Sayfa 149 / 163 İlkİlk ... 4999139147148149150151159 ... SonSon
4,441 ile 4,470 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Kılıçdaroğlu'yu aldığı oy ile yargılayacaksak onun lehine olur zira oyunu arttırmıştır kendisi chp'nin. Kaldı ki geldikten sonra parti içindeki Baykal'cı daha elitist ve halktan uzak olan kesimi tasviye ederek CHP'nin siyasi tavrını değiştirmeye çalışmıştır. CHP gibi bir parti için büyük bir hamledir bu. Elbetteki eleştirilecek yanları vardır ama mevcut siyasi ortamda RTE dahil tüm liderlerden 3-5 adım fazladır. Tabi bunlar benim görüşüm.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sananes View Post
    Karizma dediğiniz biraz boy,biraz gür ses ve sağa sola çıkışmak mıdır? Ecevit'te de yoktu karizma. Devlet karizmayla yönetilmez zaten apartman yöneticisi seçmiyoruz başbakan seçiyoruz.
    Karizmatik Lider olmak önemli bir unsurdur.Kitleleri arkana toplamanı sağlar.Boy pos değildir sadece.Mesela M.Kemal Atatürk bana göre karizmatik liderlerden bir tanesidir.Karizmatik liderlerin yaptıkları şeylere göre takipçileri değerlerini değiştirir.Mesela Aydın abi biraz eleştiri birazda gerçekleri göstermek amacıyla Yolcu'ya ''Sizde haklısınız Erdoğan'ı dinleyip ona göre konuşuyorsunuz'' demişti.Erdoğanda bir karizmatik liderdir.Tip falan göremiyorum kendisindeFakat yaptıkları bir adamı karizmatik lider yapar.(Doğru veya yanlış yapması farketmez.Eğer biri karizmatik lider olduysa takipçileri O ne uygularsa onu takip edip ona göre kendilerini ayarlarlar genelde.)Maalesef Kılıçdaroğlu'nda bu özellik yok.Daha doğrusu O'nda liderlik özelliği olduğunu düşünmüyorum.Daha çok yancı sağ kol imajı var kendisinde bana göre.
    Edit:Başbakan Erdoğan'a karşı artık ses çıkmasının sebebide karizmatik liderlikten otoriter liderliğe terfi etmeye çalışmasıdır bence.Artık bu kadar uzun süre başta olunca sanırsam istediği her şeyi yapabileceğini düşünmeye başlamıştı.Elinde patladı.

Karizmatik Lider: Karizma, kişiyi başkalarından farklı kılan, onu insanüstü veya en azından istisnai özellikler kazanmış biri olarak algılamaya sebep olan, birtakım kişilik özellikleri olarak tanımlanabilir. Karizmatik insanların davranışlarında bazı belirgin özellikler vardır. Örneğin; kişisel risk almak, vizyon sahibi olmak, izleyicilere karşı duyarlılık, köklü değişiklik için harekete geçmek, statükoyu değiştirmek için mücadele etmek bunlardan bazılarıdır.
    Karizmatik lidere bağlı izleyiciler tutumlarını, değerlerini ve davranışlarını liderin isteği yönünde değiştirirler. Bunun sonucunda izleyicilerin inanç, tutum ve davranışları değişirken, işe karşı olan davranışları da değişir. Çalışanlar işe yönelerek, beklenenin üstünde bir performans gösterebilirler.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by sananes View Post
    bilmediğimiz bir konuda eleştiri yapmamız doğru mu o halde? Yapabilecekleri siyasi manevra neredeyse yok denilebilecek kadar az. Şu aşamada iktidarın muhalefeti ancak kendisi olabilir. Gezi Parkı olaylarının çıkmasını sağlayarak da kendi kendilerini zor duruma düşürdüler zaten,gerisi de gelecektir.
    Bilmediğim bir konu değil. Muhalefet yapmayı iyi bilirim. Şu an Kılıçdaroğlu' nun nasıl davranmasına dair fikirlerim de var ancak eğer o oradaysa benden iyi bildiği şeyler olmalı. Ancak şu ana kadar olmadığı gözüküyor ( Kıstas olarak beni değil vasat bir siyasetçiyi de alabilirsiniz). Bu şekilde liderliği çok uzun sürmemelidir

