Aybaba donemi sona erdi.
Aybaba donemi sona erdi.
Doğru işler yapıyor BJK yönetimi.
Önder Özen ve Zico gelirse ligde en azından önümüzdeki sezon olmasa da bir sonraki sezon şampiyonluk gelecektir.
Elimizde çok güzel iskelet bir kadro var. Doğru bir yapılanma ile güzel günlere doğru gidebiliriz. Artık daha aydınlık görüyorum ben.
FM Gazetesi
FİKRET ORMAN:Samet aybaba başarılı bir sezon geçirdi. Kendisine minnettariz .Ama bazi kararlari alirken duygusal davranamayiz.
Tam istediğim şekilde bir açıklama, tebrikler F.Orman.
FM Gazetesi
Profesyonel olacaksın, duygusallıkla bir yere varılmaz zaten. İyi demiş başkan. Bu hafta Önder Özen açıklanır herhalde, TD içinde kongreyi bekleyebilir başkan.
Canım FEDA olsun sana !
Saçma sapan biri gelirse bu taraftar karışır. Açıkçası daha iyi kim gelecek diye düşünüyorum. Yazık oldu. Stad yok, para yok kim gelecek?
2. ve 3. yılın parasını istiyormuş Aybaba. Ertuğrul Sağlam bu paraları istemeden gitmişti.
FM Gazetesi
Hak etmediği parayı almak istiyorsa ayıp eder.
Canım FEDA olsun sana !
Bugun istifa haberleri çıktı Samet Aybaba hakkında fakat benim şahsi fikrim Samet Aybaba gönderilmemeli. 3.lük Beşiktaş için bir başarı değil elbette, ama sezon başında şahsen ben bu kadarınıda beklemiyordum.Samet Aybaba genç futbolcuları kullanmayı takıma katmayı çok seven bir teknik adam. Bu kıvamda teknik direktör bulmamız masraflı olabilir. Samet Aybaba için biraz sabretmemiz lazım. Hatalardan elbet ders çıkaracaktır.
Genç yetiştirme konusunda bir etkisini göremedik, genç kazanmadık, olanı da küstürdük. Beşiktaş'ta TD olmak için tamamen yetersizdi ve düşünce yapısı ile ne yazık ki Beşiktaş'a zarar veriyordu. Gitmesi çok iyi oldu.
Canım FEDA olsun sana !
İstifa haberi yalanmış.
http://sporaktif.dha.com.tr/aybaba-b...ti_473715.html
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Hak etmediği para değil adamla 3 yıllık sözleşme imzalıyosun 1. yılının sonucunda kendisine göre başarılı olduğu halde(bana görede başarılı tabi size göre başarılı olmayabilir) sözleşmesini fesh etmek istersen o adam kalan 2 yıllık parayı istemekte sonuna kadar haklıdır . Madem sene sonu yollucaksın kesin o zaman 1 yıllık veya 1 + 2 yıllık sözleşme yap
Şöyle diyelim 1 sene önce Olcay Şahan kim bilmezdik, bugün Milli takım için ter dökecek. Genç olarak iyi bir örnek olmayabilir fakat, bir şekilde Aybaba onun parlamasına yardımcı oldu. Aynı örnek Emre Özkan ve Oğuzhan Özyakup içinde geçerli. Gençler dışında birçok futbolcudan da tam verim aldık(Holosko,Hilbert,Necip Uysal). Aybaba bir tek Fernandes'i disiplini altında tutmayı beceremedi, bunun içinde göreve gelecek Sportif Direktör çalışacaktır.
Kendisine göre yalan olsa kaç yazar seve seve ayrılacak. Parasını bırakmak istemiyor. Sözleşmeye bağlı kaldığı için tazminat istemesi hakkı. Onu sözleşmeyi yapanlar halleder artık.
Bu arada İbrahim Seten isimli varlık Oğuzhan'ın milli takıma seçilmesiyle ilgili attığı "Allahım sana şükürler olsun" tivitini "Oğuzhan da Aybaba'yı amma seviyormuş" şeklinde yorumlardı ve binlerce takipçisine sundu bunu.
Arkadaş bir insan hakkında ( ve bu insan henüz 21 yaşında bir topçu ) bilip bilmeden atıp tutmak , zaten insanların hassas olduğu konularda bu kadar kolay yalan yanlış yorum yapmak bu kadar kolay mı ya? Nefret ettiriyorlar yemin ediyorum. Nedense hep bu tarz şeyler de Beşiktaş'a ve topçularına denk geliyor.
