Sayfa 15 / 57 İlkİlk ... 5131415161725 ... SonSon
421 ile 450 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

CM'nin 25 TL olması, FM'nin de bu fiyata olacağı anlamına gelmez. CM 25 Lira'ya satarken kar peşinde değil belki de zararına satış yapıyorlar, geleceğe yatırım yapıyorlar. Seneye oyun 25 lira olmaz, olursa zaten FM oynamayı bırakırım.

Bu nedenle en azından bu sene 2 oyunun fiyatı konusunda kıyaslama yapmak pek doğru değil. Seneye 45-50 civarı olursa CM, normal beklenen seviyede olur. Buna bağlı olarak, eğer biz bu sene 10000 sayısına ulaşırsak ve bakın bizim için bir şeyler yapın, biz de karşılığını veriyoruz dersek, belki seneye 50000 oyun satılabilir diye özel fiyat uygulaması da yapılır. Ama bir şekilde bir yerlerden başlamak gerekiyor.

Bu nedenle imza kampanyası başladığında bu sayıya ulaşmak olmalı hedefimiz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by can777 View Post
    Sonuçta satıcı diyorsun; Eidos satıcı değil mi? Onlar neden 25 TL yaptılar ayrıca Türkçe dil desteği getirdiler. Onlar gerizekalı mı?
    Tabii daha once yazilanlara bakmadan sondan girince boyle oluyor.

Eidos pazar lideri degil. Pazardan pay calmak zorunda. Bunu da oyununun kalitesi ile yapamiyor, mecburen fiyati dusuk tutarak yapiyor.

FM ise zaten 200 bin kisi tarafindan oynaniyor Turkiye'de. Bunlardan bir kisminin (%5) para verip oyunu satin almasi, Turkce'nin eklenmesi icin on kosul. Bu kadar basit.

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Önce Fm 2010 ile CM 2010 u oyna aradaki farkı gör ondan sonra bu soruyu sor.

Malum Anadolu takımlarımıza limitsiz yıldızlar geliyor saymaya kalkmayayım CM deki saçmalıkları sayfa yetmez. FM in yapay zekası oturmuş bu tür saçmalıklar millattan önce oluyordu.

Hepimiz de açıkladık CM nin neden böyle bir politika izlediğini. Cm 90 liraya satsa eminim 10 tane bile zor satardı. Zaten datası rezil birde yapay zeka saçmalığı var yani o para bile fazla bence CM için..
    Alman datası ve Brezilya datası zaten evlere şenlik vaziyette. Brezilya'da 1980 öncesi doğumlu bütün Brezilyalı oyuncular hayvani ratinglerle ödüllendirilmiş (Ramalho-Romerito-Marcelo Ramos-Iarley-Gustavo Nery gibi oyunculara bakan ne demek istediğimi anlar), Almanyanın milli takımı bile yok, Türk datası Fenerbahçe'ye çalışıyor, Galatasaraylı ve Beşiktaşlı oyunculara resmen hakaret edilmiş (Arda Sabri'nin 13'le orta açtığı bir oyunda 12'yle orta açıyor, Holosko 13'le top sürüyor, ama Alex'in off the ball'u 20. Ayrıca Lugano'nun dirtiness'ı 19'sa dünyada 20'lik oyuncu yoktur. Riise'nin 18'le uzun taç attığı bir oyunda Gökhan Gönül de 18'le uzun taç atıyor).
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Kısacası datalar süper değil.
    Last edited by Mookie : 19.Eylül.2009 at 18:23 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by Mookie View Post
    Alman datası ve Brezilya datası zaten evlere şenlik vaziyette. Brezilya'da 1980 öncesi doğumlu bütün Brezilyalı oyuncular hayvani ratinglerle ödüllendirilmiş (Ramalho-Romerito-Marcelo Ramos-Iarley-Gustavo Nery gibi oyunculara bakan ne demek istediğimi anlar), Almanyanın milli takımı bile yok, Türk datası Fenerbahçe'ye çalışıyor, Galatasaraylı ve Beşiktaşlı oyunculara resmen hakaret edilmiş (Arda Sabri'nin 13'le orta açtığı bir oyunda 12'yle orta açıyor, Holosko 13'le top sürüyor, ama Alex'in off the ball'u 20. Ayrıca Lugano'nun dirtiness'ı 19'sa dünyada 20'lik oyuncu yoktur. Riise'nin 18'le uzun taç attığı bir oyunda Gökhan Gönül de 18'le uzun taç atıyor).

