Sayfa 147 / 464 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247 ... SonSon
4,381 ile 4,410 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

Futbol Federasyonu (TFF) tarafından, UEFA'nın isteği üzerine bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilen Fenerbahçe Kulübü, TFF Tahkim Kurulu'na itiraz etti.

Fenerbahçe Kulübü Avukatı Haluk Burcuoğlu, TFF'nin İstinye'de bulunan binasına gelerek, sarı-lacivertli ekibin TFF'nin aldığı men kararına yönelik itirazını Tahkim Kurulu'na iletti.

Haluk Burcuoğlu, federasyon binasına girişte oldukça sinirli şekilde sert bir açıklamada bulunurken, TFF'ye tepkilerini dile getirdi.

Aracından indikten sonra basın mensuplarına, ''Buraya geldik, konuyla ilgili gereken her yere de gideceğiz'' diyen Burcuoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"TFF'nin Fenerbahçe'yi şampiyonlar Ligi'nden men etme hakkı yoktur. Hakkımızı her yerde arayacağız. Fenerbahçe'nin kim olduğunu görecekler. Biz TFF'nin özerk olduğunu biliyorduk ama değillermiş. Açın bakın mevzuata, TFF'nin Şampiyonlar Ligi'nden men etme yetkisi de yok. Hukukçu olduğuma üzülüyor, utanıyorum.''
    Açıklamasının ardından TFF binasına giren Burcuoğlu, itiraz dilekçesini sunmak üzere Tahkim Kurulu'nun bulunduğu kata geçti.
    Bu arada, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil de daha sonra federasyon binasına geldi.

internetspor

Renkli yazdığım yerde kurulan cümle çok enteresan eğer hukuksuzluk yaparak bu karar alınmışsa TFF ödeyeceği tazminatı toplamaya başlasın yavaş yavaş.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

uefa dan kurayı ertelemesini bekliyorum ama çok zor.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

İyi de bak sorun şurada tahkimden dönse bile UEFA diyebilir ki Fenerbahçe benim için şüpheli bir kulüptür onun yerine Trabzonspor'u davet ettim. O zaman zaten Fenerbahçe'nin yapabileceği bir şey kalmıyor.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Quote Originally Posted by Bursaspor View Post
    İyi de bak sorun şurada tahkimden dönse bile UEFA diyebilir ki Fenerbahçe benim için şüpheli bir kulüptür onun yerine Trabzonspor'u davet ettim. O zaman yapılabilecek bir şey zaten yok.
    UEFA bunu derse topun altına kendisi de girmiş olacak ama nasılsa tahkim reddeder etmese dahi o zamana kadar kuralar çekilmiş olur avrupada,sorumluluk yine TFF'ye kalır.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

İyi de bak sorun şurada tahkimden dönse bile UEFA diyebilir ki Fenerbahçe benim için şüpheli bir kulüptür onun yerine Trabzonspor'u davet ettim. O zaman zaten Fenerbahçe'nin yapabileceği bir şey kalmıyor.
    o zaman bize cas a gitme hakkı doğar. ve porto ve milan nasıl katıldıysa biz de öyle katılırız.

Nesil
    2011
    Yer
    Bursa

uefa trabzonu türkiye şampiyonu olarak davet etti 3.eleme turunda hakkını kaybeden bi takımı bidaha turnuvaya alamazsın bal gibide gideriz aslında CAS'a.

Quote Originally Posted by vFor View Post
    uefa trabzonu türkiye şampiyonu olarak davet etti 3.eleme turunda hakkını kaybeden bi takımı bidaha turnuvaya alamazsın bal gibide gideriz aslında CAS'a.
    Aynen öyle bi turnuvadan elenen takım tekrar o turnuvada oynayamaz her ne olursa olsun diye biliyorum ben.Bu olay UEFA'nın da başını ağrıtabilir bu yüzden.Ah bi Şekip Mosturoğlu şu süreci yönetiyo olabilseydi kulübümüz tarafından,çok daha dişli ve spor hukuku konusunda bilgili bir yönetimimiz olurdu.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Volou'nun düşürülmesi ve men edilişi üzerine elediği Differdange'nin UEFA tarafından bir üst tura davet edilmesiyle benzer bir durum denebilir, birebir aynısı olmasa da.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Volou'nun düşürülmesi ve men edilişi üzerine elediği Differdange'nin UEFA tarafından bir üst tura davet edilmesiyle benzer bir durum denebilir, birebir aynısı olmasa da.
    abi dediğin gibi benzer ama düşürülme var. burda o yok. neyse; bekleyip göreceğiz.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Temiz krampon, sıfır tolerans gibi yalan bahanelerle bizi sildiler.