Beşiktaş sizin neyinize ne yaptı merak ediyorum bu kadar uğraşma bu kadar bozma isteği nedendir biri açıklasın Allah aşkına.
Yalnız güzel bir enstantane olmuş
Sevindim adaşımın Milli Takım'a seçilmesine,sene başından beridir oynadığı oyunla çoktandır hak etmişti orayı.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Nasıl bir karaktere sahip bunlar anlamadım gitti.
Canım FEDA olsun sana !
Avatarın Quaresma ve onun gitmesinde en büyük etkenlerden birisi olan hocayı gitmemeliydi diye savunuyorsun. Bu, bana enteresan geldi biraz.
Samet Aybaba, er ya da geç gidecek. Güzel güzel ayrılmak önemli. Kimse de çıkıp demesin bana, Samet Aybaba FEDA dedi veya Beşiktaş'ın çocuğu diye. İş para mevzusuna gelince; evlatlık, çocukluk muhabbetleri bir kenara itiliyor işte. Hak ettiği ya da hak etmediği para mevzusunda değilim. Bir profesyonelsen, elbette paranı alacaksın; fakat iş ayrılığa gelmeden önce başka, ayrılığa gelince başka konuşmayacaksın, davranmayacaksın!
Ben sizin para mevzusundan yakındığınızı söylemedim ki zaten.Avatarınızdaki Q7'yi göndermekte etkisi büyük olan bir hocayı savunmanız ilginç geldi bana o kadar. Cevap verme amaçlı bir mesaj değildi yani yazdığım.
------------------------------------
Samet Aybaba'nın kalması gerektiğini düşünenlere de, şu yazıyı okumalarını öneririm:
Üçüncülük Sonunculuktur!
Sezon başında Beşiktaş'ın şampiyon olabileceği yönünde "Gizli inanç" taşıyan biri olarak hayal kırıklığı yaşıyorum.
Kimse "Üçüncülük başarıdır" diyerek Beşiktaş'ı küçültmeye kalkmasın.
Bu takım yüzyılı aşkın süredir her zaman zirveye oynuyor. Şimdi kalkıp üçüncülük başarıdır diyenler, akıllarınca teknik heyeti, yönetimi, futbolcuları ya da kendilerini yüceltirken Beşiktaş'ı küçültüyor.
Türk futbolunda Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe için tek bir gerçek vardır o da Üçüncülüğün sonunculuk olduğu gerçeğidir.
Sizi bilmem ama "Üçüncülük başarıdır" sözü bana batıyor. "İki Büyükçülerin" ekmeğine yağ, yağcıların ekmeğine bal sürüyor.
Trajikomik Rekor!
2000-2001 sezonunda 34 karşılaşmada 48 gol yiyerek lig tarihindeki en çok gol yediği sezonu yaşayan Beşiktaş, bu sezonu 49 gol yiyerek tamamladı ve olumsuz anlamda bir rekor kırdı.
Bu rekorun en trajikomik tarafı; gol yeme rekoru kıran takımın, teknik heyetinin tamamının futbolculuk kariyerlerini savunmacı olarak tamamlayan kişiler olması.
Samet Aybaba, Ulvi Güveneroğlu ve Recep Çetin. İki sağ bek bir stoper! Sadece bu istatistik bile başarısızlık için yeter.
Türkiye liginde başarılı olmak istiyorsanız önce savunmayı sıkı tutup gol yememek zorundasınız Lucescu'nun da söylediği gibi "Siz Beşiktaş'sınız, bir şekilde gol atar ve kazanırsınız."
ERDEM ULUS
İyi kötü Olcay'ı kazandık. Emre Özkan'ı mecbur kaldığı için oynattı. Uğur Boral sakatlanmasaydı Emre şans bulamazdı kendine. Hatta Gökhan Süzen'i bile transfer etti gerisini düşün. Oğuzhan'ı da oynatmamak için elinden geleni yaptı. Veli zorunlu olarak oynayamayınca sahaya sürmek zorunda kaldı. O derece tavırlı Oğuzhan'a karşı. Olcay'a gösterdiği ilgiyi Oğuzhan'a gösterseydi şuan çok farklı olurdu. Holosko birkaç iyi maç çıkardı, bütün sezon yattı. Necip'te sıkıntı yok, ona Ön Libero oynamasını öğretemeyen TD'de sıkıntı var. Hilbert'de ne kötü ne iyi. Ofansif anlamda en iyi verimi almış olabiliriz ancak defansif anlamda koca bir 0. Fernandes'de de sıkıntı yok bence. Yıldızlara karşı alerjisi olan bir TD var başımızda hepsi bu.