Pasifliğe kesinlikle karşıyım.
    Last edited by Corpus : 20.Haziran.2013 at 00:51
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Kemal Kılıcdaroglu bence de iyi degil ancak yargıladıgınız noktalar bana çok komik geldi karizma filan..Mesela bir arkadas Bahçeli daha iyi demis.Allah aşkına konusmayı bilmeyen adamdan başbakan mı olur ? Vur de vuralım diyince o günlerde gelecek diye bagıran adamdan ? Tamamen gazla calısan bir isim.Deniz Baykal ondan iyiydi demek hele en komigi Kılıcdaroglu'nun tırnagı olamaz yada aldıgı oyu kücümsemek cok yanlıs ve sacma.%6 oy yükseltmek böyle bir milletimiz varken çok kolay birşey degil.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Kemal Kılıcdaroglu bence de iyi degil ancak yargıladıgınız noktalar bana çok komik geldi karizma filan..Mesela bir arkadas Bahçeli daha iyi demis.Allah aşkına konusmayı bilmeyen adamdan başbakan mı olur ? Vur de vuralım diyince o günlerde gelecek diye bagıran adamdan ? Tamamen gazla calısan bir isim.Deniz Baykal ondan iyiydi demek hele en komigi Kılıcdaroglu'nun tırnagı olamaz yada aldıgı oyu kücümsemek cok yanlıs ve sacma.%6 oy yükseltmek böyle bir milletimiz varken çok kolay birşey degil.

Kırmızı yer bence çok yanlış bir düşünce tarzı. Chp iktidara gelirse yine O milletin başına geçecek. Bu yüzden kazanması gereken yüzdelik yer yine onlar. Bu yüzden CHP o millet hangi dilden anlıyor ise onu konuşmalı, öyle davranmalı ve onları da ikna etmelidir. Bana kalırsa halkı böyle ayırmak da yanlış. Eğer bir parti İYİ ve ADİL bir iktidar olmak istiyor ise bu düşünce tarzını asla benimsememeli. Şuan AKP de bu yanlışı yapıyor, MHP de yapıyor, CHP ise bu yanlışı yapmamaya çalışırken eline yüzüne bulaştırıp her şeye sessiz kalıp pasifize oluyor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Kılıçdaroğlu iyi bir muhalefet ama parti başkanı olabilecek bir kişi değil bana göre ona keza Muharrem İnce de öyle. Kılıçdaroğlu'nun parlamasının sebebi Baykal döneminde yaptığı belgeli atılımlardı. Orada kalmalıydı Kılıçdaroğlu şimdi resmen gözden düştü. Parti başkanı olmak için biraz baskın bir yapıya sahip olmak gerekir. Parti başkanı, başbakan dediğin Recep Tayyip Erdoğan gibi olur. Yani yanlış anlamayın baskın kişiliği ve lider özelliği anlamında, diktatörlüğe vuran yönleriyle değil. O nedenle CHP'nin zaten zor olan iktidar şansı bu tarz biri başına geçene kadar imkansızdır. MHP'de CHP'ye benzer bir durumda ama onun sebebi parti tabanında Devlet Bahçeli'nin pek sevilmemesi ondan sonra yerine gelecek başkana bağlı onların durumu da ancak ben önümüzdeki 30-40 yıllık süreçte ülkücü bir partininde başa geçebileceğini düşünmüyorum. BDP tek başına iktidar olur bunlar olamaz. Yani demem odur ki Tayyip bey bırakana kadar mecburuz onun veya onun direkt olarak etkisi altındaki insanların başbakanlığına o yüzden bu direniş belki iktidar değiştirmez, devrim getirmez ama ülkenin uyanmasını sağlar, artık kafalarına esen kararı kolay kolay alamazlar.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2007

Türkler zaten gazla çalıştığı için gaz verebilen lider lazım Bana göre Kemal Kılıçdaroğlu iyi değil, kendi görüşüm. Deniz Baykal'dan iyi zaten ona bir şey diyen yok.

Son olarak da @Corpus'a katılıyorum. Böyle bir milletimiz varken ne demek? Milletin belli bir kısmını yok sayarak, bunlar bir şeyden anlamaz diyerek, onları ötekileştirerek onlara ulaşamazsınız. Hele hele Türk halkına. Candan olmalısınız, onlardan biri gibi davranmalısınız. Yoksa 100 yıl seçime girin yine kazanamazsınız yine kazanamazsınız.