UEFA Bursaspor'u almalıydı. Hiç bir şekilde bu kararın adil olduğuna inanmıyorum inandıramazlarda...

Nesil
    2011
    Yer
    Bursa

bizim yerimize gitmesi gereken bi takım varsa oda bursaspordur.

Ola ki iddianame açıklandığında fenerbahçe ile birlikte beşiktaşta suçlu görünse federasyon tarafından Türk futbolu ceza almayacak mı merak ediyorum.Hayır türk futbolu değil sadece beşiktaş ceza alırsa o gün geldiğinde o zaman fenerbahçenin men edilmesi UEFA'dan tamamen bağımsız demektir.

Süreç çok karışık yani fenerbahçe ile aynı davada yargılanan bjk'yi yolluyosunuz avrupa'ya ve bjk'nin de aynı fb gibi ceza alması ihtimali var.Eğer avrupadan ceza alma ihtimali varsa türk futbolunun bjk'yi neden yolluyorsun? eğer yoksa ki bence yok bence sadece sorumlu kulüp ceza alır, fenerbahçeyi hangi hakla men ediyosun?

Men ediyosan neden utanmadan bugün fenerbahçeli bir fikstür çekebiliyosun?

Nesil
    2006

Hayır Fenerbahçe tamam elendi; ama Avrupa'da hala bir takım eksiğiz neden bir Türk takımı yerine Atc. Bilbao mücadele edecek ki? O zaman o takım ile bir Türk takımı mücadele etmesi gerekiyor. Böyle saçmalık olamaz, son gün böyle karar alınamaz.

Nesil
    2006

Bu arada tahkim kararı bozarsa Fenerbahçe, BATE'nin olduğu grupta yer alacak, BATE'de Trabzonspor'un yerinde... Tabii böyle bir karar çıkmaz...

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Ne kadar adaletli bi karar oldu şimdi bu. Harika bi karar bence. Bi biz zan altındayız çünkü. Yarın öbür gün olduda Trabzonspor adına bi suçlama çıktı ceza aldılar o zaman ülke futbolu ceza almıyodu di mi ? Ya bu federasyon ne kadar komik bi kurum. Neremle güleceğimi şaşırdım yemin ediyorum. Ya arkadaş şampiyonlar ligine yollamadıysan şampiyonluğuda geri al cezanıda ver. 10 gün önce bu belgelerle karar veremeyiz deyip şimdi nasıl men ediyorlar yahu çıldırmamak elde değil. Ama yok olmaz ki bizim örnek aldığımız ligler belli böyle Yunanistan, Belçika falan. Niye Portekizi veya İtalyayı örnek alıp karar verelim ki . Gerek yok yahu vurun abalıya vurun.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Nereden bakarsak bakalım bu iş böyle olmaz. Eğer soruşturmada adı geçen takımlar -UEFA'ya göre gazetedeki haber bile yeterli olduğu için söylüyorum- yollanmayacaksa bu takım Bursaspor olmalıydı. Ön eleme oynayacak takım da Gaziantepspor. Neden Türk takımı gitmiyor da Bilbao bizim yerimize gidiyor. Basel neden bir üst torbadan katılıyor. Bu nasıl saçma bir karardır. Ya MAA yalan konuşuyor ya da UEFA yanlış işler peşinde. Şimdi Bursa itiraz etti. Yakında Antep ve Kayseri de itiraz edecek belki de. Şu an maddi ve manevi kayıp var kulüplerde. Herşeyi geçtim. Şikeden dolayı Avrupa'da oynamayan Fenerbahçe Türkiye'de oynayabiliyor. O zaman bizim ülkede soruşturmanın önemi yok. Bu işte bi iş var. Bana göre bu kararı TFF verdi. UEFA yetkilisi Fenerbahçe katılacak diye haber okudum. Akşamüstü bu haberler çıktı. Futboldan soğutmayı başardılar bizi. Teşekkürler !
    TariboWest

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

2006 yılı porto şike yapıyor -6 puan ile lige başlıyor ve yanı zamanda şampiyonlar liginde oynuyor. 2007 yılı milan şike yapıyor lige -8 puan ile başlıyor ve şampiyonlar ligi şampiyonu oluyor. Ve 2011 yılı fenerbahçe şike ile suçlanıyor. (Henüz verilmiş karar yok)Ama nasıl oluyorsa şampiyonlar liginden men ediliyor hemde kura çekiminden bir gün önce. Bu nasıl bir adalet?

