Şenes Erzik'ten daha ne bekliyoruz maçları ayarlamasını falan mı öyle bir şey olsa İsviçre-Fransa final oynardı
Şenes Erzik'ten daha ne bekliyoruz maçları ayarlamasını falan mı öyle bir şey olsa İsviçre-Fransa final oynardı
Böyle hakemler kasıtlı olarak yanlı davranırsa Türk futbolunun geleceği yer bu kadar..Fenerbahçe'ye yapılan haksızlıklardan sonra şimdi de milli takımımıza yapılıyor.Bu hakeme karşı müthiş oynadık gerçekten.Onlar utansız vallahi
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Pardon abicim ama bize her düdükte sarı kart vardı onlara yoktu..En azından 3 tane sarı kart gösterseydi onlara bakalım o kadar sert oynayabilecekler miydi? Temkinli davranıp sonunda da hata yapacaklardı..Hırvatistan maçında da aynısını yaptı bize hakem.Baştan gösterdi kartları kitledi bizim ön liberoyu..Ondan sonra adamlar oynamaya başladı..Hakem gerçekten felaketti.Hamit'in yaptığı bir harekete faul bile dedi yani o derece..(son dakikalardaydı)
Last edited by Revolution : 26.Haziran.2008 at 11:17 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Pek önemi yok ama Avrupa Şampiyonalarında 3.-4. neye göre belirleniyor.Elenen takımı eleyen takım kupayı alırsa o mu 3.sayılıyor?
[SIGPIC][/SIGPIC]
HaLa öyLe zoruma gidiyor ki yeniLmiş oLmamız, bu oyunLa finaLde biz değiLde hiç bir şey yapmayan bir takım oLucak. GönüLLerin ŞampiyonLuğu kesmiyor beni, bu takım kupayı da sonuna kadar hakediyor ama işte sadece haketme iLe oLmuyor.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Çok iyi başladık maça baştan sona mükemmel oynadık sanırım ilk golü atmamız şansımızı kırdıGerçekten çok üzgünüm final elimizden kaçtı hemde en iyi futbolu oynarken semih maçı 2-2 yapınca yenilmemizi aklımın ucundan bile geçirmiyordum..Tüm eksikliklere rağmen yerinde oynayanlar mükemmel oynadı..Semih,uğur, ve özellikle kazım harika oynadılar..Ama olmayınca olmuyor ilkdefa bi avrupa kupasını almaya bu kadar yaklaşmışken çok kötü oldu...
Hiç bişey değilde sonuna kadar haketteğimiz bir maçı bireysel hatalar yenilmek üzüyor beni
Ben de hala içten içe sindiremiyorum bu mağlubiyeti.Bu oyunla Final hatta Kupayı hakediyorduk.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
rüştüyü bu turnuvaya almak hataydı zsaten iyi olsaydı beşiktaş o kadar gol yemezdi aykut varken rüştü de kim ya bu adam hırvatistan maçında hata yaptı gol yedik burda yaptı maçın içine etti
3. falan belirlenmiyor. İki takımda yarı finale çıkmış sayılıyor, son 4'e kalmış sayılıyor.
Umarım 2010'da da çeyrek final, yarı final oynarız. Bu başarının sürekliliği en önemlisi ama böyle bir mağlubiyetten sonra insan 2010'u nasıl bekler?
Kötü oynayıp yenilsek bu kadar koymazdı ama şimdi çok üzülüyorum ya üff.
Germany - Turkey
3 Goals scored 2
0 Yellow card 2
0 Red card 0
3 Shots on goal 11
4 Shots wide 6
14 Fouls committed 15
2 Corners 8
0 Offsides 1
27' 34'' Ball. Poss. (time) 32' 59''
45% Ball. Poss. (%) 55%
![]()
Arkadaşlar 3. lük 4. lük maçı varmı avrupa şampiyonasında?
