli Takımı, pazarlanmak için seçildi demedik. Söyleyeceklerim bu kadar.
Serkan .. Sadri Şener çıkıp dese ki 3 sene üst üste şampiyon olacaz bende adını ilk kez duyduğum oyuncuya sıcak bakmam.. Ama Fenerbahçe'nin durumu böyle değil ki. Poulsen vs bir çok Avrupa'da kulubünde top koşturan isimler geçerken birden Brezilya pazarına yönelip 26 yaşındaki 2 tane oyuncuyu getirmek demek ki sizi memnun edebiliyorKaldı ki Aurelio'dan sonra Fenerbahçe ortasahayı Selçuk ile idare etmeye kalktı.. şimdi ise kapalı kutu Cristian. Lucas Levia , Denilson vs bunların ne suçu vardı da Arsenal ve Liverpool bu 2 oyuncuyu kaptı Brezilya'dan
![]()
Dün bir sitede Cristian'a 4 m € Santos'a ise 6 m € verildiği yazıyordu.
Daum bugün umarım daha da transfer yaparız dedi ama kadroda 8 yabancı olduğunun hatırlatıldı ve oyuncu göndermeyi düşünüyor musunuz sorusuna Daum, hayır şuanda kimseyi göndermeyi düşünmüyoruz dedi. Geriye tek seçenek kalıyor; Daum yerli bir oyuncu istiyor.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bizde Christian için videolardan izlediğimiz kadarıyla iyi adam diyoruz ne fark var ?
Laf sokup seviyeyi düşüreceksen hodri meydan
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=606 Videodan izlediğim kadarıyla diyomuşsun evet. Ben bütün forumu takip ediyorum doğru mesaj yazıyorum sen tek yere bakmana rağmen ne yazdığını bilmiyosun baksana
Last edited by KaPaLı : 21.Temmuz.2009 at 17:54 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Arsenal ve Liverpool'un kaptığı oyuncular Türkiye'ye gelir mi? Zaten göze batan oyuncuları, genç yaşta getirmek bu ülkeye imkansız, hadi Brezilya ile ortak kültürümüz olsa Portekiz takımları gibi alabilirdik ama öyle bir durum da yok.
Bu 2 transfer olmasaydı da mevcut kadro ile şampiyonluğa giderdi Fenerbahçe, transferlerin katkısı olursa zaten şampiyonluk kolaylaşır. Şampiyon olmak için çok üst düzey bir orta sahaya ihtiyacımız yok ki.
Basının gazına gelmedim, Poulsen için bile çok ısrarcı olunduğunu sanmıyorum, gelmeyeceğim dediğinde o defter kapanmıştı bana göre. Basının gazına gelip, boşumutlara da kapılmadım, yapılan transferlerin de ismine bakmayacağımı ilk günden beri söylüyorum. Katkı konusunda da Daum'a, Daum'un Brezilya'da kurduğu ekibe ve Aykut Kocaman'a güveniyorum. Bu da benim rahat olmamaı sağlıyor.
Hani deniyordu da sezon öncesi kamp önemli, gelen oyuncu bunu kaçırmış olacak, takıma nasıl uyum sağlayacak, işte Brezilya'dan transfer yapılarak hepsi helledilmiş oldu. Oyuncular ligleri devam ettiği için zaten hazırlar, takımın yarısı neredeyse Brezilyalı, uyum sorunu da bu sayede en aza indirilmiş oluyor.
Bu yeniden yapılanma döneminde bu transferlerden rahatsızlık duymuyorum, seneye Daum'Un oturttuğu takıma yapılacaksa yıldız transferi yapılır, şu aşamada kim yararlı olacaksa onun getirilmesi doğrudur diye düşünüyorum.
Ha bu oyuncuları biliyor musun, emin misn başarılı olacaklarına diyenler varsa, ben güveniyorum, Daum gönderilip Zico geldiğinde, nereden çıktı bu diyenlere karşı da Zico'yu tutuyordum, çünkü güveniyordum, çünkü artık bu gelenlere destek olunma zamanı, köstek olup, eleştiri yapıp, daha gelmeden adamları silmek yerine, bekleyip görme taraftarıyım.
"YÜCE ATATÜRK"
Sen o seviye düşürme işini tek başına hallediyorsun zaten sorun değilCristian için ne çok felaket bir topçu ne de yetersiz bir oyuncu dedim neden bu yaygara ? Anlatmak istediğim büyük hedefler koyup , Avrupa'dan bir çok isim yapmış oyuncuya yönelip daha sonra 2 tane 26 yaşında Brezilya'lı oyuncu getirmek F.Bahçe'nin hedefleriyle orantılı olmuyor. Ha size göre orantılıysa sorun yok zaten hayırlı olsun dedik kaç kez daha da uzamasın.