Nede böyle oluyor .. Çünkü o kendini her şey zanneden UEFA Portekiz ve İtalya'ya söz geçiremez. Ya da bu ülkeler UEFA'ya boyun eğmez. Ancak bizim gibi 3.dünya ülkelerine daha verilmiş hüküm yokken bile ceza verme yüzsüzlüğünü gösterirler.
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Tabiki insan inanmakta güçlük çekiyor ama Ertem Ş. Tweetinde:

Yunan futbol federasyonu BJK ve Bursanında men edilmesi için ciddi baskı yapıyor demiş...

Bursa ne alaka onu çözemedim.

Yunanlıların baskısı gözardı edilemez. Çünkü onlar yaklaşık 1000 puan üzerimize geçtiler ve biz bu sene onları muhtemelen geçecektik. Şimdi bizim takımlar elenirse aradaki fark iyice açılacak Avrupa sıralamalarında.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Yalnız şu noktaya dikkat etmek lazım "sıfır tolerans" Nisan 2007 tarihli yeni bir karar, yani Milan'ı bağlamıyor ve hem bu yüzden hem de oradaki kararların Temmuz sonunda alınmış olmasından dolayı kendilerine bir yaptırım uygulanamadı.

Porto'nun durumunda durum 2008 yılında ortaya çıktı ama olay 2003-2004 sezonunda yaşandı yani yine "sıfır tolerans" kararını bağlamıyor.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Yalnız şu noktaya dikkat etmek lazım "sıfır tolerans" Nisan 2007 tarihli yeni bir karar, yani Milan'ı bağlamıyor ve hem bu yüzden hem de oradaki kararların Temmuz sonunda alınmış olmasından dolayı kendilerine bir yaptırım uygulanamadı.

Porto'nun durumunda durum 2008 yılında ortaya çıktı ama olay 2003-2004 sezonunda yaşandı yani yine "sıfır tolerans" kararını bağlamıyor.
    Dediğin sıfır tolerans bizim ki şüpheleri de affetme diyor ancak yukarıda anlattıklarım şüphe değildi ispatlanmış şikeci olduklarını kesinleşmiş takımlardı. Yani şüphe bile yoktu. Bizde şüpheli durumu var sıfır tolerans hikayesi ile uyutuyorlar. Tamam madem 0 tolerans yokken şike serbest mi demek oluyor UEFA için. Dediğimiz Porto ve Milan Federasyonlarından ceza almış şikeleri garantilenmiş. Yani Milan şike yaptı kesin ama UEFA ceza vermiyor demekki 0 toleranstan önce şike UEFA için serbestti öyle mi.
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

peki abi sıfır tolerans diğer Türk takımlarını bağlamıyor mu ? ve uefa sürekli masumiyet karinesi diyordu o nerede ?

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

UEFA şu an sadece Şampiyonlar Ligi için bu kararı aldı. UEFA Avrupa Ligi için aynı kararı alıp almayacağını bilemeyiz. Keza Trabzonspor hakkında da başka bir karar alıp almayacağını bilemeyiz.

Calciopoli'yi tartışacaksak UEFA o zaman da IFF'ye restini çekmişti ya karar alın ya biz devreye girelim diye ancak IFF basiretli davranıp kararları Temmuz sonunda almıştı bizim gibi Eylül'e sarkıtmadı.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Eee işte kararları almışlar.ç UEFA niye şikesi resmileşmiş takımı sözüm ona büyük markası CL ye kabul etmiş. Ne derseniz deyin İtalya,Portekiz hele ki İngiltere gibi ülkelere sözü geçmez UEFA'nın. Ama helal olsun kurnazlar ileride tazminatı FB'ye biz ödemeyelim diye TFF'ye karar aldırdılar. yani UEFA yaptı hamleyi biz birbirimizi yiyelim.
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Ligtv Son dakika : Nihat Özdemir istifa etti.

Juan Figer : Lugano, Dia ve Niang Türkiye'de futbol oynamak istemiyorlar.Üçü de yönetime bunu ilettiler şimdi takım arıyorlar.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Aynı UEFA Juventus, Lazio ve Fiorentina'yı da men etti, niye o gündeme gelmiyor da Milan geliyor. Tipik insani bir tepki olarak yapılanı değil de yapılmayanı görüyoruz.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

Aynı UEFA Juventus, Lazio ve Fiorentina'yı da men etti, niye o gündeme gelmiyor da Milan geliyor. Tipik insani bir tepki olarak yapılanı değil de yapılmayanı görüyoruz.
    yalnız o cezları uefa mı verdi ben italya federasyonu verdi diye hatırlıyorum yanlış mı hatırlıyorum??