Yenile yenile yenmeyide öğreneceğiz.Şimdi çok üzülüyoruz ama hatalarımızdan ders çıkarıp önümüze bakmalıyız.Biz bu turnuvada maçı asla bırakmamayı, her dakika mücadele etmeyi öğrendik.Şu son iki maçtaki özellikle Almanya maçındaki oyunumuz bizim sistemimiz olmalı.Biz saldıran bir takım olmayız, savunma yapmayı beceremeiyoruz, doğamıza aykırı.Yeni gelen hocamızda bunun bilincinde olmalı..
[SIGPIC][/SIGPIC]
3.lük maçı Turnuvadan kaldırıldı arkadaşlar.
Yari finale kadar geldigimiz maclarda iyi oynadigimiz zamani hesaplasak 90 dakikayi doldurmazdi,buraya kadar ite kalka geldik.Ben bu macta Milli takimdan bu kadar iyi futbol beklemiyordum,resmen dagittik Almanyayi,yedek takimla cikmamiza ragmen dagittik Almanyayi,ama iste kaderin bi cilvesi,bütün turnuva boyunca oynamadigimiz oyunu Almanlar karsisinda oynadik sonuca etki etmedi,buraya kadar son dakikalarda gol atarak gelip,Almanlar karsisinda son dakikada gol yiyerek elenmek kötü oldu.Ben böyle elenmeyi hazmedemedim,kötü koydu bu ...
Takimdaki Rüstü haric bütün futbolcular süper oynadilar,hepsine helal olsun.
Rüstü bu yasina gelmis,milli takimin en cok oynayan oyuncusu,kac sampiyonluklar,sampiyonalar görmüs kisi.Takimin en tecrübeli kisisi olmasi gereken yerde oynadigi 2 macta yedigi goller cocukcaydi,amatör kalecinin yiyecegi goller tipinde.Milli takimi birakmis zaten kendisi ...
İngiliz basınından yankılar!
Türkiye'nin Almanya karşısında aldığı 3-2'lik mağlubiyet sonucunda 2008 Avrupa Kupası'ndan yarı finalde elenmesi İngiliz basınında geniş yankı buldu. The Daily Telegraph gazetesi, Philipp Lahm'ın son dakika golünün Türkiye'yi evine, Almanya'yı ise finale taşıdığına dikkat çekerken, Alman milli takımının hep tur geçen, kazanan bir takım olarak tanındığını, Almanlar'ın 1954 Dünya kupası finalinde kendine güvenmeyi öğrendiğini hatırlattı ve ''ama dün neredeyse kaybediyorlardı'' yorumuna yer verdi.
''Almanlar 6. kez Avrupa kupası finaline ulaşmaya sadece 6 dakika uzaklıktayken Türkler yine olağanüstü bir şey yaptı'' diyerek Semih Şentürk'ün attığı gole dikkat çeken gazete, Avusturya medyasının Türkiye'nin Hırvatlar karşısında aldığı zaferi ''Viyana mucizesi'' olarak nitelendirdiğini hatırlattı. Gazetenin yorumunda, ''Biz de az kalsın Basel mucizesine tanık olacaktık'' denildi.
Çeyrek finalde yine Semih Şentürk'ün attığı bir golün Hırvatlar'ın bütün direnişini kırdığını da hatırlatan Telegraph yazarı, ''Ancak bu kez Almanlar'ın direnişi ortaya çıktı'' dedi ve ardından gelen Lahm'ın golünün sonucu belirlediğini kaydetti.
Semih'in diğer maçlardaki rolüne de dikkat çeken ve genç futbolcunun adının ''kurtarıcı'' anlamına geldiğine işaret eden gazete, Fatih Terim'in mucizelere inanmadığına dair sözlerine atıfta bulunurken, Sabri'nin Lahm'a müdahalesinde hakemin vermediği penaltının dışında, Türkler'in şansa ve mucizeye güvendiklerini söylemenin mümkün olmadığını vurguladı.
Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in, ''nasıl mücadele edileceğini iyi bildiğini'' de belirten Telegraph yazarı, Terim'in yaralı ve cezalı 9 oyuncusu varken tek geçerli stratejinin orta sahayı elinde kalanlarla doldurmak ve fırsat buldukça saldırmak olduğunu bildiğini yazdı.