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Bambaşka bir boyutu var bence işin. Muhalefet olmak her şeye karşı çıkmak değildir. Koca CHP'sin, kimse kusura bakmasın koca CHP yüksek siyaset yapamıyorsa değil Kılıçdaroğlu, kimse kurtaramaz. Allah aşkınıza gün gibi ortada CHP ne solcuyu kucaklayabiliyor, ne Alevi'yi ne Kürdü ne başkasını. Ne olduğu belli olmayan bir yerde iktidara saldırıyor. Teorik bir temel göremiyorum ortada, olsa dünden razı 68 kuşağı var CHP'ye destek olabilecek.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Kırmızı yer bence çok yanlış bir düşünce tarzı. Chp iktidara gelirse yine O milletin başına geçecek. Bu yüzden kazanması gereken yüzdelik yer yine onlar. Bu yüzden CHP o millet hangi dilden anlıyor ise onu konuşmalı, öyle davranmalı ve onları da ikna etmelidir. Bana kalırsa halkı böyle ayırmak da yanlış. Eğer bir parti İYİ ve ADİL bir iktidar olmak istiyor ise bu düşünce tarzını asla benimsememeli. Şuan AKP de bu yanlışı yapıyor, MHP de yapıyor, CHP ise bu yanlışı yapmamaya çalışırken eline yüzüne bulaştırıp her şeye sessiz kalıp pasifize oluyor.
    Bunu son günlerde gördügümüz videolara istinaden dedim simdi sen hülööğğ ablanın fikrini ne yaparak degistirebilirsin ? Erdoganı desteklemiyor Akp seçmeni(Tabiki hepsi degil ama çogu) resmen tapıyor adamın ne dedigini duymadan başbakan herşeyi dogru biliyordur tavrındalar.Şu videoyu mesela ornek gösteriyim otomatige baglamıslar ne dedigini duymuyorlar bile http://www.youtube.com/watch?v=1dEW9HxqKic

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Bunu son günlerde gördügümüz videolara istinaden dedim simdi sen hülööğğ ablanın fikrini ne yaparak degistirebilirsin ? Erdoganı desteklemiyor Akp seçmeni(Tabiki hepsi degil ama çogu) resmen tapıyor adamın ne dedigini duymadan başbakan herşeyi dogru biliyordur tavrındalar.Şu video'yu mesela ornek gösteriyim otomatige baglamıslar ne dedigini duymuyorlar bile http://www.youtube.com/watch?v=1dEW9HxqKic
    E işte ne güzel. Demek ki sen kendine inandırmayı başarabilirsen, sorgusuz sualsiz sana da tapacaklar . Daha güzel seçmen bulamazsın. Bunu R.T. Erdoğan başardı. Gün gelecek başkası da becerecek ve bu sefer onlar başa geçecek. Eğer belli bir topluluğu ikna etmek istiyorsan önce "sorgulamayanlardan" başla, eğer sen doğru adamsan, doğru fikre sahipsen "sorgulayanlar" zaten ikna olup sana katılacaklardır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

http://www.facebook.com/photo.php?v=676438489038591

Şunu izleyin. Ondan sonra küfür serbest yapılacak zaten bu forumda

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bu olayların sebebi,halkın sokağa dökülmesi Kılıçdaroğlu'yla Bahçeli'nin muhalefet yapamaması değil mi zaten? Hangi Kılıçdaroğlu'ndan bahsediyorsunuz. Başbakan falan olamaz ikisi de

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Onu bunu bırakın da bu İ.Melih Gökçek denen mahlukat nası bi şey ya. Kendi vekili Ertuğrul Günay'a twitterdan laf ediyor, iç karışıklık böyle gösterilir ancak. Kimse de bu adama bi şey diyemiyor çünkü iddaa ediyorum bu adam Erdoğandan daha güçlü.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

bence alakası yok liderlikle bir yasa tasarının meclisten geçmesi için 356 oy gerekli galiba.AKP parti 327 koltuk almış durumda kafasına göre göre yasa cıkartabilir.Ayrıca o barajı en son ben öyle biliyorum.Düşürmedilerse.

İstedikleri her yasayı kafalarına göre geçiriyorlar.İşine gelmediklerini geçirmiyorlar.Olay bundan ibaret.Seçim barajı %5 düşse öyle kafasına göre yasa cıkarmaz..

Zaten hükümet o yüzden düşürmüyor barajı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by petrol_fb12 View Post
    bence alakası yok liderlikle bir yasa tasarının meclisten geçmesi için 356 oy gerekli galiba.AKP parti 327 koltuk almış durumda kafasına göre göre yasa cıkartabilir.Ayrıca o barajı en son ben öyle biliyorum.Düşürmedilerse.