Öncelikle yorum farkı.. Datanın nasıl yorumlandığı ile alakalı. Ayrıca özellikler konusundaki sıkıntıları araştırma alanına yazarsanız araştırmacılar gerekli açıklamayı yapacaklardır.
    Almanya Milli takımını sitede de verilen ufak bir ayar ile açabilirsiniz.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    İddia ediyorum Gökhan Gönül riise'den daha iyi taç atıyor. Ayrıca Alex'in off the ball'ı 20 hatta 21 olsa 21. konu dışı tabi

Çözüm üretildiğinde bile yanaşmayan bir milletiz garip vesselam.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

cm yi de söyleseydin keşke..

bahsettiklerinin hepsinin mantıklı bir açıklaması var db konusunun üzerinden asla cm yi üstün gösteremezsin. ayrıca burası cm - fm karşılaştırma yerine dönüyor, bir an önce şu imza kampanyasına başlansa...

fm 90 lira
    cm 25 lira anladığım kadarıyla.

90 lira çok fazla. çok masraf yaptım bu aralar. ama düşündüğüm bir konu var cm 25 liraya satabiliyorsa fmde en azından 50 liraya satabilir. ilk fırsatta cm yi orjinal alıcam en azından fmye türkçe oyun çıkarırlarsa alacağımızı göstermiş olalım.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Yumurta mi once geldi, yoksa tavuk mu once geldi?

Korsan bu kadar cok kullanilmazsa, satis fiyatlari 90 TL olmaz.

Fiyatlar 90 TL olmasa bu kadar cok korsan olmaz.

Herkez kendi acisindan bakiyor olaya. Sonucta satici onlar. Yasa disi isi yapan da korsan kullananlar. Kim hakli?
    Yasa dışı iş yapan korsanlar namıdeğer yumurtalar fiyatlar böyle olmasa çıkmaz ama.O yüzden bunun yumurta-tavuk ilişkisiyle pek bir alakası yok.Denersin 1-2 sene şu fiyatta ha olmadıysa çok fazla bir zararın olmaz zaten senin.Daha çok kârın bile olur yani.Olmazsa da çıkar yeniden fiyatları.Ben zannetmiyorum ki uygun fiyata korsan kullanımı daha çok olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Olur olur, 10 lira da yapsan fiyatı, internetten bedavaya indirmek varken neden para vereyim deriz biz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya / 07

Makul bir fiyat olursa olur aslında.Zaten korsan CD en azından 3 lira yerine görede değişiyor.Antalyada korsan Cd ci bulamıyorum yeni taşındım çevremde cd satan yok .

Buradan tekrar sesleniyorum.Orj almak istiyorum.Site de ortak arayan görevli kişi varsa 5erli bir grup yapalım .

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Şimdi benim anlamadığım 5 kişi birleşip ounu alabilir o zaman rakamın 50 binlere yakın olması gerekir

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya / 07

Quote Originally Posted by murat taşlı View Post
    Şimdi benim anlamadığım 5 kişi birleşip ounu alabilir o zaman rakamın 50 binlere yakın olması gerekir
    alınan oyun sayısı 10bin oluyor.Satış rakamı önemli sanırım .

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Quote Originally Posted by Rais View Post
    alınan oyun sayısı 10bin oluyor.Satış rakamı önemli sanırım .
    işte o zaman toplanan imza sayısı neye göre toplnacak veya nasıl toplanacak

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Olur olur, 10 lira da yapsan fiyatı, internetten bedavaya indirmek varken neden para vereyim deriz biz.
    iyi de çözüm ne o zaman ? 90 liraya çıkarmak Türkçeye de 10 000 barajı koymak mı ?