Almanlar'ın son derece gergin göründüklerini de belirten yazar, ilk yarı istatistiklerinin Türkiye'nin 11 kez şut attığını ve 9'unun hedefi bulduğunu gösterdiğini de hatırlattı.
-NEREDEYSE AKIŞI DRAMATİK BİÇİMDE DEĞİŞTİRECEKLERDİ-
The Independent gazetesi de Lahm'ın son sözünün Türkiye'nin asla vazgeçmeyen kahramanlarını finalden ettiğini yazdı.
Alman milli takımını ''yıpratırlar, şansınız olduğuna inandırırlar ve tam bunu beklediğinizde de kalbinizi kırarlar'' sözleriyle anlatan yazar, bunun tipik Alman milli takımı olduğunu belirtirken, ''bu maç Lahm'ın son dakika golüyle kazanıldı, Almanya 2008 Avrupa Kupası finaline giden takım oldu, ama göz kamaştıran taraf Türkiye'ydi, korkusuzca oyunlarıyla neredeyse bu turnuvanın akışını dramatik biçimde değiştireceklerdi'' dedi.
Kimsenin yarı finalde yenilmiş, ancak bu kadar umutsuz koşullarda böylesine mücadele eden bir takım hatırlamadığı da kaydedilen Independent?in maç yorumunda, ''Maçın bitimine 4 dakika kala Semih'in golüyle maçı kurtardıklarına inandılar, terk etmek istemedikleri turnuvada bu dördüncü tahayyül edilemeyen geri dönüşleriydi. Stadyumdaki bizler gözlerimizi oyundan alamadık'' denildi.
Almanya'nın sinirlerine hakim olmak gibi geleneksel özelliği ve Lahm'ın asla kaçırmayacağı bir pozisyon sonucu attığı golle galibiyeti yakaladığına işaret edilen yorumda, Almanya'nın dün gece oynanılan maçta ''iyi oynayan taraf olmadığı halde önümüzdeki pazar günü 13. kez Dünya ve Avrupa şampiyonalarında final oynayacağı'' hatırlatıldı.
Rüştü'nün Almanya'nın ikinci golünde hatalı olduğunu da belirten yazar, ''Ama o bile Türkiye'nin attığı gollerde suçlanacak tek kişi olan Jens Lehmann kadar zayıf değildi'' dedi.
-LAHM'IN SON HÜCUMU TÜRKİYE'NİN RÜYASINA SON VERDİ-
The Times gazetesi de Philipp Lahm'ın son hücumunun Türkiye'nin rüyasına son verdiğini kaydederken, ''Öldürülmesi için kalbine bir kazık saplanması ya da gümüş bir kurşunla vurulması gereken filmlerdeki canavarlar gibi, Türkiye'yi elemek için de özel bir şey gerekti'' dedi.
Bunun için acımasız, amacı için soğukkanlılıkla kaderine yürüyen bir kahramana ihtiyaç duyulduğunu da belirten yazar, ''Bütün büyük futbol turnuvalarında bunu bir şekilde yaptıkları gibi, Almanlar bu kez de bu adamı buldu'' diyerek son golün sahibi Lahm'ın adına atıfta bulundu.
Son golün bu nefes kesici yarı final maçının bitimine bir dakika kala geldiğini de kaydeden Times yazarı, Alman milli takımının bütün maç boyunca hedefe yönelik üç önemli atak yaptığını, bunların her birinin de golle sonuçlandığını kaydetti.
Türkiye'nin destanının klasik mantıkla hiç bitmeyecek gibi göründüğünü belirten yazar, sadece 5 sağlam yedekle sahaya çıkan Türk milli takımı için ''dün akşam iyi olan taraf onlardı'' diye yazdı.
Sonucun aslında bu şartlarda oynanan bir maçta Almanya açısından bir mucize sayılabileceğini de vurgulayan yazar, ''İngiltere milli takımını böylesine büyük bir şampiyonada, yarı finalde David James, Micah Richards, Rio Ferdinand, Joe Cole, Wayne Rooney ve Michael Owen olmadan düşünün, bir fikir sahibi olursunuz'' dedi.