İstedikleri her yasayı kafalarına göre geçiriyorlar.İşine gelmediklerini geçirmiyorlar.Olay bundan ibaret.Seçim barajı %5 düşse öyle kafasına göre yasa cıkarmaz..

hah işte mesele bu meclis alt komisyonlarında da mecliste de tek başına istediğini yapabiliyor iktidar muhalefet ne derse desin işe yaramıyor. gezi parkı olayları için polisin aşırı şiddet kullandığının araştırılmasını istedi chp ama ne oldu akp'li üyelerin oylarıyla alt komisyonda reddedildi bu öneri. Bu şartlarda hiç bir şey yapamazsın.

Kaldı ki eskisi gibi değil anayasa mahkemesine gitsen iktidarın elinde,medya desen tamamen iktidarın elinde. Tamamen sindirilmiş güçler ve tüm gücü elinde bulunduran bir iktidar var chp'nin rakibi konumunda. Bu durumlarda hata yapmadan,iktidarın hata yapmasını beklemek zorundasın. Örneğin kadıköy mitingini iptal etmesi Kılıçdaroğlu'nun çok doğru bir hamleydi.Öyle bir durumdayız ki muhalefet ufacık bir hata bile yapsa yerin dibine sokuluyor.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

O anayasa için. Ve 367 doğru olanı.
    Kanunlar için 184 milletvekili toplantı yeter sayısı için. Kabul için salt çoğunluk yeterli. Ancak bu kabul oyları 139dan az olamaz.
    Seçim barajı konusu bütün devletlerde siyasi bir problemdir. Barajın olmaması demek, aşırı çeşitliliği oluşturacaktır ve hükümet kurulması konusunda çok zorluklar yaşanacaktır. Barajın yüksek olması ise meclisi 2 - 3 parti tekeline sokacaktır. Barajın işte bu ince çizgide kurulması gereklidir ki, %10 baraj bence gayet makul bir baraj.

Nesil
    2008
    Yer
    Mersin

''Dindarlar eline silah almayıp sadece sandığı yol belledi ama bakıyorum da yine onlar suçlu çıkmışlar.''

Çok şükür bende dindarım bunu söylemek de istemezdim ama 3 sene cemaat yurdunda kaldım.Sülaymancılar olarak bilinirler.Ama çok şükür yıkanmadım yıkattırmadım içlerinde çok gençte böyleydi nerede zulüm varsa kime karşı zulüm varsa onlara karşıydılar şuan istanbuldan okuyan arkadaşlarım bu cemaatten olanlar sokakta sebebi ortada bir zulüm olmasıdır.Arkadaş hala anlayamamış orada herkesin oldugunu.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Kanunlar için 184 milletvekili toplantı yeter sayısı için. Kabul için salt çoğunluk yeterli. Ancak bu kabul oyları 139dan az olamaz.
    Seçim barajı konusu bütün devletlerde siyasi bir problemdir. Barajın olmaması demek, aşırı çeşitliliği oluşturacaktır ve hükümet kurulması konusunda çok zorluklar yaşanacaktır. Barajın yüksek olması ise meclisi 2 - 3 parti tekeline sokacaktır. Barajın işte bu ince çizgide kurulması gereklidir ki, %10 baraj bence gayet makul bir baraj.
    Dediklerin çok doğru ancak %10 küçük bi rakam gibi gözüksede aslında fazla bir baraj için. Bu nedenle meclis zaten 2-3 parti tekeline girdi. %5-6'lık bir baraj daha makul gözüküyor bana.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

%10 barajının 10 sene sonra yarattığı etkiyi gördük.Bence Mecliste azınlıkları temsil eden bir grup olmak zorunda.Yani o koltuk oyları dağılacak.Her kesim temsil edecek olan insanlar orada olacak demokratik olması için..

%10 Barajı devam ettiği sürece.Ak Parti gidecek yerine gelen Parti 10 sene iktidar kalırsa gene aynısını yapacak aynı FİLMİ tekrar izlemiş oluruz.

Yani Türkiye'de herkes konuşuyor Baraj düşürülsün ..Hatta başbakan 12 Eylül yasası artığı diyor..

Oda biliyor.Yeni Anayasa yaparsa Mecbur olarak %5 Düşücek baraj.Anayasa'ya göre..