Canım FEDA olsun sana !
Felix Magath gelecek bence.
Milletin 600 TL ile aile geçindirmeye çalıştığı güzel ülkemde yıllık 1.400.000 TL alan sayın Samet Aybaba "mutfak parasına çalıştım , gıkım çıkmadı" tarzında laflar etmiş. Adam hırsından seviyeyi iyice düşürmeye başladı. Kişiliksiz laflar etmeye başladı. Bunları gördükçe bu adamın defolup gittiğine kat be kat daha fazla seviniyorum.
Açıkcası gitmesini istemenizi anlıyorum ancak bu adamı vatan haini ilan etmenize anlam veremiyorum.
Feda Feda diye laflar ederken herkes bu adam taraftara hep güven verici sözler etti. Hedefi hiç aşağı tutmadı belki de suçu bu oldu.
2.'lik şansı bile defalarca oldu Beşiktaş'ın ancak bir türlü 2. olamadılar, olduklarınında da kalamadılar. Söylediğim gibi gitmesini istemenizi anlıyorum ancak bu tepkiler bana abartı geliyor, bu adam takım için bişeyler yapmış birisi ve bence başarısız oldu da diyemeyiz.
Umarım hakkı olan parayı da alır nedeni ise yabancı bir teknik adama bu yapılsa sonuna kadar diretir parasını alırdı.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Herifin alacağı 2.400.000 TL. Az para değil. Bide üstüne aldırdığı oyuncuların kontratı var.
Kendi payıma cevap vereyim kardeşime. Ben işin teknik taktik kısmında da her ne kadar başarısız olduğunu düşünsem de hep şunu söyledim eleştirilerimde ; bu adamın karakter yönü de oldukça zayıf, koskoca Beşiktaş'ın teknik patronu olmayı zerre haketmiyor.
Oyuncular hakkında yaptığı ileri geri açıklamalar mı dersin , oyuncularla ikili ilişkilerindeki başarısızlığı mı dersin (niyeyse hep suçlular yine oyuncular) oyuncuları sürekli taraftarın önüne atması (Ersan olayı) , işler iyi giderken işte bu takım benim eserim havaları ama işler kötüye gittiğinde oyuncularım sezonu kafasında bitirdiler , tatil havasında oynadılar vs söylemleriyle topu hep oyunculara atmalar falan.. Bu ve bunun gibi örnekler sürekli ve şimdi de daha ayrıldığı şu 10-12 saatlik dilimde yaptığı açıklamalar , takındığı tavır.. bunların hepsi benim gözümde dünyanın en itici insanı yaptı kendisini zaten.
Konusu açıldı madem , gelelim işin taktik teknik kısmına. bir teknik direktör düşünün ki basının karşısına geçip "keşke Fenerbahçe maçını kazanmasaydık , o maçtan sonra mental olarak oyuncularım sezonu kafalarında bitirdiler" diyebilsin. Be adam sen ne güne duruyorsun orada , o mental bütünlüğü sağlayamıyorsan oyuncuların üzerinde hakimiyet oluşturamıyorsan ne diye "mutfak parası" alıyorsun bu kulüpten ?
Sezon başında yaptığı yanlış personel seçimine değinmiyorum bile.
Kadro seçimlerindeki hataları cabası. Sakatlık bu takıma neşter vurdu bütün sezon eyvallah lafım yok ama aynı oyuncuyu iki hafta üst üste 11'e koyup ilk yarıları bitiremeden oyundan alırsan (Emre Özkan'a iki hafta üst üste yaptı bunu) o adamı yer bitirirsin. Koskoca ikinci yarı boyunca ilk yarının aksine hiçbir maçta varlık gösteremeyen Holosko'yu inatla 11'e koyar ama maçta geriye düşüp ilk yarı bitmeden oyundan çıkarıp adamı bozarsan , Bursaspor karşısına baştan aşağı yanlış bir kadroyla çıkıp maç 3-0 olduğunda oyuna defans oyuncusu sokarsan (en rezil davranışı o olduğu için bunu yazdım , burada taraftarla resmen forum kuralları çerçevesinde billur geçti diyeyim) benim için fazlasıyla başarısız sayılırsın arkadaşım. Lamı cimi yok.