Bütün bu avantajsızlıklara rağmen Türkiye'nin sadece ilk dakikalarda öne geçmekle kalmayıp ilk yarıda üstün oynayan taraf olmayı başardığını kaydeden yazar, ''Lahm'ın golüne kadar yine Türkler'in maçı uzatmalara götüreceği düşünülüyordu. Penaltılarda Almanya'nın alt edilip edilemeyeceği bile merak edilmeye başlanmıştı'' derken, Almanya'nın futbol turnuvalarında peri masallarına geçit vermeyen bir ülke olduğunu yazdı.
Türkiye'nin kaybetmesinin üzücü olduğunu, ancak bunun, takımın turnuvadaki genel gidişatıyla uyumlu sayılması gerektiğini savunan yazar, ''Yarı finalin son dakikasına kadar dövüşçü şansı kullandılar, ama aslında turnuva boyunca sahada geçirdikleri 508 dakikanın sadece 14 dakikasında galip durumda oldular'' dedi.
-KATKILARI UNUTULMAYACAK-
Türkiye'nin bu turnuvaya yaptığı katkının unutulmayacağını da vurgulayan Times yazarı, Türk milli takımının bu katkısının aslında kendi tarzında, Yunanistan'ın 2004'te yaptığından bile fazla olduğunu ifade etti.
Daily Mail gazetesi de ilk yarının ilk dört dakikasıyla ikinci yarının son dört dakikasında ''Türkiye'nin hayal kurmaya cesaret ettiğini'' yazarken, ''Cezalar ve sakatlıklarla parçalarına ayrılmış takımlarının sürprizler turnuvasından zaferle çıkabileceğine inanmaya cesaret ettiler'' dedi.
Böyle bir maça tanıklık etmenin olağanüstü olduğunu yazan Mail, ''Aslında Türkiye, burada Almanya'yı yenebilecek gibi göründü'' derken, ''Ancak üzücü olan şu ki, bütün maçlarda sadece 9 dakika galip durumda oynayabilen Türkiye kendisini bilmediği bir coğrafyada buldu ve avantajı uzun sürmedi'' iddiasında bulundu.
Bu kadar berbat bir durumda, 9 futbolcusu sakat ya da cezalı olan Türkiye'nin kendilerini nasıl olup da bu kadar korkuttuğu sorusuna Almanlar'ın uzun süre yanıt arayacağını da kaydeden gazete, bu maçta Almanya kadar Türkiye'nin de kredi kazandığını vurguladı.
-PARLAK TURNUVAYA YALDIZ EKLEDİLER-
The Sun gazetesi de ''Parlak turnuvaya yaldız ekleyen Türkler'in bu kez başaramadıklarını'' yazdı.
Daha önce üç kez ölüm döşeğinden kalkan Türkler'in Semih Şentürk'ün golüyle az daha dördüncü kez aynı şeyi gerçekleştirmek üzere olduklarını hatırlatan gazete, bütün stadyumun nutkunun tutulduğunu belirtirken, Almanlar'ın farkının burada ortaya çıktığını, İsviçreliler, Çekler ve Hırvatlar'ın defteri dürülürken, Almanlar'ın mevzi alıp yine son dakika tuzaklarını kurmayı başardıklarını kaydetti.
Terim'in takımının daha turnuvanın başında Portekiz maçında 5 oyuncusunu kaybettiğini ve Almanya maçına da 8 oyuncu eksiğiyle çıktığını yazan gazete, ''Eğer bu müthiş takımdan öğrenilecek bir şey varsa o da ölmüş-gitmiş göründüklerinde bile emin olmak için tabutun kapağını açmak gerektiğidir. Almanlar emin oldular, mesele naaşı toprağa indirmeye kalmıştı, ama ceset yine canlandı. Semih, Sabri'nin pasıyla golü attı?? dedi.