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya / 07

Quote Originally Posted by murat taşlı View Post
    işte o zaman toplanan imza sayısı neye göre toplnacak veya nasıl toplanacak
    onu söylerler buradan. steam üzerinden yapılan satışların sayımı olabilir belki de.

Bence burada Cmnin ne kadar rezil, felaket, berbat, hata dolu vs vs olduğunu yazarak adamların yaptığı önemli bir hareketi düşürmeye çalışmamalıyız.

Cm bu sene bizlere neyi gösterdi?

Bir oyun Hem Türkçe hemde oldukça ucuz olabiliyor..

Daha ne datasından ne bilmemnesinden konuşuyoruz ki?

Datası, hatası, şusu busu düzeltilebilir ve aynı parayla satılabilir.

Amacı ne olursa olsun, adamlar gözümüze gözümüze soktular Türkçe oyunu ve o makul fiyatı.

Hala 90 lira olmasını savunmayın bu oyunun.
    Satıcıdan yana değil müşteriden yana olun ki müşteri kazansın.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Burda savundukları konu 90 lira olması değil orijinal oyun satılması konusu.Savunulan konu bu.Cm'ninde neden 25 TL olduğu konusunda açıklamalar yapıldı. Ve de burdaki yetkili ağızların hiçbirisi de cm'yi kötülemedi. Dikkatinizi çekerim.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Aslında şöyle mantık var 5 kişi birleşip oyunu 60 tl alabiliyor çoğu kişide mutlaka bundan faydalanıyor tek kişi fiyatıda ona göre ayarlanamazmı?(steam üzerinden tabiki benim dediğim)

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya / 07

Bence burada CM yi FM yi karşılaştırmaya gerek yok.Türkçe FM in çıkışını sağlamak için satışları nasıl arttırabiliriz i konuşalım.

Ben 60/90 ytl yi tek başına veremeyeceklerin ortaklaşa alarak katkıda bulunacağını düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Ayrıca arkadaşilar bu korsan olayıda yasalara bağlı bişey orada bu işleri yapmak daha zor tabi burada insarlar daha kolay elde edbiliyor o zamanda şöyle bişey çıkıyor5 lira(en fazla) 60 lira (en ucuz) İkisinide alırken hiç problem yaşamıyorsunuz hatta korsanı daha kolay alabilirsiniz bizim buralarda geçenlerde cm almak için teknosa ya gittim oyun satmıyorlardı .Eğer uygun fiyat olursa kişi başı 20-25 lira gibi ben eminim 100 bin satar bu oyun(korsan 200 bin satıyorsa).Birde avrupadaki satış rakamlarını merak ettim oralarda ne kadar satıyor acaba bilen varmı?

Ben de bu milletin oyunu Türkçe oynayabilmesini isterim, ancak fiyatlar cidden çok yüksek. Alın-verin-ekonomiye can verin diyolar da, bu kadar verirsek bizim ekonomimize kim can verecek ?

Quote Originally Posted by Kalyoncu1905 View Post
    Bütün duygularıma tercüman olmuşsun.

Offtopic: Data konusunda bana gelen cevaplar için.

CM'nin datasındaki hataları yaz bir de
    Cevap: CM'deki zaten data değil. Ordaki doğruları yazmak lazım, hatalardan daha kısa sürer.

Gökhan Gönül Riise'den daha iyi taç atar
    Cevap: Fenerbahçeli Gökhan Gönül'den bahsediyorsan atamaz. Daha uzağa atar diyorsan belki, mesafeyi ölçmedim. Ama hedefe atar diyorsan futbol bilginden şüphe ederim.

Alex 20 off the ball'u hak ediyor
    Cevap: Tanju Çolak 20 off the ball'u hak ediyor, Alex değil. Alex top ayağında olmadığı zaman varlığı hissedilen biri değil. Bana Alex'in topsuz alanda ne yaptığını söyleyebilir misin ? Orta açılacağı zaman ceza sahası içinde pozisyon mu alıyor ? Yoksa rakip karşılar diye topun düşebileceği bir yerde kaleye çakarım diye mi bekliyor ? Ben şahsen ikisini de görmedim. Sen "gördüm" diyorsan hangi iki takımın maçını izlediğine iki kere bak, ondan sonra söyle.