12 Eylül Yasalarını bu kadar eleştirip hem ondan faydalanması çok ironi ...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

%10 barajının 10 sene sonra yarattığı etkiyi gördük.Bence Mecliste azınlıkları temsil eden bir grup olmak zorunda.Yani o koltuk oyları dağılacak.Her kesim temsil edecek olan insanlar orada olacak demokratik olması için..

%10 Barajı devam ettiği sürece.Ak Parti gidecek yerine gelen Parti 10 sene iktidar kalırsa gene aynısını yapacak aynı FİLMİ tekrar izlemiş oluruz.

Yani Türkiye'de herkes konuşuyor Baraj düşürülsün ..Hatta başbakan 12 Eylül yasası artığı diyor..

Oda biliyor.Yeni Anayasa yaparsa Mecbur olarak %5 Düşücek baraj.Anayasa'ya göre..

12 Eylül Yasalarını bu kadar eleştirip hem ondan faydalanması çok ironi ...
    %5 makul gözükebilir. Yani bence güzel benim için fark etmez Ama şöyle düşünün, baraj %5e düşse, sol kesimde sırf baraj yüzünden meclise giremeyeceklerini düşünerek, CHP'ye oy veren kişiler, o partilere oy verecek. Bu durumda AKP gücünden bir şey kaybetmeyecek ama muhalefet daha çok dağınık olacak. Bence yanlışınız var.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

%5 makul gözükebilir. Yani bence güzel benim için fark etmez Ama şöyle düşünün, baraj %5e düşse, sol kesimde sırf baraj yüzünden meclise giremeyeceklerini düşünerek, CHP'ye oy veren kişiler, o partilere oy verecek. Bu durumda AKP gücünden bir şey kaybetmeyecek ama muhalefet daha çok dağınık olacak. Bence yanlışınız var.
    yani işin özü nereden tutsak elimizde kaldı

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Ankara ! Gene Müdahele var Eskişehir'de aynı şekilde..Her gece bu iki şehirde müdahale var

ANKARA !

Ankara'da sıkılan suyu rengi..

Orda Öyle Duran Adama Sıkmışlar Suyu.

ESKİŞEHİR TARAFTARI !

Last edited by petrol_fb12 : 20.Haziran.2013 at 02:22

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

amaç vurmaksa eğer...

[YOUTUBE="bTU2eucLGl8"]....[/YOUTUBE]

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Del Piero'nun yazarlıgının alınması dogru olmamıs
    Sonuçta bize göre yanlış da olsa görüşlerini dile getiriyordu. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil.
    İsteyen istediği örgütü veya kurumu desteklediğini veya desteklemediğini istediği şekilde belirtmelidir.
    Tartışma yaşamış olabiliriz ama onun benim görüşlerimi saygısızca yerdiğini görmedim.
    Yani siyasi bir tartışma yaşıyorduk hem de meclistekilerden cok daha medeni bir şekilde.
    Dogru olmamış.
    Bunun için protesto olarak bugun yazmayacagım.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

''Ermeniler,Aleviler,Kürtler PKK ile tepkisini gösterdi.'' hem genelleme yapmaktır,hem de Irkçılık yapmaktır.Genellemeyi herkes yapıyor ama ırkçılık kabul edilebilir bir şey değil,aslında tam ırkçılık değil ancak kesinlikle faşist bir yorum.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Sana olan saygımı kaybettiğimi de belirtmek zorundayım " hocam " .

Ekonomi istediği kadar gelişsin,halkın %50'si bundan faydalanamayacaksa ne fayda ? %50 orada sadece bir sayı oranı,evde tutulma olayı falan da değil. Yakıp yıkanlar bunu izlemiş demiş birde video. Bu imkanlardan yararlanamayanlar için bu ekonomik ilerleme koca bir sıfırdır,başka hiçbir şey değil.
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    ''Ermeniler,Aleviler,Kürtler PKK ile tepkisini gösterdi.'' hem genelleme yapmaktır,hem de Irkçılık yapmaktır.Genellemeyi herkes yapıyor ama ırkçılık kabul edilebilir bir şey değil,aslında tam ırkçılık değil ancak kesinlikle faşist bir yorum.
    Ve yazarlıgının alınması da faşist bir müdahale

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Ve yazarlıgının alınması da faşist bir müdahale
    Neye göre ?
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Mesaj Yetkileri