''Türk takımını sadece dün akşam için değil, bütün turnuva boyunca ortaya koydukları müthiş performans için alkışlarken, Almanlara'' olan görevimizi de yerine getirmeliyiz'' diyen yazar, Almanlar'ın önemli bir kalite dersi verdiğini, bütün büyük takımlar gibi kötü oynarken kazanmayı başardığını bildirdi.
Sun da Times gazetesi gibi Türk milli takımının turnuvaya yaptığı, hala şaşırtmaya devam eden katkıyı kimsenin asla unutmayacağını vurguladı.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Böyle yenilmeyi Hazmedemiyorum ...
Almanya o kadar korkmuş ki bizden top oynayamadılar. Baskılı oynadık ve Almanya'yı resmen süründürdük. Tabi süründürürken bu işi bilinçli yapmak gerekiyor. İnanıyorum ki başka bir takım Almanya'yı böyle yakalasaydı ilk yarı finalin kapısını açmıştı. Skor 1-0 olduktan sonra Hamit'in kaptırdığı top golü yememize neden oldu. Tabi futbol bir takım işi Hamit kaptırdıda top kaleye gelene kadar diğerleri nerdeydi diyebilirsiniz. Ama bu pozisyondan sonra yine aynı Hamit 2 defa gereksiz top kaptırdı ve kalemize kontra olarak döndü. Karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu nasıl yakalayamadı anlamıyorum. Avrupada üst düzey bir ligin en iyi takımında oynuyor. Hamit'in aklında özetle şu vardı. "Hamit'e bakın Almanya'da oynuyor ve Almanları nasılda yıktı" düşüncesini oluşturmak istedikçe maç boyunca saçmaladı. Sırf bunu yaptığı için kızıyorum kendisine. Yoksa oyuncular kötü oynayabilirler. Gökhan Zan'ın mevkisi göbek mi sağ kanat mı çözemedim. Her akında Sabri'nin arkasına yapışıyor. Hırvat maçında defalarca yaptı ve Hakan Balta ters kademelere girerek yiyeceğimiz 3-4 golü kesti. Almanya maçında yediğimiz ilk gole baktığınızda Gökhan yine yerini kaybetmese gelen topu rahatlıkla alacaktı. Akabinde Rüştü de yanlış yer tutunca orta düzeyde bir kalecinin yemeyeceği bir golü yedik. Skor 1-1 iken ben emindim biz golü atacaktık ama yine Rüştü çıktı sahneye. Bu kalenden çıkıpta yediğin kaçıncı gol yahu. Futbol hatalar oyunudur ama aynı hatayı bin defa yapma oyunu değildir. Akabinde 2. golü attık ve tüm Avrupa'ya bu işin şans meselesi olmadığını gösterdik. Sonra Kazım'ın ters ayakta kalması ve artisliğine kendini yere bırakması sonucunda onun mevkine basan ön adamlarının boşalttığı yerde Lham sahneye çıktı. Finali kaybetmiş olduk.
Maçın hakemine gelirsek berbat ötesi bir yönetim sergiledi. Bizi çok kritik yerlerde ince ince doğradı resmen. %100'lük kartları es geçti. Yenseydik hakemi de üstüne koyup yenecektik olmadı. Sinirlendiğim nokta ise Blatter'le röportaj yapan Lig Tv'nin yalaka olmasıydı. Ben olsam direk bu maçın hakeminden memnunmusunuz. Maçı resmen yaktı derdim ya neyse.
Sonuca gelirsek elbette teşekkürler oyuncularımıza. Bir maçı kazanırsınız ve sevinirsiniz. Ama öyle maçlar kazandılar ki bize sevincin en yükseğini yaşattılar. Bunları unutmamak gerekiyor. Tabi yinede böyle bir Almanya karşısında finale gidememekte insanı üzüyor, yapılan hatalara karşı tepki doğuruyor. Neticede ben küçük düşünmüyorum. Kupayı istiyordum.
Nereden başlayacağımı bilemiyorum ama maçtan başlayayım.Maçı hakeden isteyen pozisyonlar bulan ve Almanları ezen taraf bizdik.Ama futbolun adaletsizliği yüzünden elendik.