Quote Originally Posted by Kalyoncu1905 View Post
    Bence burada Cmnin ne kadar rezil, felaket, berbat, hata dolu vs vs olduğunu yazarak adamların yaptığı önemli bir hareketi düşürmeye çalışmamalıyız.

Cm bu sene bizlere neyi gösterdi?

Bir oyun Hem Türkçe hemde oldukça ucuz olabiliyor..

Daha ne datasından ne bilmemnesinden konuşuyoruz ki?

Datası, hatası, şusu busu düzeltilebilir ve aynı parayla satılabilir.

Amacı ne olursa olsun, adamlar gözümüze gözümüze soktular Türkçe oyunu ve o makul fiyatı.

Hala 90 lira olmasını savunmayın bu oyunun.
    Bu sözlerin arkasındayım bende...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Cevap: Tanju Çolak 20 off the ball'u hak ediyor, Alex değil. Alex top ayağında olmadığı zaman varlığı hissedilen biri değil. Bana Alex'in topsuz alanda ne yaptığını söyleyebilir misin ? Orta açılacağı zaman ceza sahası içinde pozisyon mu alıyor ? Yoksa rakip karşılar diye topun düşebileceği bir yerde kaleye çakarım diye mi bekliyor ? Ben şahsen ikisini de görmedim. Sen "gördüm" diyorsan hangi iki takımın maçını izlediğine iki kere bak, ondan sonra söyle.
    Anlamı bu değil, çok yanlış düşünüyorsunuz.
    Herkesin off the ballu yüksek olabilir.Off the ball ofansif pozisyon alabilme becerisi demektir, bu da oyun bilgisi ve zekası ile olan bir durumdur.Bu oyuncular doğru yerlere koşular yapar, boş alanları ve koşu alanlarını iyi görürler.Teknik özellikler ile birleşir ise zamanında doğru hamleler yapan kritik oyuncular ortaya çıkar.Alex bu konudaki en özel oyunculardan biridir.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

ilgilenen arkadaşlar
    http://www.turksportal.net/turkcefm/ bu adresten katılım gerçekleştirebilirler...
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Ben imzaladım. Ben kotalıyım Steam ile alacaz fakat şöyle düşündüm arkadş indiridkten sonra DVD ye çekse olur değil mi ?

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Olur sanırım çünkü önemli olan şifre..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

İşte şimdi bu linki duyurabildiğimiz kadar fazla yerde duyurmalıyız.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

bunu demodan sonrasına erteleseydiniz tahminen daha iyi olurdu,oyun hakkında bi bilgimiz olurdu en azından.kota yüzünden ay sonunda indiremeyecek,ekimi bekleyecek arkadaşlar falan olacak,en azından 3 haftayı 1 ay yaparsanız daha iyi olur.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by magirus View Post
    bunu demodan sonrasına erteleseydiniz tahminen daha iyi olurdu,oyun hakkında bi bilgimiz olurdu en azından.kota yüzünden ay sonunda indiremeyecek,ekimi bekleyecek arkadaşlar falan olacak,en azından 3 haftayı 1 ay yaparsanız daha iyi olur.
    amaç zaten okursanız sayfada 10bin imza toplandıktan sonra demo içine Türkiye ligi quickstartını eklettirmek ve sonrasında oyunu test edip buraya imza atanların satın alımları sonucu Türkçe dil seçeneğinide oyuna yansıtmak.

Kısacası demo sonrası diye birşey olamaz,

- Demo çıkana kadar gerçekten oyunu satın alabileceğine inandığımız 10bin kişiye imza attırmak
    - eğer bu kişiler Türkiye ligi ve oyunu beğenirde satın alırsa buna ek olarak Türkçe dilinin eklenmesi
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Sayfa 15 / 57 İlkİlk ... 5131415161725 ... SonSon

Mesaj Yetkileri