Nesil
    2005
    Yer
    Hollanda

Wikipedia'da (güvenilir degil biliyorum) Milan'in eksi puan'dan sonra lig siralamasina göre katilmis diye okudum

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

ben buna katılıyorum, hatta Milan'ın şampiyonlar ligine katılması Fenerbahçenin değil bizim durumumuza benziyor. Juventus ceza aldı katılamadı, Milan da ceza almasına karşın (ki bizim yargıya taşınmış tutuklu bir yöneticimiz de yok) şampiyonlar ligine katıldı. Yani 0 tölerans olayı olduğunu düşünmüyorum.

kesinlikle. yahu milan sanki 05-06 sezonunda şampiyon olmuştu da yalnızca -8 puanla yırttılar gibi görüyor herkes. nolur gözlerinizi açınız gençler. ayrıntılı inceleyelim serie a 05-06 yı. 38 maç sonunda şikeye adı karışan kulüpler;
    Milan, Juventus, Fiorentina, Lazio.

hadi sırayla ilk yediyi inceleyelim.

Juventus ligi 91 puanla lider tamamlamış. (ş.l doğrudan hakkı)
    Milan 88 ile ikinci. (ş.l doğrudan hakkı)
    inter 76 ile üçüncü. (ş.l ön eleme)
    fiorentina 74 ile dördüncü. (ş.l ön eleme)
    roma 69 ile beşinci. (uefa)
    lazio 62 ile altıncı.(uefa)
    chievo 54 puan ile yedinci.(uefa)

soruşturma sonunda italya nın yargı organları sayesinde bu tablo:;

inter 76 puan lider.(ş.l doğrudan)
    roma 69 puan ikinci.(ş.l doğrudan)
    milan 58 puan üçüncü.(ş.l ön eleme)
    chievo 54 puan dördüncü.(ş.l ön eleme)
    palermo 52 puan beşinci.(uefa)
    livorno 49 puan altıncı.(uefa)
    parma 45 puan yedinci.(uefa)

şimdi durumu ille de milan a benzetenlere şöyle açıklayalım. tescil edilmiş bir sezonun ardından italyan federasyonunun karar verebilme becerisiyle erken çözümlenmiş cezalar var. şampiyonun -91 i uçar ve serie b ye iner. doğal olarak ülkesini temsil etme hakkı kalmaz. bu soruşturmanın en kirli tarafı juventus tur çünkü. milan şikeyle çalkalanan sezonda tam 30 puanları silinir. buna rağmen ş.l ön eleme hakları sıralamadan ötürü kaldığı için paşa paşa ş.l ye yollanır. lazio nun, fiorentina nın yine milan la aynı biçimde 30 puan ları silinir. lazio 16. tamamlar. fiorentina ise 44 puana düşerek 9. olarak ligi tamamlar. lazio nun fiorentina nın hakları alınmamıştır esasen. cezayı kendi içlerinde adam gibi kesebildikleri için müdahaleye gerek kalmamıştır. yoksa milan ı kayırdılar meselesi yoktur ortada.

şimdi italya dan ülkemizin farkı var. soruşturmaya bir ad veremeyen yetkililer. bir ak bir kara diyen sözde yetkililer. uefa dan tarihin ayarını ülkece yememek için köşede sıkışmış bir tff heyeti, ve cezayı puan düzenlemeleri gelmeden ligden korktuğu için veremediklerinden ötürü ne olduğunu bilmeyen haklı taraftarlar. ş.l den doğrudan men etmeden önce soruşturma başladığından beri geviş getirileceğine ciddi açıklamalarla sorgulamalar yapılabilseydi kimin ne konuda haklı olduğunu görebilecektik. ülkenin ipi karar alamama mekanizmasıyla çökmüştür. durum budur. ne fenerbahçe taraftarı olan arkadaşlar ne de diğer futbolseverlerin renk aşkı ile birlikte yönetici yardakçılığı yapmasına gerek yoktur.

ek: juve serie b de -17 ile milan serie a da -8 ile 06-07 ye başlamıştı.

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Nihat özdemir istifa etmiş.
    Görünen bütün yabancılar gidicek olağan üstü genel kurul yeni başkan ve bank asya birinci lig.

Mesaj Yetkileri