Kadro yetersizdi Fatih Terim'in hataları yok değil.Halil Altıntop-Yıldıray Baştürk-İbrahim Kaş olsaydı belkide şu anda bu kadar sıkıntı çekmeyecektik.Sabri bek olmamasına rağmen Podolskiyi yordu ve onun etkinliğini azalttı.Kazım Sabriye yardıma gelemeyince ilk golü öyle yedik.2.golde yine Rüştü Hırvatistan maçındaki gibi bir hata yaptı neyse onu da telafi ettik 2-2 yaptık.Ama son dakika da yıkıldık ama defansımızda çok ciddi problemler var bunları bir aşabilirsek bu takıma 10 sene kimse tutamaz.Tüm Dünya gerçek gücümüzü gördü bu yüzden gururluyuz ve başımız dik.Teşekkürler Türkiye Teşekkürler Fatih Terim.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
İçim hala acıyor, bu futbolla elendik ya ona yanıyorum. Boşuna dememişler : Futbol 22 kişinin oynadığı ve 90 dakikanın sonunda Almanlar'ın kazandığı bir oyundur diye...
Fatih Terim'in istifasına gelince : Fatih Terim'in şu aşamada istifa etmesi ne kadar doğru tartışılır. Elimizde yepyeni bir jenerasyon var, istikrar için Terim'le devam edelim derim ben. Önümüzde Dünya Kupası elemeleri var, oturmuş bir kadroyla yola devam etmek en doğrusu bence.
Gerçekten içim acıyor.Diğer maçlarda oynadığımız gibi oynasak böyle olmaz ama bu futbolla elenmek çok canımı acıtıyor.
İlk yarı resmen süperdik.Pozisyon bulduk gol bulduk,Mehmet Topal'ın stoper olarak oynamıyo olmasının dezavantajından kaynaklanan birhatasıyla topu ağlarımızda gördük.İkinci yarı bizimkiler sanki durdu ilk yarıdaki takım yoktu sahada.Bence soyunma odasında hoca oyunu rölenteye alın biz nasılsa uzatmada alırız dedi.ama tabi bu sadece bir öngörü.
Bizim adımıza sahanın en kötüsü Rüştü ile Hamit'ti.Rüştü zaten gelen 3 şuttan 3 gol yiyerek hiçbir katkı sağlamadı.Hamit'in olumlu bir hareketini göremedim zaten.Almanyada yetişmiş olması psikolojisini etkiledi heralde.Kafası maçta değildi.
FatihTerim ile ilgili Hırvatistan maçında önce kupayıda alsa gönderilecek diye duydum.Kendisi istifa etmiş ama Hasan Doğan itibar sarsıcı olmasın diye hocaya sen istifa et demiş olabilir.tabi buda benim öngörüm.
Ama yinede bizebu gururu yaşatan tüm futbolcularla gurur duyuyoruz.
Turnuva boyunca en iyi oyunumuzu oynatık ve malesef kaybettik.Bu benim zoruma gitti almanlar 3 kez geldi 3üde gol oldu turnuva takımı oldukalrını belli ettiler burda sağlık olsun millilerimizin hepsine teşekkür ederim bizlere bu heyecanı yaşattıkları için
Siz Türkiye'yi gurulandırdınız, elinizden gelenin en iyisini yaptınız! Futbolu siz oynadınız, bu kez yapamadınız.. Yarı finalde Alman devi neredeyse 3 kez gelebildi, kazanan tecrübeydi! Bu kez olmadı ama gönüllerin şampiyonu belli: TÜRKİYE! TEŞEKKÜRLER AY YILDIZLI DEVLER! HELAL OLSUN SİZE!
bu rezilliğe sadece böyle yorum mu yapacağız bir yolu yokmu arkadaşlar fifa ya toplu şekilde bir şikayette bulunma yolu yokmu toplu şekilde bastıracağımız onların gözünü korkuturuz en azından böyle bir rezilliğe seyirci kalırsak daha çok ezmeye çalışırlar artık birşeyler yapalım alacakları tepkiyi görsünler bizden korkuyorlar ama biz bişe yapmayınca daha da üstümüze geliyorlar basın falan her şekilde yüklenmeyiz ki bize saygı duysunlar bizim onlardan daha üstün olduğumuzu kabul etsinler böyle haksızlığı izlemekle yorum yapmak birşey değişmiyor haydi arkadaşlar içimizdeki ÇILGIN TÜRK ateşi alevlensin bunlar üstüne gitmeliyiz haydi...
VerdikLeri pozda biLe o kadar kendiLerinden eminLermişki yani gaLibiyetten başkası kesmezdi bizi ama yapacak birşey yok. Artık Gerçek AvrupaLı gibi oynuyoruz ya, titrettik ya, bizimLe karşıLaşırken rakip kim oLursa oLsun, tırsıyor, korkuyor, şaşırıyor ya o bize yeter. Tek teseLLimiz ve avuntumuz.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
OnuldinhoHizmet katılıyorum sana fifayı mail yagmuruna tutmalıyız
Turnuvanın başında favorim Almanlar'dı ne yazık ki gerçekleşecek sanırım umarım diğer taraftan gelen takım eler Almanları.Hakikaten düşündükçe maçın tekrarını izledikçe insanın inanası gelmiyor.Çok yazık oldu
Ben hiç üzülmüyorum, zira buraya kadar gelmemiz bile başarıdır. Turnuvadan önce kim bekliyordu bu kadar başarıyı? Ben şahsım adına konuşayım, gruptan çıkamayacağımızı düşünüyordum.
Müthiş oynadık ama kazanamadık, olabilir, futbol bu. Bundan önceki maçlarda nasıl kötü oynayıp kazandıysak, rakip oynadı ama biz attıysak, bu maçta da tam tersi oldu, bu yüzden üzülmemiz yersiz. Eğer Çek Cumhuriyeti veya Hırvatistan maçında bitseydi bu iş, hepimiz bu takımı kötü hatırlayacaktık, diyecektik ki kötü futbol oynadık, başarılı da olamadık diyecektik ama şimdi hepimiz iyi hatırlayacağız, çünkü bu son maçtaki performansımız bizim turnuvaya onurlu bir şekilde veda etmemizi sağladı. Buraya kadar şansla ve mucizeyle gelmemizin dışında futbolumuzu da son maçta oynadık ama kazanamadık, futbolda var bu, yapacak bir şeyimiz yok.
3 maçta şans bizden yana oldu, hiç iyi futbol oynamadığımız halde o maçları bir şekilde çevirdik ama bu sefer de tam tersi oldu, bence üzülmeyelim, o 3 maçtaki şansımız bu sefer yanımızda değildi. Eğer Almanlar şampiyon olursa benim aklıma hep bu maç gelecek, veya bundan önce oynadıklar maçlar gelecek, ne kadar şanslı olduklarını hiç unutmayacağım. Oynayan hep rakip ama Almanya kazanıyor, işte bu da futbolun cilvesi.
İngiliz Gary Lineker bunu yıllar öncesinden fark etmiş ve söylemiş zaten:
Futbol basit bir oyundur, 90 dakikadır, top bir o kaleye gider, bir bu kaleye gider ve sonunda hep Almanlar kazanır.
Maçtan önce yenilsek bile üzülmiyeceğim diyordum hatta 8-0 yenilsek bile üzülmezdim ama böyle hakem hatalarıyla haksız olarak yenilmek insana çok koyuyor
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Onların son golünde kazım yere düştü ve o gol fair play e aykırı demiş. Canlı yayındada takip ettim tekrarındada kazımın düştüğünü kimse görmüyorki Hani birisi görse tribünlerde ıslıklasa ve devamında gol olsa tamam ama oda yok
Yediğimi kafa golünde rüştünün çok büyük hatası var bu hatayıda çok yapıyor gereksiz yere açılıyor.
Yenilmemizdeki en büyük sebep takımda sadece 1 defans oyuncumuzun olması(gökhan zan)
Diğerlerinin hepsi ofansif ortasaha ve atak![]()
Last edited by Nedvedmania : 26.Haziran.2008 at 18:31 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved